Home ReceptenDiner Vegan quiche met asperges en champignons
Vegan quiche met asperges en champignons - Lisa goes Vegan

Vegan quiche met asperges en champignons

22 mei 2017

Dacht je dat je eieren nodig hebt om een lekkere quiche te maken? Mooi niet! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor een vegan quiche met asperges en champignons. Spoiler: mega simpel.

Waarom geen eieren?

‘Waarom eet je geen ei Lies?’ Een veelgestelde vraag de laatste tijd. Voorheen dacht ik er geen dierenleed gepaard gaat bij de productie van eieren. Maar niets is minder waar. Er worden meer dan 40 miljoen haantjes direct na geboorte gedood omdat ze nutteloos zijn voor de eierindustrie. Meer weten hoe dat precies zit? Lees hier mijn uitgebreide artikel over waarom ik geen eieren eet.

Aaaaaaanyways, terug naar dit geweldige recept waar je absoluut geen eieren voor nodig hebt! Vegan quiche met asperges en champignons. Dit recept is geweldig om al je groente restjes op te maken. Voeg alle groenten en kruiden toe die je wilt!

Vegan quiche met asperges en champignons - Lisa goes VeganVegan quiche met asperges en champignons - Lisa goes Vegan

Vegan quiche met asperges en champignons

Ingrediënten voor 1 quiche a 8 stukken

 • 150 gram kikkererwtenmeel
 • 300 ml lauwwarm water
 • 6 groene asperges
 • 8 mini-tomaatjes
 • 1 wortel
 • 3 takjes rozemarijn, gesneden
 • 1 rode ui
 • 3 lente-uitjes
 • 4 grote kastanjechampignons
 • 2 grote handen spinazie
 • 2 el edelgistvlokken
 • 6 basilicumblaadjes
 • snuf peper en zout
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel, het water, de edelgistvlokken, de vers gesneden rozemarijn en peper en zout samen en zet dit 15 minuten apart.
 3. Snijd de rode ui, lente-uitjes, champignons, wortel en asperges in kleine stukjes.
 4. Verwarm een klein beetje (kokos)olie in een pan en bak de rode ui glazig en voeg daarna de wortel, champignons en asperges toe. Voeg daarna de spinazie toe en bak dit tot het helemaal geslonken is.
 5. Voeg vervolgens alle gebakken groenten, de fijngesneden lente-ui en basilicum aan het kikkererwtenmengsel.
 6. Pak een ovenschaal met een diameter van 20cm en bekleed hem met bakpapier. Giet het groente-kikkererwtenmengsel erin en druk wat gehalveerde mini-tomaatjes op de bovenkant.
 7. Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goud gekleurd. Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vegan quiche met asperges en champignons - Lisa goes Vegan

Serveer de quiche met een lekkere salade of een lekkere spread uit mijn boek! Deze quiche is ook ideaal om mee te nemen voor lunch de volgende dag.

Ga jij hem maken?! Stuur me vooral een berichtje via FacebookInstagram of Youtube en gebruik de #lisagoesvegan zodat ik hem kan zien!!

Heel veel liefs,

Lisa

Check mijn uitgebreide artikel over ei-vervangers en in mijn boek kun je een uitgebreid overzicht vinden met alle ei-vervangers op een rij voor allerlei verschillende gerechten! Vegan quiche met asperges en champignons - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

46 berichten

Marianne 22 mei 2017 at 09:58

Dit ziet er goed uit! Geen bladerdeeg dus? Mijn man hield nooit zo van quiche, vanwege het ei dat erin zat. Maar dan kan ik dit dus wel eens proberen. Waar veganisme wel niet goed voor is ^^

Antwoorden
Lisa 22 mei 2017 at 10:31

Nee, geen bladerdeeg! Wat leuk om te horen, laat maar weten wat je ervan vond!! 🙂

Antwoorden
Kimberly 22 mei 2017 at 17:49

Wat een geweldig recept! Vraagje: wat is precies de functie van de kikkererwtenme? Ik neem aan dat je dit niet kunt vervangen met ‘normale’ meel? Heb je toevallig ook een tip van waar je (goedkoop) kikkererwtenmeel kunt kopen? Ik heb het namelijk nog niet in de supermark gezien (maar ook nooit echt op gelet). Alvast bedankt!

Antwoorden
Lisagoesvegan 22 mei 2017 at 18:09

Hoi meis, ja je hebt kikkererwtenmeel echt nodig, geeft een beetje de hartige ei-smaak. Voeg wat zwart zout toe en je hebt helemaal een ei-smaak! Maar kikkererwtenmeel kan je bij de bio-winkel kopen. Volgens mij ook bij de AH hoor 🙂 good luck en geniet ervan! X

Antwoorden
Shiralee 22 mei 2017 at 22:28

Bij de toko! Gele verpakking, staat wel ‘gram flour’ op. 🙂

Recept ziet er trouwens erg lekker uit, ga ik snel eens proberen!

Antwoorden
Lisa 23 mei 2017 at 09:47

Super leuk om te horen, het is echt mega lekker! Laat maar weten wat je ervan vond! 😉

Antwoorden
Shiralee 23 mei 2017 at 20:40

Zal ik zeker doen! 😀

Shiralee 5 juni 2017 at 19:16

Was echt super lekker! Door het kikkererwtenmengsel had ik ook nog wat uipoeder, selderiezout en salieblad gedaan. Ook aan te raden!

Mariëlle 22 mei 2017 at 18:34

Ik ben eigenlijk helemaal niet van asperges, maar dit ziet er goddelijk uit zeg!

Antwoorden
Lisa 23 mei 2017 at 09:49

Het is zeker het proberen waard!! 🙂 En je kan het ook makkelijk door een andere groente vervangen – een super recept om je restjes op te maken!! Liefs* Adriana

Antwoorden
Griet 23 mei 2017 at 18:36

Hallo Lisa, hoe groot is je bakvorm?

Antwoorden
Lisa 24 mei 2017 at 10:27

20cm, ga ik meteen even aan het recept toevoegen!!

Antwoorden
Bianca 23 mei 2017 at 19:55

Wat zou ik kunnen gebruiken qua groenten om de spinazie te vervangen? Manlief houd echt niet van ‘geslonken’ spinazie. Rauw wel maar warm dus echt niet. Dit recept ziet er te lekker uit om voorbij te laten gaan

Antwoorden
Lisa 24 mei 2017 at 10:21

Eigenlijk kan je hier eindeloos mee variëren en zelfs gebruiken om je restjes mee op te maken! Misschien is courgette een idee? Zorg er dan wel voor dat je de courgette even mee geroerbakt hebt, zodat ook deze een lekkere smaak krijgt 🙂 Liefs *Adriana

Antwoorden
Bianca 24 mei 2017 at 08:30

Het bleef één grote dikke pap bij mij helaas. Heb het hele menu gehalveeerd en in een ovenschaal bereid (zelf langer dan aangegeven). Wat kan ik een volgende keer anders doen?

Antwoorden
Lisa 24 mei 2017 at 13:26

Hi Bianca, wat gek en ontzettend jammer zeg! Had je de oven voorverwarmd en op heteluchtoven staan? Anders zou het eventueel kunnen zijn dat er teveel water met de kikkererwtenmeel vermengd was? Hmm heel vervelend, ik hoop echt dat het de volgende keer lukt, want dit recept is zo lekker! Liefs *Adriana

Antwoorden
SK 4 juni 2017 at 23:44

Hoi Lisa,
Ik zie steeds de naam Adriana voorbijkomen in je reacties hierboven, maar ook in je mails staat regelmatig de naam Adriana Moser als degene die een stukje schrijft op je homesite of een recept plaatst (waarin ze dan schrijft over “mijn boek”, dus dan ben jij het toch zelf die dat recept schrijft?)?!?
Maar jij schrijft toch zelf alle recepten en andere teksten op je site (naast af en toe een stagiaire die dat doet)???

Antwoorden
Lisagoesvegan 6 juni 2017 at 09:19

Hoi hoi! Ja klopt, Adriana is mijn stagiaire en helpt mij bij mijn website (waar ik heel blij mee ben) Ik krijg dagelijks zoveel berichten en reacties en zij schrijft in opdracht van mij bepaalde antwoorden, maar inderdaad de recepten en artikelen zijn door mij 🙂 Heel veel liefs, Lisa

Antwoorden
VIDEO: Een quiche bakken zonder ei? - Lisa goes Vegan 24 juli 2017 at 17:00

[…] Vegan quiche met asperges en champignons […]

Antwoorden
Mealplan – Princess Dino 28 juli 2017 at 11:01

[…]  Quiche + groene salade […]

Antwoorden
Belle 1 september 2017 at 19:37

Hij was gelukt maar ik vond ‘m niet lekker. Kwam vooral door de verse rozemarijn, dit vond ik er helemaal niet bij passen. Mijn tip zou zijn: kieper er groenten in de je lekker vindt. Ik zou de wortel vervangen door aubergine bijvoorbeeld. Wat ook jammer is zijn de hoeveelheden, mijn koelkast ligt nu vol met groenten die ik niet heb gebruikt voor het recept omdat ik bij AH niet zes losse asperges kan kopen of vier champignons. Dus dat wordt morgen een prutje met pasta erbij denk ik.

Antwoorden
Lisa 4 september 2017 at 10:24

Wat jammer om te horen dat dit gerecht niks voor jou was. Hopelijk bevallen mijn andere recepten jou wel. Liefs

Antwoorden
SK 10 september 2017 at 17:29

Na vele alleen maar overheerlijke recepten van Lisa gegeten te hebben, is dit het 1e recept dat wij echt niet lekker vonden. Inderdaad ligt het volgens mij vooral aan de rozemarijn die ik er niet bij vond passen, maar ook de wortel (waar we normaal wel van houden) vonden we in deze quiche niet zo combineren met de andere smaken. Maar goed, zoals ik al zei: echt ALLE andere vele recepten van Lisa die we al gegeten hebben vonden we zonder uitzondering onwijs lekker :).

Antwoorden
Lisa 11 september 2017 at 09:39

Jammer om te horen dat deze niet in de smaak viel. Gelukkig kan je wel eindeloos variëren met dit recept, dus wellicht ontdek je zo een die veel beter bij jullie passen. Hopelijk snel weer een recept die jullie wel lekker vinden.

Antwoorden
karen 20 september 2017 at 13:23

hoi ! kan het recept ook zonder edelgistvlokken? ps. ben helemaal weg van jouw recepten en je site ! liefs karen

Antwoorden
Lisa 20 september 2017 at 13:45

Hi Karen, edelgistvlokken geven een lekkere smaak. Als je deze niet gebruikt, dan zou ik olijven, zongedroogde tomaat of kappertjes toevoegen. Laat maar weten wat je ervan vindt.

Antwoorden
Anne 29 september 2017 at 13:02

Ik gebruik dit recept met allerlei verschillende groenten, vaak om het op te maken. Alleen tomaatjes zijn sowieso standaard, die zijn lekker zoet en een goede tegenhanger voor het hartige kikkererwten mengsel. En ik vind de rozemarijn er juist heerlijk bij 🙂

Antwoorden
Lisa 2 oktober 2017 at 10:06

Ja, super handig hè, vooral voor die restjes. En wat fijn en leuk om te horen dat je de smaken in dit recept ook zo lekker vindt. Liefs x

Antwoorden
Sandra 2 oktober 2017 at 09:38

Gisteren gemaakt, echt super lekker!

Antwoorden
Lisa 2 oktober 2017 at 10:03

Watg fijn om te horen dat je het zo lekker vond, Sandra. Liefs x

Antwoorden
Claudia Christoffel 5 oktober 2017 at 13:47

Vandaag gemaakt voor de lunch. Heerlijk! Fijn alle left over groenten opgebruikt en gewoon alle verse kruiden die ik nog had erin gedaan. De fudge staat nog hard te worden in de koelkast…..

Antwoorden
Lisa 9 oktober 2017 at 10:39

Dat klinkt geweldig, Claudia. Hoop dat het allemaal gesmaakt heeft.

Antwoorden
A 25 november 2017 at 20:24

Kans dat ik binnenkort een vegan eter over de vloer krijg, dit ziet er erg goed en lekker uit. Fijn dat je die links erbij zet bij producten waarvan ik nog nooit gehoord heb.

Antwoorden
Lisagoesvegan 28 november 2017 at 21:46

Yes wat leuk, succes en veel plezier 😉

Antwoorden
Naomi 9 februari 2018 at 22:27

Erg lekker, goedkoop en makkelijk! Restjes groenten op kunnen maken. Ik had doperwten, wortel, champignons, tomaatjes, maïs en zoete aardappel erin gedaan. En zelfgemaakte vegan kaas, dat maakte het wel af :). Binnen 3 kwartier klaar :). Grappig dat je alles gewoon bij elkaar doet.

Antwoorden
Suzanne 6 maart 2018 at 14:09

Ik heb de quiche gemaakt. Echt super lekker!! Ik heb sinds ik vegan ben (2 jaar) geen quiche meer gegeten. Ik wou dat ik dit eerder had geprobeerd! Ik had dit gemist! Dank je wel voor dit lekkere recept!

Antwoorden
Lisagoesvegan 6 maart 2018 at 14:12

Hi Suzanne, Ahhh wat goed om te horen! Graag gedaan, liefs X

Antwoorden
Marijke 8 april 2018 at 18:53

Hoi Lisa, Ik heb de quiche gemaakt, hij moest even terug omdat de bodem naar mij zin niet gaar genoeg was. Ik hou normaal gesproken niet echt van quiche maar deze smaakte goed, volgende x ietsje meer Keltisch zout erbij. Volgend x ga ik idd zelf wat meer experimenteren met andere groenten. Dank je wel voor al je heerlijke recepten, maakt dat ik koken zowaar leuk ga vinden terwijl ik dat nooit leuk vond !

Antwoorden
Lisagoesvegan 8 april 2018 at 19:30

Ah wat leuk Marijke!! Goed om te horen 😉 X

Antwoorden
Sam - Diabeetopreis 24 april 2018 at 18:14

Hij staat nu in de oven! Ik ben benieuwd.

Antwoorden
Lisagoesvegan 4 mei 2018 at 13:28

En?? 🙂

Antwoorden
Ada Besselink 23 mei 2018 at 21:08

Hallo Lisa, heb jij wellicht ideeën om een ‘vegan smelt kaas’ te fabriceren,
ik mengde laatst op een pizza (bloemkoolbodem van de Jumbo) edelgist met avocado knoflook en kokosolie, bovenop de tomaten en paprikas, het was best heel okee maar wellicht zijn er vegans die al met nog betere resultaten zijn gekomen? BTW je quiche ziet er heerlijk uit. (maar kaas tja, op sommige gerechten best nog een verslaving dus hè) 😀 mvg Ada

Antwoorden
Lisagoesvegan 28 juni 2018 at 13:11

Hi Ada, hmm niet zo 1,2,3. Er zijn heel veel vegan kaas varianten beschikbaar, de een veel beter dan de andere. Ik ben zelf fan van Daiya (maar die is nog niet in NL te koop dacht ik) Succes!

Antwoorden
ingridvanpassen 20 september 2018 at 19:40

Hey; Lisa.
Ik heb eergisteren je quiche netjes volgens jou recept gemaakt en de smaak was voor mij in orde, alleen, … ik had niets van quichestructuur. Enkel een brei in een taartvorm zonder iets korstachtigs aan. Ik kon hem dus ook niet in spietjes snijden en/of af de bodem halen…. Een idee wat ik volgende keer anders kan doen om toch een echte “quiche” te verkrijgen??

Antwoorden
Lisa 26 september 2018 at 14:44

Hi Ingrid,

Heb je het kikkererwtenmengsel lang genoeg laten rusten? Want dan wordt het wat dikker.

Liefs

Antwoorden
Maaike 21 oktober 2019 at 10:31

Hii Lisa,
Het receptje ziet er heerlijk uit! Zou ik de groente ook kunnen veranderen naar courgette, champignons, spinazie en tomaat? Ik hoor het graag van je.

Maaike

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.