Home TravelAmsterdam Vegan Sundays Dinner
Vegan Sundays Dinner - Lisa goes Vegan

Vegan Sundays Dinner

7 juli 2016

Een paar weken geleden werd ik voor het vegan pop-up diner van Vegan Sundays uitgenodigd ! Een compleet vegan 4-gangen menu met alles erop en eraan (lees: vegan wijn, fancy soep in een meloen en crispy tempeh bacon) Jawel, vandaag alles over het Vegan Sundays Dinner:

VEGAN SUNDAYS DINNER

Je kent het wel, je ontmoet soms iemand die zóveel passie heeft voor wat hij doet, dat straalt er gewoon vanaf. Nou dat is Alexander dus. Geboren in Rusland, opgegroeid in Israël en nu sinds 6 jaar een Amsterdammer. Alex is een private chef die graag anderen inspireert om gezond te eten. En niet zomaar ‘gezond’ vegan eten, maar fantastisch good looking food (dat je denkt, wow iemand heeft hier goed zijn best gedaan). Kleurrijk, heel smaakvol, origineel en een goede hoeveelheid (dus niet dat je met een knorrend maagje van tafel)

Alex is de oprichter van het concept Vegan Sundays waar je kan aanschuiven voor een uitgebreid vegan 4-gangen diner, een kookworkshop kan volgen of vegan catering kan inhuren. De pop-up dinners worden telkens ergens anders georganiseerd, dit keer was het in het Conscious Hotel op de Overtoom.

Vandaag deel ik met jullie de prachtige foto’s van het prachtige vegan 4-gangen menu met bijpassende wijnen (alles biologisch en 100 % vegan) want wijn is niet perse vegan helaas, lees in dit artikel waarom niet.

Vegan sundays dinner - Lisa goes Vegan

Starter: Meloensoep met shiso, geroosterde witlof en gemarineerde aardbeien. Hoe leuk idee is dat je soep of een smoothie te serveren in een lege meloen?

Vegan Sundays Dinner - Lisa goes Vegan

Voorgerecht: Knapperige tempeh bacon (dit was zo lekker), snijbiet, linzen, walnotensaus, bietjes, druiven en citroen

Vegan Sundays Dinner - Lisa goes Vegan

Hoofdgerecht: Geroosterde zoete aardappeltjes, tempura oesterzwammen, gebakken tofu verpakt in nori, aubergine caviaar en biet- en koriander saus.

Vegan Sundays Dinner - Lisa goes Vegan

Dessert: Cake van citroen en amandelen met chocoladesaus (oh my) en een creme van tofu blauwe bessen en aardbeien en kersen.

Vegan Sundays Dinner - Lisa goes VeganVegan sundays dinner - Lisa goes VeganVegan Sundays pop-up dinner 11-06-16 30

Ben jij benieuwd naar Vegan Sundays? Voor een fancy 4-gangen menu betaal je tussen de €40,- en 45,- plus een leuke live band die je vermaakt met gezellige muziek. iets meer dan een ‘doorsnee’ restaurant maar dubbel en dwars de moeite waard. Aankomende dinsdag (12 juli) organiseert Vegan Sundays een kookworkshop waar nog een paar plekjes vrij zijn! (check hier voor tickets)

Zin gekregen om een keertje bij zo’n Vegan Sundays dinner te zijn? Let me know als je gaat of geweest bent via mijn Instagram, Facebook of hieronder via de comments! Ik ben benieuwd, wie weet zie ik jou wel de volgende editie?

Heel veel liefs,

Lisa

Hebben jullie mijn boek al binnen? Staan ook handige tips in voor een vegan etentje! Bestellen kan via deze link.

Photos by Lize Jansen Photography

Vegan Sundays Dinner - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

1 bericht

Manon 8 juli 2016 at 10:25

Woow dit ziet er zoo lekker uit, ik heb nu om half 11 ’s ochtends al zin in mijn avondeten 🙂

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.