Skip to content

23 mei 2019 Vegan Ontdekkingen #3

Yes, weer een nieuwe editie van de rubriek Vegan Ontdekkingen waar ik elke maand allerlei (nieuwe) food en lifestyle producten, restaurants en events met jullie deel. Deze week; de Incredible Burger, Pulled oats uit Finland, vegan softijs van IKEA en nieuwe hotspots in Den Haag. Enjoy!

Sommige producten of hotspots bestaan al een tijdje en zijn niet per se nieuw, maar vind ik leuk om alsnog met jullie te delen. Heb je een vraag of een tip? Laat het mij onder het artikel weten.

Vegan Ontdekkingen #3

Incredible Burger van Garden Gourmet

Het aanbod van vegan burgers groeit met de dag! Garden Gourmet lanceerde onlangs de Incredible Burger. Met deze burger schijn je zelfs de grootste vleeseter voor de gek te kunnen houden. De burger is gemaakt op basis van soja en hij blijft sappig, mals, kleurt bruin van buiten en blijft roze van binnen. Ik heb hem zelf nog niet geproefd en ben benieuwd! Heb jij hem al geprobeerd? Wat vind je er van?

Incredible burger, o.a. verkrijgbaar bij Jumbo, 3,59 euro

https://www.instagram.com/p/BwwM-3_g36N/

IKEA softijs vegan

Sinds half april is het aardbeien softijs bij de IKEA vegan. Voor slechts 50 cent koop je een hoorntje met het vegan softijs gemaakt van aardbeienpuree. De productie van de vegan variant stoot de helft minder CO2 uit dan die van het traditionele IKEA-softijsje. Momenteel zijn alleen de grote hoorntjes vegan, maar op den duur zullen de kleine hoorntjes ook vegan zijn. En, goed nieuws IKEA is ook bezig met vegan Zweedse balletjes!

https://www.instagram.com/p/BxCVUPzhpZ1/

Vegan spekreepjes

Fan van de smaak van spek? Dan zijn deze vegan spekreepjes van Albert Heijn huismerk wellicht iets voor jou! De reepjes bestaan uit tarwe en zijn een beetje rokerig van smaak. Lekker te gebruiken door een salade of pasta.

Vegan reepjes spek, verkrijgbaar bij Albert Heijn, 1,99 euro

Plenty // Fast & Vegan in Den haag

Op 10 mei opende Plenty haar deuren. Plenty is een gezellig koffiehuis in Den Haag met een 100% plantaardige keuken. Op het menu staan cinnamon rolls, pancakes, bagels, soepen en salades. Ook voor de mooiste (flower/turmeric/matcha/chai) lattes kun je hier terecht. Klik hier voor het menu en meer info.

Dan nog een pareltje in Den Haag: Fast & Vegan. Ook een 100% plantaardig restaurant waar je terecht kunt voor een Beyond Meat burger, vegan tosti’s en heerlijke taartjes. Ga je binnenkort naar Den Haag? Dan kun je mooi deze twee nieuwe hotspots uitproberen. Voor meer informatie kun je op de website kijken.

https://www.instagram.com/p/BxK-94AH0GH/

Little Plant Pantry in Amsterdam

Gisteren was ik dan eindelijk in the Little Plant Pantry! Wat een fantastisch concept is dit. The Little Plant Pantry is een 100% plantaardige verpakkingsvrije supermarkt. Je kunt hier allerlei verschillende peulvruchten, granen, kruiden, noten en specerijen kopen. Maar ook voor lekkere olijfolie, ahornsiroop of verpakkingsvrije shampoo of zeep kun je hier terecht. Dus neem een lege glazen pot van thuis mee of koop in de winkel zelf een flesje of pot waar je bonen of granen in kunt bewaren. Mocht je geen zin hebben om te shoppen, kun je ook lekker een kopje koffie en een taartje eten. Kortom, ben je in de buurt? Neem dan zeker weten even een kijkje! Op de website kun je meer informatie vinden.

Little Plant Pantry, Bosboom Toussaintstraat 45-H, 1054 AN Amsterdam

https://www.instagram.com/p/BvuALbMlbpk/

Mos Creative Lab

Ik werd op slag verliefd op deze prachtige lijsten van Mos Creative Lab. Kiki, founder van Mos Creative Lab maakt de mooiste duurzame kunstwerken voor aan de muur. Elk schilderij is een unieke ‘reis’ waar natuur, mens en milieu samenkomt. Ze werkt met Ecor (karton dat aanvoelt als hout, verkregen uit landbouwvezels), bosafval en natuurvriendelijke verf. Geen 1 schilderij is hetzelfde en dat maakt ze juist zo bijzonder.

https://www.mos-creativelab.nl/ vanaf €250,- euro

https://www.instagram.com/p/BwtnBTGg_JI/

Pulled Oats naar Nederland

Dit zijn de ‘pulled oats’ van Gold & Green, gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Ze zijn heerlijk te gebruiken in verschillende gerechten en zitten bomvol eiwitten. Vanaf 10 juni zijn de pulled oats bij de Albert Heijn verkrijgbaar (in de smaken naturel & tomaat). Ik heb ze al mogen voorproeven en ben ontzettend enthousiast!

Beeld: Pulled Oats - Lisa goes Vegan

Dit waren mijn vegan ontdekkingen voor deze maand. Heb jij een leuk, mooi, duurzaam en vegan product, restaurant of event wat jij wilt delen? Laat het mij weten via Instagram, Facebook of via in de comments hieronder. Dan kan ik ze eventueel meenemen in de volgende editie.

Liefs, Lisa

Oh en mocht je nog op zoek zijn naar een mooi duurzaam notitieboekje en bijbehorend tasje, dan zijn de prachtige vegan kaften en tassen van Greenstory echt aan te raden. Ik gebruik de uitwisbare notitieboekjes al geruime tijd en het werkt zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *