Home ReceptenDessert Vegan Oreo Brownies

Vegan Oreo Brownies

25 september 2015

Vrijdag, yes! Hallo weekend en hallo brownies. Voor iedereen die het nog niet wist: CLASSIC OREO KOEKJES ZIJN VEGAN MENSEN! Oke, dat gezegd hebbende, gaan we nu over tot de orde van de dag: deze Vegan Oreo Brownies. Gezonde brownies met een lekkere ongezonde crunch van de zoete Oreo koekjes. Best of both worlds, zeg ik zo. Maak deze brownies maar heel snel and thank me later 😉 

Ik heb al een tijdje het recept van deze ‘gewone’ vegan brownies op mijn blog staan. Maar soms wil je nét dat extra beetje meer liefde in je brownie. Het knapperige en zoete van de Oreo koekjes en het zachte, smeuïge van de brownies. En toen tada: het idee werd geboren van Oreo Brownies. Oreo-koekje en een brownie in één!

(Ik ben gek op Disney films en moet nu denken aan mijn lievelings cartoon film; Ratatouille, dat Remy de rat zijn broertje de combinatie kaas en aardbei laat proeven. Dát gezicht; dat had ik ook toen ik deze brownies proefde haha) 

DSC02130DSC02103Vegan Oreo Brownies - Lisa goes VeganVegan Oreo Brownies - Lisa goes Vegan

De brownie zelf is niet mierzoet, omdat hij gemaakt is met dadels, appelmoes en dadelstroop. De Oreo koekjes zijn wel lekker zoet en zorgen voor een lekkere crunch. Perfecte combinatie dus! En semi-healthy dus. Dus dit kan -naar mijn filosofie- altijd: Doordeweeks doop je hem als je ‘gezonde’ brownie en in het weekend noem je hem je guilty pleasure! 😉

NOTE: Ik ben mij er zeker van bewust dat er in Oreo’s palmolie zit. Palmolie is destructief voor onze planeet. Er wordt enorm veel oerwoud gekapt voor de palmolie plantages met als gevolg dat er heel veel dieren uitsterven. Palmolie zit in heel veel producten, vooral in veel bewerkte producten. Strikt genomen is het dus niet heel diervriendelijk/vegan. Als je geen oreo’s gebruikt, maak de brownie dan iets zoeter door er wat extra dadelstroop aan toe te voegen.

VEGAN OREO BROWNIES

Ingrediënten (voor een bakvorm was 30×20 cm)

 • 1 rol classic Oreo koekjes (alleen deze variant is vegan, de rest niet)
 • 15 dadels, ontpit
 • 300 gram appelmoes
 • 2 eetlepels kokosolie, op kamertemperatuur
 • 3 eetlepels dadelstroop (of 6 gemalen dadels met water)
 • 4 eetlepels cacaopoeder
 • 200 gram meel (100 gr. speltmeel + 100 gram amandelmeel)
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1 kopje amandelmelk
 • 45 gram Tony Chocolonely Puur Chocolade 70%
 • snuf zout

Eventueel: pecannoten 

Methode 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Mix alle de dadels, dadelstroop, kokosolie en de appelmoes in je keukenmachine. Voeg daarna het cacaopoeder toe totdat je een choco-‘beslag’ hebt. Bewaar de amandelmelk nog even voor straks.
 3. Meng alle droge ingrediënten speltmeel, amandelmeel, het bakpoeder en een snuf zout bij elkaar in een grote kom. Voeg hierbij bovenstaand chocolade beslag toe en meng alles met een spatel goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje de amandelmelk toe. Ik heb dit uit de losse pols gedaan; het beslag hoort ietwat vloeibaar te zijn, maar kijk uit dat het niet te vloeibaar wordt! Kijk dus hoeveel amandelmelk je precies nodig hebt. Zorg dat je alles goed gemengd hebt.
 4. Hak 1/4 reep van Tony Chocolonely pure chocolade (en evt. pecannoten) in grove stukjes en meng dit door het beslag.
 5. Schep de helft van het beslag in een met bakpapier beklede brownie-vorm. Druk nu wat (gebroken of hele) Oreo koekjes (ik gebruikte 8 koekjes) in je beslag, zoals de foto hierboven. Stort nu de andere helft van het beslag op de koekjes zodat de bovenkant helemaal egaal is.
 6. Bak de brownie voor zo’n 20-30 minuten en kijk met een satéprikker of hij schoon eruit komt.
 7. Bestrooi de brownie met extra cacaopoeder of extra Oreo koek-kruimels (altijd goed).

Laat ze afkoelen of eet ze als ze nog een beetje warm zijn! Hoe meer ze afkoelen, hoe zoeter de brownie smaakt.

Ik ben heeel erg benieuwd wat jullie ervan vinden en wanneer jullie ze gaan maken. Laat het me weten door mij te taggen in je foto of gebruik #lisagoesvegan via Facebook, Instagram of Youtube!

Liefs,

Lisa

Oh en ken je de Brownie Batter Pie al die in mijn boek staat? 

Vegan Oreo Brownies - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

18 berichten

Svenja 1 oktober 2015 at 13:44

Zucht, dit ziet er echt uit als pure perfectie <3 Het lijkt mij zo ontzettend lekker!

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 oktober 2015 at 08:26

haha, ja zo proefde ze ook! 😉

Antwoorden
Pien 29 oktober 2015 at 14:28

Denk je er wel eens over na om een winkeltje te beginnen? Ik heb niet altijd de tijd of zin om dit soort lekkere dingen te maken, maar zou hier wel voor om fietsen…. 😉

Antwoorden
Lisagoesvegan 29 oktober 2015 at 21:23

hahaha, maybe! Wordt wel veel werk, ik doe het ook niet elke dag, maar zou ik wel super leuk vinden als je langs zou komen 🙂

Antwoorden
EI vervangers - Lisa goes Vegan 2 november 2015 at 11:32

[…] deze Oreo Brownies gebruik ik bijvoorbeeld appelmoes als ei-vervanger! Luchtig en super […]

Antwoorden
mandy 25 februari 2016 at 20:16

Hoi Lisa,
Ik volg jou al een tijdje en je recepten zijn meestal erg lekker! wat ik merk is dat in heel veel zoete gerechtjes dadels zitten. Ik ben niet zo heel dol op dadels.. weet je ook een alternatief daarvoor.. ? zeker in de chocolade achtige snacks kom ik dadels veel tegen!

Antwoorden
Lisagoesvegan 25 februari 2016 at 20:55

hoi Mandy! leuk om te horen! Je kan ipv dadels ook rijststroop/agavesiroop/maplesiroop/ kokosbloesemsuiker of ander gedroogd fruit! 🙂 Liefs!

Antwoorden
Bianca 18 juni 2016 at 10:54

Wat zouden hiervan dan de verhoudingen zijn? 1 dadel staat voor…. gr/lepels….? Goede vraag Mandy!

Antwoorden
Lisagoesvegan 19 juni 2016 at 10:33

1 dadel is de dadel van de Albert Heijn (uit het versschap!) Sorry ik meet nooit zo nauwkeurig af:) Liefs

Antwoorden
Richard 17 mei 2016 at 22:00

Hoi Lisa,
Het is gelukt om je oreo brownie’s te maken. Ik heb APPEL-RABARBERMOES gebruikt en een beetje meer bakpoeder(1,5lepel) juist op het gevoel. Ze zijn lekker luchtig geworden en smaken heerlijk. Mmmm
Had nooit gedacht dat het met vega ingrediënten zou kunnen om lekker gebak te maken, je zit vaak zo vast aan de traditie van boter-ei-suiker-meel-bakken, ik raad het iedereen aan om te proberen, gewoon roerom gooien en gaan doen!!

Lisa bedankt voor je receptjes & alvast succes met je boek

Antwoorden
Lisagoesvegan 18 mei 2016 at 17:10

Wat leuk!! klinkt heerlijk die rabarber moes 🙂 Liefsx

Antwoorden
Vegan oreo brownies | Living the Green Life // raw food & vegan recepten 2 oktober 2016 at 17:07

[…] de blog van Lies, staat al een hele tijd een idioot lekker recept voor oreo brownies die ik vandaag wilde maken maar […]

Antwoorden
Margot 27 februari 2017 at 00:37

Hoi Lisa
Laatst proefde ik een brownie met rode biet. Zou ik dit recept hier ook voor kunnen gebruiken en zou ik dan iets moeten weglaten in de plaats?
Groetjes
Margot

Antwoorden
Easy vegan brownies - Lisa goes Vegan 10 maart 2017 at 13:23

[…] je deze andere brownie recepten van mij al geprobeerd? Bijvoorbeeld deze oreo-brownies of deze raw-sticky […]

Antwoorden
Marjolein 24 juli 2017 at 20:13

Hoi Lisa,
Lijkt me heerlijk deze.
Ik zie 1 kop amandelmelk staan is dat 1 cup(Engels) of kan je me vertellen hoeveel ml je bedoeld ajb?
Ga ik van het weekend maken.
Alvast bedankt!
groet Marjolein

Antwoorden
Lisa 25 juli 2017 at 12:11

Hi Marjolein! Het is een Ikea-kopje, dus ongeveer 100-150 ml 🙂

Antwoorden
Ornella 24 september 2018 at 13:42

Ik ga dit recept snel maken !! Zijn de verse dadels die je bedoeld medjoul dadels?

Antwoorden
Lisa 26 september 2018 at 14:54

Hi Ornella,

Ik bedoel inderdaad medjoul dadels! Stuur je een foto als je de brownies gemaakt hebt?

Liefs

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.