Review: vegan maaltijdbox van Marley Spoon

Review: vegan maaltijdbox van Marley Spoon

De maaltijdbox is ontzettend populair. Een luxe oplossing voor als je weinig inspiratie en tijd hebt in de keuken. Maar welke vegan opties bestaan er en hoe smaken ze? Vandaag test ik de vegan gerechten van de maaltijdbox van Marley Spoon.

Review: vegan maaltijdbox van Marley Spoon

Ik krijg geregeld vragen van jullie over mijn ervaringen met een maaltijdbox. Ik zal eerlijk zijn; tot voor kort had ik geen ervaring met de maaltijdbox. Ik was dan ook blij verrast toen Marley Spoon mij vroeg of ik de nieuwe vegan gerechten van hun maaltijdbox wilden testen. Sinds begin dit jaar hebben zij per week minimaal 2 veganistische recepten in hun assortiment. Een mooie stap in de goede richting! Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring.

Hoe werkt het?

De maaltijdbox -voor mensen die het niet kennen- is een box die bij jou thuis wordt bezorgd, met alle ingrediënten voor een recept, zodat je snel en makkelijk een lekker gerecht op tafel kan zetten. Op de website van Marley Spoon kun je stap voor stap je eigen maaltijdbox samenstellen. Eerst kies je het aantal personen en het aantal gerechten uit wat je wilt ontvangen per week.

Vervolgens kun je een keuze maken uit de verschillende gerechten uit het assortiment. Wekelijks staan er 6 vegetarische recepten op het menu en daarvan zijn er sindskort dus standaard twee veganistisch. Je kunt zelf aangeven op welke dag en op welk tijdstip jij jouw box wilt ontvangen, en je bestellingen tot 8 weken vooruit plannen.

Vegan recepten

Ik koos twee vegan recepten voor twee personen. De rappe kikkererwtenkorma met spinazie en geurige kokosrijst & noedel-slawraps met tofu met zoetzure radijs en kimchi. Alle ingrediënten voor de gerechten werden geleverd in een papieren zak, samen met een uitgebreid stappenplan voor het maken van het gerecht. Van een kruidenmix en zakje sojasaus tot amandelschaafsel.

Ik kook al jaren uit de losse pols (lees: zonder een recept te volgen) dus ik vond het eigenlijk heel leuk om weer eens een recept te volgen. De kikkererwtenkorma was een groot succes, het was makkelijk te maken en de hoeveelheden van alle ingrediënten klopten precies. De rijst kookte ik met wat kokosmelk waardoor het geheel heel romig en smaakvol werd.

De sla wraps met noedels en knapperige tofu en pittige kimchi smaakten ook goed, maar waren voor ons aan de zomerse kant en voor ons niet super vullend. We hebben uiteindelijk meer rijstnoedels en sojaboontjes toegevoegd voor extra vulling.

Benieuwd naar de recepten? Check ze op de website van Marley Spoon.

Conclusie

De Marley Spoon maaltijdbox is ontzettend luxe. Je maakt kennis met allerlei nieuwe gerechten (hallo nieuwe vegan inspiratie), je hoeft niet meer na te denken over wat je gaat eten en het scheelt je veel tijd. De hoeveelheden zijn precies afgemeten per recept, zodat je niets weg hoeft te gooien. Het voordeel is dat je echt niets in huis hoeft te hebben (behalve wat peper, zout en olie) en dat geeft veel rust. Daarbij komt dat ze gebruikmaken van een flexibel lidmaatschap, die je ten alle tijden kan stopzetten/pauzeren. En mocht je in de stress schieten tijdens het koken, kun je terecht met je vraag bij de ‘kook-hotline’ via whatsapp. Hoe fijn!

Wat iets minder is dat je (nog) niet voor 5 personen kan bestellen (of je moet 2 pakketten kiezen). En als we enkel naar de prijs kijken, zul je zien dat je goedkoper uit bent als je zelf boodschappen doet (de box die ik had kost €37,95). Maar je betaalt natuurlijk niet alleen voor de ingrediënten, maar ook voor het gemak. En, ondanks dat er vrij veel aandacht is voor duurzame verpakkingen, ontkom je er niet aan dat sommige ingrediënten in kleine plastic verpakkingen geleverd worden.

Kortom, een zeer luxe uitkomst voor als je weinig tijd hebt en een nieuwe vleug vegan inspiratie kan gebruiken. Lekker thuis uit eten, zou ik het noemen!

Korting op jouw vegan maaltijdbox!

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij de vegan recepten van Marley Spoon ook uitproberen? Ik mag een kortingscode met jullie delen:

LISAGOESVEGAN40

goed voor een korting van €40,- euro (€10 op de eerste 4 boxen) Deze korting is geldig t/m begin april ’19.

Heb jij wel eens een (vegan) maaltijdbox uitgeprobeerd? En was is jouw ervaring? Laat het me weten als jij de vegan gerechten gaat uitproberen van Marley Spoon via Facebook & Instagram.

Liefs, Lisa

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Marley Spoon. Lees hier mijn disclaimer. 

Geen reactie's

Geef een reactie