Skip to content

13 mei 2019 Vegan in Barcelona

Ga jij binnenkort naar Barcelona? Er is zoveel te beleven in deze leuke stad. Mijn tip? Huur een fiets en ontdek zo alle leuke plekken die Barcelona te bieden heeft. De afgelopen jaren is het vegan aanbod flink gegroeid, vandaag zet ik mijn favoriete plekken voor je op een rij.

Vegan Bowls

Een piepklein tentje waar je allerlei heerlijke dingen kunt bestellen om mee te nemen. Denk aan breakfast bowls, buddha bowls, smoothies, sandwiches maar ook veel zoetigheden zoals chocolate chip cookies, brownies, cinnamon rolls & donuts. Kortom, een perfecte plek om iets lekkers te halen voordat je naar het strand gaat.

Vegan Bowls, Carrer dels Tallers, 79, 08001 Barcelona

Beeld: Vegan in Barcelona - Lisa goes Vegan

Flax & Kale

Houd je van lekker en gezond eten? Dan is Flax & Kale echt een aanrader als je in Barcelona bent. De menukaart van dit populaire restaurant met prachtig interieur bestaat voor het grootste gedeelte uit vegan food! Van heerlijke smoothies, rijkbelegde broodjes tot taartjes & grote snack platters. Deze plek is ook ideaal om met een groot gezelschap te gaan lunchen. TIP: maak een reservering en ga met lekker weer in de tuin zitten! (1e etage)

Carrer dels Tallers, 74b, 08001 Barcelona
Carrer de Sant Pere Més Alt, 31-33, 08003 Barcelona

Beeld: Vegan in Barcelona - Lisa goes Vegan
Beeld: Vegan in Barcelona - Lisa goes Vegan

Brunch & Cake

Een onwijs hoog Insta-gehalte (denk aan pink lattes, zwarte chips & spuitjes met avocado) maar ach, wij hebben ontzettend lekker gegeten bij Brunch & Cake. Er waren niet eens bijzonder veel vegan opties maar de vegan hotdog, avocado toast en de blue spirualina bowl zijn zeker aan te raden. In het weekend is het onwijs druk, dus zorg dat je op tijd bent als je niet te lang in de rij wilt wachten.

BRUNCH & CAKE By the Sea – Passeig Joan de Borbó, 5 (Barcelona) Let op! Brunch & Cake heeft verschillende locaties in Barcelona, de menukaart kan per vestiging verschillen.

https://www.instagram.com/p/BnTgGU9DLIP/

The Green Spot

Ben je op zoek naar een fancy restaurant met kleurrijke gerechten? Dan is The Green Spot dé plek! Je kunt hier genieten van een uitgebreid diner in een prachtige setting. Bij binnenkomst loop je de lange gang door, om vervolgens uit te komen bij het restaurant met een mooie binnentuin. Dit vegetarische restaurant heeft veel veganistische gerechten op de kaart staan. De gerechten zijn niet de standaard ‘avocado & hummus’ dingen maar ze maken er echt iets bijzonders van. Wij kozen voor de zoete aardappel tagliatelle met macadamia saus, taco’s met pulled jackfruit en de rabarber en aardbeien crumble. Allemaal ontzettend lekker, we zijn zelfs nog een andere avond teruggekomen voor een ander toetje: een stuk carrotcake. TIP: maak een reservering (vooral in het hoogseizoen kan het druk zijn).

Carrer de la Reina Cristina, 12, 08003 Barcelona, Spain

https://www.instagram.com/p/BjmSIuInSd4/

https://www.instagram.com/p/Btc-wIuHISS/

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke plekken waar je kan genieten van vegan lekkers, maar omwille van de tijd hebben we niet alles kunnen bezoeken. Hierbij nog wat andere vegan tips:

Ben jij wel eens in Barcelona geweest? En heb jij een favoriete plek die hier niet bij staat? Laat het me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder.

Liefs, Lisa

Klik hier voor mijn andere favoriete hotpots in Nederland en het buitenland.

https://www.instagram.com/p/BwtnM9sBESl/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *