Hotspot: Mana Mana

Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan

Hotspot: Mana Mana

Soms besef ik niet dat ik zo’n ontzettende bofkont ben. Ik ben helemaal gezond, ik heb super lieve vrienden en familie, woon in hartje Amsterdam, met mijn twee lieve zussen, naast de Albert Cuyp markt en tussen zoveel prachtige en heerlijke restaurantjes.Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik de keuze heb om plantaardig te eten. Laatst vroeg iemand mij: ‘Maar zou je dan ook geen vlees eten, als je dat zou moeten om in leven te blijven?!’

Hotspot: Mana Mana

Tja dat zijn altijd die lastige en retorische vragen waar het eigenlijk totaal niet om gaat. Het echte antwoord is duidelijk en ja, tuurlijk zou ik mijzelf dan boven een dier kiezen als het gaat om leven of dood. Ik ben een mens. Maar dat is nou precies waar het om gaat, ik hoef  dat niet. Ik hoef niet te kiezen tussen mij of een dier. Ik kan kiezen voor mijzelf EN het dier. En dat vind ik prachtig en daar ben ik heel dankbaar voor. Ja, even een besefmomentje:)

Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan

Maargoed, back to reality. Ik ben momenteel bezig met mijn laatste onderdeel van mijn masterscriptie en breng dágen door in de bibliotheek. Ik ben gaar, moe, gestresst en heb niet echt zin om te koken. Daarom was ik ook zo blij toen mijn moeder afgelopen vrijdag voorstelde om bij Mana Mana te gaan eten.

Ik beloofde jullie nog een Mana Mana post en hier komt ie dan. De foto’s zijn niet heel helder, maar bekijk het met een vrijdagavond-knipoog.

Mana Mana

Mana Mana is een Israëlisch restaurant dat voorheen in een zijstraat van de Ceintuurbaan zat. Het is niet super groot, maar heel gezellig en easy going. Je komt binnen en loopt meteen de keuken in waar je al veel lekkers ziet. Je kan beneden voor het raam zitten en boven hebben ze nog een stuk of 4 tafels. De kaart is grotendeels vega en vegan, met 1 vleesgerecht, dus je kan prima een gemengd gezelschap hier naar toe nemen.

Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan

foto gepikt van Yelp om jullie te laten zien hoe het er van buiten uit ziet.

De bediening is echt super! Het zijn allemaal stuk voor stuk enorm aardige jongens die je precies uitleggen wat het gerecht is, hoe het smaakt en ook nog vraagt hoe je dag was.

Bij Mana Mana bestel je meerdere gerechten en deel je alles met elkaar. Zo kan je alles proeven en uitproberen (ja je wil echt alles uitproberen). Ik ben echt fan van het geroosterde bloemkoolgerecht.

Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan

En super fan van de lekkerste hummus met het lekkere brood waarmee je in de hummus kunt dippen. Ook de huisgemaakte falafel balletjes zijn zeker de moeite waard.

Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan

Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan

Ik ben eerlijk, hoewel hij er prachtig uit ziet, ben ik iets minder fan van de gepofte aubergine met granaatappelpitjes en tahin. De rokerige smaak is niet aan mij besteed, maar mijn moeder vond hem heeerlijk dus wellicht vind jij hem ook wel lekker?

Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan

Verder probeerde we de venkel (ik had een stukjes zonder kaas) en die vonden mijn moeder en ik heel lekker. Heel zacht en niet een sterke smaak. De wijn was overigens ook erg lekker.

v

Al met al, is dit een super gezellig tentje waar je heerlijk met een gemengd gezelschap kan eten. Het eten is super vers en de sfeer is relaxt. De hummus en aubergine zijn wel vrij vet, omdat er redelijk wat olijfolie gebruikt is. Maar de smaken maken alles goed. De gerechten zijn zo rond de 10 euro per stuk maar je deelt alles dus het hoeft niet super duur te zijn!

Mana Mana, 1e Jan Steenstraat 85, 1072 NE Amsterdam, Tel 06 41631098

Laat het me via Instagram, Facebook of via de comments hieronder weten als je er gegeten hebt, benieuwd wat jullie favoriete gerecht is!

Liefs,

Lisa

Hotspot: Mana Mana - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie