Skip to content

09 jun 2019 Nieuw vegan amandelijs: Almond Frostick

De zomer staat voor de deur dus dat betekent tijd voor ijs! And there is a new kid in town; de Almond Frostick van Abbot Kinney’s. Een plantaardig ijsje met zacht, romig amandelijs, omhuld met Fairtrade Belgische chocolade en Italiaanse amandelen.

Het lijkt wel alsof ik het niet meer bij kan benen, de vegan ijsjes schieten als paddenstoelen uit de grond! Waar ik vroeger enkel en alleen kon genieten van sorbetijs, is nu het vegan ijs-assortiment een walhallah! Ik mocht afgelopen week het nieuwe plantaardige ijsje van Abbot Kinney’s testen en vandaag vertel ik jullie er iets meer over.

Amandelijs omhuld in krokante chocolade

Abbot Kinney’s ken je misschien van hun romige yoghurt en ijs op basis van kokos en amandelen. Vorig jaar lanceerde ze hun Coco Frostick en sinds vorig week hebben ze een nieuwe aanwinst: de Almond Frostick! Een soort Magnum, maar dan verantwoord. Amandelijs op een stokje omhuld in zachte chocolade en kleine stukjes amandelen. Door het gebruik van twee verschillende soorten amandelen, smaakt het ijs een beetje naar marsepein. Het ijsje is gezoet met een beetje rietsuiker en rijststroop, maar het is geen mierzoete bedoeling. De ingrediënten zijn 100% biologisch en het ijsje is vrij van dierlijke producten, gluten en soja. Wat mij betreft echt een toevoeging op de ijsjes die al op de markt zijn!

Het amandelijsje is zuivel-, gluten- en sojavrij. Het ijs smaakt een beetje naar marsepein en is heerlijk in combinatie met de chocolade.

Waar kun je de Almond Frostick kopen?

De ijsjes kun je kopen bij de biologische winkels zoals Ekoplaza en Marqt. Een verpakking bevat 3 ijsjes van 100 ml en kost €5,99.

IJsje met een missie

Naast dat het ijsje ontzettend lekker is (see for yourself), zit er ook een serieuze boodschap achter. Abbot Kinney’s wil met hun producten bijdragen aan de transitie naar een duurzamer voedselsysteem zonder klimaatverandering, dierenleed door bio-industrie en uitbuiting van mensen. Met hun producten op basis van kokos en amandelen willen ze van plantaardige zuivel de nieuwe standaard maken. Dat vind ik leuk! “Het maakt niet uit waar je begint, áls je maar iets doet door kleine, dagelijkse gewoontes onder de loep te nemen.”

Abbot Kinneys roept iedereen op om samen een statement te maken, door alledaagse duurzame tips te delen met de hashtag #stickupforyourplanet.
Denk bijvoorbeeld aan (vaker) plantaardig eten, je plastic koffiebeker inruilen voor een re-usable beker, minder kleding kopen en wat vaker de fiets en ov te pakken. En kiezen voor dit heerlijke plantaardige ijsje is ook al eerste mooie stap!

En wat doe jij om de wereld een beetje mooier te maken? Ga jij de Almond Frostick proberen? Geniet van de zon en laat het mij weten via de comments hieronder, via Instagram of Facebook met #stickupforyourplanet

Liefs, Lisa

https://www.instagram.com/p/ByKN76PgpTJ/

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Abbot Kinney’s. Lees hier mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *