Skip to content

07 jul 2020 Nieuwe vegan producten bij de Lidl

Ik word enorm blij van het feit dat steeds meer plantaardige producten toegankelijker worden voor een groot publiek. Vandaag extra goed nieuws, want supermarkt Lidl lanceert vanaf aankomende donderdag 9 juli het Future Goods assortiment met allerlei nieuwe vegan producten: denk aan Parmezaanse ‘kaas’, tomatenburgers, appelrepen en meer.

Tof om te zien dat -met dit soort initiatieven- lokale en ambitieuze ondernemers de kans krijgen om hun plantaardige & duurzame producten aan een groot publiek te presenteren. Dat is precies mijn missie! In totaal bestaat het nieuwe (tijdelijke) assortiment uit 6 nieuwe producten. Op 1 product na (de krekelsaucijsjes) zijn alle producten plantaardig. En ook nog een mooie bijkomstigheid; de producten zijn goed betaalbaar en straks in meer dan 400 winkels door heel Nederland verkrijgbaar. Ik zet hieronder de producten op een rijtje:

Nieuwe vegan producten bij de Lidl

Tomato burger

Deze plantaardige burger van Farmer & Foodie burger is een plantaardige burger gemaakt van tomaat en paddenstoelen. Doreen Westphal, de oprichtster van Botanic Bites, wil met deze burgers bijdragen aan grote maatschappelijke vraagstukken zoals verspilling in de landbouw. Omdat de burgers gemaakt zijn van reststromen is de milieu-impact laag. De burger is licht gekruid met gember en gerookte paprika en is zacht van structuur (dat vind ik juist lekker). Wij maakten de burger op een boterham met wat vegan mayo, gegrilde courgette, avocado en peper en zout.

Prijs per verpakking (2 burgers) 2,49 euro

‘This is not Parmesan’ van Willicroft

Wellicht heb je al eens de vegan kaasfondue van Willicroft bij mij voorbij zien komen? Willicroft maakt allerlei plantaardig kazen. Denk aan vegan kaasfondue, truffelsaus (voor bij de pasta) en verschillende soorten creamcheese. Hun nieuwste aanwinst is te koop bij de Lidl: de Parmezaanse kaas, oftewel This is not Parmesan. Gemaakt van cashewnoten en edelgistvlokken. Korrelig van structuur, niet te zout en lekker te gebruiken over een pasta, ovenschotel of door een saus.

Prijs: 2,99 euro

Appelrepen gemaakt van biergraan

De BrewBar is gemaakt met de granen die overblijven na het brouwen van bier, oftewel een reep van biergraan. Na het brouwen van bier blijven er veel lekkere, vezelrijke granen over. Die worden gebruikt om deze snackrepen te maken. De appel-kaneel variant is plantaardig en is knapperig. Lekker voor de consument, goed voor de bierbrouwer en goed voor de rest van de wereld.

Prijs per pak (met 5 x 2 repen) 2,99 euro

SauerCrowd.

Oh ik ben gek op gefermenteerde producten. Ik kende al de producten van SauerCrowd. Deze gefermenteerde kool is gemaakt door middel van het vergisten van biologische groenten, zout en andere kruiden. De gebruikte groenten zoals witte kool, wortel, prei en rode ui zijn lokaal geproduceerd, rauw gefermenteerd en ongepasteuriseerd. Er zijn 2 varianten verkrijgbaar: de classic Kraut en de Kimchi Kraut, die is medium pittig en bijv. lekker als salade of op een hamburger.

Prijs 2,99 euro

Thee van Nederlandse bodem

Het laatste product van het assortiment is de thee van JOAN. De theeblaadjes zijn in Nederland gekweekt, geplukt en verwerkt. Beter voor het milieu en de thee is goed van smaak. Er zijn 2 verschillende soorten groene thee. De JOAN Anne en de JOAN Van Gogh; de laatste komt uit Zundert, de geboorteplaats van Vincent van Gogh.

Prijs 2,99 euro per pak

JOAN Van Gogh thee doos 10 stuks - Groene Thee

Ga jij ze proberen? Welk product lijkt jou het lekkerste? Laat het me weten via de comments hieronder of via Instagram.

Liefs, Lisa

Klik hier om het overzicht te bekijken van het Future Goods assortiment bij de Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *