Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek, Greenbook

Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek, Greenbook

Fan van lijstjes maken ? Maar geen zin om tientallen papieren boekjes te verslinden? Ik heb een hele fijne tip. Een duurzaam notitieboek van Greenstory waar je jouw notities kan uitwissen. Ideaal en dat bespaart ook nog eens papier. Vandaag leg ik je uit hoe het werkt.

Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek, Greenbook

Lijstjes, ik ben er gek op. Mijn geheugen is een zeef dus ik schrijf graag dingen op. To-do lijstjes, ideeën voor een nieuw project, nieuwe recepten, rekensommen en andere hersenspinsels. Gek genoeg werkt pen & papier veel beter voor mij dan een digitale agenda (die altijd uitvalt of niet synchroniseert op het moment dat je hem nodig hebt). Geef mij maar gewoon ouderwets pen en een opschrijfboekje die ik overal mee naartoe kan nemen. Maar elke dag een hersenspinsel, krabbel of planning opschrijven zorgt ervoor dat er soms wel 1 notitieboekje per 2 maanden doorheen gaat, niet bepaald heel duurzaam. Kan dat beter eigenlijk? Jazeker! Vandaag deel ik mijn nieuwe ontdekking: duurzame notitieboekjes waar je jouw notities kunt uitwissen en die je zelf kunt samenstellen met klikbare pagina’s zoals to do lijstjes en weekplanners (zie foto hierboven). 

Beeld Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek Greenbook - Lisa goes Vegan

Wat is Greenstory precies?

Ik ben altijd benieuwd naar de mensen achter zo’n tof initiatief. Greenstory is opgericht door broer Kaim en zus Yagmur die al van jongs af aan op zoek waren naar duurzame schoolspullen. Samen zijn ze kwalitatief hoge producten gaan ontwikkelen die betaalbaar zijn, lang meegaan en beter zijn voor mens en milieu dan de alternatieven die er al bestaan.

Hoe werkt het?

Greenstory verkoopt verschillende schrijfwaren. Hun paradepaardje is het Greenbook; dit is een notitieboek met ‘whiteboard’ pagina’s waar je jouw notities makkelijk kan uitvegen. Ideaal voor aantekeningen die je niet op de lange termijn hoeft te bewaren (denk aan brain-storm sessies, snelle berekeningen of to-do lijstjes). Het Greenbook wordt geleverd met een magic pen die een ‘gummetje’ aan de achterkant bevat om kleine foutjes uit te wissen (ideaal als je zo’n chaoot bent als ik). Om een hele pagina uit te wissen gebruik je een doekje. Maak hem vochtig met een paar druppels water of de bijgeleverde spray op waterbasis. (zie foto onderaan)

Verder kun je de inhoud van het boekje zelf invullen doordat je de pagina’s er in en uit kan klikken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een maandplanner, een weekplanner, nutrition planner, habit-trackers, to-do lijstjes of pagina’s met lijntjes of stippeltjes.

Beeld Tip duurzaam & uitwisbaar notitieboek - Lisa goes Vegan

Wat nou als je wel je aantekeningen wilt houden?

Ik begrijp dat helemaal. Ik werk vaak recepten uit, die ik op een later moment nog moet aanpassen en dus liever wil behouden. Voor die specifieke aantekeningen gebruik ik graag een notitieboekje van steenpapier, oftewel Stone Notebook. Steenpapier is gemaakt van steenafval en gerecycled plastic, er komt geen boom aan te pas. In tegenstelling tot normaal papier, wordt bij de productie van steenpapier geen water, zuur of bleekmiddel gebruikt. Dankzij de natuurlijke kleur van het steenafval waar Stone Notebook van gemaakt is, is het papier uit zichzelf wit en zacht.

Wat ik ervan vind?

Ik gebruik de boekjes (Greenbook & Stonebook) nu een aantal weken en ik ben oprecht fan! Waarom?

  • Het Greenbook notitieboek gaat jarenlang mee, het bespaart papier
  • Je kunt jouw boekje zelf samenstellen met de verschillende pagina’s
  • Bij elke aankoop van Stone Notebook wordt er een boom geplant in Ghana
  • Het steenpapier is waterbestending en de inkt vlekt niet

Het enige wat belangrijk is -omdat het steenpapier voor een klein gedeelte uit gerecycled plastic bestaat- dat het boekje bij het plastic afval moet, en niet bij het papier.

Waar zijn ze verkrijgbaar?

De notitieboekjes zijn online te verkrijgen via de webshop Greenstory. Daar kun je jouw eigen boekje samenstellen met een speciale kaft (ik had de limited edition kaft van illustrator Sanny van Loon) en verschillende klikbare pagina’s die jij fijn vindt. Er bestaat ook een mini versie van het Greenbook, verschillende kleuren pennen (next level planner hoor), insteekhoesjes en tabbladen. Én als student krijg je ook nog 10% korting!

Kortom, ideaal als je jouw productiviteit een boost wilt geven. Of als jij je moeder een leuk cadeautje wilt geven voor Moederdag. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Kende jij het al? Of heb je al zo’n notitieboekje? Let me know onderaan dit artikel via Facebook, Instagram of Youtube.

Heel veel liefs, Lisa

Beeld Tip duurzaam & uitwisbaar notitieboek - Lisa goes Vegan

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greenstory. Lees hier mijn disclaimer. 

Geen reactie's

Geef een reactie