Skip to content

12 sep 2017 Vegan bananencake met chocola en walnoot

Op dit moment lig ik met een bloedprop in mijn mond en ibuprofen in bed en kom ik de dag door met smoothies en ijsjes. Dit recept kan ik zelf dus niet eten deze week, maar beloof mij dat je deze vegan bananencake met chocolade en walnoot gaat proberen.

Nieuwe rubriek: vegan gastrecepten

Gisteren zijn mijn verstandskiezen getrokken. Het moest al een tijdje gebeuren, maar ik stelde het elke keer weer uit. Ik heb er onwijs last van omdat de kies helemaal verkeerd in mijn kaak lag en er niet makkelijk uitging. Ik lig dus nu vanuit mijn bed te werken aan allerlei nieuwe artikelen.

Al een tijdje wil ik een gastrubriek opstarten, omdat ik de laatste tijd zoveel lekkere vegan recepten voorbij zie komen van (non-vegan) bloggers en websites. Elke keer als je plantaardig eet doe je al zoveel goeds voor jezelf, de dieren en onze aarde en dat wil ik graag aanmoedigen. Dus eindelijk ga ik deze gastrubriek starten en zal ik elke 2 weken een lekker vegan recept voor ontbijt, lunch, diner of snack delen van een blogger, website, boek of van lezers.

Vandaag trappen we deze gastrubriek af met een vegan bananencake met chocolade en walnoten naar recept van Ianna van de blog beginspiration.nl. Ianna is een vriendinnetje van mij en afgelopen Augustus zijn we samen naar Londen geweest en hebben we heel veel vegan gegeten. Ik kwam deze waanzinnige bananencake tegen op haar website en ik dacht; die wil ik jullie niet onthouden. Mijn hamsterwang en ik wensen je heel veel bakplezier met deze ultra lekkere bananencake met chocolade en walnoot.

Vegan bananencake met chocola en walnoot - Lisa goes Vegan

Vegan bananencake met chocola en walnoot

Ingrediënten – voor 1 brood (cakeblik ± 26 cm)

 • 50 ml plantaardige melk (haver, amandel of kokos)
 • 6 el kokosolie
 • 2 tl vanillepoeder/extract
 • 4 grote of 5 medium bananen
 • 250 gram bloem (1/2 spelt + 1/2 volkoren)
 • 4 el kokosbloesem suiker (of agave siroop)
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl baksoda
 • Snuf zeezout
 • 100 gram ongebrande walnoten
 • 100 gram pure vegan chocolade

Wil je extra fluffy cake? Check dan mijn geheime tip voor fluffy vegan cake hier

Methode

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
 3. Doe de plantaardige melk, gesmolten kokosolie, vanille en de bananen in een blender. Breek de bananen in wat kleinere stukken. Mix tot er een glad geheel ontstaat.
 4. In een grote kom meng je het bloem, kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, baksoda en zeezout. Roer door elkaar met een lepel en voeg het bananenmengsel uit de blender toe. Roer niet te veel, maar tot het net gemengd is. Het maakt niet uit dat er klontjes in zitten. (voeg hierna de fluffy tip toe)
 5. Laat het beslag even staan en hak ondertussen de walnoten en chocolade in kleinere stukken. Voeg de noten en stukjes chocolade toe en vouw dit door het beslag. Giet het beslag in het cakeblik, verdeel en strijk de bovenkant plat.
 6. Zet in het midden van de oven en bak voor ongeveer 35-40 minuten. Let op: soms heeft het net iets langer of juist korter nodig. Dit hangt er af van de oven en het cakeblik. Prik na 30 minuten met een saté prikker in de cake, komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet, zet de cake dan terug in de oven en prik na 5-10 min nogmaals met de saté prikker.
 7. Wanneer de prikker er schoon uitkomt, laat je de cake voor 5-10 min afkoelen in de vorm en dan kun je de cake aansnijden. Genieten maar!

Advies van mij en Ianna: zet een kop thee of koffie en serveer de plak cake met homemade salted caramel of een dotje kokosslagroom (recept in mijn boek) .Volg Ianna op Instagram en haar blog.

Wil jij hier met jouw recept staan? Stuur dan een mailtje naar info@lisagoesvegan.com met jouw vegan recept en 2-3 foto’s en wie weet deel ik jouw vegan recept hier in deze nieuwe rubriek. Ga jij deze maken? Laat het ons weten via FacebookInstagram of Youtube.

Heel veel liefs,

Lisa

Wil je mijn vegan bananenbrood uitproberen? Check hier mijn fluffy bananenbrood recept.

https://www.instagram.com/p/BVHE5SPFx9A/?taken-by=lisagoesvegan

2 Reacties

 1. Lekker!! Ik heb hem met een glutenvrije meelmix gemaakt en dat werkte ook perfect! Écht fluffy, dit is me nog nooit gelukt zonder eieren. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *