Home Recepten Review: Rens Kroes on the go
Review Rens Kroes on the go - Lisa goes Vegan

Review: Rens Kroes on the go

14 september 2016

Even geleden lanceerde Rens haar nieuwe boek ‘ On the Go!’ Ik was bij de lancering en kon al wat lekkere hapjes proeven uit haar boek. Review van het boek staat online nu!

Review: Rens Kroes on the go

Review Rens Kroes on the go - Lisa goes VeganIk zwem in de kookboeken en vergeet dan vaak eigenlijk erin te kijken en dan met jullie te delen. Maar gelukkig heeft mijn stagiaire (Emma) in het nieuwe boek van Rens Kroes mogen rondneuzen en schreef er voor ons een review over:

Review Rens Kroes on the go - Lisa goes Vegan

“Toen ik mijn zus vertelde dat ik het nieuwe boek van Rens Kroes in handen had werd ze meteen enthousiast: “Hoe handig! Ik ben altijd onderweg en heb vrijwel nooit handige of snelle maaltijden bij de hand!” Volgens mij is dat ook precies waar dit boek voor gemaakt is.

Opmaak & indeling

Het boek On the go heeft een hele handige opmaak. Er wordt aan het begin van het boek eerst uitgelegd hoe het boek in elkaar zit, wanneer je de recepten het beste kan maken en welk kookgerei je nodig zult hebben. Ik moet zeggen, het is heel prettig dat bij elk recept staat of het vegan, vegetarisch en/of glutenvrij is. Ook staat er wanneer je het recept het beste kunt bereiden: Sunday prepping, day before of last minute. En er staat altijd hoe lang het houdbaar is. Lijkt me allemaal heel handig toch? Er zijn voor mij altijd gerechten waarvan ik geen idee heb hoe lang ik ze kan bewaren dus als het er al bij staat is dat echt een plus.Review Rens Kroes on the go - Lisa goes Vegan

Ook de indeling van het boek is heel handig naar mijn mening. Je begint bij het ontbijt, dan komen er broodrecepten gevolgd door lunch, snacks en drinks. Er zijn in dit boek geen diner-recepten, want de kans dat mensen ’s avonds eten mee moeten nemen is vaak wel klein. Daarnaast kan je de lunchrecepten prima gebruiken als avondeten.

Het boek heeft, in tegenstelling tot haar vorige boeken, een lekker klein formaat. Ook over nagedacht natuurlijk waardoor je zelfs het boek mee kan nemen on the go.

Sommige ingrediënten die gebruikt worden zijn wel iets lastiger te vinden. Denk aan psylliumvezels en vanillepoeder. Dit zijn ingrediënten die niet in de supermarkten te koop zijn en vrij prijzig zijn. Voor iemand die “on the go” is zijn het vrij lange recepten waarvan sommige ingrediënten niet makkelijk te vinden zijn waardoor ik mij afvraag of het echt handige recepten zijn om even snel te maken voor onderweg.

Review Rens Kroes on the go - Lisa goes Vegan

Recept

Hoe beter een review maken van een kookboek dan door zelf een recept er uit te maken! Ik sta niet graag lang in de keuken, dus ik zocht naar een redelijk kort recept. Bij het ontbijt vond ik een last minute recept die mij wel aansprak (ook vanwege de kleur moet ik heel eerlijk zeggen): Pink Kickstart. Het recept is voor 2 à 3 porties maar ik denk dat je er nog wel meer uit kan halen. Ik had alle ingrediënten al door de helft gedaan en ik vond het toen zelfs nog best veel. Na (met hier een daar wat moeite) alle ingrediënten te hebben verzameld was het alleen een kwestie van de rauwe cashewnoten weken in water en alle overige producten in een blender te gooien en mixen.
De combinatie van kardemom, kaneel, cranberry’s en frambozen bovenop vond ik erg lekker. En het vulde ook zeker. Ik nam het gerecht dan niet mee onderweg maar ik denk dat dit je zeker in de ochtend kan vullen tot de lunch.

Dus als je op zoek bent naar een kookboek met handige recepten voor onderweg is On the go van Rens Kroes zeker een aanrader, maar vergeet niet dat het bereiden meer tijd kost dan je denkt.”

Heb jij het boek van Rens al? Ben jij enthousiast? Laat het mij weten via FacebookInstagram of hieronder via de comments!

Heel veel liefs,

Emma & Lisa

Voor meer ontbijt inspiratie kan je kijken in mijn boek! Hij is te bestellen via deze link.

Heb je het gratis vegan taart e-book al ontvangen? Schrijf je in voor de Nieuwsbrief en ontvang hem meteen in je inbox en dan ben je straks als eerste op de hoogte van de pre-order van mijn boek!  😉  

Review Rens Kroes on the go - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

8 berichten

Charelle 14 september 2016 at 12:19

Leuk om een review te lezen over dit boek! Ik heb het nog niet, de andere twee boeken van Rens Kroes wel, maar was toch wel benieuwd! Ik bladerde het laatst door in de winkel en had toen ook al mijn twijfels over een paar dingen waar mijn oog opviel m.b.t. meenemen, dingen die je in koelkast of vriezer moet bewaren zijn helemáál niet handig on the go! Helemaal mee eens. Aan de andere kant hoef ik niet iedere dag ergens heen, dus ik laat het gewoon lekker op mijn verlanglijstje staan. ^^

Antwoorden
Let 14 september 2016 at 21:19

Kleine opmerking: Psylliumvezels zijn bij kruidvat onder de naam Darmreiniger te koop voor 3 euro en Jumbo verkoopt het ook. Dus dat is 1 ‘duur en onbekend’ ingrediënt minder 😉

Antwoorden
Lia 15 september 2016 at 07:02

Zitten er veel veganrecepten in?

Antwoorden
Lisagoesvegan 15 september 2016 at 15:14

Valt mee maar je zou er wel zeker veel vegan van kunnen maken 🙂

Antwoorden
Denise 25 september 2016 at 10:29

Mag ik wat feedback geven? Ik mis een aantal dingen in de revieuw. Zo zou ik graag willen weten, hoeveel recepten er dan vegan zijn (aangezien dit een vegan blog is), hoe makkelijk de andere recepten te veganizeren zijn, zijn de instructies duidelijk.

Antwoorden
Lisagoesvegan 25 september 2016 at 16:07

Tuurlijk lieve Denise! Ik ga vragen of Emma deze vragen kan beantwoorden 🙂 Liefs x

Antwoorden
Steffii 28 augustus 2017 at 20:47

Welke kokosmelk kan je best nemen? Uit blik, of echt de melk van alpro soja? Want als ik alles bekijk dan kom ik toch aan een zeer hoog caloriegehalte voor een ontbijtje ;D xx

Antwoorden
Lisa 29 augustus 2017 at 11:41

Hi Steffi, ik heb het even nagevraagd bij Rens en zij gebruiken eigenlijk de kokosmelk van Ekoplaza. Liefs

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.