Vegan als basis bij restaurant Morris & Bella

Vegan als basis bij restaurant Morris & Bella

De groenten als basis. Vlees, vis en kaas als supplement. Dat is de insteek van het bijzondere restaurant Morris & Bella. Vandaag vertel ik jullie er meer over. 

Vegan als basis bij restaurant Morris & Bella

Note to self: Ik kom veel te weinig in de Spaarndammerbuurt, het is hier zo leuk! 

Hij stond al even op het lijstje: restaurant Morris & Bella. Vorig jaar openden Morris (chef) en Bella (gastvrouw) hun restaurant aan de Nova Zemblastraat in Amsterdam. Het bijzondere aan dit restaurant? Waar ik normaal met handen en voeten uit moet leggen dat ik juist géén vlees, vis, kaas of ei wil, is het hier de normaalste zaak van de wereld. Bij Morris & Bella staan groenten in de hoofdrol en is vlees of vis als supplement erbij te krijgen. Kortom, de basis van elk gerecht is veganistisch en de dierlijke ingrediënten zijn dus extra bij te bestellen.

De basis van elk gerecht op de kaart is veganistisch en de dierlijke ingrediënten zijn dus extra bij te bestellen

Alle ingrediënten zijn biologisch en zo lokaal mogelijk geproduceerd. Verder koken ze met ingrediënten van het seizoen, waardoor de menukaart elke paar weken verandert. Ontzettend leuk, want zo kun je -in theorie- elke maand weer iets nieuws proberen. Verder kun je kiezen voor een 3 tot 6 gangen menu wat begint bij een prijs van €25,-.

De sfeer in het restaurant is ontspannen en Bella vertelt met veel passie en kennis over de gerechten. Wij kozen voor een 4-gangen menu met bijpassende wijn (die overigens ook allemaal biologisch zijn). Benieuwd wat ik at? Kijk maar mee:

Soep van zuurkool met hazelnoot, roggebrood en peterselie
Hoofdgerecht was aardpeer, rode biet, winterpeen, polenta, monniksbaard, salie en bloedsinaasappel
Nagerecht was een chocolade taartje met peer, ijs van zoete aardappel en kokos

Mijn favoriet? Het hoofdgerecht en het nagerecht. Beide gerechten waren heel bijzonder. Overigens waren de gerechten goed op smaak, niet te zout, vullend genoeg maar niet zwaar op de maag. De gerechten zijn zo lekker dat je eigenlijk echt geen vlees of vis hoeft bij te bestellen.

Dus, of je nu helemaal plantaardig eet, vegetariër, carnivoor of alleseter bent, dit is de ideale plek om met een gemengd gezelschap te eten. Ben jij al eens bij Morris & Bella geweest? Laat het me weten via FacebookInstagram of Youtube.

Liefs,

Lisa

 

Morris & Bella

Adres: Nova Zemblastraat 586, 1013 RP, Amsterdam

Openingstijden: woensdag t/m zondag 17.00-01.00 uur 

Website: www.morrisenbella.nl

Tel: +31 (0)20 475 20 46
Geen reactie's

Geef een reactie