Skip to content
Lisa aan tafel met kop koffie

Waarom vegan?

Ruim acht jaar geleden begon ik mij te verdiepen in waar mijn eten vandaan kwam. Ik las veel boeken en artikelen, ik keek documentaires en sprak met mensen uit verschillende vakgebieden.

Er zijn verschillende momenten geweest die indruk op mij gemaakt hebben. Sommige momenten waren emotioneel en pijnlijk; overstromingen, undercover beelden van slachthuizen en video’s van ijsbergen die in een rap tempo smelten. Andere momenten waren heel positief en hoopgevend; de innovaties op het gebied van duurzaamheid, de mooie projecten om de oceanen schoon te maken en de groei van veganistische en duurzame producten op de markt. Maar bovenal het besef van de kracht van de consument.

Dieren, aarde & onze gezondheid

Ik raakte geïnteresseerd in veganisme, in eerste instantie vanuit ethische oogpunt. Ik kreeg op een gegeven moment met moeite een stukje vlees door mijn keel. Daarna zag ik wat de productie van dierlijke producten met onze aarde doet en kwam ik erachter dat ons huidige voedselsysteem niet houdbaar is op lange termijn.

Ik begon steeds vaker plantaardig te eten en merkte dat ik mij fysiek beter voelde. Ik sliep beter, kreeg meer energie en ik kon steeds meer genieten van de onuitputtelijke variaties van deze geweldige keuken.

Via social media begon ik tips en recepten te delen waar met veel enthousiasme op gereageerd werd, en zo ontstond Lisa goes Vegan. Vanzelfsprekend ben ik ook over mijn andere dagelijkse keuzes gaan nadenken; de spullen die ik aanschaf, het vervoersmiddel dat ik gebruik, de schoonmaakproducten in het huishouden, de bank waar ik mijn betalingen doe en de kleding die ik draag. Uiteindelijk ben ik begonnen om ook op deze aspecten duurzamere keuzes te maken die mijn visie ondersteunen.

Lisa op markt met bos zonnebloemen
Lisa met varken

Elke keuze is een stem

Ik vind het mooi om te zien dat wij met keuze een verschil kunnen maken. Elke dag dat jij en ik onze portemonnee trekken, voor een kleine of grote uitgave, kunnen we een stem uitbrengen voor de wereld waarin we willen leven.

Ik hoop jou te laten zien dat plantaardig eten geen opoffering of restrictie is, maar juist een verrijking. Of je nou een fervente vleeseter bent, vega(n) eet of gewoon van lekker eten houdt, op mijn social media kanalen hoop ik je te inspireren om (vaker) plantaardig te eten en andere duurzame keuzes te maken.