Home ReceptenDiner Recept vegan viskoekjes

Recept vegan viskoekjes

12 februari 2018

Zin in een recept voor vegan viskoekjes? Yes, komt dat even goed uit. Vandaag mag ik een recept delen uit het gloednieuwe kookboek Vegan Smaaksouvenirs. En ik mag meteen een exemplaar weggeven aan 1 van jullie!

Recept vegan viskoekjes

Je knippert met je ogen en er is alweer een nieuw vegan kookboek verschenen! Dit keer het nieuwe boek van Jolijn Pelgrum (ook wel bekend van Vegadutchie) en haar vriend Sjoerd Schotten. Zij schreven en fotografeerden samen het boek Vegan Smaaksouvenirs die nu in de winkel ligt!

Vegan Smaaksouvenirs

Misschien eet je vaker of helemaal plantaardig en mis je soms nog dat éne non-vegan gerecht op die éne plek 10 jaar geleden op reis (ik noem maar wat hé). Ik denk bijvoorbeeld wel eens terug aan de scones in Londen, de rendang in Indonesië, de ramen in Tokyo en de empanadas die ik at in Buenos Aires. Dit was jaaaaren geleden.

Jolijn en Sjoerd hadden soms dat zelfde gevoel: “Wat nou als we een vegan variant bedenken op al onze favoriete gerechten die we tijdens onze reizen zijn tegengekomen?”  Ze zijn aan de slag gegaan met allerlei verschillende gerechten over de hele wereld.  Dit resulteerde in een boek vol verschillende vegan gerechten van over de hele wereld. Denk aan Engelse Scones, Thaise ijskoffie, Sengalese pindasoep, Argentijnse Empanadas en Canadese pannenkoeken.

Het boek heeft een harde kaft en staat vol met kleurrijke foto’s (voornamelijk recepten, maar ook sfeerfoto’s).  De recepten zijn onderverdeeld in ontbijt, lunch (koud & warm) soep, drankjes, snacks, weekendgerechten en toetjes. Daarnaast vertellen Jolijn en Sjoerd hun kijk op gezonde voeding en krijg je tips voor als je boodschappen gaat doen. Wat ik zo leuk vind aan het boek is dat je -tussen de recepten door- ook persoonlijke reisverhalen kunt lezen.

Beniewd hoe het boek er van binnen uit ziet? Check dit filmpje om het boek door te bladeren.

“Veel gerechten die in onze reisherinneringen een rol spelen bevatten eigenlijk vlees of vis. Meestal is het niet zo’n probleem om daar wat op te verzinnen als we het thuis willen maken. Maar waarom zijn zo veel lekkere snacks ook nog eens gefrituurd? Wij eten liever niet te veel gefrituurd eten en hebben dan ook een vrije interpretatie gemaakt van mijn lievelingseten uit Portugal, pastéis de bacalhau. Onze versie bevat geen vis, hoeft niet in de frituur, maar is wel vreselijk lekker en heel makkelijk te maken. Ik leerde ze kennen in Amsterdam bij een Spaans-Portugees tapastentje naast Artis. En toen ik voor het eerst naar Portugal ging was het mijn favoriete voorgerecht. In Portugal worden pastéis de bacalhau gegeten met alleen een schijfje citroen erbij. Wij eten ze liever met een fris sausje erbij om in te dippen.”

Portugese vegan viskoekjes met dillemayo

Ingrediënten voor 6 koekjes

Vegan viskoekjes

 • 200 gram limabonen uit blik
 • 80 gram kruimige aardappelen
 • 80-120 gram polenta of maïsmeel
 • 3 nori-zeewiervellen
 • 1 knoflookteen
 • 1 sjalotje
 • 1 tl zout
 • 4 el verse peterselie, gehakt
 • Milde olijfolie

Vegan dillemayo

 • 3 el vegan mayonaise
 • ½ tl gedroogde dille
 • 1 el vers citroensap

Methode

 1. Roer alle ingrediënten voor de mayonaise door elkaar in een klein bakje. Bewaar in de koelkast.
 2. Schil de aardappelen. Snijd de knoflook en het sjalotje fijn. Breng in een kleine pan water aan de kook en laat de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaarkoken. Giet daarna af en laat ze even afkoelen.
 3. Doe de nori-vellen in een keukenmachine of blender, zodat ze helemaal verpulverd worden. Doe de limabonen, aardappelen, knoflook, sjalotje, zout en peterselie erbij en laat nog 30 seconden draaien.
 4. Schep het nori-mengsel in een grote kom en roer ½ cup of 80 gram van de polenta erdoor. Het mengsel moet niet meer aan je handen plakken dus eventueel voeg je wat extra polenta toe, maar niet te veel want dat gaat ten koste van de smaak. Maak nu 6 balletjes en druk deze een beetje plat. Strooi wat polenta op een bord en dip de koekjes hierin.
 5. Verwarm in een bakpan een scheutje olie en bak de vegan viskoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer ze met de vegan dillemayo.

Winactie Smaaksouvenirs (gesloten)

En ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Ik mag 1 exemplaar van dit mooie boek Vegan Smaaksouvenirs onder mijn lezers verloten!  Hoe doe je mee?

 • Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief
 • Reageer onder dit artikel of onder deze post waarom jij graag uit dit boek wilt koken!

Aanstaande vrijdag wordt de winnaar hier bekend gemaakt. 

Ga jij deze vegan viskoekjes proberen? Ik ieder geval wel!  Laat het ons weten via FacebookInstagram of Youtube.

Liefs, Lisa

Vegan Smaaksouvenirs - Jolijn Pelgrum & Sjoerd Schotten, hardcover, 224 pagina’s, 100% vegan boek. €22,99 Hier te koop. 

Gerelateerde posts

81 berichten

Conny 12 februari 2018 at 15:20

Wat een gave actie! Mijn vriendin is razend enthousiast over dit boek en ik spring een gat in de lucht als ik het boek win want ik maak graag veel mensen enthousiast voor vegan hapjes en warm eten en nu inspiratie vanuit de hele wereld! Supergeweldig!!

Antwoorden
Margaux 13 februari 2018 at 20:33

Ik zou graag beginnen met vegan te eten. Dit recept en boek zou een ideale start zijn!

Antwoorden
Willeke Wolvers 19 februari 2018 at 16:50

Omdat ik al 25 jaar vlees en visloos eet en ik mijn eega wil laten proeven dat vegan eten nog véél lekkerder is dan gewoon eten..En hoe kan dat beter dan met een waanzinnig kookboek!

Antwoorden
Dyantha 12 februari 2018 at 16:31

Wat een leuke Actie! Graag zal ik mijn omgeving overtuigen van hoe lekker en smaakvol veganistisch eten is. Met dit boek gaat het mij zeker nog beter lukken! Ik gebruik jou recepten al en de meeste zijn al bereid om steeds meer te proberen.

Antwoorden
Sid 12 februari 2018 at 17:39

Die viskoekjes ga ik zeker proberen
Ik zou het boek graag willen winnen voor de vader van mijn kindjes zodat hij ook kan zien hoe veel bijzondere en lekkere vegan dingen je voor ze kan koken

Antwoorden
Esther 12 februari 2018 at 19:19

Mijn verzameling vegan kook boeken groei gestaag, maar ik heb nog niet een met zulke mooie fotos. Het zou prachtig in mijn kast staan. Kan ik ook voor mijn zusje heerlijke gerechten koken. Zij heeft besloten vegatarisch te worden.

Antwoorden
Marga 12 februari 2018 at 19:20

Lijkt me een heel tof boek om wat creatiever te worden met plantaardig koken! En ik kijk er altijd naar uit om nieuwe dingen te proberen in de keuken 🙂

Antwoorden
Kiki 12 februari 2018 at 19:23

Ik ben om, maar mis nog de juiste tools. Dus dit boek zou zeer welkom zijn.

Antwoorden
Marja 12 februari 2018 at 19:49

Ik ben nu flexitarier, maar wil heel graag geheel vegan gaan eten, maar vindt dit soms zo moeilijk!
Mooi boek met goede informatie en recepten.

Antwoorden
Nathalie de Rooij 12 februari 2018 at 19:57

Om mijn vriend, die kok is, nòg meer kennis laten maken met hoe lekker vegan eten kan zijn! (En met hem het team van sporters voor wie hij kookt)

Antwoorden
Tanja 12 februari 2018 at 20:04

Wow, toffe actie! Ik dacht dat het voor iemand met gluten intolerantie onmogelijk zou zijn om ook nog es vegan te worden, want in veel vleesvervangers uit de winkel zit tarwe, maar ondertussen eet ik vegetarisch en dankzij jouw recepten, zoals de viskoekjes hierboven, ook al vaak vegan en met je boek kan ik de lijn verder door trekken.

Antwoorden
Laura 12 februari 2018 at 20:19

Nu ik al een tijdje niet in staat ben om echt te reizen, wil ik met dit boek tòch nog ✈️rondreizen; in de keuken!! Ik hoop dan ook heel erg dat ik het win’ticket’ mag ontvangen

Antwoorden
Muriel 12 februari 2018 at 20:24

Exotische buitenlandse gerechten, die je op vakantie willen doen gaan, en nog vegan ook! Dat klinkt als muziek in mijn oren!! Ook super leuk dat ze enkele eigen reisverhalen erin hebben gedaan. Ik zou dit boek heel graag willen winnen, zodat ik misschien weer eventjes mezelf kan wanen in een zonnig land wanneer ik hieruit een recept probeer, ipv deze druile dagen in Nederland.

Antwoorden
Lisa 12 februari 2018 at 20:37

Hoi Lisa,

Ik zou dit boek super graag willen winnen!
Ik ben een echte reiziger en het valt mij op dat er vaak zo weinig te eten is voor vegans in het buitenland.
Met dit boek kan ik al die heerlijke dingen die ik ooit heb laten staan, zelf gaan maken.
De viskoekjes ga ik morgenavond alvast maken.

Veel liefs,
Nog een Lisa 🙂

Antwoorden
Wieneke 12 februari 2018 at 20:37

Vegan rendang. Meer hoef ik niet te zeggen.

Antwoorden
Esther H 12 februari 2018 at 20:48

Ik ben gek op koken/bakken en lezen. Dus ik zou dolgraag dit mooie kookboek winnen! Ik zag al iets staan over espresso truffels..mmm

Antwoorden
Heidi 12 februari 2018 at 21:02

Wat een leuke winactie! Wij zijn momenteel flexitariërs, maar willen heel graag nóg meer veggie/vegan op ons bord. Een fijn boek met inspiratie is altijd welkom! En als die inspiratie dan ook nog eens uit alle hoeken van de wereld komt, wordt het alleen maar boeiender op ons bord

Antwoorden
Suzy Everts 12 februari 2018 at 21:06

Als volleerd vegetariër maar beginnend veganist kan ik vast nog veel leren en inspiratie halen uit het te winnen kookboek

Antwoorden
Lieke 12 februari 2018 at 21:36

Jaa heel graag

Antwoorden
Hanneke 12 februari 2018 at 21:41

Hoi Lisa, ik ben al jarenlang vegetariër. Maar probeer nu steeds meer de stap richting vegan te zetten door steeds meer producten te vervangen of weg te laten. Dit kookboek kan mij helpen in mijn zoektocht naar nieuwe recepten en producten om uit te proberen :). Daarnaast hou ik er altijd van om buitenlandse gerechten uit te proberen. Dus het zou helemaal top zijn als dit ook vegan kan!

Antwoorden
Kirsten 12 februari 2018 at 21:44

Wat een fijne winactie weer! Ik zou dit boek heeeel graag een plekje geven naast jouw boek, op mijn nog magere vegan boekenplank. Ik eet nu grotendeels vegan, maar soms, bij gebrek aan inspiratie, val ik helaas nog terug op oude vertrouwde en makkelijke non-vegan recepten. Dit boek zou daarom zeer welkom zijn en het laatste duwtje kunnen geven richting een volledig plantaardig eetpatroon! En lost but not least: I LOVE buitenlandse gerechten! Kan niet wachten om alles te proberen 🙂

Antwoorden
Kirsten 12 februari 2018 at 21:46

Oeps.. Ik bedoel natuurlijk: last but not least

Antwoorden
anouk van lieshout 12 februari 2018 at 22:16

Waarom winnen? Met dit kookboek is er geen uitstellen meer mogelijk…ik vind het boeiend, het lijkt me lekker en toch stel ik het uit…een mooi stokje achter de deur 🙂

Antwoorden
Palma 12 februari 2018 at 22:52

Ben absoluut niet bescheiden dus… ja, ik wil ‘m!!!! 😉

Antwoorden
Joke 13 februari 2018 at 00:48

Ik ga het recept uitproberen en ik wil heel heel graag dit boek winnen ,dus ik waag ook een gokje.

Antwoorden
Eefje 13 februari 2018 at 06:14

Dit kookboek mag niet ontbreken in mijn boekenkast: mijn vriend en ik houden vsn reizen en lekker eten…. onze vakanties bestaan dan ook van het ene vegan eettentje naa het andere. Dit jaar zullen er wat minder vakantievestemmingen voor ons inzitten dus dan zou het leuk zijn als we thuis in de keuken een culinaire reis kunnen maken <3

Antwoorden
Viola 13 februari 2018 at 06:44

Lieve Lisa dankjewel voor het delen van het recept, dit ga ik zeker maken! Ik zou heel graag dit boek winnen, gebruik het vorige boek van jolijn heel vaak, er staan zo veel lekkere recepten in. Verheug me ook zo op dit nieuwe boek

Antwoorden
Mieke 13 februari 2018 at 07:01

Jaa graag win ik dit boek! Hoe meer inspiratie voor mijn gezin, hoe beter! Een kritische kleuter en een kieskeurige puber, dit boek is méér dan welkom bij ons! Dus ik ga duimen!

Liefs, Mieke

Antwoorden
Manon 13 februari 2018 at 07:06

Mijn vriend (carnivoor) reist veel en zou de smaken missen van zijn buitenlandse reizen, wanneer hij vegan zou eten. Dat denkt hij. Nucij het boek zo doorblader, denk ik wel datcik hem zou kunnen verrassen met zijn favoriete gerechten, maar dan vegan. Ik zou hem hier wel mee willen verassen en willen laten proeven en ervaren, dat vegan lekker is en dat je niets hoeft te missen! Ik ga de uitdaging graag aan! Sssstttt, niets verklappen.

Antwoorden
Monique 13 februari 2018 at 07:58

Ik ben heel erg benieuwd naar het boek! Volg Jolijn al langere tijd en ik vind dat ze een mooie, warme uitstraling heeft en de recepten hebben vaak heerlijke smaakcombinaties! Ben ook erg benieuwd naar de recepten gebaseerd op hun reis naar Sri Lanka, daar heb ik zelf ook mooie smaak herinneringen aan!

Antwoorden
Winny 13 februari 2018 at 08:11

Het boek heb ik zelf al gekocht en vind het geweldig. Ik gun mijn dochter ook dit boek dus daarom lijkt het mij leuk dat zij haar eigen Smaak Souvenirs heeft.

Antwoorden
Hanneke 13 februari 2018 at 08:24

Ik zou het boek erg graag willen winnen! Omdat wij bewust steeds minder vlees en dus vaker plantaardig eten en het voor mij nog een beetje zoekende is om smaakvolle vegetarische gerechten te vinden.. Met dit boek hoop ik opnieuw inspiratie te krijgen want koken is toch wel een grote hobby van mij

Antwoorden
Sara 13 februari 2018 at 09:16

Wow, dat boek ziet er geweldig uit (en de viskoekjes ook)! Dit zou wel eens net kunnen zijn wat werkt om mijn partner ervan te overtuigen dat vegan eten wel lekker en vullend kan zijn. Ik eet zelf al grotendeels vegan, maar mijn partner denkt dat dat een brug te ver is. Door hem heerlijke internationale recepten voor te schotelen, ervaart hij hopelijk dat vegan niet saai en moeilijk is, maar heerlijk en gevarieerd.

Antwoorden
Maaike van der Laak 13 februari 2018 at 09:23

Wat een lekker recept, dat ‘smaakt’naar meer! Ik ben heel benieuwd naar het boek! Ik hou van reizen en vooral van het ontdekken van nieuwe smaken! Ik verwacht in april mijn eerste kindje, dus de verre reizen zitten er komend jaar niet in. Met deze recepten kan ik wel de sfeer in huis halen! X

Antwoorden
Petra van der Toorn 13 februari 2018 at 09:24

Ik zou dit boek super graag willen winnen! Ik heb aantal fijne kookboeken maar het is allemaal niet vegan, dus ben elke keer aan het klooien met recepten omgooien! En een kookboek 100% vegan is gewoon geweldig!

Antwoorden
Joyce 13 februari 2018 at 09:35

Ik kan een heel slijmballenverhaal gaan verzinnen, maar ik wil dit boek gewoon heel graag winnen om inspiratie op te doen en mijn sceptische (schoon)familie een poepie laten ruiken als het gaat om vegan koken en dat je dus ècht niks hoeft te missen.

Antwoorden
Arno 13 februari 2018 at 09:45

Omdat ik zeer kraag kook en altijd open staa voor nieuwe vegan recepten en nog niet zoveel kookboeken heb en deze past wel in mijn collectie

Antwoorden
Lazy Bird 13 februari 2018 at 09:50

OMG dat ziet er lekker uit zeg!!!

Antwoorden
Isabel 13 februari 2018 at 10:09

Oooh dit boek staat ZO hoog op mijn verlanglijst! Zou het echt te gek vinden om deze aan mijn collectie toe te voegen; alles aan dit boek klopt en ik kan niet wachten om met deze recepten aan de slag te gaan!!

Antwoorden
Yaël 13 februari 2018 at 10:14

Het boek ziet er echt geweldig uit!! Lijkt me super leuk om van alles uit dit boek te gaan maken en mijn huisgenootjes en vrienden er van te overtuigen hoeveel super lekkere dingen je kan maken ook als veganist!!

Antwoorden
Romy 13 februari 2018 at 10:27

Ik wil graag bewuster gaan eten en eet daarom voornamelijk vegan, maar mijn inspiratie begint een beetje op te raken. Hopelijk kan ik van dit kookboek inspiratie krijgen!

Antwoorden
Kirsten 13 februari 2018 at 10:35

Jaaa!!! Klinkt helemaal fantastisch dit boek! Wij houden van eten uit alle culturen en landen. Man en kinderen kunnen het vlees eten nog niet helemaal loslaten, dus hopelijk helpen deze recepten dan wat!! Fingers crosser!!!

Antwoorden
Noah 13 februari 2018 at 10:35

Wat een geweldige winactie! Ik zou graag kans willen maken aangezien het me leuk lijkt om mij te verdiepen in gerechten uit verschillende landen. En wat voor heerlijke veganvarianten daarop bestaan. Daarbij zou het een goed kookboek zijn voor thuis, zodat ik mijn ouders en mijn broertjes de mooie smaken van vegan eten kan laten proeven 🙂

Antwoorden
Debbie 13 februari 2018 at 10:38

Dit boek is echt iets voor mij…ik doe heel graag mee aan deze winactie! Ik ben sinds oktober 2017 op een vegan reis…en steeds op zoek naar meer smaken en recepten zodat ik ook anderen kan overtuigen hoe heerlijk plantaardig eten is! Dit boek zou ik heel graag aan mijn (nog kleine) collectie toevoegen ❤

Antwoorden
Isabel 13 februari 2018 at 10:40

OOoh ja! Dit boek staat zó hoog op mijn verlanglijstje! Het zou echt de beste aanvulling op mijn (eerlijk gezegd nog ietwat magere) collectie zijn. Álles aan dit boek klopt en past exact bij de manier waarop ik graag kook. Ik kan echt niet wachten om met deze recepten aan de slag te gaan….

Antwoorden
Debora 13 februari 2018 at 11:41

ik zou m heel graag winnen, omdat mijn gezin (vooral mijn man) bepaalde ‘vlees’gerechten heel erg mist

Antwoorden
Chantal 13 februari 2018 at 11:55

Omdat ik de basis van veganistisch koken nu wel onder de knie heb, maar graag iets meer exotisch dingen wil proberen!

Antwoorden
Rana Currie - van Kouwen 13 februari 2018 at 12:13

Lekker makend recept weer! Leuk! Ik ga deze vd week met en voor mijn zoontje maken 🙂 Hij is gek op vis net als zijn mama! En natuurlijk zouden we heel graag kans maken op het boek waar dit recept uit komt! Duimduim

Antwoorden
Stephanie 13 februari 2018 at 12:40

De combinatie van de prachtige foto’s, heerlijke internationale recepten en inspirerende reisverhalen maakt dit voor mij een uniek boek wat mijn plantaardige boeken stash zal verrijken! ♡

Antwoorden
Marleen 13 februari 2018 at 13:09

Ik ben een Vegan newbee: tot mijn ellebogen in de groenten en de keuken ontploft bijna van alle (plantaardige) experimenten. Een beetje structuur en extra inspiratie is dus wel welkom 😉

Antwoorden
Michelle 13 februari 2018 at 13:12

Dit zou m’n eerste vegan kookboek worden! Kan ik eindelijk eens culinair vegan eten ipv m’n eigen creaties!!!!

Antwoorden
Soof 13 februari 2018 at 13:30

Ik ben al 15 jaar vegetariër, en wil graag over op vegan. Maar vindt het lastig om de stap te maken, heb inspiratie nodig qua gerechten enzo.
Dus heel graag! Ook zodat ik mijn twee jonge zoontjes eens wat vegan gerechten kan serveren. En dingen kan leren over verantwoord eten.

Antwoorden
Lucia 13 februari 2018 at 13:48

Geweldig om hapjes van over de hele wereld te kunnen variëren. En die Portugese koekjes moet ik meteen gaan uitproberen. Zouden ze echt kunnen smaken als de authentieke viskoekjes? Want als dat zo is ga ik ze volgende keer bij mijn zusje in Potugal maken en ook daar iedereen overtuigen dat het ook vegan kan. Spannend!

Antwoorden
Geraldien 13 februari 2018 at 16:00

Ik ben een wereldreiziger en een foodie die meer bewustere, plantaardige keuzes probeert te maken, dus dit boek is perfect.

Antwoorden
Debby 13 februari 2018 at 16:35

Dit zou echt tof zijn om te winnen! We zijn pas goed en wel 4 maanden vegan maar het bevalt hee erg goed en we halen superveel recepten van jou site! De site van vegadutchie heb ik pas van het weekend ontdekt en meteen het boek op mijn wishlist gezet (bij dat van jou! Voor de aankomende Bday in augustus :):)) fingers crossed wie weet win ik het via jou !

Antwoorden
Laura 13 februari 2018 at 16:42

Vegan eten is al heel divers en lekker, zoals jij elke keer weer laat zien. Maar meer inspiratie is altijd welkom, zeker uit zo’n boek als dit met nog meer variatie. Ik kan niet wachten om mijn vrienden zulke bijzondere internationale maaltijden voor te schotelen, en ze naderhand te vertellen dat het vegan was 😀

Antwoorden
Aïde 13 februari 2018 at 17:19

Ik zou heel graag uit dit boek willen koken omdat ik soms geen inspiratie meer heb en gek ben op culinair reizen

Antwoorden
Döndü 13 februari 2018 at 17:52

Wauw wat zal dat hier een uitkomst zijn. Hier mama van twee dochters. Oudste dochter met allergieën, jongste dochter (4 maanden, borstvoeding) vermoeden tot waardoor we allen onze eetwijze hebben aangepast. En hiermee ook steeds bewuster zijn geworden wat het doet met alles om ons heen. Het zal hier voor mij als mama, kokende meest persoon in huis zo handig zijn om dit boek in huis te hebben ben soms zo druk en wert dan niets om op tafel te zetten. Heerlijk koken, genieten aan tafel, ons lichaam en de natuur beschermen en besparen met alle liefde. Nu heel hard duimen voor mijn gezin #fingerscrossed

Antwoorden
Juna 13 februari 2018 at 18:35

Het boek ziet er prachtig uit!! Vegadutchie is een van de eerste blogs die ik volgde en die mij heeft geïnspireerd om een vegan lifestyle te gaan proberen. Eten en reizen zijn mijn grootste liefdes en ik struggle best vaak hoe ik reizen meer onderdeel kan maken van mijn leven in Nederland. Door het koken van gerechten over de hele wereld, kan ik voor heel even dat mooie gevoel van nieuwsgierigheid en nieuwe dingen proberen dat ik op reis zo sterk heb, in mijn dagelijks leven ervaren. Dit boek lijkt me een mega inspiratie en ik kan niet wachten om alle lekkere gerechten uit te gaan proberen!

Antwoorden
Debbie van tongerlo 13 februari 2018 at 19:23

Ben al een tijdje op zoek naar een goed boek met lekkere PURE VEGA recepten…kook al verschillende jaren zonder pakjes & zakjes en wil nu EERLIJK gezegd wel bekende wereldgerechten om kunnen bouwen tot vegetarische gerechten…zou NATUURlijk super zijn als ik deze VEGA boek in ontvangst mag nemen…I it

Antwoorden
Myrthe 13 februari 2018 at 20:06

Dit boek staat on top of my wishlist. Heb met kerst het lisagoesvegan boek aangeschaft en dit boek is een heeeeeel mooi vervolg om mijn missie om steeds meer plantaardig te eten te volbrengen. Ik merk dat het mijn lichaam gezond heeft gemaakt na heel lang niet bepaald gezond en vooral overvraagd te zijn! Eindelijk leer ik meer naar mijn lichaam te luisteren en plantaardig eten helpt me daar bij! Plus dat mijn andere missie, meer gaan reizen, al gedeeltelijk vervuld zou worden fingers dubbel gecrossed dus!!

Antwoorden
Paula 13 februari 2018 at 20:47

Mijn vriend vind het heel moeilijk dat ik veganistisch eet, dus leuke recepten die we samen kunnen bereiden maken hopelijk dat hij wat enthousiaster wordt voor de levensstijl waar ik al een jaar heel gelukkig van word.

Antwoorden
Laura 13 februari 2018 at 22:31

Ohn! Super leuke winactie :D. Ik ben sinds kort overgeschakeld naar een vegan lifestyle en lekkere, frisse receptjes zijn dus heeeel welkom! Ook ben ik een reiziger in hart & nieren, ik heb mijn hart en ziel verloren aan onze wereld, en vind het dus enorm leuk om wereldse gerechtjes in een vegan-versie te zien. TOP! 🙂 Ik sta met veel liefde & geduld vele uurtjes in de keuken om mezelf en vrienden van lekkere gerechtjes te voorzien en hen te tonen dat vegan echt niet moeilijk is, gezond en vooral heel erg lekker. En dat lukt me best wel aardig :). Dit mooie boek zou me weer verder helpen mijn missie te vervullen!

Antwoorden
Carlijn 14 februari 2018 at 07:20

Ik ben super benieuwd naar de. Recepten in dit boek! De viskoekjes klinken al geweldig! Ik ben zaterdag jarig, dus het zou super zijn om uit dit boek wat hapjes te kunnen komen als ik visite uitnog voor mijn verjaardag!

Antwoorden
Kelly 14 februari 2018 at 07:47

Hoi Lisa! Ik kom zelf en Curaçao (waar ze alleen maar vlees eten) en ben al 2 jaar bezig met de volledige switch naar plantaardig eten. Aangezien ik met een hele andere keuken dan de Nederlandse ben opgegroeid, kan ik lekkere buitenlandse gerechtjes erg waarderen! Erg dan ook nog eens vegan! Zou me onwijs op weg helpen met de nieuwe lifestyle! Liefs! X

Antwoorden
Shirley 14 februari 2018 at 08:08

Ow, wat een heerlijke gerechten maakt Jolijn (vegadutchie) . Mijn favoriet is haar chili sin carne. En dan nu een nieuw boek. Ik wil heel graag de gelukkige zijn, om haar nieuwe boek te winnen…. En eh, ga vanmiddag meteen haar viskoekjes proberen. Jammie!

Antwoorden
Mitu Zaman 14 februari 2018 at 10:08

Omdat jij en Jolijn al zoooo lang mijn grote voorbeelden en inspiratie zijn. Heerlijke recepten en jullie blogs zijn te gek. Ik ben fan dus haha. En omdat ik zelf ook dol ben op koken (understatement) Nu nog dit boek erbij and I’m happy! 🙂 X Mitu

Antwoorden
Arda 14 februari 2018 at 12:35

Vegan rendang, staat dat er in? Dat zou echt zo tof zijn! Sowieso herken ik dit echt, al die lekkere internationale gerechten (soms met herinneringen) die niet vegan zijn. Ik zou dit boek heel graag winnen!

Antwoorden
Nancy Maus 14 februari 2018 at 15:09

Wow wow, wow, dat ziet er een heerlijk boek uit! Ik ben vegetariër met een koemelkallergie, dus, voor mij is een veganistisch kookboek de ideale oplossing lijkt me. Ik heb trouwens 2 superactieve jongvolwassen vegandochters die graag eten en experimenteren met nieuwe gerechten. Dus mocht ik winnen dan maak je alvast 3 vrouwen blij! Bedankt alvast om de viskoekjes te delen, ik zie er al naar uit om ze te maken en vooral om op te smullen!

Antwoorden
Kira 14 februari 2018 at 18:36

Wat een leuke winactie weer! Het boek ziet er heel gaaf en modern uit, echt een kookboek dat ik zou willen hebben. Ik ben nu ruim een jaar veganist qua eten, en ik ben heel blij met men keuze! Ik zou het heel leuk vinden om het boek te winnen, omdat het dus een heel mooi boek is en de ‘content’ me erg aanspreekt. Ik vind het altijd leuk om ‘bestaande’ recepten op een veganistische manier in elkaar te knutselen!

Antwoorden
Patricia 14 februari 2018 at 20:45

Ik hou het simpel: ik wil dit boek
Had mijn reactie al onder je instagrambericht geplaatst. Het boek ziet er zo aantrekkelijk uit. Het water loopt me echt letterlijk uit de mond. Prachtige fotografie, interessant reisverslag en dan ook nog eens goede vertalingen naar Vegan! Ik ga graag mee op reis thuis

Antwoorden
m 14 februari 2018 at 23:07

Oh dit boek zou ik graag op mijn boekenplank willen hebben! ik verras mijn vrienden en familie altijd met spannende veganistische gerechten en ik denk dat dit boek mij weer nieuwe inspiratie zal geven.. 🙂

Antwoorden
Anne 14 februari 2018 at 23:54

Wat een leuke actie en wat tof dat je al een recept mocht delen! Het ziet er zo lekker uit dat ik benieuwd ben wat er in de rest van het boek staat, ik houd van koken dus het lijkt me echt gaaf om dit boek te winnen! Liefs Anne

Antwoorden
Joyce 15 februari 2018 at 10:55

Nog meer inspiratie om voor mijn vrienden / familie te kunnen koken en hen te inspireren meer plantaardig te eten.

Antwoorden
Rolinde Bonte 15 februari 2018 at 14:18

Ik zou super graag dit boek willen winnen, zodat ik mijn ouders enthousiast kan maken over vegan food! Ik zou het super tof vinden als ik hun een lekker gerecht kan voorschotelen en ik weet (vrijwel) zeker dat dit boek mij hierbij kan helpen!!

Antwoorden
Laurie 15 februari 2018 at 16:49

Super gaaf! Sinds september studeer ik diergeneeskunde en ben me meer dan bewust hoe belangrijk het is om rekening te houden met het welzijn van dieren. Ik vind koken geweldig. Meestak kook ik vegan, wanneer ik op kamers ben. Soms is creatief zijn een issue. Nieuwe en bijzondere recepten zijn daarom erg welkom en zou ik héél graag dit kookboek winnen.

Antwoorden
Naomie Bugter 16 februari 2018 at 07:02

Ik zou erg graag dit boek willen winnen omdat ik sinds kort het FODMAP dieet volg (tegen PDS) en wel een extra steuntje en inspiritatie kan gebruiken om na dit dieet volledig plantaardig te gaan eten. Ik ben al goed op weg maar kan nog wel wat hulp gebruiken om vaker vegan te koken en minder makkelijk naar vlees te pakken! Liefs x

Antwoorden
Denise Gorissen 17 februari 2018 at 12:51

Ik ben drie weken geleden vegan geworden terwijl ik aan het reizen was. Momenteel ben ik nog steeds aan het reizen (zit momenteel in Vietnam) maar ik ga over een week terug. Ik ben super enthousiast om meer te leren over het veganistische eten/koken aangezien ik dit nog nooit eerder thuis gedaan heb en niemand in mijn omgeving vegan is, dus dit boek zou een super introductie zijn tot vegan koken! 🙂

Antwoorden
Franikke 18 februari 2018 at 11:41

Ik ben een echte hobbykok! Aanvankelijk was de Franse keuken mijn favoriet maar de laatste 10jaar toch vooral de voorkeur voor de italiaanse keuken, verschil is (voor mij) dat het een lichtere keuken is met meer groenten en ook regiionaal.
Toch wordt hier ook nog veel vlees gebruikt en langzaam aan ben ik steeds minder vlees gaan eten.
Belangrijk voor de omslag is de bewustwording om minder /geen vlees te eten en daarnaast goede vega recepten die ik iedereen kan voorzetten.
Want samen koken en eten is ook een gezellige, creatieve bezigheid.

Mijn eerste indruk van dit boek is dat aan al deze voorwaarden wordt voldaan.
Ik ga hier graag mee an de slag!

Antwoorden
Charlotte 19 februari 2018 at 11:18

He wat vervelend, ben ik net te laat. Terwijl het om een prachtig Vegan kookboek gaat. Ben nu twee maanden als vegan door het leven. Jammer dat het boek al is vergeven. De viskoekjes ga ik iig proberen. Want kan wat het kkjen betreft nog heel wat leren. De groetjes van mij het is toedeloe tijd. Veel kookplezier voor de winnende meid!

Antwoorden
Linda Kleijer 20 februari 2018 at 09:40

Hoi, ik heb de vis koekjes van het weekend gemaakt. Zallig!!!! samen met de dille mayonaise, een nieuwe quilty pleasure. Ben niet erg handig in bakken maar deze zijn super makkelijk te maken.

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.