Skip to content

15 mei 2019 Vegan kip-kerrieschotel

Als student kookte ik weleens een kip-kerrieschotel met allerlei pakjes en zakjes. Toentertijd dacht ik dat ik goed kon koken, nu weet ik wel beter. Deze vegan kip-kerrieschotel smaakt nog lekkerder dan ik mij kan herinneren en is met verse ingrediënten te maken. Dit recept is afkomstig uit mijn nieuwe kookboek: Vegan Comfortfood Ik houd van snel, makkelijk en lekker. Ik ben ook geen fan van 100 verschillende gekke ingrediënten in huis moeten halen (die je vervolgens nooit meer gebruikt). Mijn nieuwste boek staat daarom vol met simpele en smaakvolle gerechten die je in een handomdraai op tafel zet. Dit recept staat in het hoofdstuk ‘Comfort food in één pan’.

Vegan kip-kerrieschotel

Ingrediënten voor 2-3 personen

 • 2 bosuitjes
 • 1 paprika
 • 150 gram zilvervliesrijst
 • 100 gram ongezouten cashewnoten
 • 1 verpakking plantaardige kipstukjes*
 • 200 gram sugarsnaps
 • 2 handen spinazie
 • 1 tl kurkuma
 • 2 el kerriepoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 blik kokosmelk (400 ml)
 • handje rozijnen
 • limoensap (optioneel)

*bijvoorbeeld van de Vegetarische Slager of van Vivera.

Methode

 1. Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika in grove stukken. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart.
 2. Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de plantaardige kipstukjes toe. Bak ze samen met de sugarsnaps, paprika, kurkuma-, kerrie- en paprika- poeder in 4 minuten goudbruin. Voeg daarna de kokosmelk toe en zet het vuur lager. Laat alles nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus kan indikken. Voeg de rozijnen en de spinazie op het laatst toe en laat ze nog even mee verwarmen.
 3. Pak een diep bord, serveer de kerrieschotel met rijst. Garneer met de geroosterde cashewnoten, gesneden bosui en eventueel wat limoensap.
Fotocredits: Silvia Falcomer

Heb je dit recept gemaakt en/of heb je nog vragen? Of over andere gerechten uit mijn Vegan Comfortfood kookboek? Laat het mij via Instagram, Facebook of via de comments hieronder weten.

Liefs, Lisa

2 Reacties

 1. Hey, wat ook erg lekker is is kokosmelk met Garam Massala kruiden en Curry Madras kruiden. Is echt een fantastische combo! Ga snel jouw variatie proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *