Skip to content

16 nov 2016 Vegan blueberry fudge met pepernoten

Fudge, blueberries en pepernoten. Daar heb je mij al. Vandaag een heerlijk recept van Isaura voor Vegan blueberry fudge met pepernoten die je aan het ‘Sinterklaas-receptenlijstje’ kunt toevoegen.

Vegan blueberry fudge met pepernoten - Lisa goes VeganVegan blueberry fudge met pepernoten - Lisa goes VeganVegan blueberry fudge met pepernoten - Lisa goes Vegan

Tijdens mijn boekdrukte kwam lieve Isaura deze heerlijke fudge langsbrengen. Ik was meteen verkocht! Vandaag deelt ze haar recept voor Vegan Blueberry fudge met pepernoten!

Onwijs leuk toen Lisa aan mij vroeg of ik een recept voor haar site wilde delen. Daar hoefde ik niet over na te denken! Ik ben vooral gek op Lies haar zoete snacks, ik vond het leuk daarom leuk om voor jullie een recept daaraan toe te voegen. I hope you’re going to like it! De avonden duren nu langer nu het al een stuk vroeger donker wordt. I don’t mind! Ik hou ervan de kaarsjes in huis aan te steken, heerlijk met een dekentje op de bank, kopje thee erbij en het liefst zet ik zelfs de kerstmuziek al aan. Ik weet zeker dat ik vast niet de enige ben 😉 Maar als ik dan zo heerlijk op de bank zit, dan wil ik toch eigenlijk wel iets lekkers bij mijn kopje thee. Deze kleine fudge bites zijn dan de perfecte uitkomst! Ze zijn niet alleen een lust voor het oog maar vooral heel erg lekker. Geen geraffineerde suikers én nog eens easy to make met maar 4 ingrediënten! (5 als je ze topt met de pepernoten voor een extra feestelijk hapje).

Vegan blueberry Fudge met pepernoten

Ingrediënten

  • 1 pakje Santen 200 gram (creamed coconut) 
  • 1 el kokosolie
  • 150 gram bevroren blauwe bessen
  • 50 gram ahornsiroop
  • Stukjes vegan pepernoten voor de topping (kruidnoten van Bolletje zijn vegan)

Methode

  • Je kunt ervoor kiezen om de fudge in vormpjes te doen, dan kun je er zo’n stuk of 30 uithalen. Maar je kunt ook het gehele beslag in een (brownie)bakvorm doen en er daarna blokjes uit snijden. Wat je zelf liever hebt!
  • Pak twee pannen. Doe de bevroren blauwe bessen samen met de ahorn siroop in het eerste pannetje en laat deze op laag vuur ontdooien. Als de blauwe bessen ontdooid zijn kun je ze met een staafmixer blenden.
  • Smelt de santen samen met de kokosolie ook op laag vuur in een ander pannetje en blijf er constant in roeren. Als je de santen op te hoog vuur laat smelten zal deze snel aanbranden. Als de santen en de kokosolie geheel gesmolten zijn kun je de blauwe bessen mix toevoegen en het geheel goed doorroeren tot alles goed is opgenomen.
  • Gebruik je vormpjes? Doe de stukjes pepernoten er dan eerst in en daarna vul je de kuipjes met de fudge. Gebruik je een bakvorm? (bekleed deze dan met bakpapier!) smeer dan eerst de fudge uit over de bakvorm en strooi hierna de pepernoten erover heen.
  • Laat de vormpjes 1 à 2 uur in de koelkast of 30 minuten in de vriezer hard worden. Snijd de fudge vervolgens in stukjes. Bewaar de fudge in de koelkast.

Enjoy! Gaan jullie deze vegan blueberry fudge met pepernoten maken? Let us know via FacebookInstagram of hieronder in de comments! Fan van pepernoten? Heb je deze kruidnoten cheesecake bites al gezien?

Oh en je kunt mijn boek nog heeeel even bestellen met pre-order korting! Over 2 dagen krijg ik het boek voor het eerst te zien (te spannend) en ik ben ZO zenuwachtig, can’t wait!

Heel veel liefs,

Lisa

Vegan blueberry fudge met pepernoten - Lisa goes Vegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *