Skip to content

09 mei 2021 Mochaccino met fairtrade koffie

Zin in iets anders dan je standaard koffie? Maak dan deze heerlijke kokos-chocolade cappuccino met Fairtrade en biologische koffie van Café Intención. Ideaal voor een uitgebreide brunch in het weekend, Moederdag of na een heftige regenbui. 

Fairtrade week

Gisteren is de voorjaarseditie van de Fairtrade week weer begonnen! Een week met extra aandacht gevraagd voor eerlijke, fairtrade producten en projecten. Denk aan fairtrade chocolade, bananen, groente, maar ook koffie. Een mooi moment om mijn favoriete koffiemerk Café Intención Ecológico uit te lichten. Naast de hoge kwaliteit, vind ik het ook fijn dat Café Intención zich inzet voor een eerlijke handelsprijs en betere arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren (oa. in Honduras en Peru). Door de positie van kleinschalig werkende boeren te versterken, kunnen zij investeren in een duurzame toekomst (en dat is zo belangrijk, zeker voor de koffie-industrie). 

Vandaag maak ik een heerlijke koffiespecial: mochaccino met kokosmelk. Een heerlijke combinatie van licht kruidige koffie (Arabica is mijn favoriet), zoete chocolademelk en fluffy havermelk. Ideaal voor op de zondagochtend bij een lekkere brunch. 

Wij gebruiken thuis de filterkoffie van Café Intención in een percolator, maar je kunt ook bonen kopen voor in je koffieapparaat. 

Mochaccino

Ingrediënten voor 2 kopjes 

  • 2 shots espresso van Café Intención, ca. 30 ml 
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 tabletten pure chocolade 
  • 1 tl ahornsiroop
  • 50 ml havermelk

Methode 

  1. Zet koffie en zorg dat die warm blijft (of wacht met koffie zetten als je een apparaat met bonen hebt ) 
  2. Pak een steelpannetje en zet op laag vuur. Giet de kokosmelk erbij en laat even warm worden. Draai daarna het vuur uit.  
  3. Snijd de chocolade fijn en voeg deze samen met de ahornsiroop, toe aan de warme kokosmelk. Roer goed zodat de chocolade helemaal gemengd is met de melk. 
  4. Schuim havermelk op. 
  5. Pak mooi koffiekopjes. Giet 1/3 koffie, vervolgens 1/3 choco-kokosmelk en als laatste de opgeklopte havermelk erbij. Garneer met fijngehakte chocolade. Enjoy! 

Tip! Deze hele week is de biologisch & Fairtrade koffie Café Intención met 25% korting te koop bij de Albert Heijn.

Laat je het me weten als je dit drankje gaat maken? Kijk op mijn Instagram voor een video hoe ik dit drankje maak. En mocht je benieuwd zijn naar meer koffierecepten, klik dan hier

Liefs,

Psst. Ken je onderstaande recept al? Take a look! Heerlijk met een goede kop koffie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *