Skip to content

26 nov 2018 Mijn vegan burger: Lisa’s Vegan Thriller

In samenwerking met chef-kok Robert Kranenborg, Beyond Meat en Thrill Grill introduceer ik jullie met trots: mijn eigen vegan burger! Vanaf vandaag is de burger (‘Lisa’s Vegan Thriller’) te bestellen bij Thrill Grill. Ga jij hem proeven?

Mijn missie

Ruim zes jaar geleden ben ik overgestapt op een volledig plantaardig voedingspatroon & vegan lifestyle en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Al een aantal jaar werk ik met veel plezier aan Lisa goes Vegan om plantaardig eten voor iedereen toegankelijk te maken. Met mijn recepten, tips, kookboeken, advies aan bedrijven wil ik laten zien hoe makkelijk, gezond en lekker het is om plantaardig te eten.

Om plantaardig eten voor een nóg groter publiek aantrekkelijk te maken, heb ik besloten om een toffe samenwerking aan te gaan met Robert Kranenborg en Beyond Meat om de perfecte vegan burger samen te stellen bij Thrill Grill. Bij Thrill Grill denk je misschien meteen aan traditionele hamburgers, dat klopt, maar vanaf nu kun je daar ook kiezen voor een heerlijk plantaardig alternatief: de Beyond Meat burger! Deze burger is 100% vegan en daarom diervriendelijk, duurzamer en ook nog eens ontzettend lekker. Een mooie eerste stap richting minder dierlijk en meer plantaardig!

Beyond Meat naar Nederland

Om bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem, maakt de Amerikaanse start-up Beyond Meat vlees van planten. Hun missie? “Our goal in creating The Beyond Burger® was to provide the full 360° mouth-watering, juicy, and delicious experience of beef but without so many of the health, environmental, and animal welfare downsides of traditional animal-based meat.” 

Op deze manier wil de Amerikaanse start-up een positieve impact hebben op vier groeiende wereldwijde problemen: onze volksgezondheid, het milieu, natuurlijke hulpbronnen en dierenwelzijn. De Beyond Meat burgers zijn een van de eerste plantaardige burgers die er niet alleen uit zien als vlees, maar ook zo smaken. De patty is stevig en vlezig en is gemaakt van o.a. erwten, bamboe en aardappelzetmeel (check hier alle ingrediënten). De burger heeft zelfs een lichtroze kleur (net zoals vlees) door het bietensap dat is toegevoegd. De burger is GMO-, soja- en glutenvrij en bevat 20 gram (!) eiwit.

Ik geloof niet perse dat álle vegans hier helemaal wild van worden, maar deze burger is ideaal voor iedereen die van een lekkere hamburger houdt, maar niet wilt bijdragen aan dierenleed of de vervuilende vee-industrie.

Lisa’s Vegan Thriller burger 

Lisa’s Vegan Thriller is gemaakt met de Beyond Meat patty, verse rucola, een plak vleestomaat (HA, dat mag wel) een mango-curry saus (ontwikkeld door Robert Kranenborg), zachte avocado en knapperige mais op een luchtig vegan broodje. Ik kan alleen maar zeggen; hij is goddelijk!

Je kunt de burger vanaf vandaag in TG – Amsterdam bestellen, en vanaf aanstaande woensdag in de andere filialen. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! Ga jij hem proeven? En heb je nog vragen over de burger? Laat het mij weten via Instagram & Facebook en gebruik de hashtag #lisasveganthriller als je hem gaat proeven!

The future is vegan!

Liefs, Lisa

N.B. Check hier voor de dichtstbijzijnde Thrill Grill locatie bij jou in de buurt. Lisa’s Vegan Thriller is een 100% vegan burger, echter, TG blijft een restaurant waar ook vlees bereid wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *