Home Recepten Vegan Tony Chocolonely
Vegan Tony Chocolonely - Lisa goes Vegan

Vegan Tony Chocolonely

11 augustus 2016

Ik hoor het zo vaak: ‘huh, is Tony Chocolonely vegan?’ Jep, ook ‘wij’ vegans kunnen gewoon genieten van een stuk chocolade van Tony. Vandaag op een rij alle vegan Tony Chocolonely repen.

Gisteren stapte ik een winkel binnen en daar zag ik een enorme stapel Tony’s Chocolonely’s liggen. Tony’s Chocolonely, wie is er níet gek op?! De kleurrijke wikkels zijn moeilijk te weerstaan, maar niet alle repen zijn vegan. Lees snel verder om te zien welke dit wél zijn!

Vegan Tony Chocolonely - Lisa goes Vegan

Vegan Tony Chocolonely - Lisa goes Vegan

Vegan Tony Chocolonely

Ik ben ontzettend blij dat Tony’s Chocolonely een aantal goddelijke vegan chocoladerepen in het assortiment heeft. Uiteraard is de klassieke pure chocoladereep (let op: in blauwe wikkel!) er daar één van. Ook pecan-kokos is vegan, net als een van de nieuwste smaken: puur amandel-zeezout reep (dit is absoluut mijn persoonlijke favoriet!). Ten slotte is Tony’s exclusive reep sinaasappel-rozemarijn ook helemaal vegan! YES!

Waar moet je nou op letten als je wilt weten of een chocoladereep vegan is? Pure chocolade is vaak veganistisch, maar er kan ook melk(poeder) in zitten. Check daarom altijd even de verpakking om te zien of er melk, room of boter in verwerkt is. Deze bestanddelen staan altijd dikgedrukt of in hoofdletters vermeld.

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten in deze vier vegan Tony’s repen:

  • Puur: cacaomassa*, suiker*, cacaoboter*, emulgator: sojalecithine.
  • Pecan-kokos: cacaomassa*, suiker*, cacaoboter*, pecannoten 6,7%, kokosrasp* 4,4% emulgator: sojalecithine.
  • Puur amandel zeezout: cacaomassa*, suiker*, cacaoboter*,amandel 10%,  zeezout 0.5%, emulgator: sojalecithine. Cacaobestanddelen: ten minste 51%.
  • Sinaasappel-rozemarijn: cacaomassa*, suiker*, cacaoboter*, sinaasappel 2,8%, rozemarijn 0,3% emulgator: sojalecithine. *Fairtrade ingrediënten

Dan heb je ook nog de reep Puur – Cranberry-Anijs, dit is de limited edition. Maar ook vegan!

Op deze repen zie je vaak de vermelding: ‘Kan pinda bevatten en sporen van ei, gluten, melk en noten.‘ Mocht je denken ‘Huh? Ei en melk zijn niet vegan, hoe kan dat dan?’ Schrik niet! Dit betekent dat het product zelf wel veganistisch is, maar dat het eventueel in aanraking gekomen kan zijn met een van deze ingrediënten, omdat deze in dezelfde fabriek verwerkt worden. Deze zin kun je als vegan gewoon negeren, de waarschuwing is meer bedoeld voor mensen die een allergie hebben voor een van deze ingrediënten.

DUS inslaan die handel. Gewoon om lekker van te snoepen of om te verwerken in een recept!

Kijk voor meer vegan snacks in de supermarkt bij mijn vegan guilty pleasures of deze easy Chocolade fudge of deze Vegan Bounty Bars  of je typt Tony in bij mijn zoekbalk!

Let me know wat je gaat maken of in welke reep jij het liefst je tanden in zet via Instagram, Facebook en de comments hieronder  🙂

Liefs,

Lisa

Zelf chocolade maken? In mijn boek staat een lekker recept! Bestellen kan hier.

Vegan Tony Chocolonely - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

11 berichten

Renee 11 augustus 2016 at 20:27

Jaaaaa dat is handig Lisa. Dank je voor dit handige lijstje VAB Vegan chocolade.

Antwoorden
Josephine von Mozer 11 augustus 2016 at 21:08

De amandel zeezout is ook mijn favoriet. Zoooo lekker! I loooove de vegan Tony’s Chocolonelys ❤️ Yummmm

Antwoorden
Lisa 11 augustus 2016 at 21:19

Liefde voor Tony’s chocola! ♡ En aangezien ik sinds kort bezig ben met vegan eten (deels nog niet volledig vegan) is dit natuurlijk super goed nieuws:)

Antwoorden
sobeautywomen 11 augustus 2016 at 22:14

Handig artikel, ik moet die repen toch maar eens proberen haha.

Antwoorden
Het Groene Broertje 26 oktober 2016 at 22:53

Ohh je vergeet een!! Puur met rabarber enne.. nog iets. Die kocht ik vandaag in de wereldwinkel 🙂

Antwoorden
Kira 5 november 2016 at 15:39

HeyHoi, de chocolade letters puur pepernoot zijn toch ook vegan?

Antwoorden
Lisagoesvegan 6 november 2016 at 11:15

Ja klopt!

Antwoorden
Kaat 13 september 2017 at 17:05

Het zal wel aan mij liggen maar… Dan zit er geen boter in cacaoboter?

Antwoorden
Lisa 13 september 2017 at 17:35

Hi Kaat, Cacaoboter wordt gemaakt tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen. Deze bonen worden gemalen tot een soort vettige brij, wat ook wel cacaoboter wordt genoemd. Er zit dus geen dierlijke boter in. Geniet ervan, X

Antwoorden
Mrssnow 12 december 2017 at 22:01

Hoi , ik lees vaak dat suiker (toegevoegd, of los) niet VEGAN hoeft te zijn. Hoe weet je nou of dat klopt?
Groetjes

Antwoorden
Melissa 20 november 2018 at 15:19

Dat weet je vaak niet, omdat de suiker tijdens het process gefililterd wordt met, bijv, botgruis. Omdat het dierlijke product niet in het eindproduct zit, hoeft de fabrikant het niet aan te geven. Zelfde geldt voor veel gefilterde sappen en wijnen waar visproducten voor de filtering worden gebruikt. Zelf contact opnemen met de fabrikant lijkt mij de enige manier om erachter te komen.

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.