Home Tips Waarom vegan?! Daarom

Waarom vegan?! Daarom

25 februari 2016

Waarom vegan?! Daarom:

“Je bespaart meer water door een biefstukje te laten staan, dan dat je 3 maanden niet doucht!”

Waarom vegan? daarom :

  1. Voor de dierenJa dit is en blijft mijn nummer één. Ik wil niet bijdragen aan al het dierenleed wat achter dierlijke producten schuil gaat (ook bij biologische producten helaas) Ja, dat is de realiteit mensen. Face it. Wil jij bijdragen aan stress, angst en paniek wat enorm veel dieren moeten doorstaan elke dag voor jouw stukje vlees, jouw yoghurt, stukje kaas of dat eitje? Lees hier meer waarom ik vegan eet voor de dieren en kijk hier voor een filmpje over de vlees, zuivel, ei-industrie als je durft. Pas op! kan schokkende beelden bevatten.
  2. Voor mijn gezondheidJa, ik voel mij zóveel gezonder. Naast dat een plantaardig voedingspatroon alle voedingstoffen bevat die je nodig hebt (B12 daar gelaten, die moet je bijslikken), wijzen vele onderzoeken uit dat een plantaardig eetpatroon de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en kanker verkleint. Wat ik zelf heb gemerkt? Ik heb geen opgeblazen gevoel meer, geen buikpijn meer, ik barst van de energie, een gladde huid, vol en dik haar, sterke nagels, een goede nachtrust en een veel ‘vrijer’ en blijer gevoel. En nee dit is geen verkooppraatje. Het is écht waar. Moet ik doorgaan?! Lees hier en hier meer wat ik gemerkt heb sinds ik vegan ben gaan eten. 
  3. Voor de medemens. Voor de vleesindustrie (en ook voor de productie van zuivel en eieren) moet er énorm veel veevoer verbouwd worden (al die dieren worden vetgemest en krijgen veel eten). Er zijn meerdere kilo’s veevoer nodig om één kg vlees te produceren! De totale voedselvoorziening is veel efficiënter als we geen dieren houden voor vleesconsumptie maar dit voedsel gebruiken voor de directe omgeving en de mensen zelf. Lees hier de uitgebreide uitleg
  4. Voor de planeet. Wist je dat de veehouderij de GROOTSTE uitstoot van broeikasgassen is? De vee- industrie scheidt enorm veel methaan uit wat bijdraagt aan het broeikaseffect. Je bespaart meer water door een biefstukje te laten staan, dan dat je 6 maanden niet doucht! Uhm HALLO. (dus doe de dieren en mijn neus een plezier en laat dat biefstukje wat vaker staan) Kijk hier voor meer leuke besparingen. 
  5. Voor al dat goddelijk etenMoet ik je serieus nog overtuigen dat vegans niet alleen maar een blaadje sla met een komkommer eten? Ik eet én mega lekker én ik krijg onwijs veel voedingsstoffen binnen. Kijk maar naar alle recepten die op mijn site te vinden zijn. (oke oke, hier en daar een Oreo)

Kortom, kan jij een reden bedenken waarom je NIET plantaardig zou gaan eten?

Nee he. dacht ik al 🙂

Lees hier mijn transformatie verhaal en als je nog wat plantaardige tips nodig hebt, kijk maar even hier en hier. En schroom niet om mij vragen te stellen!

Liefs,

Lisa

Zie voor alle bronnen vorige posts en de www.veganchallenge.nl, Veganisme.org, The China Study, hier

P.S. Wist je dat ik naast super veel lekkere recepten ook heel veel informatie in mijn boek deel over waarom en hoe je een plantaardig voedingspatroon kan vasthouden? Bestellen doe je via deze link.

vegan-facts

Gerelateerde posts

9 berichten

Cilla 26 februari 2016 at 13:29

Ja!! Wat een heerlijk helder artikel weer. Nu, na 1,5 maand vegan, kan ik al zeggen dat ik positief verschil merk en dat ook mijn trainingen net zo goed gaan als toen ik nog 2 potten kwark op een dag wegstouwde. Ik was al vegetariër (vanaf mijn 12e) en had altijd het idee dat vegan ‘moeilijk’ was ofzo, maar dat is absoluut niet het geval. Al die inspireerde recepten en blogs die je erover kunt vinden maken het makkelijk én lekker 🙂

Antwoorden
Lisagoesvegan 26 februari 2016 at 13:30

Oh Cilla wat super leuk om te horen! Zo leuk! En wat goed dat je trainingen even goed gaan, 🙂 Liefs!

Antwoorden
Mariska 26 februari 2016 at 15:09

Heel duidelijk! Voor mezelf zou ik het te moeilijk vinden, ik kan al een best lastige eter zijn. Maar heel knap dat je dit doet!

Antwoorden
Emma 26 februari 2016 at 19:09

Wat is dit toch weer een goede post Lisa!
Snap soms echt niet wat mensen tegenhoud en wat ze er zo raar aan vinden.
Ik ben vegetariër vanaf mijn elfde, maar sinds ik hoorde hoe het eigenlijk in elkaar steekt, heb ik geen moment getwijfel en meteen op de vegan tour gegaan.
En dit voelt geweldig!! Yeah
Het maakt toch niet uit als je al jong veganist wordt ( trouwens 15), alleen jammer dat de mensen om me heen het niet accepteren
Echt bedankt Lisa voor je inspireerde post

Ps: ik heb het filmpje aangeklikt, maar durf niet op play te drukken ..

Antwoorden
Marga 29 februari 2016 at 07:14

Hallo Lisa,

Via De Groene Meisjes kom ik nu op jouw prachtige blog, wat ziet dat er mooi en lekker uit als je op de startpagina aan komt!
Ik ben al vaker gestart met vegan eten maar telkens mislukt dat. Sinds ik weer lees bij de 2 meisjes ben ik er langzaamaan weer opnieuw mee begonnen.
Dus ik ben blij met zulke leuke sites als o.a. deze van jou.

Ik ga je volgen.

Groetjes,Marga

Antwoorden
Lisagoesvegan 29 februari 2016 at 11:40

Wat super leuk om te horen Marga! You made my day, leuk dat je me volgt en succes met het lekkere vegan eten! Heel veel liefs, Lisa

Antwoorden
Q & A Veganisme deel 1 - Lisa goes Vegan 4 april 2016 at 08:19

[…] dieet is waarbij je je aan allerlei regels moet houden. Je moet het doen omdat het goed voelt; voor de dieren, jezelf, je medemens en onze planeet. Ik wil liever 10 mensen inspireren tot een plantaardig dieet dan 3 hele strikte vegans […]

Antwoorden
Ingrid 16 november 2016 at 16:47

Hi Lisa,

Sinds een half jaar ongeveer volg ik jou en The Green Happiness. Sindsdien heb ik de paar dingen die ik nog in de diepvries had aan vlees en vis, met lichte tegenzin opgemaakt (ben tenslotte ook tegen voedselverspilling) en ben gestopt met het kopen van vlees, vis, kwark en eieren. Er ging voor mij niets boven een gekookt eitje als ontbijt en kwark met vers fruit en noten, maar ik hoef het niet meer hoor. Melk heb ik nooit gedronken; voor mijn havermout gebruik ik amandelmelk of rijstemelk. En iedere dag maak ik op mijn werk een vegan salade klaar.
So far so (bijna) good zul je denken! Als dochter van voormalig restauranthouders (Franse keuken) ben ik ook niet ontevreden.
Waar ik nog weleens de mist in ga zijn bij borrels en etentjes, die veelvuldig plaatsvinden in mijn bestaantje. Ik betrap mezelf er op dat ik oh zo makkelijk een bitterbal in de mosterd doop en geniet van de smaak, die voor mij onlosmakelijk verbonden is met gezelligheid. Om me daarna vervolgens bezwaard en schuldig te voelen.. Het is VLEES en het was dus ooit een DIER, ja ook al is dat niet meer zo obvious. En ik voel me rot en baal van mezelf dat ik de ‘verleiding’, de korte beloning van de smaak niet heb kunnen weerstaan en voorrang heb gegeven aan waar ik voor wil staan.
In restaurants skip ik moeiteloos de vleesgerechten op de kaart, vis bestel ik nog wel makkelijker omdat dat minder ‘erg’ lijkt, hoe onterecht dat ook geredeneerd is. I’m learning but still struggling. Hoort ongetwijfeld allemaal bij het proces.
Ook heb ik mezelf gedwongen om naar het gruwelijke filmpje te kijken, wat me doet afgrijzen en vult met verdriet, medeleven en ongeloof. Want (hoor de bewuste naiviteit in mijn stem) het is toch niet waar zeker dat dit de realiteit van alledag is?? Zijn dit geen excessen, die stiekem met een verborgen camera zijn gefilmd? Gaat het er echt overal zo aan toe? En waar dan? Naast dat het absoluut schokkend is, kan ik niet begrijpen dat dit gebeurt en zo door kan gaan. Kun je hier iets meer over vertellen? Of moet ik er toch aan geloven en Earthlings kijken…..? 🙁

Antwoorden
Geen vis, vlees & alcohol! – THE GREY YOGI. 2 maart 2017 at 03:12

[…] Waarom vegan? Daarom! […]

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.