Skip to content

07 nov 2016 Vegan kruidnoten cheesecake

Yaaas, wist je dat bijna alle klassieke kruidnoten vegan zijn? Ja daar ga je. En nu al helemaal met deze heerlijke vegan kruidnoten cheesecake die zo knettermakkelijk te maken is.

Vegan kruidnoten cheesecake

Truffel kruidnoten, chocolade pepernoten en alle yoghurt kruidnoten zijn natuurlijk niet vegan. Maargoed, daar mis je (in mijn ogen) niets aan. Want met deze makkelijke en lekkere kruidnoten cheesecake met Sinterklaasavond hoef je die truffel kruidnoten echt niet in huis te halen.

Vegan kruidnoten cheesecake - Lisa goes VeganVegan kruidnoten cheesecake - Lisa goes Vegan

Zoals jullie weten, houd ik echt van laagjes (kijk maar naar deze taart of deze taart) Maar ik houd niet van teveel werk. Een knapperige kruidnoten bodem, een zoete dadel karamel en een zachte cheesecakelaag. Makkelijk te maken en het enige wat je nodig hebt is, is een goede keukenmachine of blender.

Vegan Kruidnoten Cheesecake

Ingrediënten voor 12 blokjes 

Voor de kruidnotenbodem

 • 150 gram kruidnoten
 • 2 el gesmolten kokosolie

Voor de karamel

 • 8 dadels, ontpit
 • 1/2 kopje water

Voor de speculaas cheesecake

 • 200 gram cashewnoten, geweekt voor 4 uur of 15 min in heet water
 • 1 el gesmolten kokosolie
 • 2 el speculaaskruiden
 • 2 dadels, ontpit

Voor bovenkant 

 • 5 extra kruidnoten
Methode
 1. Bekleed een bakvorm met bakpapier. (Ik had een bakvormp van 15 bij 20 cm) en check of er ruimte is in de vriezer.
 2. Bodem: Mix de kruidnoten met de kokosolie in de blender of keukenmachine tot een kruimelig deeg. Het mag een beetje kruimelig blijven. Bekleed de bodem van de bakvorm met dit kruidnotendeeg en zet in de vriezer.
 3. Karamel: Mix de ontpitte dadels met het water tot een karamel substantie. Haal de bakvorm uit de vriezer en smeer de karamel op de kruidnotenbodem.
 4. Speculaas cheesecake: Giet de geweekte cashewnoten af en doe deze in de keukenmachine samen met de kokosolie, speculaaskruiden en 2 ontpitte dadels. Laat dit wel minimaal 4 minuten draaien totdat je een zachte cheesecake-achtige substantie krijgt. Schraap ondertussen de randen leeg van de keukenmachine en zorg dat alles goed gemengd is. Is het nog wat korrelig en droog? Voeg dan wat extra water toe. Smeer deze cheesecake laag op de karamel en zet weer even 15 minuten in de vriezer zodat het hard wordt.
 5. Haal de kruidnoten cheesecake vlak voor serveren uit de vriezer en snijd in stukken. Verkruimel de kruidnoten over de bovenkant.

Als je een hele gezonde versie wilt, kun je voor de bodem havermout met dadels mixen tot een deeg en wat speculaaskruiden toevoegen. Of je maakt dit deeg van deze gezonde gevulde speculaas.

De speculaaskruiden haalde ik bij Dille&Kamille. Laat het mij weten als jullie deze Kruidnoten cheesecake gaan maken via FacebookInstagram of hieronder via de comments! en gebruik #lisagoesvegan zodat ik je kan reposten!

In mijn boek staat trouwens ook een mega lekkere cheesecake 😉

Heel veel liefs,

Lisa

Dit was de eerste poging van mijn kruidnoten cheesecake. Je kan in plaats van de dadelkaramel ook marsepein gebruiken.  

Vegan kruidnoten cheesecake - Lisa goes Vegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *