Mijn favoriete (vegan) leesboeken

Mijn favoriete (vegan) leesboeken

Lezen, één van de fijnste dingen die er bestaat. Hier een lijstje met mijn favoriete (vegan) leesboeken. Van wetenschappelijke onderbouwde informatie over voeding & gezondheid tot scherpe non-fictie boeken over de bio-industrie.

Mijn favoriete (vegan) leesboeken

Wil je (vaker) plantaardig gaan eten en kun je nog wel wat vegan leesvoer (lees: motivatie, inspiratie en informatie) gebruiken? Hierbij een greep uit mijn favoriete (vegan) leesboeken.

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? – Frans de Waal

Wij zijn als mens soms zo ‘arrogant’ om te denken en bepalen hoe slim dieren zijn. Maar zijn we eigenlijk wel slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? In dit boek kijkt Frans de Waal (bioloog & hoogleraar psychologie) naar het verschil tussen menselijk en dierlijke intelligentie en belangrijker nog; hoe komen we achter dat verschil? Vragen zoals ‘kan een vogel raden wat een andere vogel weet?’ en ‘kan een octopus gereedschap gebruiken?’ komen aan bod. Ik vond het een fascinerend boek, wel met soms pittig taalgebruik.

Bestel hem hier.

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? 336 pagina’s, Nederlandstalig, focus: ethiek, milieu

Mijn favoriete (lees)boeken - Lisa goes Vegan

‘How not to die’ – Dr. Michael Greger (ook in het Nederlands te verkrijgen)

Één van mijn helden: Dr. Michael Greger. De arts achter de non-profitwebsite NutritionFacts.org. Benieuwd waarom een plantaardig voedingspatroon (wholefoods plantbased) zo goed voor je gezondheid is? En hoe dit dan precies werkt? Wat je het beste kan eten en hoe je dit in de praktijk kan brengen? Dan is dit boek een absolute must; wetenschappelijk onderbouwde informatie, maar zonder dat je daarbij in slaap valt. Sterker nog, Greger houdt wel van een grapje dus dit boek lees je vrij makkelijk weg. Naast de pittige informatie, geeft Greger ook praktische tips en legt hij uit over de “Daily Dozen“. De 12 voedingsmiddelen die hij ons adviseert om elke dag te eten (bonen, bessen, kruiden etc.)  

Bestel hem hier.

How not to die, 672 pagina’s, Engelstalig, focus: gezondheid

Mijn favoriete leesboeken - Lisa goes Vegan

How not to die Kookboek – Dr. Michael Greger 

De kookboek variant van het bovenstaande boek How not to die. Dr. Greger kreeg enorm veel vragen over de praktische tips. Het bijbehorende kookboek is nu verkrijgbaar. Het boek bevat meer dan 100 recepten voor ontbijt, lunch, avondeten, maar ook snacks, dips, burgers, sladressingen en toetjes. De gezonde recepten zijn samengesteld met allerlei onbewerkte plantaardige ingrediënten (wholefoods plantbased ingredients) Bij elk recept staat vermeld hoe makkelijk het te maken is, en welke Daily Dozen vodingsmiddelen erin zitten (bessen, peulvruchten, kruiden/specerijen etc.)

Winactie Hoe overleef je? Kookboek (GESLOTEN)

Benieuwd naar dit handige kookboek? Check hier mijn Instagram Stories om een preview van het boek te zien. Wil jij dit boek winnen? Laat een reactie achter onder dit artikel en vertel mij waarom jij graag uit dit boek wilt koken.

Morgen (dinsdag 26 juni) wordt de winnaar in dit artikel bekendgemaakt. Succes! De winnaars zijn Andrea Welboren en Fleur van Geel! Gefeliciteerd! Kunnen jullie mij mailen (info@lisagoesvegan.com) met de adresgegevens?

Kan je niet wachten? Bestel het boek hier. 

How not to die kookboek, 272 pagina’s, Nederlands, focus: gezondheid, koken.

Beeld Mijn favoriete vegan boeken - Lisa goes VeganBeeld: Mijn favoriete vegan boeken - Lisa goes Vegan

Skinny bitch – Rory Freedman

Skinny Bitch is een hilarisch en tragisch boek tegelijkertijd. Rory Freedman (voormalig fotomodel) vertelt op humoristische wijze over afvallen en wat er achter de schermen gebeurt in de vee-industrie. Niet op een voorzichtige manier, maar straightforward en soms met grof taalgebruik. Ondanks haar geestige schrijfstijl (die ik zeker kan waarderen) is de boodschap helder: ze vertelt je wat belangrijk is als het gaat om voeding en de verkoop daarvan.  Als je even doorleest, heb je het boek in 2 avonden uit. Aanrader! Dit was één van de eerste boeken die mij bewust heeft gemaakt van het dierenleed wat schuilgaat achter de alledaagse producten.

Bestel hem hier.

Skinny Bitch, 205 pagina’s, Engelstalig & Nederlandstalig, focus: gezondheid, ethiek. 

Mijn favoriete (lees)boeken - Lisa goes Vegan

21 dagen vegan – Dr. Neal D. Barnard

In dit boek geeft Dr. Neal Barnard uitleg over hoe je een gezond en uitgebalanceerd vegan eetpatroon kan volgen. Dit boek is iets minder uitgebreid dan ´How not to die´ maar volgt dezelfde richtlijnen. Barnard pleit voor zoveel mogelijk onbewerkte plantaardige producten. De titel ’21 dagen vegan’ verwijst naar de kuur/challenge die Dr. Barnard noemt in zijn boek. Het eerste deel van het boek is informatief, het tweede deel bestaat uit menu’s, boodschappenlijstjes en recepten voor 21 dagen. Een perfecte manier om 21 dagen vegan eten uit te proberen!

Bestel hem hier.

21 dagen vegan, 300 pagina’s, Engelstalig & Nederlandstalig, focus: gezondheid

Mijn favoriete leesboeken - Lisa goes Vegan

Eating animals – Jonathan Safran Foer (ook in het Nederlands te verkrijgen)

‘Eating animals’ is voor mij een heel bijzonder boek. De auteur J. Safran Foer vertelt over hoe hij zelf vlees at en neemt jou als lezer mee in zijn gedachtegang. Vragen zoals ‘waarom eten we dieren eigenlijk?’ En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons bord terechtkomen?’ komen aan bod. Ik ben zelf niet van het eindeloos filosoferen, maar Jonathan bespreekt dit soort vragen op een hele mooie, luchtige en toegankelijke wijze. Hij laat je nadenken over de alledaagse keuzes en hoe we soms zo vastgeroest zijn in onze gewoonten zonder dat we dit weten. Grote kans dat je na dit boek geen hap vlees meer door je keel krijgt. Meer weten over de schrijver en dit boek? Lees hier een interview met de schrijver van het boek.

Bestel hem hier.

Eating Animals, 341 pagina’s, Engelstalig, focus: ethiek, milieu, rechten

Mijn favoriete (lees)boeken - Lisa goes Vegan

Mijn favoriet uit het rijtje? Moeilijk, elk boek is anders en geschikt voor een ander moment. Wil je lekker lachen? Kies dan voor Skinny Bitch. Wil je wetenschappelijk onderbouwde informatie over plantaardig eten en je gezondheid? Kies dan voor How not to die. Wil je het hele plaatje bekijken en stilstaan bij jouw alledaagse keuzes? Kies dan voor Eating animals.

Wat is jouw favoriete (vegan) leesboek? Laat het me hieronder weten of via FacebookInstagram of Youtube. 

Heel veel liefs, Lisa

P.s. nog een ander leuk boek nodig? Ik weet nog een leuk ander boek.

Geen reactie's

Geef een reactie