Pompoen Mousse

Pompoen Mousse - Lisa goes Vegan

Pompoen Mousse

Overal waar ik kijk, zie ik pompoen. Op het terras als decoratie, in de aanbieding in de supermarkt, in recepten op blogs. Ik droom er bijna over. Al twee weken lang liggen 2 prachtige biologische pompoenen mij aan te staren vanaf de groenteschaal. Deze week had ik eindelijk tijd om er iets heerlijks van te maken. Deze Pompoen Mousse is zo zacht, romig en mega makkelijk te maken. 

Deze Pompoen Mousse is zo romig en creamy, ik wilde hem bijna Pompoen boter noemen.

Pompoen Mousse - Lisa goes VeganPompoen Mousse - Lisa goes Vegan

POMPOEN MOUSSE

Ingrediënten 

  • 1/2 pompoen
  • 6 dadels, ontpit
  • 2 eetlepels Speculaaskruiden
  • snufje zout optioneel
  • 1/2 theelepel geraspte gember optioneel

Methode

  1. Was de pompoen, snijd de pompoenblokjes in blokjes van 2 cm. Kook de pompoen voor ongeveer 10 minuten, totdat de blokjes zacht zijn geworden. (check met een vorkje)
  2. Giet het water af, en laat een héél klein beetje water in de pan zitten. Voeg de pompoen met dit beetje water in een blender/keukenmachine, samen met de ontpitte dadels, speculaaskruiden en snufje zout. Laat het draaien totdat je een gladde structuur hebt. optioneel: geraspte gember voor een extra kick.
  3. Proef! Wil je nog meer speculaaskruiden smaak? Voeg nog extra toe! (doe ik vrijwel altijd haha)

Serveer op als topping op deze pannenkoeken, je havermoutje, broodje of als smoothie. Ik maakte een drie-laagse parfait, met onderin een mengsel van banaan, cacaopoeder (bodem) daarbovenop wat bevroren frambozen (middel) in de blender en daar bovenop deze zachte pompoen mousse!

Ga jij deze super makkelijke mousse maken? Perfect om die halve pompoen goed te gebruiken. En geloof me, je kan hem ook gewoon zo opeten, zonder een pannenkoek, broodje of havermout.

ENJOY!

Pompoen Mousse - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie