Skip to content

10 sep 2019 Vegan ontdekkingen #4

Terug van weggeweest, vandaag een nieuwe editie van de rubriek Vegan Ontdekkingen waar ik elke maand allerlei (nieuwe) food en lifestyle producten, restaurants en events met jullie deel. Deze week; het festival ACT in Rotterdam, vegan croissants bij Le Pain, diepvriesmaaltijden van Lazy Vegan en de nieuwe documentaire The Game Changers.

Sommige producten of plekken bestaan al een tijdje en zijn niet per se nieuw, maar vind ik leuk om alsnog met jullie te delen. Heb je een vraag of een tip? Laat het mij onder het artikel weten.

Vegan Ontdekkingen #4

Diepvriesmaaltijden van Lazy Vegan

Geen zin en tijd om te koken, maar wil je wel lekker plantaardig eten? Lazy Vegan maakt het je héél makkelijk met vier verschillende kant-en-klare maaltijden die je in maar 8 minuten klaarmaakt. Wat erin zit? Veel groenten, ‘kip’ gemaakt van pulled peas (die overigens ook los te koop zijn) en rijst of aardappeltjes. De maaltijden zijn voor 1 persoon en zijn vrij van gluten en soja. Ik heb de Tikka Massala geprobeerd en die vond ik lekker.

De Lazy Vegan maaltijden zijn te vinden in het vriesvak bij de Jumbo en Marqt voor €3,99. Drie varianten: Provencale, Mexican & Tikka Massala.

https://www.instagram.com/p/B1A7x7go2TC/

Festival ACT in Rotterdam

De ASN bank & De Wereld van Morgen organiseren elk jaar het festival ACT waarbij het onderwerp duurzaamheid centraal staat. Vorig jaar was ik erbij (ik mocht een presentatie geven over plantaardig eten) en het was ontzettend inspirerend. Zondag 22 september is het ACT festival ’19 in Rotterdam en kun je weer van alles beleven: lezingen (van o.a. Jelmer Mommers & Tim Hofman) workshops (DIY deodorant, vegan leer maken van kombucha), theather en natuurlijk genoeg lekker (vegan) eten en drinken. Een aanrader dus, bekijk hier het hele programma.

Een ticket voor het ACT festival kost € 7.50. Hiervoor krijg je drie drankmuntjes, korting op je eerste hapje én een inspirerende dag. Vergeet niet je eigen waterfles mee te nemen.

Plantaardige slagroom bij AH

Heimwee naar die momenten dat je stiekem slagroom met een spuitbus in je mond kon spuiten? Dat kan nu. Bij de Albert Heijn kun je deze plantaardige slagroom (op basis van soja) kopen. Makkelijk in gebruik, lekker romig, zoet en met een lichte vanille-smaak. Hij smelt redelijk snel, dus vlak voor gebruik serveren.

De plantaardige slagroom in spuitbus kost €1,59 en is verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Documentaire The Game Changers

Ik kijk hier zo ontzettend naar uit! Over een kleine week is de Europese première van de documentaire The Game Changers waar de grootste sporthelden van de wereld vertellen over hun keuze voor een plantaardig dieet. Van Lewis Hamilton, Novak Djokovic tot Patrik Baboumian (sterkste man van Duitsland). Ook Arnold Schwarzenegger vertelt over zijn verleden: “I ate a lot of meat. They show those commercials, selling that idea that real men eat meat. But you gotta understand, that’s marketing. That’s not based on reality” (bekijk de trailer hieronder).

Game Changers draait vanaf 16 september in verschillende steden door heel Nederland: o.a. in Studio K (Amsterdam), Cinema Gouda, Kino Rotterdam, Lab-1 (Eindhoven) etc. Via deze website kun je het volledige overzicht bekijken en kaartjes bestellen.

Vegan hibiscus croissant bij LPQ

Je weet ongetwijfeld dat er verschillende vegan croissants in de supermarkt te koop zijn, maar wist je dat je nu ook buiten de deur van een vegan croissant kan genieten? Bij Le Pain Quotidien staat er sindskort een vegan croissant met hibiscus op het menu. Verder heb je bij het nieuwe menu keuze uit nog meer vegan opties zoals de flower power bowl, summer toast, avocado toast, havermout, koekjes, lattes en muffins.

Het plantpower menu (met oa de vegan croissant die €3,35 kost) is beschikbaar bij alle Le Pain Quotidien vestigingen.

Dit waren ze weer. Heb jij een leuk, mooi, duurzaam en vegan product, restaurant, event of nieuwtje wat jij wilt delen? Laat het mij weten via Instagram, Facebook of via in de comments hieronder. Dan kan ik ze eventueel meenemen in de volgende editie.

Liefs, Lisa

Nog een extra tip voor de luie vegan die zin heeft in pasta. De pastasauzen van Pianta zijn biologisch, vegan en gevuld met veel groenten en seitan. Er zijn twee varianten: Bolognese en Peperoncino. Prijs per pot € 2,99 en verkrijgbaar bij de PLUS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *