Vegan Hot Chocolate

Vegan Hot Chocolate

Het is de tijd van knus op de bank met een dekentje en een kopje warme chocolademelk! Warme chocolademelk is zo ontzettend lekker en ook zo makkelijk te maken. Daarom nu een recept voor Vegan Hot Chocolate!

Vegan Hot Chocolate - Lisa goes Vegan

Vegan Hot Chocolate

Ingrediënten:

Voor 1 (grote) mok chocolademelk

  • 200 – 300 ml amandelmelk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1/2 of 1 el kokosbloesemsuiker (optioneel)
  • koek en speculaaskruiden (optioneel)
  • 1 dadel (optioneel)

Methode:

  1. Meet de melk af in een maatbeker of schenk het eerst in je mok om te kijken hoeveel je nodig hebt. Schenk deze vervolgens in een steelpan op middelhoog tot laag vuur.
  2. Voeg vervolgens de cacaopoeder toe en roer met een spatel tot alle klontjes weg zijn.
  3. Je kan de chocolademelk zo houden, maar ik vind het erg lekker met een beetje kokosbloesemsuiker (naar smaak toevoegen). Daarnaast is het erg lekker om een beetje koek en speculaaskruiden toe te voegen!
  4. Als je ziet dat de chocolademelk begint te borrelen dan kan de pan van het vuur en de inhoud in je mok!

Naar mijn mening is slagroom niet nodig, want het is zonder ook heerlijk. De slagroom kan je natuurlijk maken van op te kloppen soja die je bij de supermarkt kan halen of van kokosmelk (deze methode staat beschreven in mijn boek).

Het is ook erg lekker om er 1 dadel doorheen te doen. Dan doe je eerst alle ingrediënten in de mixer (dus de melk, cacaopoeder en dadel), deze mix je dan vervolgens en dan warm je het op in de pan. Op deze manier hoeft er dus geen kokosbloesemsuiker is omdat de dadel het zoetje geeft.

ENJOY!

Vegan Hot Chocolate - Lisa goes Vegan

Hebben jullie al veel chocolademelk gedronken? En ben je van plan deze vegan hot chocolate te maken? Laat het ons dan weten via Facebook of Instagram!

Liefs,

Lisa & Emma

Wil je nog meer vegan inspiratie? Bestel dan mijn boek via deze link.

Vegan Hot Chocolate - Lisa goes Vegan

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie