Nieuwe kookinspiratie met de Vegan Masterclass

Nieuwe kookinspiratie met de Vegan Masterclass

Ben jij beginnend veganist en heb je geen idee waar je moet beginnen in de plantaardige keuken? Of ben jij al jaren veganist/chef en kan je wel wat inspiratie gebruiken om lekker plantaardig te blijven koken? Dan heb ik goed nieuws. 

De Vegan Masterclass is een kookworkshop die georganiseerd wordt door Joris Schildknecht van The Vegetable Chef en Eke Mariën van Koken met Kennis. Joris en Eke hebben veel kennis van de plantaardige keuken en die delen zij graag tijdens deze Masterclass. Maud nam namens Lisa goes Vegan deel aan een Vegan Masterclass in Amsterdam en vertelt vandaag haar ervaring.

Nieuwe kookinspiratie met de Vegan Masterclass

Wat hebben we gedaan?

De Vegan Masterclass bestaat uit 2 verschillende dagen. Ik (Maud) kon er de eerste cursusdag helaas niet bij zijn, maar deze eerste dag stond in het teken van bakken; zowel zoete als hartige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan vegan macarons, tiramisu en citroen-meringuetaart, carrotcake met matcha, maar ook vegan kaas en hartige taartdeeg.

Vegan masterclass - Lisa goes Vegan

Bij aankomst op dag 2 had ik geluk, want de macarons stonden ’s ochtends op tafel zodat ik ze kon proeven. Ik heb heel wat (niet vegan) macarons in mijn leven gegeten, dus ik weet waar ik het over heb. Deze vegan macarons waren echt heerlijk. De zure frambozenvulling paste perfect bij de zoete koekjes van de macarons.

Vegan masterclass - Lisa goes Vegan (2)

Theorie kooktechnieken

Tijdens de tweede cursusdag speelden groenten de hoofdrol. We hebben een uitgebreide theorieles (afgewisseld met kookdemonstraties) gehad over hoe je het beste smaak kunt geven aan de gerechten met behulp van verschillende kooktechnieken. Denk aan roken, drogen, grillen en fermenteren. Super interessant, wat mij betreft had de hele masterclass theorie mogen zijn, kan ik uren naar luisteren.

Na de theorieles zijn we begonnen aan ons eerste gerecht. In groepjes van 2 maakten we zwarte bonen & linzenburgers, met zelfgemaakte kimchi en vegan mayonaise met gerookte olie die tijdens de demonstratie was gemaakt. Na de lunch kregen we weer een stukje theorie, dit keer over de verschillende ingrediënten die je in je keukenkast zou moeten hebben. Heel leuk om allerlei verschillende kruiden, specerijen, pasta’s en poeders te ruiken en proeven.

Zelf aan de slag

Ondertussen gaf Joris een kookdemonstratie over het maken van verse ravioli, daarna mochten we zelf weer aan de slag. Ons groepje kreeg de opdracht om een flan van zijdentofu met geroosterde bietjes te maken, dit was zo bijzonder. Het andere groepje maakte een crème van bloemkool, met zoetzure bloemkool, erwtenhummus, geroosterde kikkererwten en aquafabaschuim. Met zijn allen maakten we ravioli gevuld met pompoenpuree, zuurkool en citroenpesto.

Na al het koken werden de borden mooi opgemaakt en mochten we alles proeven. De ravioli was zo lekker. Zo merk je maar weer dat je helemaal geen eieren nodig hebt om verse pasta te maken. Ook de andere gerechtjes waren heerlijk en zagen er prachtig uit.

Vegan Masterclass- Lisa goes Vegan

Alles wat overbleef mochten we in bakjes meenemen naar huis, dus ik heb de dag erna heerlijk ravioli gegeten. Geen verspilling dus! Al met al vond ik dit een onwijs leuke ervaring. Ik liep zeer geïnspireerd de deur weer uit en kreeg meteen veel zin om de keuken in te duiken en lekker te experimenteren. Een aanrader dus!

Volgende edities op 4 & 11 maart

Ben jij nou zelf nieuwsgierig geworden naar deze Vegan Masterclass, kijk dan even hier voor meer informatie over de Masterclass. De eerstvolgende edities vinden plaats in Amsterdam op 4 & 18 maart en 11 & 25 maart en de kosten voor een tweedaagse masterclass zijn € 279,- (inclusief BTW). Een mooie investering voor iedereen die zijn of haar kookkunsten naar een volgend niveau wil tillen (ook geschikt voor chefs!)

Heb je vragen aan Maud over haar ervaring bij de Vegan Masterclass ? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder.

Liefs

P.s. Op zoek naar meer vegan inspiratie en recepten? In mijn nieuwe Vegan Comfortfood boek vind je veel lekkere en makkelijke recepten. Klik hier om hem te bestellen. 

 Vegan Comfortfood

Geen reactie's

Geef een reactie