Skip to content

24 nov 2020 Vegan ontdekkingen #8

We zijn er weer met een nieuwe editie “Vegan Ontdekkingen”. In deze rubriek deel ik allerlei (nieuwe) vegan producten. Deze keer: sojamelk van Nederlandse bodem, de “Future Farm” plantaardige burger, de vegan rijsttafel van restaurant Mama Makan en het nieuwe vegan assortiment bij de Albert Heijn. Veel leesplezier!

Vegan ontdekkingen #8

Sojamelk van Nederlandse bodem

De sojamelk van de Nieuwe Melkboer is gemaakt van soja van Nederlandse bodem door Bart & Tom. Hun familie produceerde al generaties lang koemelk. Als jongste generatie gaan ze mee in de ontwikkelingen van deze tijd. Namelijk, plantaardig. Dit lokale en duurzaam geproduceerde product is ontzettend lekker, romig en perfect voor (bijvoorbeeld) in je koffie, havermout of baksel.

De nieuwe melkboer, www.nieuwemelkboer.nl, onder andere verkrijgbaar bij: I love sla, VkusVill.

https://www.instagram.com/p/CHNqSDFF-jf/

Future Farm – Vegan burger

Mock meat producten vind ik een goede ontwikkeling, want het maakt de kloof tussen vlees eten en plantaardig eten veel kleiner. Ideaal voor mensen die wél van de smaak van vlees houden, maar omwille van onze planeet, de dieren en/of gezondheid willen minderen of zelfs stoppen met vlees. There’s a new kid in town: burgers & gehakt(ballen) van @Futurefarm. Gemaakt van planten, maar met dezelfde textuur, sappigheid en smaak van vlees. (Glutenvrij en GMO-vrij) Zou jij hem willen proberen?

Future Farm burgers & gehakt, verkrijgbaar bij supermarkt Marqt, prijs €3,89

https://www.instagram.com/p/CHC1Wmksmev/

Vegan rijsttafel

Woon je in Amsterdam en zou je thuis willen genieten van een vegan rijsttafel? Restaurant Mama Makan in Amsterdam Oost heeft een heerlijke rijsttafel die je thuis kan laten bezorgen. Met onder andere roergebakken babykool, gebakken aubergine, tofu gemarineerd in ketjap & knapperige aardappelpasteitjes. Voor het geval de restaurants weer open gaan (hopelijk snel!), dan is deze plek zeker ook een aanrader om een lekker hapje te eten.

Mama Makan, www.mamamakan.com, Spinozastraat 61 Amsterdam, €20,- p.p, minimaal 2 personen

https://www.instagram.com/p/CHFGKAmAchP/

Vegan chocoladeletters & chocolade pepernoten

Holland & Barrett heeft een leuk nieuw assortiment met biologische vegan chocoladeletters, glutenvrije pepernoten en nog veel meer Sinterklaas verwennerij. Ik heb ze geproefd en ze smaken echt heel goed. De chocoladeletters zijn er in de varianten 35%, 42% of 56% cacao. Daar bovenop zijn ze ook nog eens gemaakt van Fairtrade cacao. Smullen maar!

De glutenvrije Sint, Holland & Barret, kijk voor het hele assortiment op www.hollandandbarrett.nl, chocolade pepernoten €2,99 per stuk

https://www.instagram.com/p/CHUu-6uq9hX/

Nieuwe vegan producten bij de Albert Heijn

Goed nieuws voor alle vlees- en kaasliefhebbers, Albert Heijn heeft zijn vegan assortiment flink uitgebreid. Zoals vegan grillworst, geraspte en plakken plantaardige kaas, boneless wings, mini frikandellen, cashew spread, verse pasta, rookworst en nog veel meer. Ik heb zelf tot nu toe alleen de cashewspread geproefd, die was goed. Heb jij 1 van de nieuwe producten al geproefd?

Vegan assortiment, Albert Heijn, bekijk hier het assortiment www.ah.nl

https://www.instagram.com/p/CGo48rusmy3/

Plantaardig koffiemelkpoeder

Hou jij ook zo van havermelk in je koffie, maar laat het koffiezetapparaat bij jou op werk het niet toe? Misschien tijd om Natulatte te introduceren bij je collega’s, ze maken plantaardige melkpoeder op basis van haver. Deze vegan melkpoeder is geschikt voor bedrijven met professionele koffiemachines om cappuccino’s, romige lattes en warme choco mee te maken. We zijn benieuwd!

Plantaardige melkpoeder, Natulatte, kijk meer op www.natulatte.nl

https://www.instagram.com/p/CBfzxmOpqBA/

Wat is jouw favoriete vegan ontdekking van de afgelopen periode? Laat een berichtje achter in de comments hier onder of deel het met mij via Instagram (@lisagoesvegan).

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *