Hotspot: Koffieduss in Haarlem

Hotspot: Koffieduss in Haarlem

Ben je toe aan wat verwennerij na een dagje shoppen in Haarlem? Ga dan zeker even langs bij Koffieduss voor een kop koffie. Kun je meteen terecht voor een facial en naar buiten lopen met een nieuwe haarcoupe.

Hotspot: Koffieduss in Haarlem

Aan de Schotersingel, een kleine tien minuten van het station, zit nu een jaar al een leuke hotspot verscholen waar je heerlijk tot rust kunt komen. Met uitzicht op het park geniet je hier van een lekkere kop koffie, een smoothie of een vegan stuk taart van Sue én kan je tegelijkertijd ook nog eens kiezen voor een beauty behandeling of kappersbeurt. En dat alles in een nette warme ruimte vol rust en – niet heel onbelangrijk – zonder die vreselijke kappersgeur die normaal in kapperszaken hangt. Namens LGV was ik (Adriana) uitgenodigd op het Bloggersevent van Koffieduss, omdat ze al twee maanden geopend waren. Genoeg reden om te vieren met een taartje dus.

Het café: Koffieduss

Naast goede koffie (van het kleinschalige Braziliaanse merk Single Estate) en thee staat duurzaamheid en vegan aanbod hoog in het vaandel. Je kunt kiezen uit verschillende smaken thee van hun thee-bar en voor soja- of amandelmelk in je koffie. Last but not least: je kunt genieten van een stuk vegan taart van Sue. Ik koos uiteindelijk voor het snickerstaartje (zie hierboven) en wauw, wat was die lekker. De taartjes zijn vrij van dierlijke producten en geraffineerde suikers. Hotspot: Koffieduss (Haarlem) - Lisa goes Vegan

Knippenduss en Beautyduss

Zoals de naam doet vermoeden, kun je op dezelfde plek ook nog eens genieten van een kappersbeurt of een beauty behandeling. Ook hier kiezen ze voor vegan producten, wat zorgt voor de verspreiding van een heerlijke geur na een haarlak sluitsessie – in plaats van de chemische geur die ik gewend ben. Bij Knippenduss wordt gewerkt met de natuurlijke producten van het merk Davines, dat ook nog eens de koolstofdioxide-emissie die opgewekt wordt door de productie van de verpakkingen compenseert door de bescherming en herbebossing van natuurreservaten in Italië en Costa Rica. Hoe tof! Wij mochten een kijkje nemen bij Knippenduss en ons haar werd binnen 10 minuten omgetoverd tot een prachtige kunstwerk.

Een behandeling bij Beauty Duss begint met een welkomstritueel om te zorgen voor een ontspannen start van elke behandeling. Ook dit welkomstritueel mocht ik ervaren en ik kan je al een ding verklappen: ontspannen doe je door dit ritueel sowieso. Binnen mum van tijd ging ik van stijf en gespannen naar een lichaam dat wel in de bank leek te verdwijnen. En toen moest ik helaas opstaan en de volgende de ervaring laten ondergaan. Ook Beautyduss werkt met natuurlijke producten: namelijk van de lijn Comfort Zone.

Hotspot: Koffieduss (Haarlem) - Lisa goes Vegan

Meer duss

Wat ik zo leuk vond aan deze hotspot was dat het gehele plaatje echt klopt: ‘duss’ staat voor rust en duurzaamheid, en dat straalt het echt uit. Ik vond de combinatie van wellness en café ook erg leuk en zie mezelf zeker terugkomen met mijn moeder, om -terwijl ik een knipbeurt krijg- haar een beauty treatment te geven en dan te eindigen met een heerlijke koffie en een Sue taartje. Kortom, 3 vliegen in 1 klap.

Ben jij al eens bij Koffieduss geweest? En kennen jullie andere leuke hotspots in Haarlem waar ik zeker langs moet?  Laat het mij weten hieronder of via FacebookInstagram en Youtube.

Liefs

www.koffieduss.nl
www.knippenduss.nl
www.beautyduss.nl

Koffieduss, Schotersingel 115, Haarlem.

Openingstijden : ma/wo-vr: 08-17:00 , za: 08:30 -16:00, zo: 10 – 16:00

P.S. Op zoek naar meer hotspots in Haarlem? Ken je By Lima al? Check hier mijn artikel over deze hotspot.

Hotspot By Lima Haarlem - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie