Home Tips Review: Method cleaning
Review: Method cleaning - Lisa goes Vegan

Review: Method cleaning

14 april 2015

Tja, schoonmaken. Niet een sexy onderwerp om over te bloggen. Wél een belangrijk onderwerp om over te bloggen (vind ik). Dus schreef ik een review: Method cleaning.

Review: Method cleaning

Voorheen stond ik nooit stil bij de diervriendelijkheid van alledaagse producten die wij gebruiken. Veganisme gaat echter verder dan alleen het eten. Ook aan je shampoo, douchegel of huid-verzorgingsproducten kunnen dierlijke extracten zijn toegevoegd die niet op de verpakking staan vermeld. Vaak zijn dit afvalproducten van de verwerking van vlees.

Nou denk je vast, hoe kom ik erachter of een product diervriendelijk is? Gelukkig is er een groot aanbod veganistische (cosmetica en schoonmaak) producten op de markt te vinden. Daar is Method er één van. En nee, daarvoor hoef je gelukkig niet helemaal naar een speciale winkel, want de prachtige natuurlijke schoonmaak producten van Method kan je gewoon bij de Albert Heijn kopen of bij Big Green Smile bestellen.

Method producten

De reinigingsmiddelen van Method zijn 100% veilig voor mens en milieu en gemaakt van zoveel mogelijk ecologische en natuurlijke ingrediënten. De producten zijn niet op dieren getest en 100% vegan. Method gebruikt geen ammoniak maar natuurlijke aroma’s afkomstig van fruit en bloemen en de verpakking is gemaakt van gerecycled en composteerbare materialen. Er is veel aandacht besteed aan vorm en kleur, dat zie je, want de flessen zien er waanzinnig mooi uit (Nee, echt geen geitenwollensokken-gehalte).

Werking

Allemaal leuk en aardig, die duurzame en diervriendelijke schoonmaakproducten, maar werken ze wel? Nou ik kan je vertellen; héél goed. Ik was een beetje bang dat de producten door de natuurlijke geur niet échte viezigheid zouden wegkrijgen, maar niets is minder waar. De allesreiniger en de speciale fles voor het schoonmaken van graniet is geweldig! Zelfs aangekoekte dingen en andere viezigheden werden goed schoon. De Allesreiniger en de handzeep in de geur Lavendel ruiken echt heerlijk fris. De allesreiniger kost €3,50, wat ik niet heel duur vind voor zo’n grote duurzame fles schoonmaakmiddel. Verder is de geur van deze Daily Granite echt heerlijk: de Appelboomgaard. 

De teksten op de verpakking zijn ook grappig: ‘wij laten steen keihard rocken’. De appelboomgaard geur vind ik persoonlijk het allerlekkerste, ruikt naar verse appels.

Ik ben van plan al mijn oude chemische schoonmaak producten op te maken en langzaam over te gaan op de producten van Method, ik (en mijn zusjes) zijn helemaal tevreden met ons nieuwe assortiment. Ik ben ook benieuwd naar het afwasmiddel van Method. De leuke site Big Green Smile heeft nog veel andere ecologische en duurzame producten, ook cosmetica! Iets om binnenkort weer uit te proberen.

Verder zijn Marcel’s Green Soap, Ecover en Seepje ook fijne merken die schoonmaakmiddelen verkopen.

Laat je me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder wanneer jij zo’n mooi, duurzaam, diervriendelijk en cool flesje in huis hebt? Neem een kijkje op de website van MethodBig Green Smile of Albert Heijn.

Liefs,

Lisa

Beeld: Method - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

10 berichten

Desi 14 april 2015 at 17:05

Method was afgelopen week in de aanbieding bij de Albert Heijn!
Ik heb het toen niet gekocht omdat ik nog genoeg schoonmaakmiddel heb staan. Maar ik overweeg zeker wel om het te kopen als ik door mijn voorraad heen ben. Het ziet er zo leuk en vrolijk uit!

Antwoorden
Lisagoesvegan 14 april 2015 at 21:12

Oh echt? Wat chill!! Nou voor de volgende keer:) snap ik , eerst de oude producten opmaken! 🙂

Antwoorden
Marjolein Fortuin 15 juni 2015 at 21:23

Misschien een overbodige vraag, maar bedoel je met diervriendelijk dat het ook niet schadelijk is voor huisdieren?

Antwoorden
Lisagoesvegan 15 juni 2015 at 21:34

Hoi Marjolein! Helemaal geen overbodige vraag: alle method-producten kunnen veilig gebruikt worden in de buurt van huisdieren. onze formules maken korte metten met vuil zonder ook maar één haar op het hoofd van je huisdier te krenken! http://www.methodhome.nl/flessen-met-inhoud/ondernemen/

Dus kan gewoon gebruikt worden:)

Antwoorden
Marjolein Fortuin 15 juni 2015 at 21:29

Ik heb gekeken naar de bestanddelen maar die zijn veelal allemaal chemisch?

Antwoorden
Lisagoesvegan 15 juni 2015 at 21:57

De ingrediënten bestaan uit zoveel mogelijk natuurlijk afgeleide oppervlakte-actieve stoffen. En vrijwel alle ingredienten zijn biologisch afbreekbaar. had je hier gekeken ? :
http://www.methodhome.nl/flessen-met-inhoud/ingredienten/ Jij doelt denk ik op échte natuurlijke bestanddelen? De flessen moeten houdbaar blijven en zijn afgeleid van natuurlijke producten. Alles is duurzaam, ecofriendly en gerecycled. Dus hele goede keuze wat betreft een supermarkt-koop! 🙂

Antwoorden
People Against Dirty 20 januari 2016 at 21:47

Ik weet niet waar je dit gevonden hebt ” De flessen kunnen dus zo op de composthoop gegooid worden.” maar ik moet je teleurstellen, deze flessen dienen gerecycleerd te worden samen met PET flessen (heb je misschien ondertussen zelf al wel ondervonden.

Verder leuke blog !

Antwoorden
Lisagoesvegan 21 januari 2016 at 13:40

Oh echt? Nee dat wist ik niet. Ik ga het gelijk aanpassen. Thanks voor je oplettendheid! Liefs, Lisa

Antwoorden
Beba 3 oktober 2016 at 11:20

Laatst kwam ik erachter dat Method niet meer zo vegan is als ze eerst waren. Sinds dit jaar zijn ze namelijk begonnen met het testen op watervlooien om te toxiciteit in water te bepalen. Niet verplichte tests nota bene. Door de definitie van wat een dier is, vallen watervlooien hierbuiten.

Hier las ik een veel uitgebreider stuk erover: http://logicalharmony.net/is-method-cruelty-free/.

Baal er wel van want het wat zo makkelijk om dit gewoon bij de AH te kopen! Via deze site kwam ik erachter dat method in eerste instantie überhaubt vegan was, dus ik dacht ik laat het hier ook nog even weten voordat iemand anders door dit bericht na deze wijziging op het verkeerde been wordt gezet.

Antwoorden
Suhela 23 november 2016 at 23:14

Ik ben ook a even fan van Method. Heb me nog niet genoeg erin verdiept, maar ze bevallen goed. De wasmiddel is niet te koop bij AH, die bestelde ik bij Big Green Smile en doet ook heel goed z’n werk.

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.