Zoete aardappelfriet

Zoete aardappelfriet

Iedereen kent het tegenwoordig; frietjes van zoete aardappel. Perfect als bijgerecht of als een verantwoorde frietje. Vandaag deel ik het recept voor zowel een zoete als een hartige variant! Dus ook perfect als je zin hebt in zoetigheid kan je deze zoete -zoete aardappelfrietjes maken 🙂

Waarom zoete aardappel? Omdat de zoete aardappel nóg gezonder is dan normale aardappel. Ze bevatten vitamine A en C, (goed voor je huid en weerstand) en veel mineralen. Zowel de oranje als de paarse zoete aardappel zijn heerlijk om deze frietjes mee te maken.

Zoete aardappelfriet

Ingrediënten voor 4 personen als bijgerecht

  • 2 zoete aardappels met schil
  • 1 eetlepel olijfolie

Zoete variant: 1/2 eetlepel Agave siroop, 1 theelepel kaneel en 1 eetlepel komijnzaad/poeder

Hartige variantverse rozemarijn, zout & peper en 2 teentjes knoflook.

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een grill hebt, doe die dan ook aan. Dan worden de frietjes lekker knapperig.
  2. Was de zoete aardappel en hou de schil eraan. Snij de aardappel in frietjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Leg ze op een bakplaat en gebruik een siliconen kwastje om ze heel dun in te smeren met olijfolie, dit zodat ze net glimmen.
  3. Voor de zoete variant: Besmeer de zoete aardappel met agave siroop, de kaneel en wat komijnpoeder. Voor de hartige variant: bestrooi de zoete aardappel frietjes naast de olie, met zout en peper en trek de rozemarijn takjes een beetje uit elkaar en leg ze tussen de frietjes. Pel de knoflookteentjes en leg ze op de bakplaat. Zo worden ze gepoft en word de smaak milder. (je kan ze zelfs daarna helemaal opeten)
  4. Bak de frietjes zo’n 25-30 minuten en schep alles even halverwege om, zodat alle kanten goed gebakken worden.
  5. Laat de frietjes nog eventjes afkoelen, zo worden ze nog knapperiger. Serveer de hartige variant met (pompoen)hummus!

Als sommige frietjes zwart zijn, pik die dan eruit en gooi ze weg! 

Gaan jullie de zoete variant met agave kaneel en komijnpoeder maken? Laat het me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder.

Liefs,

Lisa

IMG_4045

Geen reactie's

Geef een reactie