Romige rijstpap met speculaas en banaan

Romige rijstpap met speculaas en banaan

RIJSTTTT, ik kon vroeger als kind nooit de r uitspreken. Lijsssssst was het. Droge witte rijst vind ik eerlijk gezegd niet zo spannend. Rijst is wel lekker in een curry met saus, bij een wokschotel, in sushi en in deze héérlijke romige rijstpap. Vandaag romige rijstpap met speculaas en banaan.

Romige rijstpap met speculaas en banaan

Terwijl ik dit typ, krijg ik de melding van WordPress dat ik precies 4 jaar geleden begon met dit blog. 4 jaar geleden! Ontzettend snel gegaan, maar als ik terugkijk ben ik ook echt een ander mens geworden. Tuurlijk ben ik ouder en ‘wijzer’ geworden maar ook heb ik heel veel geleerd. Het begon allemaal als een leuke hobby, inmiddels mag ik gewoon elke dag bezig zijn met mijn blog en jullie (hopelijk) inspireren om vaker plantaardig te eten en leven.

Voor de Foodblogger van het Jaar verkiezing kreeg ik allerlei producten waar ik een creatief recept mee mocht verzinnen. En de zoetekauw die ik ben, bedacht uiteraard een zoet recept met deze Basmatirijst van Lassie. 

Romige rijstpap met speculaas en banaan - Lisa goes VeganRomige rijstpap met speculaas en banaan - Lisa goes Vegan

Waarom basmati rijst? Deze rijst wordt heel romig en dikt lekker in. Ideaal om te koken in amandelmelk en je eigen smaakje toe te voegen. Je kunt dit zowel als ontbijtje eten (met lekker wat extra fruit) of serveren als dessert en eventueel een scheutje Licor 43 Original toe te voegen (zei ik dat echt?)

Romige rijstpap met speculaas en banaan

Ingrediënten 2 personen

  • 60 gram (basmati)rijst (Dit kan ook andere rijst zijn van de vorige dag)
  • 0.75 liter amandelmelk en evt. wat water
  • 1 vanillestokje of 1 tl vanillepoeder
  • 2 el speculaaskruiden of schiet uit en gebruik meer
  • 1 banaan
  • 1 tl kokosbloesemsuiker

Methode

  1. Snijd het vanillestokje open en doe deze samen met de rijst en de amandelmelk in een grote pan. Breng dit aan de kook en roer regelmatig tot de rijst gaar is en het mengsel is ingedikt (ongeveer zo’n 10 minuten). Let op dat de rijst niet aankoekt, voeg dan wat water toe.  Als je rijst van de vorige dag gebruikt kun je hier wat amandelmelk, vanillepoeder en speculaaskruiden aan toevoegen en het langzaam opwarmen (niet laten koken!). 
  2. Als het mengsel is ingedikt en de rijst gaar en zacht is, zet je vervolgens het vuur lager. Vis het vanillestokje uit de pan en voeg de speculaaskruiden toe. Voeg eventueel nog een scheutje extra amandelmelk zodat de pap echt romig en dik wordt.
  3. Serveer de romige rijstpap met plakjes banaan en wat kokosbloeesemsuiker.

Kind kan de was doen, zo makkelijk en ZO ontzettend lekker. Je kunt uiteraard variëren totdat je een ons weegt; denk aan verschillende soorten melken (sojamelk, havermelk, kokosmelk) en smaken (citroenschil, kaneel, geraspte kokos, rauw cacaopoeder)

Ga jij deze heerlijke rijstpap maken als ontbijtje of dessert? Laat het me weten via FacebookInstagram of hieronder via de comments en gebruik #lisagoesvegan zodat ik je kan reposten.

Liefs,

Lisa

P.s.Over rijst gesproken, ik heb echt een mega lekkere bloemkoolcurry in mijn boek staan. 

Romige rijstpap met speculaas en banaan - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie