Vegan hotspot: Meatless District

Vegan hotspot: Meatless District

Een heel restaurant waar je gewoon alleen maar vega en vegan kan eten?! Klinkt te mooi om waar te zijn he? Nope het is waar; Vegan hotspot Meatless District!

Vegan hotspot: Meatless District

Vegan hotspot Meatless District - Lisa goes VeganVanaf het moment (vorig jaar november) dat ik hoorde van Cil dat dit geweldige restaurant open zou gaan, sprong ik een gat in de lucht. Een heel hip restaurant waar je alleen maar vega en vegan kan eten?! Klinkt alsof ik daar boven moet gaan wonen. Don’t get me wrong, ik hou ook van stoffige vega tentjes, maar een restaurant wat er ook nog zo leuk uitziet is een dubbel feest.

Vorige week ging ik eindelijk samen met Sanne bij Meatless District eten. Wat een ontzettend gaaf restaurant is dit. Met behulp van crowdfunding hebben Cil Vermolen en Cathalijne Huijben hun droom waargemaakt: het openen van een hip vega(n) restaurant. Als je het restaurant binnenloopt zie je meteen het gave interieur wat geïnspireerd is op de buurt Meatpacking District in New York. Een mooie bar en je kan een beetje in de keuken gluren 😉 Toen Sanne en ik er waren hadden we gelukkig lekker weer dus hebben we lekker op het terras gezeten.

Vegan hotspot Meatless District - Lisa goes Vegan

Menukaart

Het zomer menu  menu is echt geweldig en nagenoeg helemaal vegan (op een cheesecake na)

  • Ontbijt: kan je genieten van scrambled ‘eggs’, homemade scones, smoothiebowls met granola en tosti’s met banaan.
  • Lunch: kan je genieten van sandwiches met artisjok, avocado spreads, wraps, homemade falafel en de MD burger. Ook hebben ze gazpacho en verschillende salades zoals de Caesar salad (die schijnt heel goed te zijn), salade met gepofte gele biet & sinaasappel & een rainbow salad.
  • Diner: kan je oa genieten van de MD burger, pompoen in bladerdeeg en de quinoa filet.

Wij kozen voor de summer rolls als voorgerecht, en de Meatless District Burger (eh natuurlijk), frietjes en vegan mayo én een heel bijzonder gerecht: de filet van quinoa met broccoli, rode ui, truffelaardappel mousse, couscous van broccoli, rauwe bloemkool, creme van erwten, bietenscheut en truffelolie.

De burger vond ik heel lekker smeuïg en de mayo was echt heerlijk! (al ben ik meer een ketchup-type). De filet van quinoa was heel bijzonder; knapperig maar ook zacht van binnen. En hoe gaaf is die paarse truffelaardappel mousse?

Vegan hotspot Meatless District - Lisa goes VeganVegan hotspot Meatless District - Lisa goes Vegan

Als dessert (we never skip dessert) gingen we voor de Monkey Business (bananenijs, pecannnoten en ahornsiroop) die ontzettend lekker was en voor de Brownie (pure chocola, gember en gojibessen) die eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding was. De brownie is gemaakt met aubergine (ja echt) en dat proefde ik er duidelijk doorheen. Sanne vond hem overigens wél heel lekker dus misschien ben ik gewoon een pietlut.

Vegan HKortom, Meatless District is echt een heeel geschikt en tof restaurant om met een gemengd publiek heen te gaan. De gerechten zijn origineel en je zit echt gezellig! Dus voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een koffietje met een taartje van dophert ben je hier dus aan het goede adres;)

Zijn jullie al eens langs geweest? Of plannen om erheen te gaan? Laat het je mij weten via FacebookInstagram of hieronder via de comments ! Gebruik de hashtag #lisagoesvegan zodat ik jou kan terugvinden! En vertel me dan meteen wat je van de burger en de brownie vond 😉

En heb je het gratis vegan taart e-book met al ontvangen? Schrijf je in voor de Nieuwsbrief en bestel dan meteen mijn boek!

Heel veel liefs,

Lisa

Meatless District Bar & Kitchen,
Bilderdijkstraat 65-67 & van Woustraat 189-191
Tel: 020 7220804, ma t/m vrij 12-23.00 uur open, za & zo 10-00.00 uur (Van Woustraat is op maandagen gesloten)

Vegan hotspot Meatless District - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie