Home ReceptenDessert Raw Vegan Salted Caramel Cheesecake

Raw Vegan Salted Caramel Cheesecake

24 juni 2015

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een zoetekauw. Zo nu en dan maak ik een juweeltje van een taart. Afgelopen week was dat het geval voor de verjaardag van mijn zusje. Raw vegan salted caramel cheesecake.

Ik proefde hem voor het eerst op de boeklancering van de Saladebar SLA. Ik was gelijk verkocht en ondanks dat ik al vaker soortgelijke vegan (fruit) cheese-cakes gemaakt had, was deze taart wel BIJZONDER lekker.  Nee, ‘lekker’ dekt eigenlijk niet de lading, mensen.

 

IMG_4356IMG_4372

Vorige week maakte ik deze taart nog een keer, dit keer met aardbeien en gesmolten chocolade.

Hieronder vind je het uitgeschreven recept van de Salted Caramel Cheesecake. Hij is niet helemaal precies hetzelfde als in het boek van SLA, ik heb zelf een paar aanpassingen gemaakt. Bijvoorbeeld ipv ahorn siroop heb ik agave gebruikt en amandelmeel ipv kokosmeel. Kijk voor het prachtige originele recept in het boek van SLA!

Ben je hem van plan te gaan maken? Bedenk dan even dat je de taart het beste een dag ervoor kan maken, zodat er genoeg tijd is om de taart hard te laten worden in de vriezer.

Raw Vegan Salted Caramel Cheesecake

Ingrediënten (voor een springvorm van 20 cm) 

Bodem:

 • 100 gr pecannoten
 • 20 gr amandelmeel
 • 1 el (witte) amandelpasta
 • 2 el agave siroop
 • 2 el zachte kokosolie
 • snufje Himalayazout

Vulling:

 • 200 gr rauwe cashewnoten (gekocht bij Lidl)
 • 90 gr geschilde courgette
 • 5 el rijststroop
 • 5 el amandelmelk
 • 1 uitgeschraapt vanille-stokje
 • 1 el limoensap
 • 6 el kokosolie
 • snufje Himalayazout

Caramel:

 • 200 gr zachte medjooldadels zonder pit (haal ik bij de Dirk vd Broek)
 • 6 el agave siroop
 • 4 el (witte) amandelpasta
 • 1 tl Himalayazout
 • 5 el zachte kokosolie

Aardbeien-chocolade topping (optioneel):

 • doosje aardbeien
 • 1 reep 70% pure chocolade

Methode

 1. Check als eerste of er ruimte is in je vriezer. De taart moet straks in de vriezer passen;)
 2. Laat de cashewn-noten en dadels voor een paar uurtjes (minimaal 4 uur) weken in lauwwarm water
 3. Maal voor de bodem de pecannoten, amandelmeel en zout in de keukenmachine. Voeg daarna de amandelpasta, agave en de kokosolie toe. Meng alles goed totdat de structuur van nat zand ontstaat. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en druk dit bodemmengsel goed aan (zie filmpje)
 4. Spoel de geweekte cashewnnoten af (vulling) Schil de courgette en laat deze samen met de cashewnnoten in de keukemachine draaien. Voeg de rijststroop, amandelmelk, limoencap, vanillemerg en kokosolie toe en mix totdat het een glad geheel is. Smeer dit op de bodem van de taart. Laat nu de taart voor 1 uur in de vriezer staan zodat alles hard wordt voordat je de caramel erover heen doet.
 5. Voor de caramel; mix de dadels, agave, amandelpasta, zout in je keukenmachine tot een gladde massa. Verdeel de caramel over de taart heen en bewaar hem koud in de vriezer. Na 6 uur kun je er mooie stukken van snijden. Haal hem 1 uur voordat je hem gaat eten uit de vriezer naar de koelkast!
 6. Topping: Snijd de aardbeien in dunne plakjes. Smelt de pure chocolade (let op vegan! let op melkpoeder o.i.d.) volgens de au-bain marie methode. Pak een lepel en drapeer de gesmolten chocolade op de aardbeien, zoveel je wilt. Laat 10 minuten stollen in de koelkast. 

Of je versiert hem met aardbeien en pecannoten zoals ik deed. Maak er 1000 foto’s van om iedereen jaloers te maken en deel hem vervolgens met iedereen. Of juist niet.

De taart kun je makkelijk invriezen en wel een paar weken bewaren. Moet ik nog vragen of jullie hem gaan maken? Of zijn we het erover eens dat je hem gaat maken? 😉

Let me know via FacebookInstagram of hieronder via de comments en gebruik de hashtag #lisagoesvegan zodat ik kan wegkwijlen bij jullie foto’s.

Heel veel liefs,

Lisa

Heb je het gratis vegan taart e-book al ontvangen? Schrijf je in voor de Nieuwsbrief en ontvang hem meteen in je inbox en dan ben je straks als eerste op de hoogte van de pre-order van mijn boek!  😉  

IMG_4385

Gerelateerde posts

34 berichten

Ilse 24 juni 2015 at 08:59

Ja hoor daar is ie… thanks babe! Tot zondag! X

Antwoorden
Lisagoesvegan 24 juni 2015 at 10:01

Aah graag gedaan lieverd, tot zondag!

Antwoorden
Lotte 24 juni 2015 at 10:27

Lisa wat doe je me aan! Ik zag ‘m gister al op insta…wauwie! Ik ben net terug van vakantie en wil weer even 100% clean eten..hoewel deze taart en prima inpast ben ik bang dat ik m gewoon helemaal opeet!

Antwoorden
Lisagoesvegan 24 juni 2015 at 23:16

hahaha ik snap het! Gewoon iedereen uitnodigen, dan kom je er wel vanaf 😉 hahaha xx

Antwoorden
Eline 24 juni 2015 at 17:47

Leuk filmpje Lisa! Zoals ik al beloofde, ik ga hem snel maken. Volgende week ben ik jarig dus wie weet 😉

Antwoorden
Lisagoesvegan 24 juni 2015 at 23:15

Wat leuk Eline! ik kan niet wachten om het resultaat te zien! X

Antwoorden
Snapshot Diary #3 - Lisa goes Vegan 26 juni 2015 at 07:17

[…] we maar meteen met het belangrijkste beginnen? TAART! Juist. Hier vind je het recept + video van dit stukje hemel. Ik maakte de raw vegan salted caramel cheesecake […]

Antwoorden
belle 1 juli 2015 at 09:59

ben hem nu aan het maken om morgen te vieren dat ik mijn bachelor behaald heb, jeeeeeh!

Antwoorden
Lisagoesvegan 1 juli 2015 at 10:58

Gefeliciteeeeerd!! Let me know op Instagram hoe die geworden is! Kan niet wachten om hem nog een keer te zien hihi, geniet!! X

Antwoorden
Corine 1 juli 2015 at 11:52

Hoi Lisa,
In het filmpje kon ik niet goed zien wat voor een himalayazout je gebruikt. Welke kan ik het beste gebruiken, wit of roze en dan grof of fijn?
Deze heerlijke taart ga ik namelijk maken voor mijn verjaardag om uit te delen op mijn werk 🙂
Groetjes Corine

Antwoorden
Lisagoesvegan 1 juli 2015 at 14:07

Wat leuk Corine! Ik gebruik roze Himalaya zout! Die is het fijnst! Laat me weten hoe ze hem op je werk vonden, geniet! Liefs

Antwoorden
Romy 4 augustus 2015 at 09:59

Hi Lisa,

Geweldige taart!! 🙂 Ik vroeg mij nog af of de taart 6 uur in de vriezer moet of in de ijskast?

Groetjes, Romy

Antwoorden
Lisagoesvegan 4 augustus 2015 at 10:08

Ja he? Hij wás geweldig! Hij moet eerst in de vriezer voor paar uur, daarna kan je hem 1 uur van tevoren van de vriezer naar de ijskast verplaatsen:) Ga je hem maken? ? Liefs 🙂

Antwoorden
Romy 6 augustus 2015 at 00:07

Ah super! Bedankt voor je antwoord! Ga ‘m morgen gelijk maken!! 🙂

Antwoorden
Yvonne 4 augustus 2015 at 19:22

Wauw, ziet er heerlijk uit! Wat is rijststroop en waar is het te koop?

Antwoorden
Lisagoesvegan 5 augustus 2015 at 09:55

Hoi Yvonne!!
Rijststroop is een natuurlijk zoetmiddel wat te koop is bij de biologische winkel, zoals Ekoplaza:) Ik vind het lekkerder dan agave of maple siroop.

Liefs!

Antwoorden
VLOG #6 Vegan Food Tour Amsterdam - Lisa goes Vegan 6 augustus 2015 at 09:07

[…] salades, soepen én taartjes in staan. Dus nu kan je alles ook zelf thuis maken! Heb je al de video gezien dat ik de Raw Vegan Salted Caramel Cheesecake uit hun kookboek heb gemaakt? (DOEN!) Dank […]

Antwoorden
Charity 6 augustus 2015 at 11:26

Hoi Lisa, ziet er heerlijk uit! Kan ik in plaats van rijststroop ook agave siroop gebruiken?

Antwoorden
Lisagoesvegan 10 augustus 2015 at 10:59

Hoi charity! Ja dat kan gewoon:)

Antwoorden
Corine 11 augustus 2015 at 21:54

Hallo Lisa,

De taart ziet er heerlijk uit! Ik zag dat je in het filmpje gebruik maakt van een blender. Mag ik vragen wat voor soort/merk blender je gebruikt? En wat de inhoud van de kom is?

Groetjes Corine

Antwoorden
Lisagoesvegan 12 augustus 2015 at 08:44

Hoi Corine! Ik heb deze keukenmachine al een tijdje (zie linkje hieronder) DIt is een motortje en die kan je klikken op je keukenmachine, staafmixer of whisk. Oef de inhoud van de kom? Bedoel je de witte kom? Ik denk zoiets van 20 cm diameter, heb die gekocht bij de Blokker, hebben ze veel varianten! Liefs, Lisa

http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/_SOLIS-Power-Mixer-Pro-830,10259,483051,480762.html?langId=-11&et_lid=117&et_cid=45&bn=3617402&channel_code=472&gclid=Cj0KEQjwuqauBRDhnfvnxMvKy6UBEiQAmTLQuwg8fS9iboNQ2vYFz4n4T6WezYsBimlOM6Ay0RIkzjkaAn1_8P8HAQ&referer=google&product_code=55324989

Antwoorden
Corine 12 augustus 2015 at 08:55

Bedankt voor je snelle reactie! Ik bedoelde eigenlijk de inhoud van de kom van de blender 😉

Groetjes Corine

Antwoorden
Mijke 1 september 2015 at 16:21

Oooohh deze ziet er superlekker uit! Ik heb helaas geen blender/keukenmachine, alleen een staafmixer en handmixer… Kan ik deze taart toch maken?

Antwoorden
Xavier 6 februari 2016 at 20:34

Ik heb hem zojuist gemaakt en staat in de vriezer. Verliest de taart zijn stevigheid indien je het te lang uit de vriezer haalt?

Antwoorden
Lisagoesvegan 7 februari 2016 at 18:21

Hoi Xavier! Ja als je hem te lang (langer dan een uur buiten de koelkast laat, zakt hij wel beetje in! ) Hoop dat ie lekker was? 🙂 liefs

Antwoorden
7x vegan zoet in Amsterdam - Lisa goes Vegan 27 februari 2016 at 07:00

[…] Saladebar SLA kennen de meesten onder ons al, maar hebben jullie ook al de vegan raw salted caramel cheese cake geproefd? Nee? Schaam je. Voor het geval je hem nu thuis wil maken, kijk hier het recept. […]

Antwoorden
Hedwig 28 maart 2016 at 09:09

Ik heb deze gemaakt als eenpersoons gebakjes, in een soort ‘grote ijsblokjes’ vorm.
Ziet er leuk uit en is superlekker!

Antwoorden
Lisagoesvegan 28 maart 2016 at 09:56

Omg hoe geweldig! 🙂 heerlijk hedwig! XX

Antwoorden
Sytske 23 mei 2016 at 20:55

Vraagje…. 🙂 Maak je de taart al met topping en al helemaal klaar voordat je hem invriest. Of is dat lekkerder om op de dag zelf te doen?

Antwoorden
Joy 16 juni 2016 at 16:07

Een collega van mij is vegan en zit bij een verjaardag met taart er altijd maar een beetje bij, daarom heb ik besloten om een vegan taart te maken voor haar. Ik volg je al een tijdje op instagram om alvast wat inspiratie op te doen, waardoor ik bij deze vegan cheesecake uit kwam.
Ik heb wat ingredienten vervangen omdat ik gelezen had dat dat kon: pindakaas ivp amandelpasta, bloem ivp amandelmeel, suikerstroop ivp rijststroop en ahorn sirioop ivp agave siroop, hierdoor was het “cheese” gedeelte iets minder wit, maar zag er verder precies zo uit als op jou foto’s (met aardbeien en chocolade).
Bij het presenteren van mijn taarten wooden al mijn colega’s de vegan cheesecake hebben! Na het uitdelen was het stil gevolgd door allemaal positieve reacties: “this was the best cake ever!”. Hij was ook heel erg lekker en was ook zeker geschikt om aan niet vegan mensen uit te delen :D.
Hij was wel machtig, waardoor je wel 12 stukken uit de taart kunt snijden!
De aardbeien met chocolade boven op vond ik een super combinatie met de taart, omdat dit de taart heel goed in balans bracht, niet te “notig” en het maakt de taart toch weer iets frisser.

Kortom deze taart is echt een aanrader!

Antwoorden
Lisagoesvegan 25 juni 2016 at 19:28

Wauw Joy, wat een geweldig leuk berichtje van jou! En wat lief dat je die taart hebt gebakken voor haar (en iedereen)! klopt taart is erg machtig door de noten. Super leuk! Heb je een foto ook? Heel veel liefs, Lisa

Antwoorden
5x vegan taart voor Kerst - Lisa goes Vegan 21 december 2016 at 14:24

[…] Nu is het niet echt aardbeienseizoen op het moment, maar je kan ook andere vruchten voor de topping gebruiken zoals ontdooide frambozen of gezoeten cranberries. Want deze cheesecake is het proberen echt waard! Bekijk het recept van deze lekker taart hier. […]

Antwoorden
Margo 21 december 2016 at 14:40

Hoi, ziet er heerlijk uit! Ik ga hem maken voor kerst, maar ik vroeg me af of je de amandelmelk kunt vervangen door sojamelk?

Antwoorden
Lisagoesvegan 21 december 2016 at 14:44

Ja dat kan !! Leuk enjoy! X

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.