Skip to content

11 mrt 2021 Vegan ontdekkingen #9


We zijn er weer met een nieuwe editie “Vegan Ontdekkingen”. In deze rubriek deel ik allerlei (nieuwe) vegan producten. Deze keer tijdens de Week zonder Vlees: allerlei vega aanbiedingen, Havergurt van Oatly, Meatless Farm producten, en kleding lenen bij Palanta. Veel leesplezier!

Mocht je het nog niet voorbij hebben zien komen, deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees! In verschillende supermarkten zijn er aanbiedingen voor vleesopvolgers, plantaardige yoghurt, melk, kaas en andere vegan producten. In de Albert Heijn geldt er 1+1 gratis en bij de Jumbo 2+1 gratis. Mocht je iets nieuws willen uitproberen, dat is het echt de moeite waard om eventjes te gaan kijken dus! Check de Week zonder Vlees website voor meer informatie, tips, aanbiedingen en vega(n) recepten.

https://www.instagram.com/p/CL891Noj8IX/

Havergurt Oatly

Yes, het plantaardig zuivelschap wordt steeds groter. Oatly komt met een lang verwacht nieuw product: Havergurt (plantaardige yoghurt van haver) in 4 verschillende varianten: naturel, bosbes, aardbei en greek style. Het heeft een romige structuur en is heerlijk te serveren als ontbijt, met je smoothie of zelfs te verwerken in een taart. Heb jij ze al zien liggen?

Oatly Havergurt, vanaf €2,59 verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

https://www.instagram.com/p/CL7TjZVMkya/

Meatless Farm

Afgelopen weekend was ik aanwezig bij de vega(n) Drive Thru in de Kromhouthal in Amsterdam. De Drive Thru was opgezet door Meatless Farm in samenwerking met de Salsa Shop. We konden genieten van nacho’s en burrito’s gemaakt met het heerlijke gehakt van Meatless Farm. We kregen een goodiebag mee en we vonden het zo lekker dat we het Meatless Farm gehakt meteen thuis hebben gebruikt om een heerlijke chili sin carne te maken (zie derde foto). We serveerden het met guacamole, rode peper, mais en als topping plantaardige yoghurt, koriander, nacho’s en plantaardige kaas. Smullen!

Meatless Farm gehakt , nuggets, schnitzels, worstjes, balletjes en burgers zijn verkrijgbaar bij Gorillas, Vegan Fresco en online supermarkt Crisp (waar je met de code Meatlessfarm10 10 euro korting op je eerste bestelling en een gratis verpakking burgers ontvangt)

Hands off vegan chocolade

Vanaf vorige week liggen de twee nieuwe vegan smaken – de Oat Cookies & Caramel en de Caramel Seasalt – van Hands Off My Chocolate in de winkel. De eerste is een pure variant en de ander een ‘melkchocolade’ variant die is geïnspireerd op de meest populaire choco smaak van Nederland: de karamel-zeezout-melkchocolade-combinatie. Met deze nieuwe Caramel Seasalt reep wilt Hands Off plantaardige chocolade toegankelijker maken voor het brede publiek. Onze favoriet is karamel-zeezout, ontzettend romig en echt een toevoeging op het huidige vegan chocolade aanbod.

Hands Off Chocolate, prijs 2,09, verkrijgbaar bij de Albert Heijn, Jumbo, Coop

Vanavond vegan van Oh She Glows

Een nieuw plantaardig kookboek! Dit keer van Angela Liddon, beter bekend van het blog Oh She Glows. Een heerlijk kookboek met gemakkelijke recepten voor elke gelegenheid. De receptuur is niet ingewikkeld, maar hier en daar een onbekender ingrediënt (wat je in mijn ogen makkelijk kan vervangen). Angela geeft ook tips om de recepten kindvriendelijk, soja- gluten- noten- of graanvrij kan maken. Heel handig en toegankelijk voor een groot publiek. Ik ga er binnenkort uit koken!

Vanavond Vegan- Angela Liddon, hardcover, 352 pagina’s, prijs € 25,99, te bestellen via je lokale boekhandel of online.

Kleding lenen bij Palanta & co

Mocht je ook -net zoals ik- dit halfjaar meedoen met de The No Buy Challenge (een halfjaar niets kopen) dan heb ik een leuke tip voor je! Bij Palanta kun je kleding lenen. Ze hebben een mooi aanbod van duurzame en eerlijke kledingmerken. jou en mij, maar ook voor je kindje! De collectie voor vrouwen huur je vanaf 2 weken en de kleding voor kinderen heb je minimaal 4 weken in je bezit. Ook kan je een item eventueel langer huren.

Kijk voor het aanbod op Palanta.co

https://www.instagram.com/p/CKecL6ls70T/

Dutch Weed Burger naar de supermarkt

Je kent hem vast wel, the Dutch Weed Burger. Ik heb hem ontzettend vaak op een (food) festival besteld en veel mensen verleid om vaker plantaardig te eten. Na lange tijd is nu het moment daar: de Dutch Weed Burger is sindskort ook bij de supermarkt te verkrijgen! Goede timing, want festivallen zit er voorlopig niet in, maar thuis kun je dus wel genieten van deze lekkere zeewierburger. Naast de burger hebben ze ook smokey worstjes.

Dutch Weed Burger, prijs 3.89, klik hier voor de verkooppunten

https://www.instagram.com/p/CLmEOeuJSb-/

Wat is jouw favoriete vegan ontdekking van de afgelopen periode? Laat een berichtje achter in de comments hier onder of deel het met mij via Instagram (@lisagoesvegan).

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *