Skip to content

06 jun 2019 Koffie-karamel bars met pecannoten

Deze taartjes zijn niet alleen heerlijk bij de koffie, maar ook gemaakt mét koffie. De kruimelige zandbodem in combinatie met de sticky koffie-karamel en geroosterde pecannoten, is echt het einde. Vandaag deel ik het recept voor deze no-bake koffie-karamel bars met pecannoten.

Café Intención Ecológico

Dat ik dol op koffie ben, dat wist je allang. Het fairtrade & biologische koffiemerk Café Intención Ecológico (in de opvallende gele verpakking) heb je ongetwijfeld al vaker bij mij voorbij zien komen. Naast dat hun koffie van goede kwaliteit is, zet Café Intención zich in voor een eerlijke handelsprijs en betere arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren. Iets wat ik heel belangrijk vind.

Ik gebruik Café Intención niet alleen om een espresso of lekkere cappuccino met havermelk te maken, maar ook om te verwerken in zoete baksels. De espresso-melange vind ik het lekkerste omdat deze krachtig van smaak is. Heel geschikt om deze taartjes te maken waar je geen oven voor nodig hebt.

Koffie-karamel bars met pecannoten

Ingrediënten voor 9 bars bakvorm van 20 x 20 cm

Bodem

 • 200 gram Digestive koekjes
 • 2 el kokosolie (gesmolten)
 • 2 el ahornsiroop

Koffie-karamel

 • 10 dadels, ontpit
 • 50-75 ml water
 • 2 x shots espresso van Café Intención
 • snuf zout
 • 50 gram pecannoten (geroosterd)

Methode

 1. Bodem: Maal de koekjes in een blender of keukenmachine totdat er een zandachtige structuur ontstaat. Voeg de gesmolten kokosolie en ahornsiroop toe en laat nog een keer goed draaien.
 2. Bekleed de bakvorm met wat bakpapier en stort het zanddeeg op de bodem, druk goed aan met je handen. Zet even in de vriezer om stevig te laten worden.
 3. Begin ondertussen aan de koffie-karamel. Ontpit de dadels. Voeg ze samen met het water, de (afgekoelde) espresso shots en een snuf zout in de keukenmachine en laat draaien totdat er een gladde structuur ontstaat. Voeg eventueel nog wat extra water toe om het mixen te vergemakkelijken.
 4. Haal de bakvorm uit de vriezer en verdeel de koffie-karamel over de bodem. Versier met de (geroosterde) pecannoten en breek ze eventueel in kleinere stukjes. Zet de bakvorm nog minimaal 15 minuten in de vriezer, om op te stijven.
 5. Houd je mes even onder warm water en snijd vervolgens voorzichtig in (9) vierkantjes of andere gewenste vorm. Je kunt er ook kleinere blokjes van maken, want de bars/taartjes zijn best machtig.

Serveer de koffie-karamel bars met een lekkere kop koffie (of thee) of vries ze in voor later. Ga jij deze bars maken? En kende jij de koffie van Café Intención al? Mocht je op zoek zijn naar ander lekkers met koffie, check hier dan al mijn andere recepten met koffie.

Liefs, Lisa

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Café Intencion. Lees hier mijn disclaimer.

2 Reacties

 1. Staat nu in de diepvries. Lijkt me heel erg lekker. Vond het dadelmengsel wat aan de krappe kant en ik had al 15 dadels genomen. Heb maar een heel klein beetje water toegevoegd om het niet te nat te laten worden. Ben benieuwd hoe stevig het geheel is als ik het straks uit de diepvries haal. Dank voor de inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *