Skip to content

17 jan 2016 Vegan Bounty Bars

Yep, Vegan Bounty Bars. Makkelijk en heel erg leuk om te maken! En ja, ze smaken nog beter dan de real deal. Let’s just skip the small talk, shall we?

Vegan Bounty Bars - Lisa goes Vegan
DSC03974

VEGAN BOUNTY BARS

Ingrediënten voor ongeveer 12 kleine bars

  • 120 gram geraspte kokos
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 4 dadels, ontpit
  • 1 el maple/agave/dadel siroop

Chocoladelaag

  • 1/2 reep pure (Tony Chocolonely) chocolade
  • 2 el granaatappel pitjes

Methode

  1. Mix de kokosrasp, gesmolten kokosolie, maple siroop en dadels in je keukenmachine. Je kan de dadels ook heel fijn snijden als je geen keukenmachine hebt en alles mengen. Het moet een plakkerige structuur worden zodat je er reepjes van kan maken.
  2. Vorm met je handen kleine reepjes van het bounty mengsel. Zorg dat je de reepjes goed aandrukt en stevig worden. Leg de reepjes op een bord met bakpapier en leg dit bord voor 10 minuten even de vriezer in zodat de reepjes stevig worden.
  3. Breek de chocolade in kleinere stukjes en smelt ondertussen de chocolade (au-bain-marie). Haal de bounty bars uit de vriezer (als het goed is zijn ze hard geworden) en gebruik een tang en dompel ze onder in de gesmolten chocolade. Leg ze weer terug op het bord met bakpapier en herhaal tot je elke bounty bar in chocolade heb gedompeld. Strooi granaatappel pitjes erover heen en zet het hele bord nog eens 15 minuten in de vriezer!

ENJOY!

Ga jij ze maken? Laat het me weten! Vind ik heel erg leuk! Tag mij @lisagoesvegan op Instagram of op Facebook!

Liefs, Lisa

Vegan Bounty Bars - Lisa goes Vegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *