Skip to content

23 okt 2018 Wortel-appelsap met gember

Nu het buiten weer wat kouder wordt, merk ik dat iedereen om mij heen begint te snotteren. Ideaal moment om weer eens wat vaker een sapje te maken! Vandaag deel ik een recept voor een makkelijk, gezond sapje met de Philips Masticating Juicer (en mag ik een exemplaar weggeven).

Mijn eigen appelboom

Voor mijn verjaardag heb ik drie jaar geleden een ‘adoptie’appelboom gekregen bij Landgoed de Olmenhorst. Een fantastisch cadeau waar ik elk jaar (letterlijk) de vruchten van pluk. In September kun je de appels plukken en elk keer ga ik met 4 volle tassen naar huis. De Olmenhorst is een prachtige plek om koffie te drinken en wat frisse lucht op te snuiven. En naast dat het super leuk is om de appels van je eigen boom te plukken, smaken de appels ook nog eens waanzinnig lekker.

Wat ik gedaan heb met vier enorme tassen appels? Ik deelde appels uit aan vrienden, nam een zak appels mee naar kantoor, ik maakte appelcompote en appeltaart (recept in mijn eerste boek).

Beeld: Philips Slowjuicer - Lisa goes Vegan

Verder kon ik gelukkig liters appelsap maken omdat ik de nieuwe Philips Masticating Juicer mocht uitproberen.

Philips Masticating Juicer

Vier jaar geleden kon ik via een vriendin een sapcentrifuge op de kop tikken. Er waren periodes waar ik elke dag een sapje maakte, maar op een gegeven moment was het apparaat te groot voor op het aanrecht en verdween het weer in de kast. Daarom was ik enthousiast om de Philips Masticating Juicer uit te proberen. Iedereen in mijn omgeving is verkouden dus een groentesapje is meer dan welkom dezer dagen. In vergelijking met een sapcentrifuge perst een slowjuicer geconcentreerder sap met meer vezels en is de sapopbrengst met een slowjuicer hoger.

Op kantoor hebben we de Masticating Slowjuicer getest en verschillende sapjes gemaakt. Een mix van wortel, appel, gember, een gembershot en een diepgroen sapje van bleekselderij, venkel, komkommer, citroen, gember en appel.

Wat ik van de Philips Masticating Juicer vind?

Voordelen? De slowjuicer is heel smal, waardoor hij -in tegenstelling tot mijn sapcentrifuge- gewoon op het aanrecht kan blijven staan. Hij maakt weinig geluid, heeft een druppelstop en je kunt vrijewel alle onderdelen in de vaatwasser doen. Je kunt er gembershotjes, helder & troebel sap en zelfs amandelmelk mee maken!

Nadelen? Ik kan er eigenlijk niet veel bedenken, anders dan dat je de stukjes groenten en fruit redelijk klein moet snijden (maar dat is altijd met een slowjuicer)

Benieuwd hoe je een lekker sapje kunt maken? Dit wortel-appel-gembersapje is rijk aan vitaminen, beta-caroteen en antioxidanten. Ik ben gek op de combinatie van de zoete appel en de pittige smaak van gember.

Wortel-appelsap met gember

Ingrediënten – voor 1 liter sap

  • 6-8 (Elstar) appels
  • 1 kilo wortelen
  • stuk gember, 3-4 cm

Methode Haal de schil van de gember en snijd de wortels en appels in kleine stukjes. Zet de slowjuicer aan en doe alle ingredienten in het apparaat. Bewaar het sap in een afgesloten fles in de ijskast. Gebruik de overgebleven pulp om bijvoorbeeld vegan koekjes of muffins te maken.

Wortel appel gember sap - Lisa goes Vegan

Winactie slowjuicer (gesloten)

Zin gekregen om te juicen en ben je benieuwd naar deze slowjuicer? Het leuke nieuws is; ik mag zo’n prachtige slowjuicer aan jullie cadeau doen!

Hoe maak je kans? 

  • Laat mij onder dit artikel of via Instagram weten waarom jij deze Philips Masticating Slowjuicer in huis wilt hebben en welk sapje, shotje of plantaardige melk je met de slowjuicer wilt gaan maken.

*De winnaar is bekend; Taika van Sloten, jij bent de gelukkige winnaar! Kun jij mij jouw adresgegevens mailen naar office@lisagoesvegan.com?

Heel veel succes en laat vooral mij via Facebook of Instagram weten of jij graag sapjes maakt.

Liefs, Lisa

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Philips. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *