Home ReceptenDiner Pompoensoep met harissa & appel + Philips win-actie

Pompoensoep met harissa & appel + Philips win-actie

20 oktober 2019

Het seizoen van soep is aangebroken! Ik sta al en paar weken in mijn soeppannetje te roeren. Sinds dit jaar heb ik een staafmixer, keukenmachine en spiralizer in één, waardoor koken een feestje is. Vandaag een heerlijk herfstig recept: pittige pompoensoep met harissa, rode peper en frisse appel. Plus een toffe win-actie!

Herfst = soep

Als er één seizoen is, dat gemaakt is voor soep, dan is het de herfst. Denk aan regen, kou, geel-rode bladeren, warme (vegan) chocolademelk en chai-lattes, koekjes, een knisperend vuurtje (in mijn droomhuis), dekentjes en warme soep. Ik ben gek op soep omdat het perfect is om (restjes) groenten te verwerken. Ook is soep vullend en goedkoop om te maken en als je over hebt, dan kun je het invriezen voor op een later moment.

Nu heb je vast al honderd pompoensoep recepten gelezen of gemaakt zelfs, dus waarom zou dit recept anders zijn? Goede vraag. De combinatie van pittige rode peper, kruidige harissa, romige kokosmelk, knapperige bosui en frisse appel is het einde.

Philips Pro-mix staafmixer; alles in één

Ik schreef al eerder over de alleskunner van Philips (Pro-mix staafmixer) waar je dus ongeveer álles mee kan doen. Noten hakken, sauzen maken, smoothies en soepen glad blenden, slagroom opkloppen, plakjes schaven, sliertjes maken en ga zo maar door. Je kunt nog net niet het huis ermee schoonmaken.

Ik gebruik het apparaat regelmatig voor allerlei gerechten en vandaag laat ik zien hoe ik een heerlijke romige pompoensoep maak. Omdat ik ook hou van een bite, gebruik ik het apparaat om flinterdunne appelschijfjes te maken. Een heerlijk recept voor zowel een avondje thuis onder een dekentje, maar ook uiterst geschikt als voorgerecht voor een dinertje met vrienden en familie. Enjoy!

Pompoensoep met harissa, rode peper en appel

Ingrediënten voor 2 grote kommen

 • 1 grote Hokkaido pompoen (ca. 800 gram)
 • 1/2 rood pepertje
 • 2 uien
 • 1 knoflookteen
 • 1 tl komijnzaad
 • 1/2 tl paprikapoeder
 • 2-3 el harissa kruidenmix of pasta
 • 400 ml kokosmelk
 • 1/2 liter groentebouillon

Toppings

 • 2 handjes gerookte amandelen
 • 3 stengels bos-ui
 • 1 appel

Methode

 1. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de pitten en draden. Snijd de pompoen in blokjes.
 2. Snijd de ui in ringen en de knoflook en helft van de rode peper fijn. Verwarm wat olie in een grote soeppan en de ui en knoflook voor een paar minuten aan.
 3. Voeg het komijnzaad, paprikapoeder, harissa kruiden/pasta en rode peper toe. Voeg vervolgens ook de pompoenblokjes toe en roer goed zodat alle geuren van de kruiden vrijkomen.
 4. Voeg nu de groentebouillon en de kokosmelk toe. Laat de pompoen koken totdat de blokjes zacht worden (zo’n 8 minuten).
 5. Gebruik ondertussen de Philips Pro-mixer Spiralizer om flinterdunne appel schijfjes te maken.
 6. Zijn de pompoenblokjes zacht? Pureer de soep dan met de staafmixer en proef! Voeg eventueel nog wat extra kruiden, peper of zout toe.
 7. Serveer de soep met een fijngehakte bosui, appelschijfjes, gerookte amandelen.

Win-actie Philips Pro-Mix Staafmixer {Gesloten}

En je voelt hem al aankomen, ik mag dit prachtige apparaat van Philips aan één van jullie weggeven. Hoe maak je kans?

 • Laat mij onder dit artikel of onder deze Instagram post weten waarom jij graag zo’n Philips kunt gebruiken.

 Aanstaande dinsdag (22-10-10) maak ik hier de winnaar bekend!

De winnaar van de Philips actie is: RENSKE TEN BOKKEL HUININK , gefeliciteerd! Kun je mij een mailtje sturen met je gegevens?

Geniet van de herfst!

Liefs, Lisa

Benieuwd wat je nog meer kan maken met de staafmixer? Klik hier voor het recept van deze sobanoedels met romige pinda-mango saus.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Gerelateerde posts

40 berichten

Lindsey 20 oktober 2019 at 10:28

Yes wat een lekker recept weer ik ga hem volgend weekend uitproberen! Ik heb gister de vegan kip kerrie gemaakt uit je kookboek en die was heerlijk. Waarom ik graag kans maak op de Philips pro mix staafmixer is omdat ik sinds een aantal maanden steeds meer tot helemaal vegan eet. Helaas kreeg ik mijn vriend daar nog niet helemaal in mee. Maar na het zien van the game changers wil hij het nu 3 maanden proberen! Hoe beter dan met zo’n handig apparaat, zodat hij zelf ook eens de keuken in duikt

Antwoorden
Ingeborg 20 oktober 2019 at 10:38

O wauw wat zou ik dit graag willen winnen! Het zou het ultieme kado zijn om mijn 1 jarige vegan verjaardag te vieren en nog makkelijker de gerechten uit jouw boeken te maken. Dus i’m in the race. 😉

Antwoorden
Marte Fleur 20 oktober 2019 at 12:05

Wouwwww toffe actie!
Waarom ik dit apparaat graag wil winnen?
1. Prachtig apparaat met hele handige functies. En goed merk, Philips.
2. Omdat ik gek ben op soep en dit heel veel maak, dus een goede staafmixer is onmisbaar.
3. Druk leven met veel werken, dus heel handig als je automatisch kan snijden na je werk en lekker veel soepjes (in bulk) en smoothies (voor onderweg) kan produceren.
4. Omdat het me leuk lijkt te experimenteren met het spiralizen, leuk om te doen en heel gezond om te eten!
5. Omdat ik dan in mijn vrije tijd lekker vegan taarten kan bakken met de garde functie.

Genoeg goede redenen te bedenken, toch?! 😀

Antwoorden
larissa jellema 21 oktober 2019 at 21:52

Ik zou deze staafmixer graag willen winnen! 2 maanden terug heb ik een keukenmachine van mijn vriend voor m’n verjaardag gekregen, ik was helemaal enthousiast en kookte erop los maar helaas is deze nu sinds 2 weken kapot gegaan 🙁
Ik kan hem goed gebruiken om hem weer blij te maken met mijn vegan gerechten!

Antwoorden
Savitri 20 oktober 2019 at 13:09

Hoi Lisa,

Ik zou deze graag winnen omdat ik alleen een keukenmachine en blender heb, dus alleen grote mengkommen, en voor sauzen maken of een pesto maken is het heel handig om een kleine mixkom (die dus bij deze staafmixer zit) te kunnen gebruiken, want nu is het vaak een gespetter tot bovenin de blenderkan omdat de hoeveelheid saus onderin te weinig is.

Ook voor soep blenderen zou een staafmixer handiger zijn (want hete soep in de blender mag niet en dus moet ik nu steeds de soep eerst een tijdje af laten koelen voordat ik die in de blender kan gooien). Ook heel fijn is dat het uiteinde van deze staafmixer van rvs is i.p.v. kunststof.

En wat ideaal al die extra’s, zoals dat ik o.a. appels (en bietjes/wortels misschien ook?) in schijven kan laten snijden door dit apparaatl. En ook zelfs courgettini….wow..wow…wow…..ik ben helemaal enthousiast en hoop onwijs dat ik hem win!!!

Liefs, Savitri

Antwoorden
Anne 20 oktober 2019 at 13:13

Op de laatste regenachtige dag (perfect voor een pittige pompoensoep!) van mijn herfstvakantie dit recept maken. Supergoede timing! Ik doe mee voor de Philips pro-mix omdat ik tijdens een verhuizing het mesje van mijn snijmachine kwijt ben geraakt en mijn oude blender na trouwe dienst stuk is :(. Ik hoop weer optimaal te kunnen genieten van jouw heerlijke recepten!

Antwoorden
Hanna 21 oktober 2019 at 12:39

Ik ga dit recept zeker eens uitproberen! Ik zou dit Philips apparaat graag willen winnen voor mijn moeder die bijna jarig is. Ze houdt erg van soep en zo zou ik het koken voor haar net iets makkelijker kunnen maken!

Antwoorden
Danielle Munnik 20 oktober 2019 at 14:23

Nou dat is heel simpel: omdat ik dol ben op soep en deze mij heel lekker lijkt! Ik word ook wel Danielle Soep genoemd…..

Antwoorden
Merel 20 oktober 2019 at 16:38

Love your receptenn! Wat een toffe winactie zeg ! Ik zou de philips mixer graag willen winnen om heerlijke soepjes te kunnen maken deze hetfst/winter in mijn nieuwe studentjekamertjeee! Daarnaast ben ik steeds meer aan het experimenteren om helemaal vegan te eten dus daarbij komt deze zeker van pas!

Antwoorden
Savitri 20 oktober 2019 at 20:17

Leuke win-actie! Ik zou deze graag winnen omdat ik alleen een keukenmachine en blender heb, dus alleen grote mengkommen, en voor sauzen maken of een pesto maken is het heel handig om een kleine mixkom (die dus bij deze staafmixer zit) te kunnen gebruiken, want nu is het vaak een gespetter tot bovenin de blenderkan omdat de hoeveelheid saus onderin te weinig is.

Ook voor soep blenderen zou een staafmixer handiger zijn (want hete soep in de blender mag niet en dus moet ik nu steeds de soep eerst een tijdje af laten koelen voordat ik die in de blender kan gooien). Ook heel fijn is dat het uiteinde van deze staafmixer van rvs is i.p.v. kunststof.

En wat ideaal al die extra’s, zoals dat ik o.a. appels (en bietjes/wortels misschien ook?) in schijven kan laten snijden door dit apparaatl. En ook zelfs courgettini, wow wow wow, ik ben helemaal enthousiast en hoop onwijs dat ik hem win!!!

Antwoorden
Savitri 20 oktober 2019 at 20:20

Al mijn berichten (ik heb het een stuk of 5x verspreid over de dag geprobeerd, maar helaas tevergeefs) worden maar niet geplaatst, wel berichten van anderen die na sommige van mijn berichten hebben gereageerd?!? 🙁

Antwoorden
Fransien 20 oktober 2019 at 21:49

Ik ben dol op soep en met dit fijne apparaat wordt vegan soep maken een feestje…… Dus zou ik em graag willen winnen.

Antwoorden
Lindsey 21 oktober 2019 at 07:22

Yes wat een heerlijk recept! Van de week de vegan kip kerrie uit je boek gemaakt, zo blijven we heerlijke recepten proberen. Sinds een paar maanden nu eet ik vegan. Helaas doet mijn vriendje nog niet altijd mee. Maar na het zien van de film the Game Changers wil hij 3 maanden vegan gaan proberen daarom kan ik heel goed het Philips apparaat gebruiken. Dan kunnen we nog meer vegan recepten proberen. En kan eens in de keuken gaan staan, want met dit apparaat kan hij ook los. Super leuk!!

Antwoorden
Nienke 21 oktober 2019 at 10:28

Leuk! Ik doe mee. Ik heb een blender, maar bijvoorbeeld voor hummus vind ik dat toch maar matig succesvol. 🙂

Antwoorden
Margit J. 21 oktober 2019 at 10:50

Hi Lisa, leuke winactie. Ik ben nu twee jaar Vegan en ik merk dat ik in het begin veel meer groenten at dan nu. De reden? Het snijwerk staat me zo tegen! Het is ontzettend tijdrovend waardoor ik té vaak voor makkelijk ga. Deze staafmixer lijkt me daarom ideaal, kan ik mijn Vegan way of life nog gezonder maken!
Groetjes Margit

Antwoorden
Kirsten 21 oktober 2019 at 10:58

Ik zou m heel graag willen winnen! Ik ben een ontzettende luie kok en snijden kan ik ook niet zo goed dus alles wat mij kan helpen word met veel liefde ontvangen!

Antwoorden
Els 21 oktober 2019 at 12:50

Wauw te gekke win actie, en voor pompoensoep daar mag je wakker voor maken.
Ik neem graag soep mee naar mijn werk en maak meteen voor mijn kids en aanhang altijd extra porties. Dan is het wel zo handig om variaties te maken en de “multi” staafmixer zal een ontzettende handige hulp zijn en daarmee mijn nieuwe beste vriendje in de keuken 😀 Voor dadelijk ga ik deze variant sowieso proberen want met harissa heb ik deze nog niet gehad, ben benieuwd.

Antwoorden
Lisanne 21 oktober 2019 at 14:50

Wat een lekker soepje! Gister meteen gemaakt en deze komt zeker vaker op het menu hier. Nooit bedacht om appel in de soep te doen, maar wat een goede combi. Zeker in deze tijd van jaar, een lekker herfstsoepje. Ik eet al een hele poos vegetarisch en sinds een tijdje ook zo veel mogelijk vegan waarbij ik veel recepten van jou gebruik Lisa. Zelfs mijn vriend is fan en dat maakt het een stuk makkelijker en leuker! Deze staafmixer zou zo goed van pas komen hierbij!

Antwoorden
Laura 21 oktober 2019 at 22:39

Oh wauw, dit is apparaat is als mijn prins op het witte paard . Het heeft gewoon alles wat mijn hartje begeert als keukenprinses en hiermee zou ik de meest lekkere gerechten op tafel kunnen gaan toveren. Van mooie courgetteslierten tot pompoen soepen, smeuïge nice creams en helderwitte kokosslagroom. Omdat het alles in 1 is, hoef ik ook niet langer vreemd te gaan met andere apparaten, maar kan ik met deze droomprins alles aan!

Antwoorden
Pauline 21 oktober 2019 at 18:02

Wat een superhandig apparaat zowel voor thuis als mee op vakantie (past in de koffer) daarom wil ik hem graag winnen!

Antwoorden
Simone 21 oktober 2019 at 19:55

Ooooo lisa wat zou ik deze graag winnen! Omdat ik het liefst iedere dag soep eet. Met dit prachtige exemplaar kan ik niet alleen deze pompoensoep maken maar ook de keuken induiken met jouw overige geliefde recepten. Liefs!

Antwoorden
Jasmine 21 oktober 2019 at 20:28

Leuke winactie! Ik doe graag mee omdat ik deze al een tijdje op mijn verlanglijstje heb staan, maar Kerst nog veel te lang duurt en zo alle soepen mij voorbij gaan tijdens de herfst.

Antwoorden
Jasmine 21 oktober 2019 at 20:31

Leuke winactie! Ik doe graag mee omdat ik deze al een tijdje op mijn verlanglijstje heb staan, maar Kerst nog veel te lang duurt en zo alle vegan soepen mij voorbij gaan tijdens de herfst.

Antwoorden
Jara 21 oktober 2019 at 20:47

Wat een heerlijk soepje, kan niet wachten om ‘m te proberen. En vooral om hem te maken en samen te delen met mijn moeder, oftewel haar verrassen met een heerlijk, verwarmende soep. Na anderhalf jaar in tijdelijke huizen (lees: caravan, blokhutje…) te wonen (kamperen/logeren) verlangen we zo naar een eigen stek met vooral een eigen keuken. Met jouw twee boeken naast me op tafel heb ik een lijstje gemaakt met “dit wil ik maken als ik een huis met keuken heb”. En geloof me, noem het gerust een lijst met hoofdletter L in plaats van “lijstje”. Ik vind je onwijs inspirerend en de boeken zijn mooi, interessant en inspirerend. Deze staafmixer zou zo ongelofelijk welkom zijn om aan de slag te gaan met plantaardig eten, weer de keuken in te duiken en te starten met die lijst van jouw recepten. Het aftellen tot het huis is (hopelijk nu zonder een zoveelste uitstel) nu echt begonnen en ik zou dolgraag een nieuwe start maken en met dit Philips keukenapparaat aan de slag gaan en mijn moeder verrassen met deze soep in een nieuw huis. Maar omdat ik niet kon wachten heb ik alvast hier in een tijdelijk keukentje met wat beperkte spullen gewoon de Chili sin carne gemaakt. Nomnomnom, dat smaakt naar meer… Meer van jouw leuke recepten proberen en van plantaardig eten genieten (met hopelijk dit mooie keukenhulpje als vaste keuken maatje!)

Antwoorden
larissa jellema 21 oktober 2019 at 21:53

Ik zou deze staafmixer graag willen winnen! 2 maanden terug heb ik een keukenmachine van mijn vriend voor m’n verjaardag gekregen, ik was helemaal enthousiast en kookte erop los maar helaas is deze nu sinds 2 weken kapot gegaan 🙁
Ik kan hem goed gebruiken om hem weer blij te maken met mijn vegan gerechten!

Antwoorden
Richende 22 oktober 2019 at 22:32

Ik weet niet of ik te laat ben, maar goed. I’ll give it a try.
Ik zou graag soepen willen gaan maken aangezien ik de standaard soepen in de winkel niet kan eten in verband met gluten. Maar voor het maken van soepjes heb daar momenteel nog niet geheel de goede tools voor. Deze zou zeker een aanvulling zijn op mijn keukentools. Zeker nu ik aan het ontdekken ben hoe ik meer vegan/duurzamer zou kunnen gaan eten.

Antwoorden
Emma 21 oktober 2019 at 22:58

Hoi Lisa, natuurlijk krijg je alleen maar reacties als “ik moet deze Philips mixer krijgen”. Ik probeer iets origineels te bedenken om kans te maken maar ik wil gewoon eerlijk zijn en ik denk dat mijn antwoord gelijk staat aan die van een ander. Ik zou namelijk heel graag de mixer willen omdat ik simpelweg meer wil koken. Sinds een paar yoga retraites ben ik als vegetariër helemaal wild van vegan en alle sauzen en soepjes. Binnenkort ga ik verhuizen en zou ik met mijn vegan kookboeken en creativiteit lekker los willen gaan in mijn nieuwe keuken en elke saus/soep vegan willen uitproberen met deze mooie mixer die ALLES kan! En dat kan ik wel gebruiken, omdat ik de keuken weer moet herontdekken. Dit zal gegarandeerd mijn nieuwe beste vriend worden.

Antwoorden
Eva 21 oktober 2019 at 23:21

Dit recept ga ik proberen! De Philips ProMix-staafmixer lijkt me ook ideaal voor bij het taarten maken of korma: in beide gevallen cashewnoten tot moes hakken!

Antwoorden
Sanne 21 oktober 2019 at 23:56

Hoi Lisa! Ik zou hem heel graag willen winnen omdat ik binnen nu en 2 weken moeder word van het allerliefste zoontje van de wereld (weet ik nu al!) en hem zo veel mogelijk gezond en lekker vegan eten wil voorzetten. Dat word denk ik een stuk eenvoudiger met dit apparaat!

Antwoorden
Sabine 22 oktober 2019 at 03:08

Hi Lisa! Ben al weken op onderzoek uit naar het perfecte apparaat, heb nu alleen een staafmixer maar kan daar gewoon niet alles mee. Er zijn zoveel apparaten op de markt, het duizelt me! Met het winnen van dit apparaat ben ik daar in één keer vanaf, en kan ik nog makkelijker koken en bakken, iets wat mij op dit moment het gelukkigst maakt!

Antwoorden
Angel 22 oktober 2019 at 07:02

Wat een heerlijk recept!! Ik wil graag winnen omdat ik net op mijzelf woon en alleen de basis-keukengerei heb. Ik heb je twee kookboeken dus met Philips erbij maakt dat het koken veel makkelijker!

Antwoorden
Maud 22 oktober 2019 at 07:55

Omdat ik dol ben op nieuwe vegan receptjes, maar die soms met mijn studentenuitrusting (lees 12 jaar oude staafmixer) nog net niet zo goed lukken als met zo’n mooi apparaat. Ik ga dit soepje volgende week zeker proberen!

Antwoorden
Renske ten Bokkel Huinink 22 oktober 2019 at 09:28

Oehh net op de valreep dat ik nog kan meedoen volgens mij, of net te laat dat kan ook, maar ik probeer het toch nog even. Want mijn meest gebruikte apparaat (op telefoon en laptop na dan ;)) is vorige week overleden, en dan gaat het over mijn hakmachine/staafmixer set. Opeens tijdens het maken van dadelballetje knalde het mesje eraf 🙁 Dadelballetjes zijn toen ook niet echt meer gelukt helaas. Zonder zo’n apparaat wordt het bakken toch wel erg beperkt, en ik mis het nu al na een week zonder dus dit zou wel super goed uitkomen!! Kan niet wachten om met dit apparaat lekker te gaan spiralen, hakken, pureren en choppen en de lekkerste gerechten en baksels op tafel te zetten 🙂

Antwoorden
Mathilde 22 oktober 2019 at 11:19

Wat een leuke winactie!
Ik zou de mixer gebruiken om deze soep te maken, hehe. ’s Ochtends zou hij van pas komen om een smoothiebowl te maken met diepvriesfruit en havermelk, afgewerkt met wat noten en havermout. Ook lijkt ie mij ideaal om cashewcream te maken, van geweekte cashewnoten met water, limoensap, en wat zout. Die spiralizer lijkt me dan weer ideaal om wat courgette- en wortelslierten in noodle gerechten te verwerken, met een dikke lepel tahin erop! En die hakker lost mijn huilprobleem bij het uien snijden prachtig op, hehe. 😀

Antwoorden
Alies 22 oktober 2019 at 12:38

Je kunt nooit genoeg recepten voor pompoensoep hebben! Ik wil graag meedoen met de winactie omdat ik het heerlijk vind om op een (herfstige) zaterdag de hele middag in de keuken te staan, en de huisvrouw in mij helemaal wild word van nieuwe keukenapparaten. Helaas laat mijn studenteninkomen te wensen over en zou ik zo’n fijn appartaat nu nooit voor mezelf kopen.
Thanks anyways voor het receptje!

Antwoorden
Marleen albers 22 oktober 2019 at 14:14

Ik zou deze graag willen winnen. Mijn dochtertje is vandaag precies 6 maanden oud en we zijn dus druk in de weer met hapjes introduceren en een goede staafmixer maakt dit extra handig om hapjes zelf te maken in plaats van te kopen in potjes!

Antwoorden
Milou Ruegebrink 22 oktober 2019 at 15:18

Ik zou het graag winnen zodat het koken minder tijd kost (voorbereiding). Met 3 kleine kids in huis vind ik dat toch soms een hele opgave. Verder vind ik het handig dat het een alles-in-1 apparaat is. Om te voorkomen dat de keuken vol ligt met een staafmixer, een hakketjakker en noem maar op. 1 apparaat met meerdere functies is ideaal.

Antwoorden
Tine 22 oktober 2019 at 17:15

Aiaiai, ik ben waarschijnlijk al te laat voor deze wedstrijd! Toch waag ik nog een poging, want dit ziet er de ultieme bondgenoot uit in mijn grote levensmissie, namelijk het veganizen van mijn vrienden, familie en collega’s door hen te overladen met heerlijk eten! Eén collega is bijvoorbeeld al helemaal overstag door jouw gevulde speculaas Bedankt voor al je fijne recepten!

Antwoorden
Nienke 23 oktober 2019 at 08:54

Ik maakte hem gisteren gelijk en hij smaakte heeeeeerlijk!! Het koken bij mijn vriend thuis blijft lastig aangezien meneer zijn keuken compleet vindt met borden en bestek en hij dus geen keukenmachine, staafmixer of zelfs een vergiet jn huis heeft… Op mijn vraag “waar is jouw kruidenkastje” toen ik voor het eerst in zijn huis ging koken (en hij dus de liefde voor vegan food ontdekte!) antwoordde hij: “kruidenkastje? Je bedoelt peper en zout? Dat staat hier….” Ik zou hem dus graag voor hem winnen zodat hij écht plezier in het koken en bakken kan hebben zoals ik dat heb!

Antwoorden
Daphny 4 november 2019 at 18:01

Deze soep is HEEL erg lekker! Onze familiefavoriet

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.