Skip to content

18 jun 2021 Vegan ontdekkingen #10

We zijn er weer met een nieuwe editie “Vegan Ontdekkingen”. In deze rubriek deel ik allerlei (nieuwe) vegan producten en ander relevant nieuws. Deze keer: de elektrische auto Polestar, vegan strandtent Pele SurfShack, en nieuwe vegan kaas. Veel leesplezier!

Vegan ontdekkingen #10

Grow tour bij Fashion for Good

De musea is weer open! Het museum Fashion For Good staat in het teken van duurzame mode en innovatie en is echt een aanrader als je in Amsterdam bent. Bij de nieuwste expositie GROW leer je alles over de toekomst van biomaterialen in de kledingindustrie. Denk o.a. aan ‘leer’ van paddenstoelen, het gebruik van sinaasappelschillen,  de vezels van de bananenplant en eucalyptus glitter. Kortom, inspirerend en hoopgevend! Liever vanuit huis een tour volgen? Dat kan ook!

Fashion for Good, Rokin 102, Amsterdam Boek hier je ticket.

WildWestLand kaas

There’s a new kid in town! Hollandse kaasmakers Westland Kaas, bekend van Maaslander en Old Amsterdam, startten een vegan kaasmerk samen met Those Vegan Cowboys: het plantaardige zuivellab van Vegetarische Slager-oprichters. Hun doel? Echt lekkere plantaardige ‘Fromance’ maken, en tegelijkertijd de ontwikkeling ervan versnellen. De eerste producten liggen vanaf deze week in de supermarkt. Lees hier meer. 

De drie nieuwe plantaardige smeerbare kazen die Those Vegan Cowboys en Westland Kaas op de markt brengen onder het merk WildWestLand.

Vegan strandtent Pele Surf Shack

Pele Surf Shack ligt aan het strand van Hoek van Holland en is de eerste 100% vegan strandtent in Nederland! Deze plek bestaat al even, maar tot nu toe is het er niet van gekomen om eens langs te gaan. Afgelopen week was het eindelijk zo ver! Je kunt hier terecht voor goede koffie, huisgemaakte limonades, burgers, summer rolls, cakes en nog meer. Vriendelijk personeel, goed eten en je kunt met goed weer lekker aan het strand zitten!

Pele Surf Shack, Rechtestraat 24,3151 HN, Hoek van Holland

https://www.instagram.com/p/CQL_bThsZvk/

Vegan in Middelburg

Ga je deze zomer een weekendje naar Zeeland? Wij waren voor 2 dagen in Zoutelande en Middelburg en hebben echt genoten.

Een paar tips:

  • Plantaardig (winkel vol met planten)
  • IJssalon Fresco (vegan taart, ijs en Zeeuwse bolus)
  • Het kaslokaal (theetuin)
  • Beaux (lunch & diner) vegan opties
  • Luuks brood en patisserie (vegan opties)
  • Bombaai Strandbar (Westkapelle) 
  • Cityhotel Wood (Vega friendly hotel en restaurant)
  • Duinhotel Tientorens (Zoutelande)

Wat is jouw favoriete vegan ontdekking van de afgelopen periode? Laat een berichtje achter in de comments hier onder of deel het met mij via Instagram (@lisagoesvegan). 

Liefs 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *