Hotspot: Lavinia in Foam Café

Hotspot: Lavinia in Foam Café

De grootste glimlach verscheen er op mijn gezicht toen ik een uitnodiging kreeg voor een bloggers-ontbijt bij Lavinia in het Foam Café! Yeeeey ik ben zo dik fan van Lavinia. En van bloggersevents. En van ontbijtjes. En van mooie fotografie. En sinds 1 januari zit de hotspot Lavinia in Foam Café en daar was ik nog niet geweest dus dat kwam heeel goed uit.

 

Hotspot: Lavinia in Foam Café

Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan

Dus, mijn vrijdagmorgen kon niet meer stuk. Ik dacht dat het 9 uur echt stipt begon (chaoot dat ik ben), dus ik zat braaf om 9 uur in het café, als eerste van iedereen haha. Gelukkig kwam Merel van de Groene Meisjes ook even later binnenwandelen. Ook zo goed op tijd. Serieus, kennen jullie Merel al? Wát een geweldige leuke meid is dat zeg. Ik ‘kende’ Merel al van Instagram (hoe raar klinkt dat haha) maar nee, ze is nóg veel leuker in het echt!

Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan

De rest van de bloggers druppelde langzaam binnen en zo kwamen Jessica van Eatrunlove, Denise van Personal Body Plan en Marte van Moderne Hippies naast ons zitten. Stuk voor stuk ook zulke leuke meiden.

Na een halfuurtje kregen we een private tour door Foam, voordat het museum open ging. Foam is een gaaf museum op de Keizersgracht die zich via tentoonstellingen, publicaties en discussie op relevante ontwikkelingen binnen de fotografie richt. Wij begonnen met een paar eerste foto’s afkomstig uit de jaren 60 wat heel indrukwekkend was. Het museum is echt heel gaaf ingericht, met veel trapjes, verschillende zalen en zelfs een zolder met gave meubels en een speciale Foam Editions collectie.

Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes VeganIk kan veel vertellen over de foto’s die ik heb gezien, maar ik zou gewoon zeggen: je kan het beste zelf  gaan kijken! Heb jij ook zin in een leuke rondleiding ? Op donderdag en vrijdag kan je een gratis rondleiding door Foam krijgen tussen 18.30-19.30 uur en is het museum tot 21.00 uur geopend. Daarna kan je in Foam Cafe by LAVINIA lekker eten. Perfecte avond zeg ik zo.

Op vrijdagavond heeft LAVINIA ook nog live muziek, Gin & Tonics en allerlei verantwoorde borrelsnacks. Hoe leuk voor de vrijdag avondborrel? Is weer eens wat anders dan je vaste stamkroeg. Toen we terugkwamen van de rondleiding stond al dit lekkers klaar voor ons. Een lekkere groene cocktail met komkommer, venkel, appel, limoen & gember. En kijk hoe prachtig deze chiapudding potjes eruit zien! De chiapudding was gemaakt met kokosmelk, zo lekker romig.Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan

Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan

Naast deze prachtige chia-potjes kregen we ook een papaya met kokosyoghurt. Eigenlijk allebei in eerste instantie niet zo dol op. Papaya vind ik een beetje ‘melig’ en weinig smaak hebben en kokosyoghurt vind ik heel ‘boterig’ smaken. Anyway, ik wilde deze toch proberen, ja omdat het er ZO goed eruit ziet. En het was echt héél lekker, goede verhouding en de kokosyoghurt was heel lekker gemaakt met granola, verse aardbeien en rode besjes. Ik pikte ook even wat raw-food balletjes mee. De lekkerste vond ik (nog steeds) de linker met abrikoos. Toen we dachten dat ons buikje vol zat, kwam er nóg iets op tafel. Goddelijke ‘pizzetta’ met rabarber en munt! Het duurde anderhalve minuut voordat deze op haha.

Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan

Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan

Jeetje, wat hebben wij heerlijk gegeten. Het lekkerste? Ik ga dan toch voor de chia-pudding met kokosmelk en de pizzetta met rabarber en munt. Heel origineel en allemaal vegan.

Na afloop kregen we nog een Goodie-bag van wat posters van Foam en vond ik (aan het einde van de dag) dit potje met een heerlijke salade van Lavinia ! Ik heb hem meteen die avond gegeten.Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan

Lavinia zit nu sinds 1 januari dit jaar in het Foam Café, dus eigenlijk niet zo lang nog. Het neemt niet weg dat je gewoon snel erheen moet. Echt een een top locatie voor een dagje met je mama, vriend(in), een vriend uit het buitenland of die ene date waar je graag iets leuks/origineels mee wilt doen. Je kan overigens ook gewoon alleen een lekker taartje of koffietje bij Lavinia komen nuttigen, zonder dat je entree voor het Foam hoeft te betalen.

Laat je het me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder als jij bent geweest?

Liefs, Lisa

Foam (Museum) -Keizersgracht 609,  1017 DS Amsterdam, tel 020 551 6500
mail: info@foam.org website: www.foam.org

Foam Café by Lavinia: Openingstijden:

Dagelijks 10.00 – 18.00 uur
Don – Vrij 10.00 – 21.00 uur

Hotspot: Lavinia in Foam Café - Lisa goes Vegan

Merel, Marte, Denise & ik in het Foam Cafe 

Geen reactie's

Geef een reactie