Skip to content

01 apr 2023 Waarom ik fan ben van menstruatieondergoed van Snuggs 

Wellicht heb je het al eens voorbij zien komen, menstruatieondergoed. Een duurzaam alternatief op wegwerp-maandverband en tampons. Ik was een beetje sceptisch, maar na een jaar ervaring met het menstruatieondergoed van Snuggs, kan ik eigenlijk niet meer zonder. Het is in vele opzichten een fantastische uitvinding (vooral op het gebied van duurzaamheid) en vandaag deel ik er wat meer over, mocht je interesse hebben. 

Ruim een jaar geleden hoorde ik voor het eerst over de term period underwear. Ik las veel enthousiaste reacties dus was heel benieuwd in hoeverre het wat voor mij zou zijn. Inmiddels kun je op mijn Instagram genoeg lezen over mijn ervaring met Snuggs ondergoed en over waarom het zo belangrijk is dat we over menstruatie (blijven) praten. Vandaag leg ik stap voor stap uit wat het ondergoed doet, hoe jij het kan gebruiken en mijn ervaring. Ook deel ik graag een korting voor als je het wil proberen. 

Waarom menstruatieondergoed? 

Wist je dat een gemiddelde menstruerend persoon ca. 17.000 tampons en pads gebruikt in hun hele leven? Stel je die grote afvalberg eens voor. Daarbij komt dat regulier wegwerp maandverband tot wel 90% aardolie plastic kan bevatten. Daarnaast is er een grote kans dat reguliere tampons parfum en andere chemicaliën (met het bleekproces) bevatten. Niet een fijn idee, bij zo’n intieme zone waar alles rechtstreeks wordt opgenomen. En helaas, de goedkoopste producten zijn vaak het meest schadelijk voor onze gezondheid. Daarbij komt het dat fabrikanten niet alle ingrediënten in hun menstruatieproducten hoeven te vermelden. Dus reden genoeg om alternatieve duurzame menstruatie producten te overwegen. Vandaar dat ik ben Snuggs ben uitgekomen. 

Wat is menstruatieondergoed? 

Menstruatie ondergoed, oftewel period underwear, zijn broekjes speciaal bedoeld om te dragen tijdens je menstruatie. De broekjes van Snuggs bevatten kruisjes die dun, flexibel en heel absorberend zijn. Het is echt een uitvinding. In plaats van wegwerp maandverband kun je dit ondergoed langere tijd dragen en hoef je niet weg te gooien. Bij Snuggs kun je kiezen uit verschillende modellen; van Brazilian tot high waist broekjes, voor light tot heavy flow die allemaal geschikt zijn om overdag en ’s nachts te dragen. Het is de bedoeling dat je -afhankelijk van hoe hevig je menstruatie is – om de zoveel tijd verwisselt. Het ondergoed wordt gemaakt van biologisch katoen, nylon of tencel lyocell en hoewel ze allemaal comfortabel zitten, is die tencel mijn absolute favoriet. (Uit ervaring weet ik dat je er een hike van 6 uur mee kan maken)

Hoe gebruik je menstruatieondergoed? 

Mocht je voor het eerst menstruatie ondergoed willen proberen, is het aan te raden om eerst dit gedurende de nacht te testen. Afhankelijk van jouw menstruatie kun je de broekjes tot wel 8 uur dragen. Per dag verlies je ca. 25 ml bloed totaal. Niet in 1 keer, maar in batches van een paar ml. Ongeacht welk model je aanhebt, zorgen de 3 laagjes (van 1,5 mm) ervoor dat het de hoeveelheid van 1-5 tampons kan opnemen zonder dat je een natte onderbroek gevoel krijgt. De onderkant blijft droog dus dat geeft een zeker gevoel. Mocht je toch nog meer zekerheid willen hebben, dan kun je Snuggs ook altijd in combinatie met een cup of tampon dragen. De broekjes ruiken niet en je lekt niet door. 

En was je ze dan?

Een van de meest gestelde vragen gaat over het wassen van het ondergoed. Eigenlijk is dat niet zo spannend. Voor het eerste gebruik was je het broekje om de absorberende laag te activeren. Na gebruik spoel je het broekje met koud water af en gooi je hem daarna in de wasmachine. Je kunt het ondergoed gewoon met gelijke kleuren wassen, op 40 graden (zonder wasverzachter) en vervolgens laat je het drogen op het wasrek. Als je onderweg bent, kun je het in een waszakje doen en zo vervoeren. 

Kortom, ik vind het echt ontzettend fijn tijdens mijn menstruatie en heb inmiddels verschillende modellen. alle reden om het menstruatieondergoed van Snuggs een kans te geven toch? Heb jij het wel eens geprobeerd?

Liefs! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *