Skip to content
Lisa met varken

Van vleesliefhebber naar veganist

Het is wellicht moeilijk te geloven, maar vroeger was ik diegene die op verjaardagen er als de kippen bij was om de bitterballen van het plateau te graaien. Als we weleens uit eten gingen bestelde ik, zonder naar de menukaart te kijken, altijd spareribs. Nu, zo’n acht jaar later, maak ik saté van tempeh en zet ik met gemak een vegan 3-gangen menu op tafel. Ik hoor je denken: ‘Waarom dan?’

Ik begon mij te verdiepen in waar ons eten vandaan kwam. Voor de dieren, onze aarde en mijn gezondheid besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde minder vlees eten en begon steeds meer van de plantaardige keuken te ontdekken. Gaandeweg voelde deze manier van eten zo goed, dat ik op een gegeven moment niet meer anders wilde.

Als ik terugkijk, heb ik destijds de smaak van vlees overschat en de smaak van plantaardige gerechten onderschat. ‘Hoe kan je nou lekker eten zonder vlees, vis, zuivel en eieren? Wat blijft er dan nog over?’ vroeg ik mijzelf af.

Mijn reis naar een vegan leefstijl

Intussen ben ik erachter gekomen dat het niet alleen mogelijk is om zonder dierlijke producten te koken, maar dat het ook nog ontzettend makkelijk en gezond is. Sterker nog, ik eet zelfs gevarieerder en vooral lekkerder dan voorheen!

Mijn reis naar een vegan leefstijl ben ik gaan delen, en zo ontstond mijn platform Lisa goes Vegan. Om je te laten zien dat plantaardig eten véél meer is dan alleen sla en wortels, kun je hier recepten, tips, persoonlijke verhalen, interviews, hotspots, en artikelen vinden over veganisme, duurzaamheid en het klimaat. Ik wil je laten zien dat plantaardig eten geen opoffering is, maar juist een verrijking. Of je nou een fervente vleeseter bent, vega(n) eet of gewoon van lekker eten houdt.

Ik hoop je te inspireren om (vaker) plantaardig te eten en andere duurzame keuzes te maken. Geniet en zorg voor jezelf en onze mooie aarde. Laat je inspireren.

Liefs, Lisa

Lisa in een park