Home Gesponsord Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek, Greenbook
Beeld: Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek Greenbook - Lisa goes Vegan

Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek, Greenbook

8 mei 2018

Fan van lijstjes maken ? Maar geen zin om tientallen papieren boekjes te verslinden? Ik heb een hele fijne tip. Een duurzaam notitieboek van Greenstory waar je jouw notities kan uitwissen. Ideaal en dat bespaart ook nog eens papier. Vandaag leg ik je uit hoe het werkt.

Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek, Greenbook

Lijstjes, ik ben er gek op. Mijn geheugen is een zeef dus ik schrijf graag dingen op. To-do lijstjes, ideeën voor een nieuw project, nieuwe recepten, rekensommen en andere hersenspinsels. Gek genoeg werkt pen & papier veel beter voor mij dan een digitale agenda (die altijd uitvalt of niet synchroniseert op het moment dat je hem nodig hebt). Geef mij maar gewoon ouderwets pen en een opschrijfboekje die ik overal mee naartoe kan nemen. Maar elke dag een hersenspinsel, krabbel of planning opschrijven zorgt ervoor dat er soms wel 1 notitieboekje per 2 maanden doorheen gaat, niet bepaald heel duurzaam. Kan dat beter eigenlijk? Jazeker! Vandaag deel ik mijn nieuwe ontdekking: duurzame notitieboekjes waar je jouw notities kunt uitwissen en die je zelf kunt samenstellen met klikbare pagina’s zoals to do lijstjes en weekplanners (zie foto hierboven). 

Beeld Tip: Duurzaam & uitwisbaar notitieboek Greenbook - Lisa goes Vegan

Wat is Greenstory precies?

Ik ben altijd benieuwd naar de mensen achter zo’n tof initiatief. Greenstory is opgericht door broer Kaim en zus Yagmur die al van jongs af aan op zoek waren naar duurzame schoolspullen. Samen zijn ze kwalitatief hoge producten gaan ontwikkelen die betaalbaar zijn, lang meegaan en beter zijn voor mens en milieu dan de alternatieven die er al bestaan.

Hoe werkt het?

Greenstory verkoopt verschillende schrijfwaren. Hun paradepaardje is het Greenbook; dit is een notitieboek met ‘whiteboard’ pagina’s waar je jouw notities makkelijk kan uitvegen. Ideaal voor aantekeningen die je niet op de lange termijn hoeft te bewaren (denk aan brain-storm sessies, snelle berekeningen of to-do lijstjes). Het Greenbook wordt geleverd met een magic pen die een ‘gummetje’ aan de achterkant bevat om kleine foutjes uit te wissen (ideaal als je zo’n chaoot bent als ik). Om een hele pagina uit te wissen gebruik je een doekje. Maak hem vochtig met een paar druppels water of de bijgeleverde spray op waterbasis. (zie foto onderaan)

Verder kun je de inhoud van het boekje zelf invullen doordat je de pagina’s er in en uit kan klikken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een maandplanner, een weekplanner, nutrition planner, habit-trackers, to-do lijstjes of pagina’s met lijntjes of stippeltjes.

Beeld Tip duurzaam & uitwisbaar notitieboek - Lisa goes Vegan

Wat nou als je wel je aantekeningen wilt houden?

Ik begrijp dat helemaal. Ik werk vaak recepten uit, die ik op een later moment nog moet aanpassen en dus liever wil behouden. Voor die specifieke aantekeningen gebruik ik graag een notitieboekje van steenpapier, oftewel Stone Notebook. Steenpapier is gemaakt van steenafval en gerecycled plastic, er komt geen boom aan te pas. In tegenstelling tot normaal papier, wordt bij de productie van steenpapier geen water, zuur of bleekmiddel gebruikt. Dankzij de natuurlijke kleur van het steenafval waar Stone Notebook van gemaakt is, is het papier uit zichzelf wit en zacht.

Wat ik ervan vind?

Ik gebruik de boekjes (Greenbook & Stonebook) nu een aantal weken en ik ben oprecht fan! Waarom?

  • Het Greenbook notitieboek gaat jarenlang mee, het bespaart papier
  • Je kunt jouw boekje zelf samenstellen met de verschillende pagina’s
  • Bij elke aankoop van Stone Notebook wordt er een boom geplant in Ghana
  • Het steenpapier is waterbestending en de inkt vlekt niet

Het enige wat belangrijk is -omdat het steenpapier voor een klein gedeelte uit gerecycled plastic bestaat- dat het boekje bij het plastic afval moet, en niet bij het papier.

Waar zijn ze verkrijgbaar?

De notitieboekjes zijn online te verkrijgen via de webshop Greenstory. Daar kun je jouw eigen boekje samenstellen met een speciale kaft (ik had de limited edition kaft van illustrator Sanny van Loon) en verschillende klikbare pagina’s die jij fijn vindt. Er bestaat ook een mini versie van het Greenbook, verschillende kleuren pennen (next level planner hoor), insteekhoesjes en tabbladen. Én als student krijg je ook nog 10% korting!

Kortom, ideaal als je jouw productiviteit een boost wilt geven. Of als jij je moeder een leuk cadeautje wilt geven voor Moederdag. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Kende jij het al? Of heb je al zo’n notitieboekje? Let me know onderaan dit artikel via Facebook, Instagram of Youtube.

Heel veel liefs, Lisa

Beeld Tip duurzaam & uitwisbaar notitieboek - Lisa goes Vegan

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greenstory. Lees hier mijn disclaimer. 

Gerelateerde posts

17 berichten

Linda Tubby 8 mei 2018 at 12:11

Wat leuk! Ik ga er een set bestellen.

Antwoorden
Lisagoesvegan 8 mei 2018 at 12:14

Leuk Linda! Het is zo fijn werken 🙂

Antwoorden
Mariëlle 9 mei 2018 at 07:36

Ik heb er ook een en het is echt ideaal 🙂

Antwoorden
Eveline 4 november 2018 at 18:59

Klinkt super, maar veegt de stift niet uit als je er met je hand over gaat terwijl je aan het schrijven bent?

Antwoorden
Lisagoesvegan 4 november 2018 at 19:14

Hi Eveline, nee niet echt, laat hem wel een paar seconden drogen 🙂

Antwoorden
Tinne 29 november 2018 at 15:58

En wat voor linkshandigen? Die kunnen vaak niet anders dan met hun hand er over gaan 🙁
Gaat het dan meteen uitvegen?

Antwoorden
Lisa 5 december 2018 at 08:51

Hi Tinne, mijn stagiaire Maud heeft ook een Greenbook notitieboekje en is linkshandig. Bij haar veegt in ieder geval niets uit. Liefs

Antwoorden
Stephanie 6 december 2018 at 06:21

Hallo,

Ik heb een vraag ivm de notities.
Kan je die ergens opslaan, op je gsm bijvoorbeeld?
Zo ja, hoe werkt dit dan juist?

Groetjes

Antwoorden
Lisa 10 december 2018 at 23:12

Hi Stephanie, je kunt geloof ik jouw notities opslaan in je telefoon. Zelf heb ik dit nooit geprobeerd, dus ik raad aan om GreenBook zelf een berichtje te sturen. Die leggen het met liefde uit. Liefs

Antwoorden
Berber 11 december 2018 at 00:02

Het lijkt het zelfde als Correctbook.
Die heb ik, erg handig!

Antwoorden
Eva 1 januari 2019 at 23:11

Leuk, heb net een Bambook besteld, is hetzelfde, maar dan met app om op te slaan, perfect!

Antwoorden
Lisa 3 januari 2019 at 16:15

Klinkt ook onwijs handig, leuk!

Antwoorden
Fien 11 januari 2019 at 15:42

Je beschrijft dat steenpapier voor een klein gedeelte uit gerecycled plastic bestaat, dit wil niet gelijk zeggen dat dit bij plastic afval moet. Mag ik vragen waar je die informatie vandaan hebt? Het lijkt mij namelijk niet dat als het boekje van een klein gedeelte uit plastic bestaat deze dan gelijk bij plastic afval moet.

Antwoorden
Yagmur 11 januari 2019 at 16:56

Hoi Fien, Yagmur hier van Greenstory. Ik zag je vraag over recycling van Stone Notebook! De pagina’s bestaan uit polyethyleen en calciumcarbonaat (uit steen). Deze materialen kunnen samen worden gerecycleerd als onderdeel van de recyclingcyclus van kunststof. Calciumcarbonaat is namelijk de meest veelgebruikte ‘filler’ in plastics. Als additief maakt het al decennialang deel uit van deze recyclagecyclus. Het hele notitieboek mag dus bij het plastic afval. Fijn weekend!

Antwoorden
Esther 30 april 2019 at 20:35

Waarom zou je het notitieboekje bij het plastic afval doen? Je kan hem toch keer op keer schoonvegen gebruiken? Of worden de bladen op een gegeven moment minder en moet je nieuwe aanschaffen?

Antwoorden
Lisa goes Vegan 7 mei 2019 at 14:06

Hi Esther. Ik maak in het artikel onderscheid tussen de boekjes van Greenbook en Stonebook. Greenbook zijn de uitwisbare boekjes, dus die hoef inderdaad niet weg te gooien. Stonebook zijn boekjes waarbij het papier is gemaakt van steen. Deze is niet uitwisbaar, vandaar de recycle tip. 🙂 Liefs

Antwoorden
Christina Desloovere 12 juli 2019 at 06:44

Lijkt me heel interessant

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.