Skip to content

07 jan 2019 Vegan in Lissabon

Zei iemand vegan pasteis del nata? Sprookjesachtige kastelen? Een scala aan vegan restaurants? Dan is Lissabon jouw stad! Vandaag een lijst met allerlei tips.

Ik hoorde al goede verhalen over Lissabon, maar afgelopen december kon ik eindelijk zelf ervaren hoe leuk en vegan friendly deze stad is. Wij waren 4 dagen in deze prachtige stad en vandaag deel ik wat leuke hotspots waar je lekker veganistisch kunt eten.

Vegan in Lissabon

Veganapati

Laten we beginnen met het beste restaurant van allemaal; Veganapati. We aten hier de eerste avond en konden ons geluk niet op, het was zo ontzettend lekker. Bij Veganapati koken ze 100% vegan met een Indiase twist en staat er op de kaart aangegeven welke gerechten pittig zijn en welke gerechten gluten bevatten. Op de muur in het restaurant staat: “I don’t just eat vegan, i live vegan”. Als ik ooit nog een keer in Lissabon ben, ga ik zeker terug naar dit restaurant.

Veganapti, Rua da Prata 242, 1100-052 Lisboa, Portugal

Organi Chiado

Organi Chiado is een biologisch veganistisch restaurant midden in het centrum van Lissabon. Wij aten hier op de derde en laatste dag en kozen voor de vegan kaas als voorgerecht en de daily special: gevulde pompoen met paddenstoelen, gepofte groenten, gele rijst en een heerlijke salade. Qua inrichting en sfeer is het niet helemaal mijn smaak, maar het eten is vers bereid en waanzinnig lekker. Het deed me een beetje denken aan de Bolhoed in Amsterdam.

Organi Chiado, Calçada Nova de São Francisco, n.º 2, Chiado, Lisboa

https://www.instagram.com/p/BrC528un5FR/

The Green Affair

Op zoek naar een fancy vegan restaurant waar je ook een lekkere cocktail kan drinken? Dan ben je bij de Green Affair aan het goede adres. Mocht je nu denken dat het peperduur is, niets is minder waar. Wij aten een uitgebreid diner (met wijn) voor minder dan 35 euro totaal. Wij kozen voor de burger met zoete aardappelfriet, de seitan steak & de appel-peer crumble.

The Green Affair, Av. Duque de Ávila 32-A, 1000-141 Lisboa, Portugal

Foodprintz

“Thinking about the carbon footprint: reducing the incidence and impact of animal cruelty & the damage done to mother earth by providing a full plant-based only menu with gluten free, nut free and soy free options.”

aldus Foodprintz. Bij Foodprintz kun je genieten van een kop lekkere koffie, smoothies, pannenkoeken met zelfgemaakte nutella, scrambled tofu en zoveel meer. Maar ook voor een yogales, seminar of workshop over yoga, duurzaamheid en activisme kun je bij Foodprintz terecht. Wij aten hier voordat we een dagje naar Sintra gingen (meer daarover hieronder).

Foodprintz café, R. Rodrigo da Fonseca 82A, 1250-193 Lisbon, Portugal

Nicolau

Als je in Lissabon aan ‘hip, hipster, hipst’ denkt, dan denk je aan Nicolau. De swingende muziek, vetplanten en hippe insta-koffie’s vliegen om je oren. De menukaart is groot, en er staan zeker genoeg vegan keuzes op de kaart (vraag het even na, omdat er geen specifiek icoontje bij staat) Wij kozen voor de vegan pancakes en de apple pie oats. 

Nicolau, Rua de São Nicolau, 17, Baixa, 1100-547 Lisbon

https://www.instagram.com/p/BrXtxrenpmC/

Bowls & bars

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet enorm te spreken ben over deze tent. De muziek stond veel te hard en de bediening was niet heel sympathiek. Maar ik zet hem er toch bij omdat ik misschien pech heb gehad (het blijft een momentopname) en je hier toch lekkere koffie en een bak simpele havermout kunt krijgen. Oh en, er loopt een corgi rond (ja ik hou van corgi’s). Je kunt zelf kiezen of je het een bezoekje waard vindt.

Bowls & Bars, Rua de São Bento 51, 1200-815 Lisbon

Fauna & Flora

Fauna & Flora, deze tip kreeg ik van één van mijn volgers. Op deze toffe plek (lees: heel veel planten) kun je gezellig ontbijten. Er is niet gek veel vegan keus op de kaart maar je kunt hier wel een koffie met sojamelk, een smoothiebowl en een broodje met avocado bestellen. Tip: ga vroeg in het weekend, want het kan erg druk zijn.

Fauna & Flora, Rua da Esperança 33, 1200-655 Lisbon, Portugal

Vegan Pastei de Nata

De Pastéis de Nata zijn een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken. Het traditionele recept is niet veganistisch, maar geen zorgen want in Lissabon kun je bij Bakkerij Zarzuela genieten van een veganistische en glutenvrije pastei de nata! Ik vond hem ontzettend goed, en volgens mijn vriend was hij zelfs lekkerder dan de originele versie. Kortom, zeker een bezoekje waard!

Zarzuela, Rua Bernardino Costa 21-23, Lisbon, Portugal, 1200-052

Vegan hotspots in Lissabon

Verder schijn je ook andere dingen te kunnen doen dan eten. Hier nog wat extra tips voor tijdens je verblijf in Lissabon:

Activiteiten
  • Bezoek het cultuurlandschap van werelderfgoed Sintra (huur een klein elektrisch autootje en tour langs alle mooie kastelen)
  • Drink een drankje bij bar TOPO of bij bar Park (tof uitzicht)
  • Bezoek het kasteel in Lissabon stad: Castelo de São Jorge
  • Ga met de oude Tram 28 die je door de stad meeneemt.
  • Ga naar het Museum of Art (MAAT) en vergeet niet naar het Tejo station te lopen.

Kortom, genoeg te doen in deze fantastische stad. Ik houd niet zo van de warmte dus ik vond de maand december een fijne tijd om te gaan. Niet te warm en niet ijskoud.

Ben jij in Lissabon geweest? Of ga je binnenkort? Laat het me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder.

Liefs, Lisa

Vegan hotspots in Lissabon - Lisa goes Vegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *