Skip to content

03 nov 2015 Makkelijke en snelle pompoenstoof

Ik heb dit gerecht al een keer met jullie gedeeld, maar omdat de winter weer voor de deur staat, de dagen langer zijn en je gewoon behoefte hebt aan warme gerechten, deel ik deze Pompoenstoof gewoon nog een keer. Mag wel toch? Hij is zo makkelijk én lekker!

Oh men, wat was dit lekker.

Makkelijke en snelle Pompoenstoof - Lisa goes Vegan

Sinds kort heb ik een vegan kook clubje met twee super lieve collega’s, gewoon zelf ‘opgericht’. Tijdens het stappen ging het over plantaardig eten en toen besloten we de samen de ‘uitdaging’ aan te gaan; we zijn van plan om de beurt een vegan etentje te geven! Nee, geen 4-gangen diner, maar gewoon een simpel lekker plantaardig en gezond gerecht. En dat bevalt ZO goed dat ik na elke keer meteen uitkijk naar de volgende keer!

Ik beet het spits af en maakte een freekeh-gerecht met geroosterde pompoen, het recept kun je hier vinden. Daarna aten we bij Lieke en kregen we een boerenkoolsalade met cranberry’s, pecannoten en spruitjes voorgeschoteld. Dat was ook ontzettend goed! En vorige week aten we bij mijn vriendinnetje Lauren deze pompoenstoof maakte! Ook ZO lekker! En Lau vertelde dat het vrij simpel was om te maken. Wat wil je nog meer?

Makkelijke en snelle Pompoenstoof - Lisa goes Vegan

Makkelijk snelle pompoenstoof 

Ingrediënten voor 2-3 personen

 • 1 prei
 • 1 flespompoen
 • 1 ui
 • 1 pot witte bonen (mét vocht/geen tomatensaus)
 • 3 takjes verse tijm/rozemarijn
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 zakje salie (ongeveer 8 salie bladeren)
 • (optioneel; edelgistvlokken)

Methode

 1. Snijd de ui, knoflook en prei (was deze eventjes ook) fijn. Zorg dat je de knoflook niet te klein snijdt, dan verbrandt deze sneller. Maak de flespompoen schoon en snij ze in blokjes van 3 cm.
 2. Fruit de ui, pompoen, prei en knoflook aan in een stoofpan voor 5-10 minuten. Voeg hierna de tijmtakjes en hele saliebladeren toe (hier komt heel veel geur vanaf) en bak nog even door voor een paar minuten.
 3. Voeg de witte bonen met het vocht, zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook zachtjes tot de pompoen gaar wordt: zo’n 10-15 minuten.
 4. In het originele recept wordt er Parmezaanse kaas aan toegevoegd, je kunt hiervoor in de plaats edelgistvlokken gebruiken! Super lekker, gelijksoortige smaak en heel voedzaam.

Serveer de stoof in een diepe kom. De dag erna is deze stoof nóg lekkerder. 

Ga je hem maken? Laat je mij weten wanneer jij deze pompoenstoof hebt geprobeerd of wilt proberen? Ben benieuwd of jullie net zo gek erop zijn als ik. Laat het me weten via FacebookInstagram of hieronder via de comments en gebruik #lisagoesvegan zodat ik je kan reposten.

Liefs, Lisa

P.s. jullie kunnen nog steeds mijn boek bestellen! Daar staan onder andere deze heerlijke vegan koekjes in 😉 

Makkelijke en snelle Pompoenstoof - Lisa goes Vegan

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *