Home ReceptenDessert Vegan kruidnoten cheesecake
Vegan kruidnoten cheesecake - Lisa goes Vegan

Vegan kruidnoten cheesecake

7 november 2016

Yaaas, wist je dat bijna alle klassieke kruidnoten vegan zijn? Ja daar ga je. En nu al helemaal met deze heerlijke vegan kruidnoten cheesecake die zo knettermakkelijk te maken is.

Vegan kruidnoten cheesecake

Al die extra fratsen die ze met kruidnoten maken; truffel kruidnoten, chocolade pepernoten en alle yoghurt kruidnoten zijn natuurlijk niet vegan. Maargoed, daar mis je (in mijn ogen) niets aan. Want met deze makkelijke en mega LEKKERE kruidnoten cheesecake met Sinterklaasavond hoef je die truffel kruidnoten echt niet in huis te halen.

Vorige week kwam de FLAIR bij mij thuis om dit heerlijke videorecept op te nemen! We hebben ook een interview opgenomen over mijn blog, waarom ik vegan ben en wat mijn missie is. We hebben het zo gezellig gehad. Helaas was de volgende morgen de lol er snel af, toen bleek dat al hun camera apparatuur gestolen was en dus al het materiaal (videorecept en interview) helemaal weg is! Zo jammer!

Vegan kruidnoten cheesecake - Lisa goes VeganVegan kruidnoten cheesecake - Lisa goes Vegan

Maar de foto’s zijn er nog, dus we kunnen het recept toch met jullie delen. Hopelijk komt er een nieuw videorecept + interview op FLAIRonline.nl.

Zoals jullie weten, houd ik echt van laagjes (kijk maar naar deze taart of deze taart) Maar ik houd niet van teveel werk. Deze cheesecake, mijn god, wat was dit lekker. Een knapperige kruidnoten bodem, een zoete dadel karamel en een zachte cheesecake laag. DIT IS WAT JE NODIG HEBT MET SINTERKLAAS (of bij je verjaardag of gewoon zonder reden). Het enige wat je nodig hebt is, is een goede keukenmachine of blender.

Vegan Kruidnoten Cheesecake

Ingrediënten voor 12 blokjes 

Voor de kruidnotenbodem

 • 150 gram (Spelt/Biologische) kruidnoten bijvoorbeeld die van Bolletje
 • 2 el gesmolten kokosolie

Voor de karamel

 • 8 dadels, ontpit
 • 1/2 kopje water

Voor de speculaas cheesecake

 • 200 gram cashewnoten, geweekt voor 4 uur
 • 1 el gesmolten kokosolie
 • 2 el speculaaskruiden
 • 2 dadels, ontpit

Voor bovenkant 

 • 5 extra kruidnoten
Methode
 1. Bekleed een bakvorm met bakpapier. (Ik had een bakvormp van 15 bij 20 cm) en check of er ruimte is in de vriezer.
 2. Bodem: Mix de kruidnoten met de kokosolie in de blender of keukenmachine tot een kruimelig deeg. Het mag een beetje kruimelig blijven. Bekleed de bodem van de bakvorm met dit kruidnotendeeg en zet in de vriezer.
 3. Karamel: Mix de ontpitte dadels met het water tot een karamel substantie. Haal de bakvorm uit de vriezer en smeer de karamel op de kruidnotenbodem.
 4. Speculaas cheesecake: Giet de geweekte cashewnoten af en doe deze in de keukenmachine samen met de kokosolie, speculaaskruiden en 2 ontpitte dadels. Laat dit wel minimaal 4 minuten draaien totdat je een zachte cheesecake-achtige substantie krijgt. Schraap ondertussen de randen leeg van de keukenmachine en zorg dat alles goed gemengd is. Is het nog wat korrelig en droog? Voeg dan wat extra water toe. Smeer deze cheesecake laag op de karamel en zet weer even 15 minuten in de vriezer zodat het hard wordt.
 5. Haal de kruidnoten cheesecake vlak voor serveren uit de vriezer en snijd in stukken. Verkruimel de kruidnoten over de bovenkant en GENIET!

Als je een hele gezonde versie wilt, kun je voor de bodem havermout met dadels mixen tot een deeg en wat speculaaskruiden toevoegen. Of je maakt dit deeg van deze gezonde gevulde speculaas.

Ik tel stiekem de dagen af naar Pakjesavond zodat ik deze weer kan maken. Houden jullie ook zo van Speculaaskruiden? Ik haal de zakjes bij Dille&Kamille. Laat het mij weten als jullie deze Kruidnoten cheesecake gaan maken via FacebookInstagram of hieronder via de comments! en gebruik #lisagoesvegan zodat ik je kan reposten!

In mijn boek staat trouwens ook een mega lekkere cheesecake 😉 

Heel veel liefs,

Lisa

Dit was de eerste poging van mijn kruidnoten cheesecake. Je kan in plaats van de dadelkaramel ook marsepein gebruiken 😉 Of beide. 

Vegan kruidnoten cheesecake - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

30 berichten

Martje 7 november 2016 at 07:34

Hoi Lisa! Wat heerlijk weer!! Mijn vriend is helaas allergisch voor cashewnoten, zijn deze eventueel te vervangen door amendelen of walnoten of iets anders? Liefs!

Antwoorden
Lisagoesvegan 7 november 2016 at 09:40

Je kan ze vervangen door zachte rijpe banaan of door zijden tofu of geweekte ongezouten rauwe macadamianoten (andere noten geven niet zo’n romige substantie!) Liefs!

Antwoorden
Anne 7 november 2016 at 07:53

Yum, je hebt weer een heerlijk recept in elkaar gezet! Ik ga volgende weekend ook weer aan de slag met kruidnoten, nu al zin in.

Antwoorden
5 vegan recepten die ik wil proberen - Lisa goes Vegan 14 november 2016 at 07:00

[…] ben enorme fan van cashews weken, want ze lenen zich uitstekend voor het maken van cheesecake, mayo (recept in mijn boek straks) en deze mozzerella […]

Antwoorden
Vegan blueberry fudge met pepernoten - Lisa goes Vegan 16 november 2016 at 10:05

[…] maken? Let us know via Facebook, Instagram of Snapchat! Fan van pepernoten? Heb je deze kruidnoten cheesecake bites al […]

Antwoorden
Suzanne 17 november 2016 at 17:06

Hoeveel gram dadels is dit? Ik heb dadelpasta (100% dadel) besteld namelijk!
Het ziet er heerlijk uit <3!

Antwoorden
Lisagoesvegan 17 november 2016 at 18:46

Hoi Suzanne, ik denk ongeveer 150/200 gram dadels ? Liefs! X

Antwoorden
Trienke 17 november 2016 at 17:23

Hi Lisa,
Ik wil de taart graag en dag van te voren maken. Moet ik ‘m dan helemaal invriezen of in de koelkast bewaren?

Groetjes, Trienke

Antwoorden
Lisagoesvegan 17 november 2016 at 18:06

Ik zou hem dan in de koelkast bewaren 🙂 Als je zeker weten hem de volgende dag eet! Heeerlijk 🙂

Antwoorden
Trienke 17 november 2016 at 19:08

Thnx!! Doe ik dat. We eten ‘m zeker helemaal op!

Antwoorden
Leontien 1 december 2016 at 19:27

Hij is fantastisch!

Antwoorden
Myrthe 2 december 2016 at 08:51

Hoi! Wil hem vanavond gaan maken! Kan ik hem gewoon zeg maar een tijdje in de diepvries bewaren en steeds een stukje eruit halen??

Antwoorden
Joyce 3 december 2016 at 08:52

Welke maat springvorm heb je gebruikt?

Antwoorden
Lisagoesvegan 3 december 2016 at 11:29

Een kleine! Rond de 20 cm! liefs

Antwoorden
L'Yvje 3 december 2016 at 10:39

OMGD! Deze term heb ik gisteren bij Junior Masterchefs voorbij horen komen, Oh My God Delicious….Zo ziet deze taart eruit….Ik ga hem vandaag of morgen maken! Het boodschappenlijstje is al klaar, al heb ik bijna alles al wel in huis XD!

Antwoorden
Lisagoesvegan 3 december 2016 at 11:28

Super leuk!!!

Antwoorden
5 vegan sinterklaas recepten - Lisa goes Vegan 19 januari 2017 at 13:17

[…] Vegan kruidnoten cheesecake […]

Antwoorden
Valerie 19 november 2017 at 17:17

Hoeveel kruidnoten moeten er in de bodem bij…. Ik zie het niet staan in het recept…?

Antwoorden
Valerie 19 november 2017 at 17:18

Laat maar…. ben een beetje blind.

Antwoorden
Lisagoesvegan 20 november 2017 at 10:27

Haha no worries, geniet ervan 😉 X

Antwoorden
Rowan 30 november 2017 at 20:27

Ik heb hem in de vriezer staan maar heb mijn bedenkingen…
Mijn hakmolen wil geen kruidnoten, dadels óf cashews mengen, dus ik heb het met de staafmixer geprobeerd.
Mijn karamel’laag’ is wat dun, dadel-achtig water met stukjes dadel geworden… En mijn cheesecake laag is nog steeds korrelig hoewel ik wel extra water heb toegevoegd. Uitgesmeerd over de bodem is het ook niet dikker dan een halve cm. 🙁
Dat was dan een duur experiment…

Antwoorden
Lisagoesvegan 30 november 2017 at 21:07

Oh wat jammer, hopelijk smaakt die wel lekker 🙂

Antwoorden
Sofie 18 oktober 2018 at 20:37

Hoi Lisa,

mijn vriendin is jarig en ik heb deze taart voor haar gemaakt (samen met nog 4 andere taarten, want het is de eerste keer dat ik vegan taart maak en ik kon niet kiezen hahaha) en hij is echt super lekker! Morgen gaat ze op werk trakteren. Ben benieuwd wat die kantoormannen daar ervan vinden. Bedankt voor het recept, gaan we zeker vaker maken.

Antwoorden
Lisagoesvegan 22 oktober 2018 at 18:02

Wat leuk Sofie om te horen, ja hij is goddelijk he! Geniet ervan 😉 X

Antwoorden
Lisa 31 oktober 2018 at 13:56

Hi Sofie, wat super leuk om te horen! Hoe vonden ze de taart op je werk? Liefs

Antwoorden
Hanneke 5 december 2018 at 12:50

Hi! Wil m vanmiddag maken. Voor de zekerheid: rauwe cashewnoten?

Antwoorden
Lisa 5 december 2018 at 13:45

Hi Janne, rauwe cashewnoten werken het beste. Eet smakelijk! Liefs

Antwoorden
Lisa 21 november 2019 at 14:17

Hi Lisa,

Sinds kort ben ik begonnen met een plantaardige lifestyle. Super fijn en handig al jouw recepten! Zoveel dat ik nu niet hoef te missen 😉
Wij hebben geen vriezer, kan de cheesecake ook in de koelkast of heb je hier echt een vriezer voor nodig?

Antwoorden
Els 5 december 2019 at 14:20

Ik heb zojuist mijn blender kapot gedraaid op de geweekte cashews 🙁

Antwoorden
Lisagoesvegan 5 december 2019 at 16:47

Neeeee wat kut! Hoe kan dat ? Terwijl ze ook nog geweekt zijn.

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.