Onze voorliefde voor smoothiebowls

Onze voorliefde voor smoothiebowls - Lisa goes Vegan

Onze voorliefde voor smoothiebowls

Meet Emma! Mijn nieuwe stagiaire voor Lisagoesvegan.com voor de aankomende maanden! We hebben al één grote overeenkomst: onze voorliefde voor smoothiebowls.

Onze voorliefde voor smoothiebowls

Kunnen we het even hebben over smoothiebowls? Mooi, ik ben er namelijk dol op. Toen ik nog thuis woonde, maakte mijn moeder (bijna) elke ochtend een smoothie voor ons. Ik vond ze altijd verrukkelijk! Ik besloot alvast een kleine investering te doen in mijn spullen voor mijn toekomstige huis en een mixer te kopen. En man, wat wordt dat ding veel gebruikt!

Nu ik dan een tijdje op mezelf woon wordt de mixer bijna elke dag aangezet (tot grote ergernis van mijn kat die dan elke keer geschrokken wegrent, zucht). In eerste instantie maakte ik in de ochtend smoothies, maar in de zomer besloot ik er smoothiebowls van te maken. Het brood raakte op en daarnaast was ik wel klaar met elke ochtend een broodje met pindakaas. Ja, het is vrij gênant, maar dit heb ik denk ik, afgewisseld met ander beleg, de afgelopen 15 jaar als ontbijt gegeten. Het ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden van de dag en ik ontbijt ook ELKE dag. Maar ik vind het wel lastig om te besluiten wat ik dan eet. Ik heb over de jaren flink wat geëxperimenteerd met verschillende maaltijden, maar het was allemaal net niets. Tot de smoothiebowl!

Onze voorliefde voor smoothiebowls - Lisa goes Vegan

Hoe maak ik smoothiebowls?

Je kan echt oneindig experimenteren met de inhoud. De ene keer zijn het alleen maar rode vruchten en de andere keer vooral gele (banaan, mango, peer, etc.). Om eerlijk te zijn doe ik altijd maar wat, ik volg geen recept. Daarentegen gaan er wel een aantal standaard producten in: banaan, blauwe bessen, bevroren fruit (dit verschilt maar vaak is het mango). Daarna kijk ik naar wat voor fruit in het seizoen is en die gaan er vervolgens ook in. Om het dan wat dikker te maken gaat er altijd een scheutje melk bij, ik gebruik meestal amandelmelk. Daarnaast geldt: hoe meer bevroren fruit, hoe dikker. Ten minste, dat is hoe ik het heb ervaren. De toppings zijn dan vaak sneetjes van het fruit dat erin zit plus wat cruesli of muesli (My Muesli) met kokosvlokken. Et voilà! Je smoothiebowl ontbijtje is gecreëerd!

Dan is het voor mij altijd nog een sport om er een goede foto van te maken zonder dat het te veel smelt! #instagramproblems

Onze voorliefde voor smoothiebowls - Lisa goes Vegan

Kijk voor verschillende vegan smoothiebowl recepten hier:

Vegan smoothiebowl met Choco Rawnola

 

Romige smoothiebowl met chiapudding

Ben jij ook fan van smoothiebowls? Wat is jouw favoriete combinatie?

Let us know via Facebook, Instagram of hieronder via de comments!

Liefs,

Lisa & Emma

Nog meer smoothiebowl inspiratie nodig? In mijn boek staan nog een aantal recepten! Bestellen kan via deze link.

Onze voorliefde voor smoothiebowls - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie