Home Lisa's favoriet Mijn favoriete (vegan) leesboeken
Mijn favoriete leesboeken - Lisa goes Vegan

Mijn favoriete (vegan) leesboeken

10 april 2018

Lezen, één van de fijnste dingen die er bestaat. Hier een lijstje met mijn favoriete (vegan) leesboeken. Van wetenschappelijke onderbouwde informatie over voeding & gezondheid tot scherpe non-fictie boeken over de bio-industrie.

Mijn favoriete (vegan) leesboeken

Wil je (vaker) plantaardig gaan eten en kun je nog wel wat vegan leesvoer (lees: motivatie, inspiratie en informatie) gebruiken? Hierbij een greep uit mijn favoriete (vegan) leesboeken.

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? – Frans de Waal

Wij zijn als mens soms zo ‘arrogant’ om te denken en bepalen hoe slim dieren zijn. Maar zijn we eigenlijk wel slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? In dit boek kijkt Frans de Waal (bioloog & hoogleraar psychologie) naar het verschil tussen menselijk en dierlijke intelligentie en belangrijker nog; hoe komen we achter dat verschil? Vragen zoals ‘kan een vogel raden wat een andere vogel weet?’ en ‘kan een octopus gereedschap gebruiken?’ komen aan bod. Ik vond het een fascinerend boek, wel met soms pittig taalgebruik.

Bestel hem hier.

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? 336 pagina’s, Nederlandstalig, focus: ethiek, milieu

Mijn favoriete (lees)boeken - Lisa goes Vegan

‘How not to die’ – Dr. Michael Greger (ook in het Nederlands te verkrijgen)

Één van mijn helden: Dr. Michael Greger. De arts achter de non-profitwebsite NutritionFacts.org. Benieuwd waarom een plantaardig voedingspatroon (wholefoods plantbased) zo goed voor je gezondheid is? En hoe dit dan precies werkt? Wat je het beste kan eten en hoe je dit in de praktijk kan brengen? Dan is dit boek een absolute must; wetenschappelijk onderbouwde informatie, maar zonder dat je daarbij in slaap valt. Sterker nog, Greger houdt wel van een grapje dus dit boek lees je vrij makkelijk weg. Naast de pittige informatie, geeft Greger ook praktische tips en legt hij uit over de “Daily Dozen“. De 12 voedingsmiddelen die hij ons adviseert om elke dag te eten (bonen, bessen, kruiden etc.)  

Bestel hem hier.

How not to die, 672 pagina’s, Engelstalig, focus: gezondheid

Mijn favoriete leesboeken - Lisa goes Vegan

How not to die Kookboek – Dr. Michael Greger 

De kookboek variant van het bovenstaande boek How not to die. Dr. Greger kreeg enorm veel vragen over de praktische tips. Het bijbehorende kookboek is nu verkrijgbaar. Het boek bevat meer dan 100 recepten voor ontbijt, lunch, avondeten, maar ook snacks, dips, burgers, sladressingen en toetjes. De gezonde recepten zijn samengesteld met allerlei onbewerkte plantaardige ingrediënten (wholefoods plantbased ingredients) Bij elk recept staat vermeld hoe makkelijk het te maken is, en welke Daily Dozen vodingsmiddelen erin zitten (bessen, peulvruchten, kruiden/specerijen etc.)

Winactie Hoe overleef je? Kookboek (GESLOTEN)

Benieuwd naar dit handige kookboek? Check hier mijn Instagram Stories om een preview van het boek te zien. Wil jij dit boek winnen? Laat een reactie achter onder dit artikel en vertel mij waarom jij graag uit dit boek wilt koken.

Morgen (dinsdag 26 juni) wordt de winnaar in dit artikel bekendgemaakt. Succes! De winnaars zijn Andrea Welboren en Fleur van Geel! Gefeliciteerd! Kunnen jullie mij mailen (info@lisagoesvegan.com) met de adresgegevens?

Kan je niet wachten? Bestel het boek hier. 

How not to die kookboek, 272 pagina’s, Nederlands, focus: gezondheid, koken.

Beeld Mijn favoriete vegan boeken - Lisa goes VeganBeeld: Mijn favoriete vegan boeken - Lisa goes Vegan

Skinny bitch – Rory Freedman

Skinny Bitch is een hilarisch en tragisch boek tegelijkertijd. Rory Freedman (voormalig fotomodel) vertelt op humoristische wijze over afvallen en wat er achter de schermen gebeurt in de vee-industrie. Niet op een voorzichtige manier, maar straightforward en soms met grof taalgebruik. Ondanks haar geestige schrijfstijl (die ik zeker kan waarderen) is de boodschap helder: ze vertelt je wat belangrijk is als het gaat om voeding en de verkoop daarvan.  Als je even doorleest, heb je het boek in 2 avonden uit. Aanrader! Dit was één van de eerste boeken die mij bewust heeft gemaakt van het dierenleed wat schuilgaat achter de alledaagse producten.

Bestel hem hier.

Skinny Bitch, 205 pagina’s, Engelstalig & Nederlandstalig, focus: gezondheid, ethiek. 

Mijn favoriete (lees)boeken - Lisa goes Vegan

21 dagen vegan – Dr. Neal D. Barnard

In dit boek geeft Dr. Neal Barnard uitleg over hoe je een gezond en uitgebalanceerd vegan eetpatroon kan volgen. Dit boek is iets minder uitgebreid dan ´How not to die´ maar volgt dezelfde richtlijnen. Barnard pleit voor zoveel mogelijk onbewerkte plantaardige producten. De titel ’21 dagen vegan’ verwijst naar de kuur/challenge die Dr. Barnard noemt in zijn boek. Het eerste deel van het boek is informatief, het tweede deel bestaat uit menu’s, boodschappenlijstjes en recepten voor 21 dagen. Een perfecte manier om 21 dagen vegan eten uit te proberen!

Bestel hem hier.

21 dagen vegan, 300 pagina’s, Engelstalig & Nederlandstalig, focus: gezondheid

Mijn favoriete leesboeken - Lisa goes Vegan

Eating animals – Jonathan Safran Foer (ook in het Nederlands te verkrijgen)

‘Eating animals’ is voor mij een heel bijzonder boek. De auteur J. Safran Foer vertelt over hoe hij zelf vlees at en neemt jou als lezer mee in zijn gedachtegang. Vragen zoals ‘waarom eten we dieren eigenlijk?’ En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons bord terechtkomen?’ komen aan bod. Ik ben zelf niet van het eindeloos filosoferen, maar Jonathan bespreekt dit soort vragen op een hele mooie, luchtige en toegankelijke wijze. Hij laat je nadenken over de alledaagse keuzes en hoe we soms zo vastgeroest zijn in onze gewoonten zonder dat we dit weten. Grote kans dat je na dit boek geen hap vlees meer door je keel krijgt. Meer weten over de schrijver en dit boek? Lees hier een interview met de schrijver van het boek.

Bestel hem hier.

Eating Animals, 341 pagina’s, Engelstalig, focus: ethiek, milieu, rechten

Mijn favoriete (lees)boeken - Lisa goes Vegan

Mijn favoriet uit het rijtje? Moeilijk, elk boek is anders en geschikt voor een ander moment. Wil je lekker lachen? Kies dan voor Skinny Bitch. Wil je wetenschappelijk onderbouwde informatie over plantaardig eten en je gezondheid? Kies dan voor How not to die. Wil je het hele plaatje bekijken en stilstaan bij jouw alledaagse keuzes? Kies dan voor Eating animals.

Wat is jouw favoriete (vegan) leesboek? Laat het me hieronder weten of via FacebookInstagram of Youtube. 

Heel veel liefs, Lisa

P.s. nog een ander leuk boek nodig? Ik weet nog een leuk ander boek.

Gerelateerde posts

252 berichten

Rozemarijn van der Zee-Verwaal 10 april 2018 at 16:09

Hoi Lisa,
fijne blog weer, heb er wat tips uitgehaald voor mijn komende vakantie (over een paar weken al!)
Wilde even als aanvulling laten weten dat Jonathan Safrans Foer boek Eating Animals vertaald is in het Nederlands, mocht je dat liever lezen. Dan heet het Dieren eten.
groetjes Rozemarijn

Antwoorden
Rozemarijn 25 juni 2018 at 18:09

O ja, en aangezien er een boek te winnen is, doe ik graag mee! Ik ben dol op vegan kookboeken en koken

Antwoorden
Bianca 26 juni 2018 at 11:50

Hoi Lisa,

Ik wil heel graag het kookboek winnen! Ik ben wanhopig voor een kookboek als dit. Ik struggle al een tijd met het vinden van lekkere, praktische, en gezonde recepten voor zowel mijzelf als mijn gezin. Mijn zoontje (1,5) heeft koemelkallergie en daarmee is mijn zoektocht begonnen en ben ik allerlei vragen gaan stellen bij het eten van dierlijke producten. Dussss heel erg geïnteresseerd!

Antwoorden
Claudia 10 april 2018 at 19:45

Misschien voor degenen die liever in het Nederlands lezen goed te weten dat ‘How Not To Die’ en ‘Eating Animals’ ook in het Nederlands verkrijgbaar zijn, als resp. ‘Hoe Overleef Je’ en ‘Dieren Eten’

Antwoorden
Sara 11 april 2018 at 23:40

Oeee mijn ‘nog lezen lijstje’ is weer gegroeid. Op het moment ben ik het eerste boek ‘Zijn wij slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn’ aan het lezen, echt heel erg interessant!
Een boek dat ik je nog wil aanraden is ‘Het hedendaagse heldenboek’. Dit boek gaat niet echt over eten of dieren, maar is wel heel inspirerend 🙂

Antwoorden
Lisagoesvegan 13 april 2018 at 15:34

Goede tip! Dank X

Antwoorden
Mariëlle 13 april 2018 at 09:43

Heel leuk lijstje, de helft kende ik nog niet! Ik zet ze op mijn lijstje 🙂

Antwoorden
Sanne - simplyvegan.nl 13 april 2018 at 20:56

Leuk, bedankt voor de inspiratie Lisa! 🙂

Antwoorden
Maaike 2 juni 2018 at 22:32

Ken je Farmageddon al? Dit gaat meer over de industrie achter vlees, vis (wordt vaak vergeten) en zuivel. Geschreven door Philip Lymbery en Isabel Oakeshott.

Antwoorden
Lisagoesvegan 5 juni 2018 at 11:39

Nee ken ik niet, dank!

Antwoorden
Suzan 25 juni 2018 at 12:04

Ik zou erg graag het boek How not to die Kookboek van Dr. Michael Greger willen winnen. Sinds ca. 1,5 jaar eet ik vanwege gezondheidsklachten glutenvrij en met alle informatie die ik sinds die periode heb vergaard, zou ik ook heel graag vegan willen eten. Dat lijkt mij in combinatie met glutenvrij echter een flinke uitdaging. Een uitdaging die ik misschien wel goed aankan met dit kookboek. Sinds kort ben ik wel vegetarisch gaan eten, dus wie weet hoe mijn eetpatroon er over een tijdje uitziet!

Antwoorden
Crisje Bos 25 juni 2018 at 12:06

– Winactie Hoe overleef je? Kookboek –
Sinds vorige week heb ik heb boek “Hoe overleef je” in huis en ben echt gegrepen door de informatie die in het boek staat. De feiten zijn gebaseerd op onderzoeken en goed onderbouwd. Het is makkelijk leesbaar en zeer informatief! Ik ben om! Daarom zou ik graag het kookboek ook willen winnen om mijn levensstijl om te gooien en neem mijn gezin hierin mee te nemen.

Antwoorden
Marga 25 juni 2018 at 12:07

Het kookboek lijkt mij een mooie aanvulling op het how not to die boek dat hier al in de kast staat. Super interessant. Graag doe ik wat meer inspiratie op qua recepten!

Antwoorden
Rinke Bossink 25 juni 2018 at 12:17

Het kookboek lijkt mij heel interessant. Ik studeer voeding en gezondheid en er wordt nog vaak tegen mij gezegd, veganistisch eten kan toch niet gezond zijn? Ik zou er graag meer over willen lezen om te bewijzen dat het zeker wel kan! 🙂

Antwoorden
Amber Benoist 25 juni 2018 at 12:20

Ik wil graag meedoen met de winactie! Ik ben vorige week begonnen aan een vegan challange en dit is me erg bevallen. Ik wil er nu mee door gaan maar vind het soms wel lastig nog. Ik heb erg veel al van jou artikelen geleerd, maar heb nog veel verder te leren en receptjes uit te proberen!!

Antwoorden
Nathalie 25 juni 2018 at 12:20

How not to die kookboek zou echt super zijn voor mijn lieve vriendinnetje Rini. Ik schenk m graag aan haar (nadat ik eerst zelf heb doorgebladerd haha!)

Antwoorden
lieke 25 juni 2018 at 17:11

Beetje bij beetje probeer ik 100% veganistisch te gaan eten. Nu eet ik af en toe nog kaas en eieren waarmee ik uiteindelijk wil gaan mee stoppen. Jouw recepten hebben me hierin geïnspireerd, ze zijn zo lekker! Ik hoop om met behulp van het kookboek van Dr. Michael Greger zo snel mogelijk mijn doel te kunnen behalen. Toevallig is deze winactie uitslag op mijn verjaardag ;)! Wat zou dat een super leuk cadeau zijn!

Antwoorden
Joyce 25 juni 2018 at 12:21

Ik doe heel graag mee met de winactie! Als nieuweling in de plantaardige wereld ben ik heel nieuwsgierig en toch nog wel benieuwd naar een aantal dingen.. Daarnaast lijken de recepten me simpelweg heerlijk!

Antwoorden
Linda 25 juni 2018 at 12:21

Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor onze kleine waarvan ik over een paar weken ga bevallen. Veel inspiratie om hem vegan op te voeden!

Antwoorden
Alina 25 juni 2018 at 12:21

Ik doe graag mee met de winactie ‍♀️ Past goed bij de rest van mijn verzameling kookboeken

Antwoorden
Eefje 25 juni 2018 at 12:22

Hoi Lisa!
Zelf eet ik nu ongeveer 2 jaar geen vlees meer, ik probeer ook zo min mogelijk zuivelproducten te eten maar vind het wel lastig om kook inspiratie op te doen. Met een kookboek (en de recepten van jou online) kom ik natuurlijk een heel stuk verder en ben erg geïnteresseerd in het ‘how not to die’ kookboek!

Antwoorden
Lili 25 juni 2018 at 12:22

Het lijkt me geweldig recepten uit dit boek te proberen. Als vegan geneeskunde student ben ik altijd op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding. Helaas wordt er in onze colleges nog niet veel tijd aan dit onderwerp besteed, en dus is extra informatie altijd fijn.
Liefs,
Lili

Antwoorden
Anne 25 juni 2018 at 12:22

Leuke tips! Was vroeger gek op lezen, nu al heel lang niet meer gedaan. Zou graag meedoen met de winactie, wat extra kookinspiratie kan nooit kwaad.

Antwoorden
Jantine 25 juni 2018 at 12:23

Hoi! Ik zou het boek graag winnen om wat nieuwe recepten aan m’n ‘repertoire’ toe te voegen in deze periode tussen je eerste en tweede boek 😉

Antwoorden
Sarina 25 juni 2018 at 12:23

Als “Veganvirgin” zie ik dat er meer dan voldoende leesvoer is om alles te weten te komen over de veganwereld. Een boek winnen zou me daarbij al heel goed op weg helpen.

Antwoorden
Femke 25 juni 2018 at 12:24

Goede tips! Het receptenboek heb ik nog niet en zou ik graag winnen. Voor inspiratie voor mijzelf en mijn gezin ♥️ En om daarna uit te lenen aan geïnteresseerden, hopelijk om mensen te helpen daadwerkelijk de stap naar een (meer) plantaardig dieet te zetten.

Antwoorden
Grace 25 juni 2018 at 12:25

Al een aantal maanden op mijn verlanglijstje, maar nog niet aan de beurt gekomen.. “How not to die”. Super winactie om mijn lijst compleet te maken. Ik doe graag mee

Antwoorden
Nadine 25 juni 2018 at 12:27

Ik doe graag mee met de winactie! How not to die moet ik nog lezen, maar eten doe ik toch elke dag, dus dat kan nooit kwaad!

Antwoorden
Zarah Verwejien 25 juni 2018 at 12:27

Hoi Lisa,

Ik hou er niet zo van om mee te doen met winacties, maar nu ik lees dat je het kookboek van de schrijver van mijn all time favorite boek ‘how not to die’ kan winnen, word ik ineens toch wel enorm enthousiast!! Als ex-carnivoor ben ik enorm geïnspireerd door plantaardig voedsel, al blijkt het in de praktijk voor mij nog zeer lastig uit te vinden hoe je voedzame maaltijden neer kan zetten zonder (automatisch?) naar een stukje vlees te grijpen. Ik probeer dit nu al een aantal maanden en slaag wel, echter wel nog met moeite. Stiekem kijk ik soms best op tegen de tripjes naar de supermarkt en groenteboer, omdat ik vaak niet precies weet wat de mogelijkheden van plantaardig voedsel nu zijn en hoe ik een écht lekkere maaltijd neer kan zetten, De motivatie om plantaardig te eten is zeer zeker aanwezig, maar wordt af en toe wel wat afgeremd omdat ik de mogelijkheden niet goed genoeg ken. Ik hoop dat dit kookboek mij kan inspireren en kan motiveren plantaardig te blijven eten!

Antwoorden
Marieke 25 juni 2018 at 12:28

Het receptenboek lijkt me erg interessant en zou me erg helpen. Ik probeer sinds kort zo min mogelijk dierlijk te eten en steeds meer plantaardig. Helaas heb ik soms nog wel eens moeite om met leuke receptjes te komen die ook nog eens smakelijk zijn! Daarbij zou dit boek mij heel erg kunnen helpen!

Antwoorden
Eveline Schmidt 25 juni 2018 at 12:29

Jaa dat boek zou ik erg graag willen winnen! Ik wil graag de overstap maken naar een gezonde vegan leefstijl (alleen nog even het vlees, kip en vis uit de vriezer opeten). Maar ik wil het wel op een gezonde manier doen dus zoek nog informatie en recepten hoe ik wel alle voedingsstoffen genoeg binnenkrijg.
een overstap naar een andere leefstijl kost altijd wat inspanning en dit boek gaat dat vast makkelijker maken!

Her gewone boek staat bij mij erg hoog op mijn verlanglijstje en denk dat ik die mijzelf gewoon cadeau ga geven. Dus dan heb ik een mooi compleet pakket

Antwoorden
Kiri 25 juni 2018 at 12:29

Super interessant! Hebbon!

Antwoorden
Danielle 25 juni 2018 at 12:30

Ik zou heel graag het receptenboek winnen van How not to die. Had hem laatst al in mijn winkelmandje liggen op Bol maar besloot toen toch maar eerst het leesboek te bestellen. Ben hier dus super benieuwd naar!

Antwoorden
Vera 25 juni 2018 at 12:30

Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe recepten, en hoe makkelijk het ook is om ze van internet te halen, er gaat niks boven in een echt kookboek te lezen. Groetjes

Antwoorden
Iza Bonami 25 juni 2018 at 12:31

Hoi Lisa! Je zou me erg blij maken met het kookboek, omdat ik graag zou overschakelen van junkfood veganisme naar wfpb, maar momenteel geen grijntje inspiratie heb…

Antwoorden
Esmé 25 juni 2018 at 12:32

Omg jaaaaa! Ik kende dr. Greger al Maar bezit nog geen boek van hem. Ik eet voornamelijk plantaardig voor het milieu, Maar ben toch wel heel benieuwd welke gezondheidseffecten het precies kan oplveren! Super toffe actie 🙂
X

Antwoorden
Fran Verdeyen 25 juni 2018 at 12:34

Ik neem graag deel aan de winactie 😉 Ik woon nog thuis en het is niet altijd even makkelijk om mijn familie zo ver te krijgen vegan of zelfs vegetarische dingen te proberen omdat ze er van overtuigd zijn dat het ongezond is. Ik hoop dat dit boek (in combinatie met mijn peptalks) hun gedachtegang toch een beetje verandert 🙂

Antwoorden
Floortje 25 juni 2018 at 12:34

Deze mist nog in mijn collectie! Ben heel benieuwd

Liefs,

Floortje

Antwoorden
Louke Mijnans 25 juni 2018 at 12:34

Hii Lisa,
Ik ben sinds 4 maanden vegan en ik haal erg veel inspiratie uit jouw blog! Daarvoor heel erg bedankt. Vegan eten helpt mij bij het strijden tegen mijn eetstoornis, gezond en voedzaam eten geeft me zoveel energie en laat me inzien hoe belangrijk het is om goed voor mijn lichaam te zorgen. Het recepten boek lijkt me erg fijn om nieuwe inspiratie op te doen om nog meer te variëren en stappen te zetten in mijn herstel.
Groetjes,
Louke

Antwoorden
Luana 25 juni 2018 at 12:34

Het ‘How Not To Die Cookbook’ ziet erg echt top uit! Ik zou hem graag willen winnen! 🙂

Antwoorden
Kathelijn 25 juni 2018 at 12:35

Hi Lisa,
Heel graag doe ik mee met de winactie. Ik eet al een tijd vegan, maar soms heb ik het idee dat ok verkeerde combinaties maak.. die niet goed vallen in mijn buik of misschien dat ik verkeerde hoeveelheden van bepaald product gebruik. Het is niet zo dat ik tekorten heb, maar soms ben ik even de weg kwijt. Misschien kan het boek mij helpen met het maken van combi’s die goed voor mij zijn zodat ik met mijn belly net wat vrolijker door het leven zullen gaan ☘️ (En irritante opmerkingen over dat is omdat je vegan bent niet meer krijgt haha)

Antwoorden
Eline 25 juni 2018 at 12:35

How not to die vond ik echt geweldig. Ik heb hem ook al aan veel non-vegans uitgeleend. Ik zou echt het kookboek super graag willen winnen. Ik eet nu al vier jaar vegan. Maar ik mis soms wel inspiratie om echt clean clean te eten!

Antwoorden
Krista 25 juni 2018 at 12:35

Ben me in de plantaardige manier van leven aan het oriënteren doordat ik er pas achter kwam, 36 jaar , dat ik een koemelkallergie heb. Het gaat steeds vaker automatisch dat ik kies voor iets vegan. Maar ja.. krijg ik van alles wel genoeg binnen met mijn sportieve levensstijl. Dit kookboek zou mij al een stuk in de richting kunnen helpen! Plus dan kunnen een vriendin en ik samen allemaal nieuwe recepten uitproberen. Dus 2 blije dames!

Antwoorden
Rosalie 25 juni 2018 at 12:37

Hee Lisa! Super dat je deze boeken boordevol goede, nuttige vegan info onder de aandacht brengt! Ik heb het eerste boek van Dr. Greger ‘How Not To Die’ in huis liggen en laat hem bewust overal rondslingeren in de hoop dat mijn vader ermee aan de haal gaat. Ik heb mijn moeder en zus al een tijdje geleden over de vega-streep getrokken, maar m’n vader blijft een beetje achter… Ik hoop hem ooit nog te overtuigen en vermoed dat hij het gevoeligst is voor het positieve gezondheidsaspect van vega(n) eten, naast dat het natuurlijk lekker moet zijn! Het kookboek van Dr. Greger zou in combinatie met het informatieve boek nog weleens een zetje in de goede richting kunnen geven 🙂

Antwoorden
Marta 25 juni 2018 at 12:37

Dr. Greger is een held! Ik weet nog dat toen ik de overstap maakte naar veganisme ik hem in allerlei documentaires voorbij zag komen en versteld stond van alle informatie over het positieve effect van plantaardig eten. Ik zou graag het kookboek winnen! 🙂

Antwoorden
Wieneke 25 juni 2018 at 12:39

Oh deze wil ik heel graag winnen, omdat kookboeken (met recepten ) mijn lievelings zijn. Bedankt voor de tips Lisa!

Antwoorden
Lotty 25 juni 2018 at 12:40

Net het boek uit, echt top! Pas net overgestapt naar een veganistische levenswijze en zou het receptenboek heel goed kunnen gebruiken om het me nog wat makkelijker te maken aangezien de overstap nog best moeilijk is… een beetje inspiratie zou goed van pas komen!!❤️

Antwoorden
Marsha 25 juni 2018 at 12:41

Hoi Lisa,
ik volg je al een tijdje en kook steeds meer plantaardig voor mezelf en mijn familie, o.a. met recepten van jou!. Ik zou graag het kookboek winnen voor weer wat nieuwe inspiratie 🙂 Ik heb een samenvatting gelezen van how not to die (gevonden op internet) en vind de visie erg interessant.
Ga lekker door met alles waar je mee bezig bent!

Antwoorden
Lisa 25 juni 2018 at 12:41

Ik heb door jou artikel de boeken aangeschaft en zou heel graag de bijhorende kookboek willen! Je bent echt een inspiratie en kan niet wachten op je 2e boek. Ook begint mijn vakantie bijna en kan niet wachten om nieuwe dingen te proberen;)

Antwoorden
Marcella 25 juni 2018 at 12:41

Oh die zou ik wel graag willen hebben. Wil wel graag nog meer inzicht in voeding krijgen.

Antwoorden
Mirthe van der Meijden 25 juni 2018 at 12:43

Ik zou het heel leuk vinden om een vegan kookboek in huis te hebben! Mijn vriend is niet vegan maar wel erg geinteresseerd in vegan eten, dus het zou een leuke manier zijn om hem te laten zien dat er heel veel mogelijk is in de vegan keuken. En ik het zelf natuurlijk ook erg leuk vinden om inspiratie op te doen voor in de keuken ;).

Antwoorden
Marlies van Asten 25 juni 2018 at 12:44

Ik doe super graag mee aan de win actie. Ik volg md Greger al een tijd en heb het boek gelezen vind hem ook echt een held!!! Vooral de wetenschappelijke onderbouwing.
Nou het kookboek nog fingers crossed!!!

Ps thanks Lisa voor je inspiratie elke dag!

Antwoorden
Claudia 25 juni 2018 at 12:45

Het “how not to die ” boek staat hoog op mijn boeken/verlanglijst! Zeker om mijn partner, die nu het eten van vlees geschrapt heeft na het zien van de docu ” What the health” en hart patiënt is en nog overtuigd moet worden dat een plantaardige leefstijl veel beter is voor je gezondheid, te overtuigen dat het uiteindelijks zijn vruchten zal afwerpen…. en daarbij wil ik het boek gewoon dolgraag lezen

Antwoorden
Anne Britt 25 juni 2018 at 12:45

Zo fijn om wat tips te krijgen voor boeken! Ik kom vaak in een boekwinkel en dan ga ik naar de afdeling kookboeken (veganistische) maar vervolgens staan er vaak maar een stuk of 10 en de meeste boeken bevatten weinig informatie!! Daarom ben jij dus mijn held haha! Jouw boek is fantastisch!! Ik ga zeker ook opzoek naar het boek how not to die en eating animals! Natuurlijk zou ik ook graag het kookboek winnen, maar misschien dat andere nog wat meer hulp nodig hebben bij het plantaardig koken ga vooral zo door super nuttige artikelen!!

Antwoorden
Michelle 25 juni 2018 at 12:47

Hoi Lisa! Ik zag je Insta Story, en reageer daarop omdat ik dit boek graag cadeau zou doen aan mijn beste vriendinnetje. Zij heeft af en toe moeite haar omnivore-chefkok hubby te laten zien dat het ook allemaal zonder dierlijke producten kan haha;) Daarnaast bedankt voor alle handige tips altijd, ik leer veel van je! 🙂

Antwoorden
Kyra 25 juni 2018 at 12:47

Super leuk artikel! Ik volg je nu al een tijdje en je bent echt super lief! Ik ben zelf nog niet vegan, wel al 4 jaar vegetarisch. Mijn plan is wel om vegan te worden op korte termijn! Ik eet al bijna geen zuivel etc. Dus het gaat me vast lukken. Ik doe trouwens mee met de winactie!

Antwoorden
Jacqueline 25 juni 2018 at 12:48

Ik heb al een aantal vegan boeken in huis maar deze ontbreekt nog. Nu ik zie dat jij er helemaal weg van bent en ik sowieso al een groot fan van jou ben zou ik ‘m graag toevoegen aan mijn vegan-boekenverzameling. Duim duim ….. Jacqueline

Antwoorden
Noah 25 juni 2018 at 12:54

Naast het feit dat deze lijst mij geinspireerd heeft om meer boeken te gaan lezen, lijkt het kookboek me echt geweldig om te hebben! Ik ga er dan gelijk mee aan de slag en neem hem mee naar mijn vakantiewerk in Frankrijk, dan kan ik daar mensen ook gelijk laten proeven en laten zien dat veganistisch eten echt helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Daarbij kan ik, mochten ze daarnaar vragen, mijn argumenten ook onderbouwen met de argumenten in het boek. Kortom, het lijkt me geweldig om hier kans op te maken, dan kan ik lekker mijn gang gaan in de keuken (love it!)

Antwoorden
Christel 25 juni 2018 at 12:54

Oke, nou ga ik toch eens een keer meedoen met een actie. Ik ben pas jarig geweest en voor het eerst had ik een lijstje bijgehouden voor als ik de vraag kreeg “wat wil je voor je vejaardag?”. Oa. ‘Hoe overleef je’ maar ook deze kookboek variant stonden daar op. Maar je raadt het al, dit keer hebben maar een paar mensen die vraag gesteld en heb ik gelukkig al wel het gewone boek ( en wat een boek is het ❤️). Maar deze moet ik dus nog aanschaffen, hoe leuk als ik ‘m zou winnen!

Antwoorden
Monique 25 juni 2018 at 12:55

Lijkt me heel fijn om dat kookboek te winnen. Ik heb inspiratie nodig om dit goed, gezond vol te houden

Antwoorden
Fabienne 25 juni 2018 at 12:59

Hoi Lisa, wat een leuke winactie. Ik volg jou al een hele tijd en heb super veel aan alle tips en lekkere recepten. Ik ben sinds 2 maanden van vegetarier overgestapt naar volledig plantaardig. ik zou het kookboek heel graag willen winnen. Ik ben moeder van 4 kids en wij zitten midden in de overgang naar een veganistis h eetpatroon! De kinderen pakken de veranderingen heel goed op maar ik kan nog wel wat extra inspiratie gebruiken! Groetjes Fabienne

Antwoorden
Nina Keijzer 25 juni 2018 at 12:59

Ik zou heel graag het kookboek willen winnen, omdat ik nu al bijna een jaar vegan ben en het de beste beslissing ooit is geweest die ik heb gemaakt! Ik vond koken nooit zo leuk, maar de laatste tijd ben ik meer een keukenprinses dan ooit! Ik wil heel graag nieuwe recepten proberen en kijken wat er allemaal nog te maken valt met vegan producten en ook om nieuwe smaken te ontdekken 🙂

Antwoorden
Leanne 25 juni 2018 at 13:01

Hi, dankjewel voor alle leestips! Ik zou graag willen experimenteren met meer vegan maaltijden maken, maar weet niet goed waar ik moet beginnen… Leesvoer is zeer welkom 🙂

Antwoorden
Boukje 25 juni 2018 at 13:02

Jaa! Nog een (hoogstwaarschijnlijk) fantastisch kookboek. En ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd, wat wil je nog meer. Op de universiteit worden we veelal opgeleid om niks te “vertrouwen”, mits het goed is onderbouwd, dus ik ben helemaal fan. En meer recepten kan ook nooit kwaad. *Fingers crossed*

Antwoorden
Denise 25 juni 2018 at 13:02

Ik wil heel graag meedoen aan de winactie <3

Antwoorden
Jessica 25 juni 2018 at 13:03

Ik zou het kookboek van Dr Greger super graag winnen. Het zou een mooie aanvulling zijn op het “Hoe overleef je?” boek dat ik al heb. Groetjes Jessica

Antwoorden
Rachel Pascoe 25 juni 2018 at 13:04

Hoi Lisa!
Het is echt super wat je voor de dieren en planeet doet. <3 Ik volg je nu denk ik een jaar op social media en je blog. Dankzij jou heb ik de definitieve stap van vegetariër naar veganist gemaakt en heb ik ook mijn moeder tot vegetarisme kunnen overtuigen (yaaay!) Ze is al super goed bezig maar snapt eigenlijk niet zo goed hoe ze veganistisch moet koken, daardoor eten we vaak aardappel, groente en vleesvervanging en zegt ze dat ze nu nog geen veganist wilt worden. Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat ik het heel leuk zou vinden om het kookboek van Mc Gregor te winnen en om die dan mijn moeder cadeau te doen. 🙂

Liefs, Rachel (die je ook vaak op instagram berichten stuurt haha)

Antwoorden
Nathalie 25 juni 2018 at 13:05

Zou het boek heel graag winnen! Ik doe elke dag mee aan de daily dozen challenge van hem 🙂

Antwoorden
Laura 25 juni 2018 at 13:06

Hoi Lisa!
Destijds heb ik op jouw advies het boek van gregor voor mijn verjaardag op het lijstje gezet èn gekregen!! Heb hebt ook Mn drie keer gelexen haha. Ben echt super bemoeiden naar het kookboek zodat zijn visie voor mij makkelijker EN duidelijker wordt hoe dit nou echt praktisch in mijn keuken kan worden toegepast! En het weer een stukje makkelijker is andere te overtuigen èn laten genieten!!

Antwoorden
Marieke 25 juni 2018 at 13:07

Ik wil graag How not to die winnen! Ik eet nu anderhalf jaar veganistisch, maar ik eet te veel fastfood en zou graag wat beter gaan eten. Dit boek helpt me vast over de streep.

Antwoorden
Esther 25 juni 2018 at 13:11

Oehhh dit boek zou wel een goede zijn om langzaamaan steeds meer vegan te gaan eten! Ik zou vooral recepten voor avondeten gaan maken, want daar loop ik nog regelmatig op vast. Ik ben benieuwd!

Antwoorden
Joyce 25 juni 2018 at 13:11

Jaa! Deze staat al heul lang op mn verlanglijstje op bol.com.. Door het kopen van een huis nog even geen geld om hem naar mijn winkelmandje te verplaatsen en af te rekenen..

Antwoorden
Lotte 25 juni 2018 at 13:12

Leuke lijst, heb weer wat inspiratie om te gaan lezen! Zou graag het kookboek willen winnen. Eet nu al lang genoeg veganistisch, en dit gaat me goed af, maar merk dat ik het lastig vind om zoveel mogelijk whole foods te eten terwijl ik me er wel bewust van ben dat dit het beste is. Zodoende kom ik toch elke keer op dezelfde recepten uit en vind ik het lastig om te variëren. Denk dat dit boek daarvoor erg nuttig is.

Antwoorden
Julie Brandts 25 juni 2018 at 13:13

Net “Weg Ermee” van Dennis Storm uitgelezen; een klein, snel uit te lezen boek met heel veel waarheden. Laatste tijd enorm geinspireerd door duurzaarheid en minimalisme. We aten al vaak vegetarisch, maar nu mijn nieuwe keuken bijna af is gaat de ontdekkingsreis naar veganistisch eten beginnen! Bedankt voor de leuke leestips en insipratie.

Antwoorden
Marije 25 juni 2018 at 13:14

Hee Lisa! Precies een jaar geleden was ik op kampeervakantie in Noorwegen en hen ik How Not To Die gelezen (inclusief aantekening in mijn telefoon met wat ik wilde gaan toepassen in mijn voeding). Vol inspiratie kwam ik dus terug van vakantie. Ik ben heel benieuwd naar zijn kookboek en zou die graag willen winnen. Liefs Marije

Antwoorden
Maaike 25 juni 2018 at 13:17

Ja! Als persoon met graan- en lactoseallergie die vegetarisch is en daardoor eigenlijk bijna veganistisch ben, kan ik nooit genoeg inspiratie hebben. Altijd op zoek naar onderbouwing voir wat ik eet, dus de wetenschappelijke info is zeer welkom.

Antwoorden
Barbara van den Brink 25 juni 2018 at 13:19

Ik eet al heel lang geen vlees en ben allergisch voor ei. In verband met een schildklieraandoening is mij nu geadviseerd om volledig gluten- lactose- suiker- en sojavrij te gaan eten. Veganistisch dus maar ook zonder gluten wordt het wel heel lastig. Ik kan dus alle hulp gebruiken! Daarom zou dit boek heel welkom zijn.

Antwoorden
Ellen 25 juni 2018 at 13:19

Ik zou dit heel graag voor mijn vegan dochter willen winnen. Ze is dol op koken en is op zoek naar inspiratie.

Antwoorden
Marjolijn Vreeburg 25 juni 2018 at 13:20

Jaa, ik maak graag kans op het kookboek! In januari op je event al door het (theorie)boek mogen bladeren en daarna besteld. Het kookboek zou een mooie aanvulling zijn! Ik vind een vegan lifestyle soms nog best lastig, vooral met een jong gezin. Nu ik net bevallen ben en ik borstvoeding geef, vind ik het juist extra belangrijk heel gezond te leven, maar de struggle is groter dan ooit (qua tijd e.d.). Hopelijk kan het kookboek mij handvaten geven en inspireren. Ik ben benieuwd!! Liefs, Marjolijn

Antwoorden
Maaike 25 juni 2018 at 13:22

Zo, ik heb na het lezen van deze post alles gelijk toegevoegd aan mijn bol.com lijst. Thanks! Ik zou heel graag starten met het kookboek dus ik waag een kansje. Ik ben net een week terug van mijn honeymoon op Aruba en heb daar het roer om gegooid. Sinds ik terug ben eet ik geen vlees meer en ben ik steeds meer aan het kijken naar vegan opties. Dit boek zou dus top zijn om verdere stappen mee te maken!

X

Antwoorden
Ingeborg 25 juni 2018 at 13:22

Joehoe! Om mijn familie ook te overtuigen vaker voor plantaardige maaltijden te kiezen

Antwoorden
Inge 25 juni 2018 at 13:22

Ik doe graag mee met de winactie voor het kookboek van dr. Greger.

Wij hebben een moestuin, omdat we bewuster met onze voeding bezig willen zijn. Een leuke bijkomstigheid is dat je met mensen van jong tot oud in contact komt. Tijdens de jaarlijkse barbecue deden er 5 mensen met mij mee met het plantaardig eten en waren er een aantal die geïnteresseerd waren. Ik ga mijn best doen om nog meer mensen hiervoor te inspireren.

Antwoorden
Natasja Torfs 25 juni 2018 at 13:22

Ik zou het boek heel graag winnen om nog meer inspiratie op te doen en ik blader graag door een boek.

Antwoorden
Nathalie 25 juni 2018 at 13:24

Wat een leuke actie! Ik wil heel graag beginnen met vegetarisch en/of veganistisch eten maar weet niet zo goed hoe ik hier mee moet beginnen. Ik vind de stap erg groot en vind het spannend omdat ik 2 kindjes heb die moeilijke eters zijn. Plus een partner die gek is op vlees maakt dat ik de stap nog niet gezet heb.
Ik maak graag kans op het mooie kookboek zodat ik de eerste stap kan zetten door recepten uit te proberen.

Antwoorden
Frederique 25 juni 2018 at 13:29

Het lijkt mij super om dit boek te winnen. Ik ben heel benieuwd of vegan wat voor mijn gezondheid kan betekenen en hopelijk kan dat boek mij inspiratie geven voor vegan gerechten! DUIMEN! 🙂

Antwoorden
Femke de Haan 25 juni 2018 at 13:30

Hai Lisa!
Ik zou dit boek graag winnen omdat ik me steeds meer aan het verdiepen ben in gezond eten ipv alle vegan junkfood haha. Dit boek zou een fantastische toevoeging zijn in mijn collectie kookboeken en een fijne opstap naar gezonder leven 🙂
Liefs Femke

Antwoorden
Silvia de Laat 25 juni 2018 at 13:30

Ook ik doe graag mee met de winactie! Wil sowieso zijn andere boek ook heel graag lezen nog eens!

Antwoorden
Rachel 25 juni 2018 at 13:33

Wat een leuke actie! Ik zou dit boek graag winnen omdat ik sinds 2 maanden de Daily Dozen app van Dr. Greger gebruik (super handig!) maar merk dat ik nu toch wel vaak dezelfde dingen kook om alles binnen te krijgen, vooral met peulvruchten en leafy greens. Wat nieuwe inspiratie zou heel fijn zijn 🙂

Antwoorden
Sanne de Guijtenaere 25 juni 2018 at 13:33

Ik wil het kookboek echt graag winnen. Ben nog redelijk nieuw in de vegan wereld, dus altijd op zoek naar leuke en vooral lekkere recepten. Ik ben ook heel benieuwd naar zijn andere boek, dus die gaat ook zeker op Mn leeslijst

Antwoorden
Marije 25 juni 2018 at 13:35

Oh wauw!!! Nu ook nog een kookboek ervan! Was al helemaal blij met het boek en alle wetenschappelijke info! Ik win daarom ook heel erg graag het kookboek, omdat ik, zeker nu ik in een burn-out zit, de gezonde en juiste voeding cruciaal zijn in dit herstelproces. En nieuwe recepten komen dan als geroepen! 🙂

Antwoorden
Juna 25 juni 2018 at 13:35

Ik doe ook heel graag mee met de winactie. Het boek lijkt me een bron van inspiratie en kennis! Ik ben nu ongeveer 2 jaar vegan en weet zeker dat ik nooit meer terug zal gaan naar vegetariër zijn. Ik ben heel geïnteresseerd in de gezondheidsvoordelen van veganisme en zou huer graag meer over willen ontdekken. Dank voor deze geweldige winactie en een fijne dag voor jou! 🙂

Antwoorden
Charissa visser 25 juni 2018 at 13:35

Oké , DEZE MOET IK DUS HEBBEN… Ik probeer al een tijdje over te gaan naar plantaardig eten.. onderandere door deze man.. maar ik kijk m’n gezin van man en 3 kids maar moeilijk mee.. vega vinden ze redelijk oké , maar om nou ook nog hun melk ,kaas en eieren af te pakken… Zucht.. ik heb hulp nodig

Antwoorden
Renske 25 juni 2018 at 13:36

Joee wat een mooi boek, ik zag echt recepten voorbij flitsen waar ik heel vrolijk en nieuwsgierig van wordt:) Vegan koken is inmiddels al helemaal ingeburgerd bij ons, maar met nieuwe inspiratie en vrienden die vaak langs komen om te eten is dit boek echt een pareltje!!

Antwoorden
Debbie 25 juni 2018 at 13:36

Lijkt mij een gaaf boek ! Ben nu the China Study van Campbell aan het doorspitten, erg interresant maar vind het pittig om te lezen.
Laatste tijd veel bezig met plantaardig eten maar merk dat ik blijf hangen op dezelfde recepten/combinaties. Dit kookboek zal mij vast en zeker veel nieuwe inspiratie kunnen geven.

Antwoorden
Manon 25 juni 2018 at 13:39

Jaa, tof! Deze zomer gaat het boek ‘How not to die’ met mij mee op iniminivakantie (van wel drie hele dagen, dus dat wordt flink doorlezen, haha). De wetenschappelijke onderbouwing vind ik super interessant, naast de uitleg over de ‘daily dozen’. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling het boek alleen te lezen, deze gaan we ook in de praktijk brengen. Wat is fijner dan het kookboek dan ook meteen in huis te hebben? Kunnen we meteen met een frisse start beginnen! Ik ben super benieuwd!

Antwoorden
Daniëlle 25 juni 2018 at 13:40

Ik vind vegan koken toch nog best lastig, dus ik hoop zo met dat boek meer inspiratie te krijgen 🙂 ik heb niet hele bijzondere reactie, lijkt mij gewoon super leuk om te winnen en beter te worden in vegan koken! 🙂

Antwoorden
Ingeborg 25 juni 2018 at 13:47

Hi Lisa!
Sinds twee weken heb ik ‘How not to die’ uit en ik ben echt helemaal om! Een ander ook wel bekend boek ‘The China Study’ zit nu dagelijks in mn tas hihi. Waar ik eerst soms nog twijfels gehad om het bij vegatarisch te houden om wat minder tot last te zijn voor anderen, ga ik me daar nu helemaal niets meer van aantrekken. Als geneeskundestudent kan ik me er aan ergeren hoe weinig voeding naar voren komt in alle jaren van de studie, terwijl dit een factor is waarvan de rol enorm onderschat wordt! De sterke wetenschappelijke onderbouwing van dit boek en ‘The China Study’ heeft me echt overtuigd. Kan dan ook niet wachten om alle recepten uit het kookboek uit te proberen :)! Liefs, Ingeborg

Antwoorden
Larissa 25 juni 2018 at 13:48

Lijkt me een Superleuk boek. Eet al geruime tijd plantaardig, maar zou nog wel extra tips kunnen gebruiken. Soms kan het een moeilijke opgave zijn om een gezonde balans te vinden. Alvast een super aanrader denk ik!!

Antwoorden
Joline 25 juni 2018 at 13:48

Na een heftige burn-out ben ik inmiddels herstellende, zowel psychisch als lichamelijk. Ik eet al jaren weinig tot geen vlees, maar merk nu steeds vaker dat ik er echt last van krijg. De afgelopen maanden heb ik regelmatig je website bezocht om nieuwe recepten te ontdekken en het bakken/koken heeft me helpen ontspannen! Daarnaast doet het plantaardig eten me goed. Graag zou ik nóg meer leren over wat er mogelijk is met alles wat de natuur ons biedt en dit boek zou me daar goed bij kunnen helpen!

Antwoorden
Brenda 25 juni 2018 at 13:51

Soms ietwat stuntelend in de keuken voor een goede&gezonde maaltijd(ontbijt/lunch/diner)… want eigenwijs ‘ik wil het zelf kunnen doen’.. Help! Dus bij deze doe ik graaaag mee met de winactie voor het RECEPTEN boek van Dr Greger!

Antwoorden
Lizzy 25 juni 2018 at 13:53

Whoe, dit boek zou ik heel graag willen winnen (verassing!)
Ik ben al sinds mijn 7e vegetariër en ben sinds een half jaartje volledige vegan gaan eten omdat ik té activistisch ben ingesteld om dit niet te doen. Vegan koken is echt mijn passie en het lukt me ook altijd aardig mijn omgeving te overtuigen dat het gewoon vet lekker is. Toch verlang ik naast de digitale en real live inspiratie toch naar de boeken.. Ik ben een ontwerper en vind het altijd heel fijn om iets tastbaars te hebben. Ik zou daarom super graag dit boek willen winnen voor extra inspiratie, leerstof en overtuiging-materiaal voor wanneer ik weer een etentje organiseer.

Liefs, Lizzy

Antwoorden
Doreen 25 juni 2018 at 13:55

Zou het heel graag willen. Door de ziekte van lyme ben ik met behulp van een crowdfunding en lening naar Duitsland gegaan. Door en voor de behandeling eet ik nu vegan. Wat als tiener me wens was maar op dat moment niet mocht van me moeder. Dus is de wens naar boven gekomen en ga ik vol voor vegan zou heel graag extra ondersteuning willen door een boek. Zo heb ik niet alleen de ondersteuning maar ook een positief lichtpunt wat me kracht geeft!

Antwoorden
Monika 25 juni 2018 at 13:58

Ik wil zo graag deze boek omdat ik sinds enkele weken met vegan eten ben begonnen. Ik kan jij g niet vegan koken, ik koop voorlopig alle vegan producten bij de supermarkt. Maar steeds vaker wil gewoon lekker in de keuken nieuwe vegan recepten uitproberen en die aan mijn kids en man laten proeven. Ik wil dat ze zien dat vegan ook lekker betekent en verder wil ik gewoon me nog meer verdiepen in wat voor voordelen vegan eten met zich brengt. Ik ben totaal groen op gebied van plantaardig koken en denk dat het kan me helpen.

Antwoorden
Stef 25 juni 2018 at 13:59

Ik ben al zo’n 2 jaar vegan (met ups en downs), maar ik kan mezelf eerder een fastfood-vegan noemen. Overlaatst een interessant docu gezien op Netflix over een wholesome-plantbased-diet. In theorie ben ik al overtuigd, maar in werkelijkheid vind ik het nog steeds heel moeilijk. Vandaar mijn grote interesse in dit boek. Verder ben ik ook in mijn eigen (fotografisch) werk bezig met milieuproblematiek en ethische kwesties (dieren). Ik haal veel inspiratie uit zulke boeken, dus ik zeg: yes please!!

Antwoorden
Wendy de la Rambelje 25 juni 2018 at 14:06

Hoi Lisa,

Wat een leuke actie! Ik wil dit boek niet alleen voor mezelf winnen, maar ook voor mijn collega’s. We hebben binnenkort een lunchbijeenkomt die ik zelf organiseer en waarbij iedereen wat mee mag nemen. Dat mag van alles zijn. Ik zou graag een lekker en plantaardig recept willen maken uit dit boek en het dan meenemen naar de bijeenkomst. Want volgens mijn collega’s zit er maar weinig variatie in plantaardig eten, omdat je de hele dag sla eet of op een wortel knaagt… Doh! I am going to proof that they are wrong! Ik wil ze laten zien dat plantaardig eten niet saai is, maar lekker en bovenal voedzaam! The future is vegan!

Antwoorden
Saonah 25 juni 2018 at 14:06

Ik zou hem heel graag willen winnen! Dan kook ik de lekkerste recepten voor mijn lieve papa en mama die helaas niet geloven in de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding, hopelijk kan ik hiermee nog wat extra jaren voor ze erbij snoepen ♡

Antwoorden
Leilani 25 juni 2018 at 14:07

oh echt een leuke lijst! ik denk dat ik ze dringend eens moet bestellen gisteren vegan chocolademousse gemaakt en mijn niet-vegan ouders vonden hem echt lekker en niet te onderscheiden van de ‘echte’ dus met door dat leuke boek ( hinthint) te winnen kan ik ze misschien blijven overtuigen dat plantaardig eten echt lekker is en niet moeilijk en duur hoeft te zijn

Antwoorden
Mandie 25 juni 2018 at 14:07

Waaauuwwie leuke actie! I am in! Zijn filmpjes zijn ook super interessant en sommige ook hilarisch! “Wachten tot je blender klaar is, doe even wat burpees”. Aldus dr.greger. hahaha goede tip, hij maakt gezond eten en leven zo makkelijk! En altijd lekker nuchter. Lijkt me heel leuk om aan de slag te gaan met zijn kookboek!

Antwoorden
Ilse 25 juni 2018 at 14:13

Sinds ik vegan eet heb ik wat moeite met lekkere dingen eten. Ik kon best aardig koken maar het weglaten van dierlijke producten betekent voor mij ook afscheid nemen van kekkere dingen eten maar dat zou vast beter gaan als ik leer hoe dingen lekker zouden zijn zonder. Dus het zou een uitkomst zijn dit boek te winnen.

Antwoorden
Inge 25 juni 2018 at 14:15

Hoi Lisa! Wat een leuke win-actie! Dit boek ziet er uit als een goede handleiding naar wat te eten om gezond te leven. Ik ben al jaren aan het kwakkelen, voel me vaak niet fit en moe en erg zoekend naar passende voeding. Ik eet sinds 1.5 jaar nu zoveel mogelijk plantaardig met af en toe een uitschieter maar merk dat ik het soms lastig vind om aan de benodigde voedingsstoffen te komen en wat ik moet eten als ik trek heb waardoor ik snel iets “slechts” pak. Dit boek zou mij wellicht een extra steuntje in de rug kunnen geven en mij wat bijleren over goede voeding om mij goed te voelen. Duimen! 🙂

Antwoorden
Annemarie 25 juni 2018 at 14:17

Hi Lisa! Super leuke winactie. Jij bent mijn favo vegan persoon en mede dankzij jou enthousiasme ben ik grotendeels vegan gaan leven. Lijkt me ontzettend leuk om dit kookboek te winnen en weer nieuwe dingen en recepten te leren!

Antwoorden
Lianne Benning 25 juni 2018 at 14:17

Oeh ik zou deze heel graag winnen! Ik ben superfan van dr. Greger (hoewel hij beschuldigd wordt van cherry picking – wat vind jij daarvan?). Ik ben gek op koken dus ik maak graag een kans!
Liefs Lianne

Antwoorden
Jeanine 25 juni 2018 at 14:18

Wat een super leuke actie! Natuurlijk wil ook ik dit kookboek graag winnen en wel omdat ik de afgelopen periode heel veel slechter gegeten heb en merk hoe moe ik ervan werd! Sinds een paar weken mezelf dus weer een flinke traponder mijn kont gegeven en de draad weer opgepakt.
Nieuwe inspiratie door het kookboek doet het dan natuurlijk heel goed! Daarnaast heb ik na je tip zijn vorige boek ook gekocht en geen seconde spijt van gehad!

Antwoorden
Jorien kooper 25 juni 2018 at 14:23

Jaaaaaaaaaaaaaa Natuurlijk wil ik heel graag het kookboek winnen! Waarom? Omdat ik dol ben op nieuwe vegan recepten En ik graag mijn omgeving laat ontdekken (proeven) hoe heerlijk vegan eten is!
Cross my fingers

Antwoorden
Richard 25 juni 2018 at 14:26

HOE OVERLEEF JE? doet mij gelijk denken aan ‘overleven’ in de oertijd toen mens en dier alles at wat voorhanden kwam zonder zich ook maar iets af te vragen. Gelukkig is de natuur zo ontworpen dat altijd alles in beweging/verandering is. De natuurfilosofen hebben wat dat betreft al ruim twee eeuwen geleden gelukkig de vraag gesteld ‘waar komt alles vandaan?’ en ‘is het uit niets ontstaan of is het er altijd al geweest?’
Om de natuurlijke beweging/verandering te stimuleren zou het goed zijn als meer mensen zich afvragen; waar komt mijn maaltijd vandaan?
Buiten het redeneren over veganisme, is voor mijzelf de belangrijkste reden het gevoel van binnenuit dat ik geen dieren wil doden en dus helemaal geen dierlijke producten wil eten.
Het kookboek zal dan ook met liefde gebruikt worden.
Lieve groet en succes allemaal!

Antwoorden
Maaike 25 juni 2018 at 14:28

Ik zou graag meedoen aan de winactie! Voornamelijk omdat ik de laatste tijd steeds vaker kook en ik vind het zo leuk om nieuwe dingen te proberen! Ik denk dat ik uit het kookboek genoeg informatie zou kunnen halen!

Antwoorden
Mirte 25 juni 2018 at 14:28

Hee Lisa! Het boek van dr. Greger vind ik ontzettend interessant en leuk. Ik vind het echter vaak nog wel een dingetje om al zijn tips toe te passen. Zijn kookboek zou daarbij zeker helpen! Lijkt me heel leuk om te winnen! 🙂

Antwoorden
Daria 25 juni 2018 at 14:28

Aaaah ja, ik zou heel graag mee willen doen aan de winactie voor het kookboek van Dr. Gregor!
Sinds een half jaar heb ik een auto immuunziekte en sindsdien heb ik op eigen houtje mijn levenstijl en met name mijn voedingspatroon enorm veranderd. En ik ga enorm vooruit sinds ik plantaardig (en ook nog glutenvrij!) eet. Ik ben enorm enthousiast over plantaardig eten en heb me al in menig (kook) boek verdiept. Ontzettend leuk om telkens weer iets nieuws te ontdekken. De boeken van Dr. Gregor ken ik nog niet, maar ik zou er heel graag kennis mee willen maken. Hier kun je iemand in ieder geval heel blij maken met dit boek! 🙂

Antwoorden
Carien 25 juni 2018 at 14:37

Hoi Lisa! Leuke win-actie, vooral omdat mijn zusje super fan is van dit boek. Ze doet hard haar best om mensen mee te krijgen met haar plantaardige “dieet”, maar vindt dit soms best lastig, omdat de reacties niet altijd positief zijn die ze krijgt. Toch houdt ze vol en heeft zij mij (middels dit boek) een maand geleden overtuigd hoe het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor mn lichaam on plantaardig te eten. Aankomende vrijdag is ze jarig en hoe leuk zou het zijn om dit als extra cadeautje aan haar te kunnen geven? Ben benieuwd! (Hoop niet dat ze dit leest, al volgt ze jou wel haha)! Groetjes, Carien

Antwoorden
sofie 25 juni 2018 at 14:48

Ik waag ook mijn kans! Want nieuwe plantaardige ideetjes voor in de keuken, daar zeg ik geen nee tegen. 🙂 fingers crossed!

Antwoorden
HElena 25 juni 2018 at 14:50

Ik zou het kookboek graag willen winnen om zo mijn vrienden en familie wetenschappelijk te kunnen informeren waarom ik gelijk heb als ik zeg dat je geen vlees nodig hebt of bepaalde dierlijke producten gemakkelijk kunt vervangen. Ik probeer thuis er steeds meer voor te zorgen dat er minder en minder vlees wordt gegeten ( at goed lukt!), maar een must is wel dat het echt lekker moet smaken. Als ik nu ook eens kan aanwijzen dat het onderbouwd is en het argument ‘je hebt het gewoon nodig’ van mijn familie en vrienden van tafel kan schuiven, zou dit geweldig zijn! Ik ben zelf al overtuigd, maar des te meer mensen des te beter!

Antwoorden
Ingrid 25 juni 2018 at 14:56

Hi Lisa!
Ik zou het kookboek ‘Hoe overleef je?’ Supergrasg willen winnen! Naast jouw interessante boek, lijkt me dit een aanwinst om te hebben voor mijn pas begonnen reis naar het veganisme! Ik at al veel vegetarisch, maar wil nu ook voor zeker 80% veganistisch gaan eten. En uiteindelijk natuurlijk helemaal! En elk beetje hulp is meer dan welkom 🙂

xx Ingrid

Antwoorden
Fransien 25 juni 2018 at 15:02

Hoi Lisa, ik doe graag mee met de winactie. Eet al plantaardig, maar wil graag gezonde recepten, en daar zou dit boek enorm behulpzaam zijn, dus ik hoop dat ik het win

Antwoorden
Tessa Westdijk-van der Linden 25 juni 2018 at 15:05

Dat lijkt me erg leuk. Dierlijke melk producten laat ik al staan ivm allergie o.a. maar ben altijd op zoek naar recepten waar geen dierlijke producten aan worden toegevoegd.
En ondanks dat ik in de psychiatrie werk waar veel met medicatie wordt opgelost ben ik nog steeds heilig overtuigd van de invloed van voeding op ons lichaam en ziektes (somatische en of psychische).

Daarnaast heb ik manlief nu ook zover dat hij vegetarisch wil worden dus lekkere gezonde recepten die voor manlief, ons zoontje en mij zijn erg welkom.

Antwoorden
Esther 25 juni 2018 at 15:10

Wat een geweldige winactie!! Ik heb het eerste boek en vind het helemaal geweldig. Al meer dan honderd dagen gebruik ik zijn app om alles af te vinken en daardoor eet ik al een stuk gezonder. Toch heb ik vaak een aantal vakjes die ik niet af kan vinken en dan vind ik het lastig om daar een passend recept bij tevinden. Dit boek zou de uitkomst daarvoor zijn en op die manier kan ik mijn gezondheid nog meer stimuleren!

Antwoorden
Vera 25 juni 2018 at 15:17

Yes, wat een leuke boeken allemaal Lisa! Het kookboek van Michael Greger wil ik graag winnen voor mijn vader, hij is nog geen veganist, want hij maakt zich toch nog wel zorgen over genoeg proteïnen enzo haha. Maar ik ben zo trots en dankbaar voor hoe hij altijd rekening houdt met mijn veganistische dieet en steeds geïnteresseerder en meer overtuigd raakt van de veganistische levensstijl. Wie weet dat een wetenschappelijk onderbouwd boek over veganisme hem het laatste duwtje in de goede richting geeft! 😉 Liefs, Vera

Antwoorden
Marise 25 juni 2018 at 15:17

Ik ben al 2,5 jaar vegan en kook best gevarieerd en gezond (al zeg ik het zelf, haha!). Ik heb me alleen nooit echt verdiept en onderzocht wat nu de kracht van sommige voedingsmiddelen is, dus dit lijkt me een superstart om meer te leren hierover (ga het ‘lees’boek gelijk bestellen!) en dit gelijk toe te passen met het kookboek!

Antwoorden
Samantha 25 juni 2018 at 15:23

Hoi Lisa,

Sinds anderhalf jaar eet ik bewust geen vlees meer. Om meerdere redenen in eerste instantie vanuit klimaatoverwegingen maar hoe meer ik lees en hoe langer ik van het vlees ‘afgekickt’ ben , hoe bewuster ik mij ook word van het dierenleed dat verbonden is aan het eten van vlees, zuivel en andere dierlijke producten. Dit maakt dat ik steeds meer toeneig naar een veganleefstijl maar de stap zetten om dit ook echt te gaan doen is groot. Naast de sociale drempel waar ik overheen moet, vind ik het ook een uitdaging om dit op een gezonde en verantwoorde manier voor mezelf te doen. Ik heb een lichamelijke beperking en ben bang dat het mij niet goed lukt een uitgebalanceerd dieet te creëren waarin ik voldoende energie en voedingsstoffen binnen krijg om zo optimaal mogelijk te functioneren. Jouw blog en insta zijn al een grote inspiratie maar ik verwacht dat dit boek ook een grote bron van kennis kan zijn, en mij kan helpen om te stap te maken! Graag zou ik daarom kans maken op het boek ‘How not to die’ – Dr. Michael Greger

Groetjes, Samantha

Antwoorden
Dominique K 25 juni 2018 at 15:26

Ik zou super graag het kookboek willen winnen! Momenteel ben ik nu 1,5 jaar lang vegetarisch met voornaamste reden het dierenleed. Als grote dierenvriend kon ik niet zo hypcriet zijn om alles te doen voor mijn huisdieren, maar niet omkijken naar het leed van alle andere dieren. Nu word ik mij steeds meer bewust dat vegetarisch eten niet alleen goed is voor de dieren, maar ook voor het milieu, maar dat het niet bij vegetarisch eten blijft. Nu wil ik mij meer gaan verdiepen in een vegan lifestyle, om ook die omslag te maken. Ik denk dat dit boek uitermate geschikt is om een goede start te maken!!

Antwoorden
Iris 25 juni 2018 at 15:35

How not to die! Een super Leuk en intressant boek om te lezen! Ik ben bezig met een gezond en gevarieerd voedingsplan op te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit dieet is gebaseerd op een plantaardig dieet. Dit kookboek zou mij super goed van pas komen om mijn kennis en ideeen nog meer uit te breiden!

Antwoorden
Heather van Brug 25 juni 2018 at 15:39

Hoi Lisa,

Als kind was ik al vegetarier, daarna een poos flexitarier en sinds een jaar of 5 weer full-time vegetarier. Eerst kookte ik wel eens ‘perongeluk’ veganistisch, gewoon omdat dat zo uitkwam, maar ik probeer tegenwoordig probeer ik in ieder geval 1 a 2 keer vegan te koken! Dit kookboek lijkt me een goede aanvulling op wat ik allemaal al online gevonden heb, maar dan op een leuke manier gebundeld en zeer informatief. Weer een ontzettend leuke winactie dus!

Liefs

Antwoorden
Loes de Jong 25 juni 2018 at 15:42

Sinds kort eet ik veganistisch en dit kookboek zou echt een super (lekkere) hulp zijn! Ik ben nu erg aan het experimenteren met nieuwe recepten en hoe dus niet dood te gaan. Ik hoop zoveel gezonder te worden dan hoe ik eerst was! Je moet inderdaad je levenstijl omgooien anders lukt het niet. Ik wil eigenlijk gewoon nog lekkerder eten! 😉 wie wil dat nou niet?

Antwoorden
Elbrich 25 juni 2018 at 15:48

– Winactie: Hoe overleef je? Kookboek –

Lieve Lisa,

IK HEB NIEUWE INSPIRATIE NODIG! Ik ben net als jij mega fan van Dr. Gregor (en van jou zelf). Ik hoop dat ik dit boek win om nieuwe inspiratie op te doen en andere mensen te laten proeven hoe lekker vegan eten is en hoe fijn het voelt voor je lijf! Ik zou nooit meer anders willen.

Liefs,

Elbrich

Antwoorden
Kim 25 juni 2018 at 15:52

How not to die….ik doe heel graag mee!! Heel benieuwd naar alle extra info over plantaardig eten en je gezondheid!!

Antwoorden
Annelore Evers 25 juni 2018 at 16:00

Hoe overleef ik kookboek!! Awesome, die heb ik nodig. Je hebt me al zo veel geleerd de afgelopen maanden en ben goed op weg naar een plantaardig dieet maar heb soms nog moeite met het verzinnen van nieuwe dingen om te maken in de keuken voor mezelf maar ook voor mijn omgeving om ze steeds meer te inspireren plantaardig te eten. Deze zomer staat voor mij volledig in het teken van goede boeken lezen en leren over plantaardig eten dat deze winactie echt op het perfecte moment komt, ik win nooit iets, maar dit is toch wel echt hét moment!!

Antwoorden
Jessica Gerretsen 25 juni 2018 at 16:03

Hoi Lisa, ik zou ‘Hoe overleef je’ heel graag winnen om mijn zusje eindelijk te overtuigen dat vegan eten niet alleen lekker en gezond is (want dat laat ik haar regelmatig proeven natuurlijk)… Maar dat je er echt niet van sterft zoals zij als “vlees heb je nodig” denker gelooft 🙁 Natuurlijk lees ik het zelf ook even, want hoe interessant!! Maar daarna geef ik het graag door aan zusje, ouders en vrienden 🙂

Antwoorden
Emma Louise Verleun 25 juni 2018 at 16:08

Na de indrukkende documentaires op Netflix over voeding en het eten van vlees en zuivel zijn mijn vriend en ik sinds gister begonnen aan een nieuwe vegan levenstijl.
Ik zou dit boek graag willen winnen als extra hulpmiddel om ons nieuwe levenstijl zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Hoe meer recepten hoe meer vreugd!

Antwoorden
Sophie 25 juni 2018 at 16:11

Hi Lisa, ik doe ook graag mee met de winactie, ik leef de laatste tijd voor het grootste deel plantaardig, maar ik wil graag veel inspiratie (receptjes maar ook motivatie), en daarom zou dit boek top zijn voor mij!!!!

Antwoorden
Fleur 25 juni 2018 at 16:14

Hey Lisa! Het lijkt mij echt supertof om dit boek te winnen. Ik ben al een tijdje bezig met plantaardig eten, maar het blijft soms een uitdaging om telkens iets nieuws te verzinnen… Hopelijk kan ik door dit boek en de lekkere en gezonde recepten die erin staan veel inspiratie opdoen en misschien mensen om mij heen ook enthousiast maken over plantaardig eten! Liefs

Antwoorden
Myrza 25 juni 2018 at 16:15

Ik doe heel graag mee met de winactie! Ik had nog nooit van deze auteur gehoord, maar zijn boeken staan inmiddels op mn lijstje! Het lijkt me super fijn om iets meer handvatten te krijgen bij het verzinnen van een maaltijd die op alle vlakken voorziet in de juiste voedingswaardes, en heb het idee dat dat met dit boek wel goed komt!!

Antwoorden
Lotte slangen 25 juni 2018 at 16:16

Ik zou het boek heel graag willen winnen! Ben al eventjes bezig met bepaalde dingen vervangen door een plantaardig alternatief of weglaten, maar merk dat ik het erg moeilijk vind om complete maaltijden samen te stellen zonder dierlijke producten. Ook zou ik heel graag mijn omgeving overtuigen van mijn keuzes, en vind dat vaak nog erg moeilijk om goed uit te leggen. In de hoop dat hun ook wat vaker de keuze zullen maken om voor vegan te kiezen. Denk dat dit een heel goed begin is om me er nog beter op te kunnen focussen en er wat intensiever mee bezig te kunnen gaan!

Antwoorden
Demi 25 juni 2018 at 16:16

Ik probeer zo veel mogelijk veganistisch te eten, maar kan nog best wel wat inspiratie gebruiken! Ik zou het boek daarom heel graag winnen. Op dit moment ben ik bezig met de laatste loodjes voor het afstuderen en ik kijk er naar uit om in de zomer wat meer tijd te kunnen besteden aan koken. Lekker alle recepten uitproberen 🙂

Antwoorden
Neeltje 25 juni 2018 at 16:29

Ik doe zeker mee met deze mooie winactie! Sinds ik vegan ben heb ik al zóveel nieuwe recepten ontdekt en gemaakt en ik ben altijd opzoek naar nieuwe dingen en dolenthousiast om weer iets nieuws te vinden wat ik lekker vind! Ook het altijd feitjes en dingen die ik nog niet eerder wist over plantaardig die ik heb bijgeleerd zijn niet op twee handen te tellen en ik ben razend benieuwd naar nog meer weetjes en hoe plantaardig eten je gezondheid kan verbeteren! Dus in één woord, enthousiaaaaast! Ik doe mee!

Antwoorden
Angela 25 juni 2018 at 16:33

Het lijkt me heel leuk Om het kookboek te winnen !! ik en mijn man zijn bezig om bewuster te eten en neem daar onze 3 kinderen erbij mee !! Kan wel weer wat nieuwe recepten gebruiken !en ik hou zo van Om iets uit te proberen wat gezond en verantwoord is voor ons gezinnetje
Xx

Antwoorden
Rian 25 juni 2018 at 16:41

Oh wat een geweldige winactie! Ik ben een tijdje geleden begonnen met de Daily Dozen Challenge, en ik denk dat het kookboek van hem mij nog veel meer inspiratie kan opdoen. Daarnaast ben ik erg veel bezig met mijn gezondheid. Sinds ik er achter ben gekomen dat ik drager ben van een genetische hartafwijking, en daarmee 80% kans heb om ziek te worden, ben ik volledig veganistisch gaan eten. Dit kookboek zal mij meer ondersteunen in de nogal directe switch.

Antwoorden
Ratna Wijnen 25 juni 2018 at 16:41

Ik zou heel graag het boek willen winnen. Sinds 3 weken eten mijn man en ik veganistisch.
Het is nog lastig om de kinderen hierin mee te krijgen. Bovendien zijn er zoveel recepten online te vinden dat ik door de bomen het bos niet meer zie….
Dus alle tips samen gebundeld in een boek is precies wat we nodig hebben!

Antwoorden
Anne Sascha Berlijn 25 juni 2018 at 16:44

Ik zou hem gewoon heeeeeeel graag willen winnen

Antwoorden
Renske 25 juni 2018 at 16:46

2 weken geleden te horen gekregen dat ik pcos heb. Ik vind het super belangrijk om nu nog gezonder te gaan eten. Na het boek te hebben gelezen, heb ik zin om te zien wat voor lekkers dr. Greger allemaal heeft opgeschreven.

Antwoorden
Eva 25 juni 2018 at 16:51

Oh wat een mega fijne winactie is dit. Ik ben de laatste jaren, samen met mijn vriend al 100% vega. Het laatste jaar ben ik me steeds meer gaan interesseren voor het veganisme. Dit komt vooral door jouw blog. Je schrijft op zo’n prettige en laagdrempelige manier over vegan zijn. Ik kook graag uit jouw boek en heb het boek van dr. Greger ook gelezen. Nu zou ik graag extra praktische recepten willen zodat ik ook vriendlief wat meer mijn vegan kant op kan trekken. 🙂

Keep up the good work!

Antwoorden
Robin Blanker 25 juni 2018 at 16:56

Hoooi Lisa!!
Ik wil heel graag het kookboek winnen. Ik leef nu meer dan een jaar plantaardig en merk dat ik de inspiratie om nieuwe dingen te maken een beetje kwijt ben.. daarnaast eet mijn man nog steeds vlees () en zou hem graag willen overtuigen met lekkere gerechten dat het niet nodig is om dierlijke producten te eten. Dat is me tot nu toe nog niet gelukt. Maar wie weet met recepten uit het boek!

Antwoorden
Denise 25 juni 2018 at 16:56

Hoe overleef ik kookboek! Zou ik heeel graag winnen want ik heb zooo genoeg van mijn buikpijn!

Antwoorden
Rina 25 juni 2018 at 17:05

Ik doe graag mee met de winactie. Lezen en proeven hoe dit allemaal te overleven valt!

Antwoorden
Carlijn 25 juni 2018 at 17:06

Lisa, wat leuk, ik zou heel graag willen winnen!

Antwoorden
Loes 25 juni 2018 at 17:07

Yess, ik doe graag mee aan de winactie! Ik zou graag nog meer willen leren en lezen m.b.t voeding en lichaam/gezondheid! En dit boek zou top zijn!!

Antwoorden
Sam 25 juni 2018 at 17:07

Hi Lisa,

Nadat ik de China Study heb gekocht (en gelezen) bij Daluma in Berlijn (waar jij 2 uur later ook zat vorige week), ben ik overgestapt naar veganisme! 2 days and counting, dus een boek die mij op weg helpt is er welkom.

Succes met kiezen.

Xx
Sam

Antwoorden
Sofie Van Loo 25 juni 2018 at 17:08

Hey Lisa! How not to die dankzij slechts 12 zaken… can’t wait to read that! Ik vertel het verder!

Antwoorden
Lisa jansen 25 juni 2018 at 17:17

Super interessant zo’n boek. Ik heb me laten inspireren om meer plantaardig te gaan eten door docus en boeken. Daar ga ik goed op! En kookboeken zijn super fijn om mijn weg nog meer te vinden in t plantaardig eten leven!

Antwoorden
Desie 25 juni 2018 at 17:18

Ik wil heel graag vegan eten, maar vind het met een aantal allergieën die ik heb lastig om zo aan een volwaardig voedingspatroon te komen. Vooral de hoe. Want ik weet dat het kan, maar ik voel me er steeds niet optimaal bij als ik het geheel volg, puur omdat ik dan blijkbaar toch dingen mis. Een scientific bases boek met recepten zou heel hulptaal zijn hiervoor thanks Lisa voor je tips en al je inspiration :))

Antwoorden
Jeanette 25 juni 2018 at 17:22

Goede tip! Lijkt me leuk om dit boek te winnen!

Antwoorden
Fardau 25 juni 2018 at 17:31

Ja ja ja, ik zou heel graag dit kookboek willen winnen! Ik woon nog thuis bij mijn ouders en die vinden het soms best lastig dat ik vegetarisch eet. Nu wil ik graag plantaardig eten en denk dat dit boek ideaal is om hier uit te koken voor iedereen thuis. Zodat mijn familie inziet hoe makkelijk en lekker vegan eten kan zijn 🙂

Antwoorden
Andrea 25 juni 2018 at 17:33

Hi Lisa! Ik geef binnenkort een feestje omdat ik mijn propedeuse mondzorgkunde heb behaald. Dan laat ik graag mijn familie wat nieuwe vegan gerechten proberen uit het boek: “hoe overleef je”. Zullen vast goed smaken naast jouw taarten.

Antwoorden
Lisagoesvegan 26 juni 2018 at 16:42

Hi lieve Andrea, gefeliciteerd jij hebt het How not to die Kookboek gewonnen! Kun jij je adresgegevens naar mij (info@lisagoesvegan.com) en info@uitgeverijpassie.nl sturen? Dan komt het boek jouw kant op! Veel plezier ervan! liefs Lisa

Antwoorden
Saskia 25 juni 2018 at 17:49

Wat een mega toffe win-actie! Nadat ik bij jouw event ben geweest, waarbij ik al heerlijke recepten heb mogen proeven uit je nieuwe boek, ben ik ook aan de slag gegaan met de vegan lifestyle. Het boek Hoe overleef je heb ik toen doorgelezen (en later gekocht) en was al enorm inspirerend. Het kookboek lijkt mij een heerlijke inspiratie ok de lastige dingen zoals snacks door te komen.

Antwoorden
Naima 25 juni 2018 at 17:57

Ik heb zijn documentaries gezien(Food Choices en What the health) en ik ben fan. Zijn boek “How not to die” staat op mijn boeken lijst die ik wil kopen. Ik hou van zijn manier van denken.
Ken je Michael Pollan? Ik heb 1 boek van hem en keek ook naar zijn netflix serie “Cooked”
Super amazing, deze mannen. Ik wil graag het boek winnen om mijn creativiteit te blijven exploreren in veganisme.

Antwoorden
Kim 25 juni 2018 at 17:58

Ja! Al 15 jaar aan de medicatie door familiair te hoog cholesterol. Kan dit met voeding opgelost worden dokter? Nee dat kan niet met jouw waardes. Nu al een tijdje vegan aan het eten en inmiddels met de medicatie gestopt (na de info over plantaardig vs. Cholesterol) en de waardes zakken wel degelijk! En daar ben ik zo blij mee! Net “how not to die” uit dus dit is een welkome opvolger

Antwoorden
Juul 25 juni 2018 at 18:02

Wat een goede tips! Nu zin om al deze boeken in huis te hebben… Zou dan ook heel graag meedoen met de winactie! 🙂

Antwoorden
Sstnblstudent 25 juni 2018 at 18:02

Je hebt mij echt weten te inspireren. Liep al langer met het idee rond om (meer) vegan voedsel te eten. Vlees at ik al nauwelijks meer, maar veel vegan vleesvervangers smaken me beter dan echt vlees. Je oprechtheid en al je (wetenschappelijke) informatie is heel luchtig verpakt dat het zo begrijpelijk is. Thanks hiervoor! Liefs sstnblstudent

Antwoorden
Jolien 25 juni 2018 at 18:02

How not do die lijkt me super, ik volg hem ook op Facebook. Mijn favoriete Vegan boek is Heel veel veg, zoveel lekkere gerechten staan erin. En het boek is lekker dik, daar hou ik van

Antwoorden
Jill 25 juni 2018 at 18:05

Ooo dit zou ik heel graag willen winnen! Ik heb het nieuwe boek van the green happiness ge-pre-ordered en als ik daar doorheen ben zou dit als welkome aanvulling zijn om daarna het plantaardig eten door te blijven zetten!!

Antwoorden
Mariët van Zeumeren 25 juni 2018 at 18:13

Wat super chill dat hij nu ook een kookboek heeft (met recepten) had het boek vorig jaar gekregen en toen had ik besloten om vegetarier te worden (veganistisch werd me net een te grote stap, was namelijk toen nog 16 en wilde toen nog wel ijs en chocolade met vrienden kunnen eten enzo). Hoe dan ook is het alweer een jaar verder en zijn er natuurlijk megaaa veel extra plantaardige producten erbij gekomen dus ben eigenlijk al bijna dagelijks helemaal veganistisch (met soms een paar uitzonderingen) aan het eten. Het enige wat ik mis is soms de handige tips & tricks en wat meer inspiratie voor wat gerechten. Dit kookboek komt dan erggg goed van pas

Antwoorden
Marije van Leeuwen 25 juni 2018 at 18:21

Leuk, ben heel benieuwd naar het boek. Zegt wel iets als je het 3x gelezen hebt.

Antwoorden
Kevin Brouwer 25 juni 2018 at 18:29

Ik zou het boek heel graag winnen omdat ik soms wel eens een beetje de inspiratie kwijt ben als ik in de avond ba een lange dag wil koken. Want ik kook graag elke dag en soms struin ik dan het net af (en jou blogs) om een idee te krijgen, maar een goed offline vegan-kookboek mist eigenlijk nog in mijn keuken. Thnx voor je toffe tips hier! Liefs Kevin

Antwoorden
Frederique 25 juni 2018 at 18:36

Hi Lisa,
Ik zou graag het kookboek willen winnen. Ik eet (relatief) nog niet zo lang veganistisch (en ben daarnaast nog in groei en ontwikkeling) en wil graag leren hoe je een lekkere, maar ook gezonde maaltijd (met voldoende voedingsstoffen) kan koken. Daarnaast lijkt me het fantastisch om door middel van lekkere gerechten andere mensen te laten zien hoe lekker (en gezond) de veganistische keuken is en kan inspireren om ook veganistisch te eten.
Groetjes,
Frederique

Antwoorden
Anca 25 juni 2018 at 18:36

Goede winactie!
Want jaaa, dat boek zou ik heel graag willen winnen . Ik heb het afgelopen half jaar gerevalideerd na een heftige bacterie en had dus tijd zat om zijn boek te lezen. Top! En overtuigend hoe goed/slecht eten voor je kan zijn. Wat goede recepten en ideeen zouden de ideale aanvulling zijn op het boek wat ik hier al in de kast heb staan

Antwoorden
Tessa 25 juni 2018 at 18:51

Ik zou het kookboek van Dr. Michael Greger heel graag winnen. Ik ben al een tijdje vegetariër, en nu zoekende in het veganisme. Hier kan ik wel wat hulp in gebruiken, dus ik denk dat ik het boek goed kan gebruiken.

Antwoorden
Kira 25 juni 2018 at 19:00

Hooi, ik ben nu ongeveer anderhalf jaar veganist en en ben heel blij met mijn keuze. Ik heb ook het gevoel dat het steeds makkelijker wordt om vegan te eten. Mijn ouders (ik ben 14 ☺️) hebben alleen soms nog wat moeilijkheidjes met vegantistisch koken, daarom zou ik heel graag het How not to Die kookboek willen winnen!! Xxx

Antwoorden
Gerbrig 25 juni 2018 at 19:00

Wat een supergave actie heb je weer! Ik doe graag mee. Ik volg je al een tijdje en heb nu ook jouw kookboek, waar ik al verschillende heerlijke gerechten uit heb gemaakt. Ik merk dat ik zo nu en dan wat struggle met de vraag of ik voldoende vitaminen, eiwitten en mineralen ed binnenkrijg met de vegan lifestyle die ik me steeds meer eigen maak. Dit kookboek zal mij daar perfect bij helpen!
Daarnaast wil ik je bedanken voor alle tips die je al hebt gegeven:). Liefs, Gerbrig

Antwoorden
Sara 25 juni 2018 at 19:01

Met zijn “How not to die” is mijn omslag naar het veganisme begonnen. Naast het milieu en dierenleed, ben ik altijd in gezondheid geïnteresseerd geweest. Na jaren chronisch verkoud geweest te zijn, is wfpb manier van eten voor mij omslag geweest. Nog nooit heb ik zo lekker in mijn vel gezeten. Met dit kookboek wil ik dit graag doorzetten en de motivatie behouden. Hierdoor kan ik lekkere gerechten voor mij en mijn ouders op tafel zetten, zodat we allemaal fit en vrolijk kunnen blijven.

Antwoorden
Suus 25 juni 2018 at 19:15

Hoi Lisa, sinds een tijdje ben ik geïnspireerd geraakt door jouw blog om vegan te eten. Helaas vind ik het nog moeilijk en volgens mij staat het boek vol met inspirerende recepten. Dit is de reden dat ik dit boek graag wil winnen!

Groetjes Suzanne

Antwoorden
Amke 25 juni 2018 at 19:17

Wil heel erg graag winnen! Kan ik lekker met vrienden koken en met al mijn lieve oppaskindjes!! Want alles wordt er met de paplepel ingegoten 🙂

Antwoorden
Irene de Groot 25 juni 2018 at 19:20

Like

Antwoorden
Zina Jorna 25 juni 2018 at 19:22

Ik doe graag mee met deze toffe winactie! Ik ben sinds 14mnd helemaal vegan, en ben hiermee begonnen voor de dieren, maar sinds ik t vegan pad ben gaan bewandelen heb ik steeds meer interessante informatie tot me gekregen over de gezondheids voordelen. Ik vind dit mega interessant en wil er nog meer over leren.. Ik heb het boek van dr. Gregor nog niet gelezen helaas, maar ik zou super graag beginnen door de recepten uit zijn kookboek te koken!

Antwoorden
Annemarie 25 juni 2018 at 19:25

Ik wil heel graag het How not to die kookboek winnen. Ik wil heel graag de stap nemen van vegetariër wat ik al heel wat jaren ben naar veganist. Ik heb al best lang last van bepaalde tekorten en zou graag aan de hand van het kookboek op de gezondste manier veganistisch willen gaan eten .

Antwoorden
miranda 25 juni 2018 at 19:34

ik wil graag het boek winnen omdat ik mijn vrienr heb kunnen overtuigen om vegan eten te proeven hij vind sommige dingen zo lekker dat mijn eten dan op is hahah vind ik niet erg, maar mn vriend en ik willen nieuwe inspiratie en hoe fijn kan dat als wij dit boek winnen en mn vriend nog meer vegan gaat eten, hij was soms koppig maar eet steeds meer vegan dingen, dus lieve lisa je maak mij en mn vriend erg blij mee dikke kus

Antwoorden
Kayleigh 25 juni 2018 at 19:34

Wat een interessant en handig artikel! Ik ben kleine stapjes aan het maken en deze boeken zouden hier erg goed bij van pas komen. Soms heb ik ook wel recepten nodig om te weten wat ik ga eten. Dank voor alle inspiratie!

Antwoorden
Linda 25 juni 2018 at 19:40

Ik zou graag het boek winnen! Ook de andere klinken interresant. Ik ben pas nieuw in het vegan zijn en vind her ooit moeilijk om toch te zorgen dat ik genoeg voedingsstoffen binnen krijg!

In ieder geval bedankt voor al je inspi! ❤️

Liefs linda

Antwoorden
Monique Sanders 25 juni 2018 at 19:50

Oh man! Dat boek zou ik graag willen winnen!! Ik heb al een paar keer totaal vegan geleefd maar telkens komt er weer een stom klachtje voorbij waar ik last van krijg en uiteindelijk me toch weer een week of wat laat terug vallen in oude gewoontes: pijn aan mijn hele gebit Volgens de huisarts vitamine B3 en 12 tekort. Brokkelende nagels, dof haar. Iets doe ik niet goed.. waarschijnlijk te weinig variatie of ik mis serieus belangrijke voedingsstoffen omdat ik bepaalde voeding niet ken/met mn 45 urige werk niet veel zin heb me nog verder bezig te houden met zoeken naar producten. Daarbij woon ik in het buitenland waar een mega vlees en melk cultuur bestaat (helaas) en totaal niet open minded zijn voor vervangers. Ik denk dat dit boek me bij mijn huidige poging tot 100% plantbased kan ondersteunen en de motivatie een beetje hoger houd

Antwoorden
Alicia 25 juni 2018 at 19:56

Lisa! Mijn vriend en ik zijn samen het boek How not to die aan het lezen, nadat jij dit als tip had gedeeld op instagram een tijdje geleden! Veel dank voor het delen van jouw weg en zoveel nuttige informatie, je inspireert enorm! We zijn erg blij met de wetenschappelijke onderbouwing in het boek en het kookboek zou voor ons zeer welkom zijn zodat wij de gezonde levensstijl makkelijker in de praktijk kunnen toepassen (nog belangrijker straks na mijn zwangerschap!). We doen graag mee met de winactie! Maar blijf vooral zoveel van jouw weg met ons delen! Liefs

Antwoorden
Dees 25 juni 2018 at 19:58

Jaaaa heel graag! Ben benieuwd naar de recepten!

Antwoorden
Evie 25 juni 2018 at 20:15

Ik wil ‘m graag voor mijn moeder winnen voor in haar nieuwe keuken. Ze raakt steeds meer geïnspireerd door plantaardig voedsel en ik hoop haar hiermee een stapje in de goede richting te geven. En natuurlijk een mooi cadeau dat op het nieuwe aanrechtblad kan shinen.

Antwoorden
Marsha Ann 25 juni 2018 at 20:15

Wauw dit kookboek wil ik heel graag winnen! Mij lukt het al aardig om de daily dozen dagelijks aan te tikken, mijn dochter is nog wat kieskeurig wat smaken betreft. Met nieuwe recepten hoop ik belangrijke voedingsmiddelen en een gevarieerd eten naar binnen te krijgen bij haar. Afgelopen jaren heb ik behoorlijk geleerd wat betreft gezonde voeding. Morgen wordt mijn dochter drie jaar, en wil haar in de opvoeding zoveel mogelijk meegeven wat betreft gezonde voeding. Jong geleerd is oud gedaan!

Antwoorden
Mandy 25 juni 2018 at 20:15

Jaaaaaaaa. Op jou aanraden meteen de Nederlandse versie aangeschaft ( de Engelse had ik al ) maar dit kookboek is van harte welkom. Vooral omdat mijn vriend nadat we een weekend binge watching aan documentaires gekeken hebben. Wil hij plantaardig gaan !!!!!!! Whoop Whoep !!!!! YaY zo blij 🙂

Antwoorden
Fleur 25 juni 2018 at 20:19

Heeee Lisa!! Ik zou het how not to die kookboek heel graag willen winnen omdat ik momenteel ik een lastige situatie zit; ik eet sinds een tijdje plantaardig vanwege mijn liefde voor milieu, dierenwelzijn en gezondheid. Tegelijkertijd probeer ik zelf aan te komen en steeds beter voor mezelf te zorgen na een stressvolle periode. Helaas heb ik thuis niet echt steun van mijn ouders/familie voor mijn keuze voor plantaardige voeding. Ik hoop dat ik met dit kookboek kan laten zien dat plantaardige voeding de beste en natuurlijk lekkerste:) is voor iedereen en dat ik eindelijk hun vertrouwen weet te winnen!!
Verder heb je een keileuke blog met veel lekkere recepten!!
Lieeeefs Fleur

Antwoorden
Lisagoesvegan 26 juni 2018 at 16:41

Hi lieve Fleur, gefeliciteerd jij hebt het How not to die Kookboek gewonnen! Kun jij je adresgegevens naar mij (info@lisagoesvegan.com) en info@uitgeverijpassie.nl sturen? Dan komt het boek jouw kant op! Veel plezier ervan! liefs Lisa

Antwoorden
Fleur van Geel 7 juli 2018 at 23:56

Hey Lisa!!!

Allereerst sorry voor dit hele late bericht!! Deze mail heb ik per ongeluk over het hoofd gezien de afgelopen weken… wat stom…
Ik hoop dat het nog niet te laat is voor het boek want ik vind het supertof dat ik hem heb gewonnen!!!
In ieder geval zal ik nu mijn gegevens doorsturen en hopelijk kan ik hem nog ontvangen!!!
Daarbij wil ik je in elk geval bedanken voor het uitkiezen van mijn reactie!!!!
Liefs,
Fleur

Antwoorden
Imke 25 juni 2018 at 20:36

Hii Lisa,
Normaal doe ik nooit mee aan winacties, maar deze spreekt mij aan!!! Op dit moment ben ik erg zoekende in hoe ik vegan kan eten. Ik begin steeds meer te geloven dat vegan eten echt het beste is voor je lichaam. Het is niet altijd even makkelijk maar ispiratie uit kookboeken helpt mij deze levensstijl voort te zetten. Dit inspirerende kookboek zou dus een perfect hulpmiddel zijn om met deze vegan leefstijl door te gaan. Fingers crossed Liefs, Imke

Antwoorden
Eline Gerrits 25 juni 2018 at 20:39

Wauw gaaf en inspirerend kookboek! Wok hem heel graag winnen zodat ik steeds makkelijker lekkere gevarieerde vegan recepten op tafel kan zetten en mijn omgeving kan inspireren. Wil mensen om mij heen zo graag laten zien en proeven hoe lekker vegan eten is! Merk dat mijn omgeving er ‘moeite’ mee heeft dat ik stress vaker helemaal plantaardig eet, mooie kans om vriendinnen uit te nodigen om te komen eten en uit het boek en mooi menu samen te stellen! Liefs Eline

Antwoorden
Mathilde 25 juni 2018 at 20:47

Wat fijn dat je een kookboek weggeeft! Ik zou het graag winnen omdat een vriendin van mij sinds kort veganist is en steeds haar Daily Dozen probeert te halen – ze vinkt het dan aan met de app. Maar ze gaf aan dat ze het zo moeilijk vindt om elke dag voldoende van de ‘dozen’ binnen te halen. Ik zou voor haar uit dit boek koken en dan ben ik zeker dat ze makkelijker haar doelen haalt… en mee eten is voor mij ook niet onprettig, natuurlijk 😉

Antwoorden
Annette van Es 25 juni 2018 at 20:54

Oh ik hartje kookboeken! Dat is hoe ik heb geleerd gezond te koken. Dus ik zou dit boek graag winnen! WANT: zo kan ik vaker vegan koken, let ik op mijn gezondheid, kan ik anderen inspireren, kan ik vaker voor vrienden en familie koken, ik verdien het en omdat ik nooit wat win Haha. Liefs! Annette

Antwoorden
Lotte 25 juni 2018 at 21:00

Oh wauw, wat een feestje dat er nu ook een receptenboek is! Hier zou ik heel graag een hoop inspiratie uit opdoen!

Antwoorden
Evi 25 juni 2018 at 21:05

Mijn boekenlijstje is hierbij in ieder geval gegroeid!!!
Ik houd van kookboeken en maak ook veel recepten van jouw blog en boek, maar ook van de blog en boeken van The Green Happiness. Ben nu 1,5jr vegan, maar nieuwe recepten ontdekken doe ik nog altijd graag! Heel benieuwd naar het kookboek van Dr. Michael Gregor! 🙂
Winacties zijn altijd leuk, dus fingers crossed en hopen dat ik deze keer eens word uitgekozen (:

Antwoorden
Jaleesa Isabella 25 juni 2018 at 21:08

Wat een leuke actie Lisa! Mooi artikel de andere boeken lijken ook erg interessant. Ik wist niet dat er ook een receptenboek was. Echt geweldig! Het is voor mij soms echt nog even zoeken om iedere week een gevarieerd menu voor ons gezin op te stellen. ! Liefs Jaleesa

Antwoorden
Naomi Thomas 25 juni 2018 at 21:10

Ik zou dit boek hééééél graag willen winnen om mijn vegan kookboeken verzameling aan te vullen

Liefs,
Naomi x

Antwoorden
Naomi 25 juni 2018 at 21:13

Ik ben begonnen met jou boek, waar ik inmiddels al verschillende favoriete gerechten uit heb. Nu opzoek naar nieuwe inspiratie. Hopelijk lukt het met deze winactie!

Antwoorden
Kim 25 juni 2018 at 21:27

Ik zou dit boek heel graag willen winnen! Ik heb het boek “how not to die” in de last liggen. Echt super interessant!! Zou helemaal leuk zijn om dit aan te vullen met het kookboek en op die manier zijn adviezen op te volgen en een hoop inspiratie uit op te doen.

Antwoorden
Lieu 25 juni 2018 at 21:44

Dr greger is geweldig! Het boek is heel goed geschreven: goede balans van wetenschappelijk info (niet te medisch) en handige tips! Ik heb al veel vrienden enthousiast gekregen. Ook over zijn daily dozen app. Ik zou graag het kookboek willen winnen 🙂

Antwoorden
Grace 25 juni 2018 at 21:48

Zou een goede aanwinst zijn naast how not to die die ik laatst heb aangeschraft na het lezen van je blog!!

Antwoorden
Milou de Jong 25 juni 2018 at 21:48

Hallo Lisa

Het boek heb ik een half jaar geleden besteld en ben nu bij part 2! Echt een goed boek met onderbouwing. Het receptenboek heb ik niet en zou erg leuk zijn om deze te winnen!! Liefs✨

Antwoorden
Myrthe Geerts 25 juni 2018 at 21:52

Ehm nou… Omdat ik niet dood wil. 😉 Ik eet bijna volledig vegetarisch maar wil de volgende stap misschien ook maken. Maar ik vind het zo moeilijk geen kaas meer te eten en heb daarnaast verschillende intoleranties. Misschien kan dit me helpen!

Antwoorden
Michelle van Eijk 25 juni 2018 at 21:57

Omdat ik super graag wil overstappen naar een volledig plant-based leven, maar nog baat heb bij inspirerende recepten om dit lekker, gevarieerd en op een gezonde manier te doen. Keep on inspiring Lisa!

Antwoorden
Demi 25 juni 2018 at 22:02

Hoi Lisa,

Wat een super toffe witactie, en natuurlijk wil ik net als vele andere een gokje wagen om dit fantastische kookboek te mogen winnen.
Sinds een klein jaartje eet ik nu volledig vegan/whole foods plantbased. En ben ik mezelf meer gaan verdiepen in de gezondheidsvoordelen en ben nieuwsgierig naar nieuwe recepten! Met dit boek zal ik weer een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen in mijn lifestyle als vegan, weer nieuwe dingen/recepten ontdekken en zo ook de mensen uit mijn omgeving kunnen verleiden met de heerlijke maaltijden (net zoals uit jouw kookboek al doe! ;)!

Antwoorden
Margot 25 juni 2018 at 22:09

Ik zou graag het kookboek willen winnen om lekkere en gezonde receptjes te kunnen maken voor mijn huisgenootjes om ze te laten zien hoe heerlijk veganistisch eten is. En natuurlijk om het boek subtiel op ons aanrecht te leggen zodat ze hopelijk zelf ook er even in bladeren….

Antwoorden
Marjorie 25 juni 2018 at 22:17

-winactie- altijd leuk! Super tof weer!
Ik ben nog een rookie wat vegan eten betreft. Jouw boek heeft mij aardig op weg geholpen, maar zou nog wat meer motivatie en vooral inspiratie willen hebben.

Antwoorden
Christel otten 25 juni 2018 at 22:25

Ik ben een beetje mijn weg proberen te vinden in voeding en wat het doet met je gezondheid. Ook veel info aan het verzamelen over plantaardig eten. Deze winactie komt als geroepen en doe dus graag mee

Antwoorden
Baudina 25 juni 2018 at 22:27

Wij zijn als gezin sinds januari vegan gaan eten. Nieuwe recepten en inspiratie is zeer welkom! Onze kinderen vinden het super leuk om te helpen in de keuken.

Antwoorden
Veerle 25 juni 2018 at 22:29

Hi Lisa!
Wat een leuk artikel van de boektoppers volgens jou.
Ik zou héél graag het boek van Dr Greger winnen. Ik ben in 2017 op vegan cruise gegaan (echt food heaven, ben wel 4 kilo aangekomen :-D) en daar gaf hij een lezing. Voor die lezing kende ik hem van haar noch pluim, maar toen ik er buitenkwam, was ik nóg meer overtuigd van de voordelen van een plantaardige levensstijl en waarom. Dr Greger is zo gepassioneerd in wat hij doet, dat het werkelijk aanstekelijk werkte. Helaas heb ik de kans niet gehad hem te ontmoeten na de lezing om een boek te kopen, dus waag ik hier even m’n kans om zijn kookboek te winnen. Het water staat me nu reeds in de mond!
Fingers crossed…
Liefs,
Veerle

Antwoorden
Marjolein 25 juni 2018 at 22:29

Wat leuk dat hij ook een kookboek heeft uitgebracht, ik zou graag wat dingetjes hieruit willen uitproberen!!

Antwoorden
Kiki 25 juni 2018 at 22:31

Jaa! Zijn boek is geweldig! Ben erg benieuwd naar de recepten, het boek ziet er heel mooi uit!

Antwoorden
Marloes 25 juni 2018 at 22:36

Ik ben net terug van twee maanden Bali, waar ik echt ben wakker geschut door het zien van de hoeveelheid plastic die wij met z’n allen produceren en oa in de zee terecht komt. En daarnaast ben ik ook enorm wakker geschut door de misselijkmakende berichten in het nieuws over het leed van dieren. Ik ben op mijn manier bezig om elke dag een stapje verder te komen om mijn leefstijl te veranderen wat zowel ten goede komt van het milieu, dieren en bovendien ook nog eens heel gezond is voor mezelf. Ik zou heel graag dit kookboek winnen om nog meer inspiratie en motivatie en ondersteuning te krijgen bij meer en meer plantaardig te gaan eten.

Antwoorden
Ellemijn Nonkes 25 juni 2018 at 22:41

Hee hee Lisa,
Kortgezegd: ik zou dit boek heel graag willen geven aan mijn veganistische moeder, die altijd zo ontzettend creatief kookt voor mijn vleesetende vader. Ik heb ontzettend veel respect voor haar, omdat ze hem niets oplegd maar hem toch, stapje voor stapje, liefdevol laat inzien dat het ook zonder kan. Dit boek zou mijn moeder en mijn vader beide gezonde en kleurrijke inspiratie geven.

Liefs Ellemijn

Antwoorden
Carola 25 juni 2018 at 22:43

Ik zou heeeel graag uit het hoe overleef je kookboek willen koken! Het effect van plantaardig eten op je gezondheid ben ik heel erg mee bezig en dit boek is daar een geweldige aanvulling op. Zo kan ik vrienden en familie hopelijk nog meer overtuigen 😀

Antwoorden
Floor 25 juni 2018 at 22:57

Haj! Net als mijn vele voorgangers hier maak ik graag kans om het kookboek te winnen! Ik wil graag kennis maken met de vegan keuken en dit boek zou daar natuurlijk perfect voor zijn! ‍

Antwoorden
Annelies 25 juni 2018 at 23:09

Jaaaa, ook ik wil graag dit kookboek winnen! Ik ben op dit moment bezig met het ‘gewone’ boek van dr. Greger, en ik vind het zo boeiend! Daarom ook zeer benieuwd naar het kookboek! Dat zijn vast recepten waarbij je zeker weet dat je voldoende voedingstoffen binnen krijgt. Dat vind ik nog wel eens lastig, dus dat zou ik fijn vinden!

Antwoorden
Shanna 25 juni 2018 at 23:10

Ik ben gek op nieuwe kookboeken en zeker van dit soort boeken die net even anders zijn dan de rest!

Antwoorden
Betul 25 juni 2018 at 23:13

Waauw wat een mooi boek met prachtige plaatjes!! Ik zou het boek heel graag willen winnen. Ik doe een aantal keer per jaar een vegan maand, dus kan wel wat inspiratie gebruiken. En een mooie aanvulling op mijn kookboeken verslaving

Antwoorden
Charlotte 25 juni 2018 at 23:14

Wauw Lisa!! Wat gaaf ik doe mee want dit is Mn kans!! Ik hou dus ontzettend veel van mijn paps en mams!! Maar ik vind dat ze beter voor zichzelf kunnen zorgen wat betreft roken en qua voeding, ik wil ze nog heel lang naast me hebben en vandaar dat ze gewoon ECHT deze recepten moeten gaan proberen!! Ik ben zelf al 4 jaar veganistisch en Mn hele leven vegetariër geweest. Mijn ouders daarentegen niet en ik wil gewoon dat ze een soort grote samenvatting aan recepten hebben waarvan je gewoon weet dat ze wetenschappelijk perfect zijn!! Ik gun het ze gewoon echt en je weet maar nooit tot hoever ze ervoor open staan

Antwoorden
Tessa 25 juni 2018 at 23:26

wauw ik doe héél graag mee met deze winactie Ik probeer mijn weg te vinden in voeding wat dit doet met mijn voeding. Ik heb al sinds mijn 10e eczeem en sinds ik vegetarisch eet merk ik dat mijn houd rustiger is. ☺️ Daarom eet ik steeds vaker plantaardig en dit bevalt mij ontzettend goed. Ik zou heel graag het boek willen lezen en meer willen leren over voeding en gezondheid En daarnaast nieuwe recepten zijn altijd welkom

Antwoorden
Tessa 25 juni 2018 at 23:26

wauw ik doe héél graag mee met deze winactie Ik probeer mijn weg te vinden in voeding wat dit doet met mijn gezondheid. Ik heb al sinds mijn 10e eczeem en sinds ik vegetarisch eet merk ik dat mijn houd rustiger is. ☺ Daarom eet ik steeds vaker plantaardig en dit bevalt mij ontzettend goed. Ik zou heel graag het boek willen lezen en meer willen leren over voeding en gezondheid En daarnaast nieuwe recepten zijn altijd welkom
ANTWOORDEN

Antwoorden
Eva 25 juni 2018 at 23:37

Hallo Lisa,
Wat een mooie winactie! Ik doe graag mee. Ik bewonder de “vegan lifestyle” en wil me er graag meer in verdiepen. Toch vind ik het lastig hoe precies. Ik heb al jaren veel darmklachten en hoop stiekem dat vegan eten die klachten toch wat kan verminderen… dit boek zou een mooi begin zijn.. van hopelijk een levensstijl die meer duurzaam is, mijn footprint verkleind en wellicht ook mijn klachten verminderd? Laten we het hopen!

Antwoorden
Amber 26 juni 2018 at 00:04

OMG, een kookboek van dr Greger! Ik zou graag dit kookboek willen winnen omdat ik mijn zus graag een stapje verder op weg zou willen helpen naar een plantaardig voedingspatroon. We hebben allebei Lyme en hartproblemen zitten bij ons in de familie waardoor het eigenlijk beter voor ons is om plantaardig te eten. Mijn zus woont alleen op zichzelf en ze mist soms gewoon inspiratie hoe ze een gezonde plantaardige maaltijd op tafel kan zetten. Dus ik zou haar hier graag met dit boek een steuntje in de rug willen geven!

Antwoorden
Odette 26 juni 2018 at 00:06

Waarom ik dit boek wil winnen is omdat mijn dochtertje van 6 lijn op het juiste pad aan het brengen is. Ze is nu flexitarier en wil dit uitbouwen naar vegetariër/veganist omdat ze niet tegen dierenleed kan. Ik vind dit een mooi initiatief waarbij mama moet steunen. Zeker omdat ze nu al zegt dat vlees en melk slecht is. Maar dan heb ik ben ik bang echt hulp nodig. Receptenboeken met nieuwe impuls zijn zeer welkom.

Antwoorden
ANNEKE 26 juni 2018 at 00:10

Omg het how not to die kookboek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, deze kans laat ik natuurlijk niet voorbij gaan! Ik ben de laatste tijd aan het zoeken naar makkelijke gezonde recepten: en wie kan je nou beter adviseren dan Dr. michael greger!! ziet er heerlijk uit. Zou graag op een toegankelijke manier zo nieuwe recepten uit willen proberen 🙂 xx

Antwoorden
Robin pieterse 26 juni 2018 at 00:11

Hoi! Ik ben echt megafan van dr. Greger, want onder andere dankzij zijn boek is mijn vriend in remissie van zijn chronische darmziekte! Hij was echt doodziek toen ik hem leerde kennen, en dankzij een plantaardig dieet is hij nu zo veel sterker, zelfs zijn dokters staan versteld! Ons eten is wel vaak heel ‘saai’ en simpel, dus een receptenboek vanuit de wetenschappelijke basis van greger lijkt mij ideaal voor hem!

Antwoorden
Sammy-Jo (JoJo) 26 juni 2018 at 00:29

Wauw van dit boek had ik nog nooit gehoord. :0
En wat een gave winacties heb jij altijd.
Mensen bewuster laten eten en kunnen laten zien dat plantaardig voedsel goed voor ons lichaam is. <3
Daarom nu al meer dan een jaar vegan en ben er trots op.
Wat zou dit kookboek mooi naast jou kookboek staan.
Voeding blijft interessant.
Mensen denken altijd als je veganistisch eet, dat je dan alleen een beetje sla en groenten eet.
Hiermee kan ik mijn vrienden nog eens laten zien en proeven dat het niet alleen maar sla en groenten zijn.

Antwoorden
Lies 26 juni 2018 at 00:38

Oh wauw heb net how not to die uitgelezen. Waf een prachtvent! Dit kookboek lijkt me echt zooooo gaaf!

Antwoorden
Veerle 26 juni 2018 at 01:02

Ik zou super graag het kookboek van Michael Gregor willen winnen! Ik ben enorm van van hem(ik luister ook naar zijn podcasts) en ik kan mijn ouders en zus en broer niet overtuigen dat veganistisch eten super lekker kan zijn. Dus ik hoop echt dat ik nu de kans krijg om ze met zo een boek te kunnen overtuigen, dat wat ik al allemaal heb verteld en wat ze niet geloofde, echt wel waar is!

Antwoorden
Juul 26 juni 2018 at 06:09

Jaaaaa! Leuk, ik loot graag mee

Antwoorden
Juul 26 juni 2018 at 06:10

Jaaaa! Leuk! Ik loot graag mee (en nu met een goed getypt mailadres, iets met kinderen en slaaptekort )

Antwoorden
Evelien 26 juni 2018 at 07:42

Hey Lisa,

Sinds kort ben ik (altijd omnivoor geweest) overgestapt op volledig vegetarisch en deels vegan eten. Vegetarisch eten gaat me supergoed af, maar met vegan eten loop ik soms nog tegen dingen aan en heb ik af en toe het idee dat ik alleen maar hetzelfde eet keer op keer. Dit boek zou mij enorm helpen! Ik ga ook een aantal van je andere boeken lopen, waaronder die van Frans de Waal! Thanks voor je inspiratie!

Liefs Evelien

Antwoorden
Shari 26 juni 2018 at 07:51

Iedereen heeft zo een mooi betoog geschreven over waarom zij dit boek graag willen winnen. Ik hier, kan alleen maar bedenken dat ik dit boek mega graag wil omdat Dr. Greger gewoon de bom is. Wellicht geeft zijn brainfood mij meer inspiratie voor de toekomst :p

Antwoorden
Nee 26 juni 2018 at 08:07

Het kookboek lijkt me heel geschikt voor mijn moeder die steeds vaker plantaardig wil eten maar niet echt een keukenprinses is. Met dit boek zou ik haar denk ik heel blij maken. En ik weet zeker dat er voor ons ook iets lekkers en gezonds op tafel komt als we komen eten.

Antwoorden
Joanne Boonstra 26 juni 2018 at 08:11

Wat een super leuk artikel! Ik ben dol op lezen en al helemaal over vegan food! Ik eet inmiddels 2,5 jaar plantaardig en ik ben er nog steeds heel erg tevreden over en heel blij dat ikcdestinds de keuze heb gemaakt. Ik heb wel het PDS en mag/kan daarom sommige producten met veel plantaardige eiwitten niet eten (sommige peulvruchten, soja, etc.). Heb jij hier nog tips voor? En anders: misschien uit het kookboek? Daarom doe ik ook graag mee aan de winactie!
Ik ga zeker de boeken binnenkort bij langs! Mooi vakantieklusje (die totaal niet vervelend is).

Liefs,
Joanne

Antwoorden
Julia 26 juni 2018 at 08:27

Het lijkt me geweldig om mijn recepten kennis uit te breiden met het How not to die kookboek! How not to die heeft voor mij zo veel veranderd! En ik zie nog een paar tussen jouw tips staan waar ik me ook snel in ga verdiepen!!! Thanks Lisa for spreading the word!

Antwoorden
Remke 26 juni 2018 at 09:23

Gaaf! Ben heel benieuwd naar al deze boeken geworden!

Antwoorden
Esther Kuipers 26 juni 2018 at 09:56

Oh wat wil ik dat boek graag! Ik worstel al jaren met m’n gezondheid en sinds ik meer vegan ben gaan eten merk ik zoveel meer energie. Ik wil vooral aan m’n omgeving laten zien dat het niet moeilijk is vegan te koken en wat het doet voor je gezondheid. Dank voor al je inspiratie! Liefs

Antwoorden
Elke 26 juni 2018 at 10:11

Hoi Lisa, ik zie net je insta story en werd meteen enthousiast. Ik heb veel can dr Greger (Nutrition Facts) video’s gekeken en hij heeft nu dus ook een kookboek! Helemaal te gek. Ben erg benieuwd hoe die is. 🙂
Ps blijf vooral doorgaan met wat je doet! Echt super dat je je zo inzet.
Liefs, Elke

Antwoorden
Mandy 26 juni 2018 at 10:15

Ik volg je al een tijd op Instagram en ben altijd geïnspireerd door je eet tips! Ik heb heel veel darm problemen en probeer daarom.steeds vaker bewust vegan te eten. Daarom lijkt dit boek me een super goed uitgangspunt!! Ik duim dat ik m mag winnen !

Antwoorden
Veronica huveneers 26 juni 2018 at 10:44

Ik wil graag winnen! Ik wil overleven en genezen en de ongeneeslijke ziekte waar ik mee deal WEL genezen!

Antwoorden
Fien 26 juni 2018 at 10:50

Wat een fijne tip! Drie keer gelezen zei je? Héél benieuwd, ik ga hem lenen in de bieb!
X Fien

Antwoorden
Nathalie 26 juni 2018 at 10:54

Joe hoe! Het boek dat ik zo graag wil winnen! Zou echt heel erg van pas komen!

Antwoorden
Laura Van Cutsem 25 april 2020 at 11:02

Als een overtuigde veganist is het zo tof om te zien dat er steeds meer en meer mensen opkomen voor een vegane levenstijl.
Mooie website en goede leestips!

Antwoorden
Sylvia 1 juli 2020 at 15:59

Als nieuwkomer in veganland en op jouw mooie website sluit ik mij graag aan bij de lange rij mensen die mij hierboven voorgaan en die ook allemaal graag dat hele mooie kookboek van Dr. Michael Greger zouden willen winnen. Ik ook heel graag dus…:)
Als kind vond ik het al verschrikkelijk dat wij thuis vlees aten en dat ik dat ook op MOEST eten van mijn ouders, anders zou ik dood gaan, dzo dachten zij toen! (Zelfs mijn konijn Knabbel werd toen opgegeten tot mijn grote verdriet). Nu ben ik al zo’n 35 jaar vegetariër met 1x per week vis. Het laatste jaar heb ik koolhydratenarm gegeten. Maar nu voel ik steeds meer het verlangen om de overstap te maken naar volledig vegan. Het schijnt zó ontzettend gezond te zijn en het beïnvloed ook je geest heel positief en liefdevol. Wie wil dat nou niet?Jouw stijl van schrijven over vegan spreekt mij aan en nu lees ik jouw tips en recepten en nog veel meer met heel veel plezier en belangstelling: heel inspirerend! Dank je wel hiervoor! Lieve groet. Sylvia

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.