Home ReceptenDessert Vegan Chocolade Fudge

Vegan Chocolade Fudge

4 oktober 2015

Het is DIERENDAG!! Éen van mijn lievelingsdagen (hoe kan het ook anders hé) Vandaag hoop ik dat we allemaal extra lief zijn voor de dieren en dan bedoel ik ook alle dieren. Dus dat betekent 100 % plantaardig eten! Met deze gevaarlijk lekkere Vegan Chocolade Fudge durf ik te wedden dat je deze (dieren) dag hééél goed door gaat komen. Kijk maar:

De hele week deelt Wakker Dier iedere dag een vega(n) 3 gangen menu van foodbloggeres om zo jullie te inspireren om minder dieren te eten! Dagelijks eten we zo’n 400.000 dieren (ongelofelijk he) dus kunnen we wat mij betreft gaan voor geen enkel dier in ons eten vandaag! DSC02258DSC02226DSC02253

Oh, ik hóu van fudge. Deze fudge is ge-wel-dig lekker en eigenlijk gevaarlijk makkelijk te maken. Zó makkelijk dat je moet oppassen dat je niet de rest van de week alleen maar in je pannetje staat te roeren en fudge maakt (zoals ik deed). Niet zo gezond zoals jullie van mij gewend zijn, maar wel héél erg lekker. En het mag best voor een keertje gewoon mierzoet zijn toch? Zo hoort fudge te zijn. 

EDIT: ik heb ondertussen deze fudge al een aantal keer gemaakt. Ook met een Sinterklaas variant met deze vegan kruidnoten!

DSC02938

Vegan chocolade fudge

Ingrediënten voor 9 stukjes fudge

  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk 
  • 240 gram (1,5 reep) pure Tony Chocolonely chocolade 
  • 1 eetlepel (geurloze) kokosolie op kamertemperatuur

Optioneel:

  • 1 handje met pistache en/of pecan noten
  • grof zeezout
  • evt. (rauw) cacaopoeder of biologische kruidnoten (vegan bij AH) als topping

Methode
1. Bekleed je bakvorm/brownie vorm met bakpapier. (Ik had een bakvormpje van 15 bij 20 cm)
2. Verwarm op LAAG vuur in een steelpannetje de gecondenseerde kokosmelk, kokosolie en de chocolade stukjes en blijf goed roeren zodat alles goed gesmolten en gemengd is. Als het goed is ontstaat er nu langzaam een plakkerige, fudgy structuur.
3. Hak de pistache en pecannoten grof en voeg toe aan het mengsel.
4. Giet nu het chocolade mengsel in je bakblik en maak het mooi glad aan de bovenkant met een pannenlikker. Zet het in de koelkast voor zo’n 2-3 uur zodat het goed hard wordt. Snijd de fudge daarna in vierkantjes en bestrooi ze evt. nog wat cacaopoeder of fijngehakte kruidnoten.

Verdubbel de ingrediënten voor dubbel zoveel fudge! Bewaar ze in een koelkast, tja, ik denk niet dat ze de avond overleven 😉 Houd je niet van noten of heb je een noten-allergie? Doe er dan cranberries, rozijnen of kokos snippers doorheen!

Oke, ik wens je heel veel succes met uitdelen van deze fudge. Ik heb met pijn en moeite deze fudge moeten delen, zo lekker was ie. Daarna vallen je tanden er wel uit, maargoed dat heb ik er voor over gehad;)

Gaan jullie hem maken? (of is dat vragen naar de bekende weg?) Laat het me weten op Instagram, Facebook of hieronder via de comments (vind ik heeeeel leuk!)

Liefs,

Lisa

DSC02229DSC02248

Gerelateerde posts

44 berichten

Desi 4 oktober 2015 at 11:15

Oh god, dit is zo lekker he! Ik maak er altijd balletjes van en die rol ik door de cacao of kokossnippers. Als je hiermee omnivoren niet kan overtuigen van t feit dat je als veganist nog steeds heerlijk kan eten, dan weet ik het ook niet meer.

Antwoorden
Evelien 2 april 2016 at 22:04

Ik had en vraagje: kan je de kokosolie ook ergens mee vervangen? Ik gruwel op 1 of andere manier van die substantie.

Dank je wel!

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 april 2016 at 22:06

haha ehm die proef je eigenlijk niet. en eerlijk gezegd heb je hem niet echt perse nodig, dus lekker weglaten! 🙂 Liefs,

Antwoorden
adinda 7 oktober 2018 at 15:13

ik hoop dat ik lang genoeg heb geroerd. bleef zacht, had te weinig chocolade…. ben benieuwd!

Antwoorden
Lisagoesvegan 7 oktober 2018 at 15:49

Hi Adinda, Ah te weinig chocolade in gewicht? Hopelijk wordt ie hard genoeg! X

Antwoorden
adinda 7 oktober 2018 at 21:44

blijft nogal zacht helaas. zo suf. wilde niet terug naar de winkel… lekker ongeduldig haha! ligt nu in de vriezer, is al wel geproefd en lekker bevonden door de kinderen… dus geen man overboord….;-)

Antwoorden
Paulien 4 oktober 2015 at 19:55

Oooh lekker! Wanneer doe je het zout erdoor? En waar ergens in de ah staat de gecondenseerde kokosmelk? De gecondenseerde melk heb ik ooit heel lang lopen zoeken en die stond bij de curry pasta en rijst enzo haha

Antwoorden
Lotte 5 oktober 2015 at 09:08

Hey, ik ben niet Lisa maar ik denk ik reageer even, het staat vaak inderdaad bij de Aziatische producten. De kleine AH’s hebben het vaak niet, maar de grote wel. Anders heeft de Jumbo en de Plus ook een groot assortiment aan Aziatische producten. En bij de toko moet je het sowieso kunnen vinden:) En ik denk dat er zout doorheen zit omdat dat heel lekker smaakt met chocolade, maar dat is aan Lisa om antwoordt op te geven. X

Antwoorden
Lisagoesvegan 6 oktober 2015 at 11:10

haha ja heel goed Lotte! Sorry voor de late reactie! Ja klopt het staat bij de aziatische producten inderdaad ! het is een blauw potje! Liefs

Antwoorden
Ilse 7 oktober 2015 at 22:56

Hallo, ik vroeg mij ook af wanneer (dus niet waarom) je het zout toevoegt. Tegelijk met de pistachenoten? Alvast bedankt voor je reactie!

Antwoorden
Lisagoesvegan 8 oktober 2015 at 08:07

Hoi Ilse! Oh heb ik dat nog niet aangepast? Sorry! Het zout gaat er als laatste doorheen (dus als je een fudgy structuur hebt kan je wat zeezout erdoor sprinkelen! Liefs

Lotte 5 oktober 2015 at 09:05

Lisa, wat doe je me aan! Wat ziet dit er ontzettend lekker uit zeg. Ik durf het gewoon bijna niet te maken, ik eet het in 1x op vrees ik. Ik moet het ter zelfbescherming zo snel mogelijk weggeven denk ik:) Maar het lijkt me wel echt het perfecte recept om te laten zien dat vegan eten helemaal niet saai is! Ik doe de vegan challenge, en het gaat sindsdien zoveel beter om alle ‘verborgen’ dingen te laten liggen! De koekjes bij de koffie, de snoepjes in een restaurant enzo. Waar ik wel vegan wilde eten, maar onbewust dat soort dingen toch opat, sta ik er nu een stuk bewuster bij stil. Op mijn werk vinden ze het nogal extreem (geen koekje omdat er boter inzit? Doe toch eens normaal Lot, nogal extreem dit hoor) maar boeien, ik stond toch al bekend als een lastiger eter.
Hey, idee! Ik maak dit, en geef het aan mijn collega’s! XX

Antwoorden
Lisagoesvegan 6 oktober 2015 at 11:11

Wat super leuk dat je dit aan je collega’s wil voorschotelen, ze boffen maar hihi!

Antwoorden
frida 6 oktober 2015 at 17:22

hoera, fudge waarvoor ik niet eeuwig hoef te wachten op het smelten van santen (daar had ik namelijk een recept van)!

Antwoorden
Lisagoesvegan 6 oktober 2015 at 17:25

hihi leuk Frida!!

Antwoorden
Bella 8 oktober 2015 at 15:54

Ik lees net bij de ingredienten van de tony chocolonley chocolade en het kan sporen bevatten van ei en melk… niet helemaal vegan dus?!

Antwoorden
Lisagoesvegan 8 oktober 2015 at 15:57

Hoi Bella! Ja klopt, dit betekent echter alleen dat het in dezelfde fabriek gemaakt kan zijn waar ook dierlijke producten in verwerkt/gemaakt zijn. Dus andere tony repen waarschijnlijk 🙂 Product is dus helemaal plantaardig! Liefs

Antwoorden
Noor 9 oktober 2015 at 21:15

Aaah, net gemaakt en zit er verschrikkelijk lekker uit! Moet me nog even inhouden want morgen heb ik dan wat lekkers voor familie die op bezoek komt!

Antwoorden
Lisagoesvegan 9 oktober 2015 at 21:49

Wat heeeeeeerlijk, oeh knap dat je je in kan houden haha;) Geniet ervan morgen!

Antwoorden
Onze favoriete tussendoortjes | 17 januari 2016 at 13:22

[…] Vegan Chocolade Fudge Ook deze vegan chocolade fudge van Lisa is suuuper lekker. Echt het proberen waard! In plaats van Tony’s gebruikten wij de […]

Antwoorden
10 snacks die toevallig vegan zijn - Lisa goes Vegan 20 maart 2016 at 16:49

[…] Gecondenseerde kokosmelk -ja hier kan je dus hele lekkere fudge van maken. Deze vegan fudge is de reden dat ik […]

Antwoorden
Sanne 23 maart 2016 at 18:20

Ah Lisa, dit lijkt me echt geweldig! VEGAN FUDGE, hoe goed kan het zijn? Onlangs ontdekte ik voor het eerst de gecondenseerde kokosmelk en jouw fudge kreeg ik als tip op m’n blog, fijn dit.
Liefs

Antwoorden
Evelien 2 april 2016 at 22:06

Is niet alle kokosmelk vegan?
Ik ben nog behoorlijk nieuw in deze wereld zeg maar. 🙂

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 april 2016 at 22:07

Alle kokosmelk is vegan 🙂

Antwoorden
Annabel 2 april 2018 at 16:07

Hoi Lisa en Evelien, niet alle kokosmelk is vegan! In de kokosmelk van Inproba (geel flesje met rode dop) zit bijvoorbeeld gewoon melk in (water, 12% kokospoeder (kokosmelk, maltodextrine, natriumcaseïnaat (melk)), suiker, gemodificeerd maïszetmeel, voedingszuur: citroenzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat)…

Antwoorden
Iduna 18 mei 2016 at 11:27

Ik heb virgin kokosolie gebruikt in het recept (heeft nog geur en smaak van kokos) dus ik heb nu bounty fudge 😀
Ik had geen kokos snippers in huis anders had ik die er op gestrooid, nu fijngehakte pecannoten strooisel bovenop. In de pan was het iig heerlijk, nu nog even afwachten hoe het zo uit de koelkast tevoorschijn komt 😉

Antwoorden
Lisagoesvegan 18 mei 2016 at 17:08

Yummy!! Heerlijk love kokos! X

Antwoorden
Koken met Lisagoesvegan: Fluffy bananabread – Miss havermout 20 mei 2016 at 20:22

[…] is het zeker de moeite waard om eens een kijkje op de blog van Lisa te nemen. Om te genieten van deze chocolade fudge of deze plaattaart hoeft je echt geen toegewijde vegan te […]

Antwoorden
eline 28 mei 2016 at 11:17

Hoi Lisa,
Heeft deze fudge echt zo’n kokossmaak? Door de kokosmelk, ik vind dat namelijk heel vies! Ik houd absoluut niet van zo’n smaak als in bounty of kokosmakroon of kokossnippers! Alleen in curry’s proef ik het niet dus ben benieuwd of ik het hier ook niet in proef!
Trouwens, ik maak nu sowieso twee keer per week jouw vegan pannenkoekjes zonder banaan, zo lekker en makkelijk!
Liefs Eline

Antwoorden
Lisagoesvegan 30 mei 2016 at 09:44

Hoi Eline! Nee valt wel mee hoor 🙂 laat dan maar de kokosolie weg, dan heb je geen kokossmaak! En ah wat leuk om te horen over die pannenkoekjes! Liefs x

Antwoorden
Tessa 28 mei 2016 at 18:44

JEETJE wat is dit lekker (vanochtend gemaakt, net geproefd) omg DANKJEWEL voor dit recept! 😀 -x-

Antwoorden
Vooroordelen over vegan eten - Lisa goes Vegan 31 juli 2016 at 15:47

[…] je classic Oreo’s(brownies), Punselies, Speculoosjes, punselie stroopwafels, vegan burgers, chocolade fudge, patat met ketchup of ei-vrije mayonaise, naturel chips en pure Tony Chocolonely? Oh en had ik al […]

Antwoorden
Eten volgens het boekje: Fluffy bananabread van Lisagoesvegan – Miss Havermout 7 augustus 2016 at 15:45

[…] is het zeker de moeite waard om eens een kijkje op de blog van Lisa te nemen. Om te genieten van deze chocolade fudge of deze plaattaart hoeft je echt geen toegewijde vegan te […]

Antwoorden
Susanne 9 augustus 2016 at 09:30

Hoi Lisa!
Ziet er mega lekker uit! Als de fudge de avond toch overleefd, hoe lang kan ik hem dan (gekoeld?) bewaren?

Antwoorden
Lisagoesvegan 9 augustus 2016 at 11:06

Hoi suus! Ongeveer 3 dagen in de koelkast! Paar weken in de vriezer 😉 Liefs!! X

Antwoorden
dimitri cambier 26 september 2016 at 12:10

prachtige foto’s

Antwoorden
Willemijn 4 maart 2017 at 07:57

Het is een beetje mislukt, hij is niet hard geworden!…..
Heb 1,5 reep Tony’s, een blikje kokosmelk en een kleine eetlepel kokosolie (die was namelijk op). Kan het daar aan liggen?
Kan je alles nogmaals verwarmen met extra kokosolie erbij?

Antwoorden
Vegan diner organiseren: het menu - Aandachtige Blog 29 november 2016 at 15:47

[…] Chocolade fudge […]

Antwoorden
Angela 28 januari 2017 at 15:21

Mn fudge niet goed stevig geworden. Enig idee waarom?

Antwoorden
Lisagoesvegan 28 januari 2017 at 16:48

Hoi Angela, heb je gecondenseerde kokosmelk gebruikt? En heb je er kokosolie bij gedaan? Liefs

Antwoorden
Angela 28 januari 2017 at 20:24

Yup, ik heb precies de ingrediënten van het recept gebruikt.

Antwoorden
Kim 12 februari 2017 at 22:12

God, I need this fudge in my life….!

Antwoorden
Shannon 4 augustus 2017 at 00:44

HELP! Ik heb een vraagje. Mijn vriendin en ik willen dit heel graag maken, maar in Tony’s pure chocolade zit soja en daar ben ik allergisch voor 🙁 voor welke Vegan chocolade kan ik dit gevangen?

Antwoorden
Lisa 7 augustus 2017 at 10:11

Wat vervelend om te horen, maar heb je dit artikel al gezien? 🙂 https://lisagoesvegan.com/vegan-wit-melk-en-pure-chocoladerepen/ Sowieso de Bonvita Rice Milk (o.a. te koop bij Ekoplaza en Jumbo) is vrij van soja! 🙂

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.