Vegan pepernoten, chocoladeletters en ander strooigoed

Vegan pepernoten, chocoladeletters en ander strooigoed

Lastig he, al dat lekkers zo vroeg al in de schappen. Wat nog lastiger is, is dat het aanbod blijft groeien. Wil je niet uren bezig zijn met labels checken om te kijken of het vegan pepernoten, chocoladeletters en ander strooigoed is? Lees dan snel verder.

Vegan pepernoten, chocoladeletters en ander strooigoed

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan zelfgemaakt lekkers (zoals deze pepernoten, dit recept van gezonde gevulde speculaas of deze kruidnoten cheesecake) Zelfgemaakte baksels zijn niet alleen gezonder en lekkerder – ze zijn ook makkelijk te maken en je weet precies wat er allemaal in zit (en zo kan je het palmolie-vrij houden). Win win situatie dus. Lees hier waarom ik liever geen palmolie gebruik. 

Gezonde Gevulde Speculaas - Lisa goes Vegan

Maar mocht je tóch voor kant-en-klare producten willen kiezen, dan heb ik hieronder een lijst opgesteld met (toevallige) vegan varianten van pepernoten, chocoladeletters en ander strooigoed. De meeste producten zijn verkrijgbaar in de reguliere supermarkten. Helaas heb ik maar tot dusver 2 palmolie-vrije varianten van pepernoten kunnen ontdekken, namelijk de Jumbo Pepernoten en de AH Bakkers Pepernoten.

Prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen verschillen per jaar en per winkel.

Vegan pepernoten, chocoladeletters en strooigoed

Vegan pepernoten

Misschien vraag je je af welke pepernoten niet vegan zijn, helaas zijn de meeste pepernoten van de HEMA, Kruidvat en Van Delft Pepernotenfabriek niet vegan, let er dus goed op als je hier iets wilt kopen. Dit geldt overigens ook voor Bolletjes Bakkers Kruidnoten met de smaken Koffie en Hazelnoot.

Vegan chocolade pepernoten
Vegan chocoladeletters
Vegan snoepgoed

Mis ik een vegan lekkernij in dit rijtje? Laat het mij weten via een comment hieronder!

Heb je mijn pepernoten recept gemaakt? Of een ander recept met Speculaas? Tag me dan vooral met de #lisagoesvegan op Instagram of Facebook zodat ik je creatie kan bewonderen.

Liefs X

Heb je deze Speculaas amandelcake al eens geprobeerd? Nee?! Schaam je! Bekijk hier het recept. 

Geen reactie's

Geef een reactie