Home TravelAmsterdam Hotspot: Koffie en de Koeck
Hotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes Vegan

Hotspot: Koffie en de Koeck

2 januari 2015

Jullie weten onderhand dat ik HOU van heerlijk plantaardig eten. En wat is nou leuker dan ergens naar binnen lopen en dat je er vanuit kan gaan dat alles plantaardig is?! Juist. Dat is ultiem. Daarom hou ik van vegan-hotspots. En daarom ben ik vanaf gisteren ook DIK DIK fan van Koffie en de Koeck. 

Hotspot: Koffie en de Koeck

Hotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes Vegan

Tegenover het Westerpark zit Koffie en de Koeck : een knus café met een handje vol tafeltjes en een bar vol met lekkernijen. Jep, dit is dus waar je een lekkere lunch of koffie met gebak eet als je in Amsterdam West bent. Maartje (de eigenares) did a pretty good job, alles op de kaart is plantaardig en ziet er heerlijk vers uit. Er zijn een aantal vaste gerechten op de kaart, daarnaast bakt Maartje elke dag ook nog verse taart(en) en andere seizoens gerelateerde gerechten. (Lees: overheerlijke oliebollen en appelflappen)

Hotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes VeganHotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes Vegan

Vegan oliebollen. Tja, dat hoef je maar 1x te zeggen. Of een havermoutkoek met frambozen en witte rijst chocolade (als ik het goed onthouden heb? foei lies)

Hotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes VeganHotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes Vegan

Mijn twee zussen waren zo lief om mee te gaan naar Koffie en de Koeck om een eind-van-de-dag-middag-snack te nuttigen. Zijn zij ook steeds meer into vegan food , zo leuk om te zien! ♡

Ik mocht een heerlijk stuk petitfours de l’amour verorberen (die ik vervolgens overal mee naar toe nam om alle mogelijke hoeken te fotograferen). Cake geparfumeerd met rozen, gevuld met een laagje frambozenjam en getopt met een laag witte rijstchocolade met rozenblaadjes en anijszaad. Say what?!

Ik geef toe, ik heb veel vegan taartjes geprobeerd. Maar deze is toch wel één voor op mijn favorietenlijst. Luchtige cake, fris door de rozenblaadjes en zoet door de rijstchocolade en frambozenjam. Té lekker mensen.

Mijn zusjes gingen voor een Rose Limonade drankje en een Bye Bye Popeye met Mango, banaan, boerenkool, rijstmelk en spirulina.

Hotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes Vegan Hotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes VeganVoor een Energie Ontbijtje; soya yoghurt met granola, een hartige pompoenmuffin, of een Club ‘sandwich’ met maiswafels kan je hier overigens ook zeer goed terecht.

Of een Rokerige Rakker: Zelfgemaakte mayo, gerookte amandel-sesam tofu (mijn FAVO), wortel-knolselderij pickles en rucola. Of een broodje tomatentapenade met avocado, komkommer en sprouts.

Oh, en een kaneelmuffin, een haverkoek of een brownie. Moet ik doorgaan? God ik moet nog wel 10x terugkomen!

Na een overheerlijke Petitfours de l’amour schreeuwde mijn buikje óók nog voor een Oliebol en een appelflap (beide vegan natuurlijk). Wel voor take-away hoor;)

Hotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes VeganHotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes VeganKoffie en de Koeck is gewoon super knus, gezellig en gevuld met overheerlijk vegan lekkers. Op een zondag na een bezoekje aan de NeigbourFood Market op het Westergasterrein, is dit het ultieme tentje om even bij te komen en te genieten van een lekker diervriendelijke lunch of gebak.

Hotspot: Koffie en de Koeck - Lisa goes Vegan

Zijn jullie al eens bij Koffie ende Koeck geweest of heb je nog vragen? Laat het me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder.

Liefs,

Lisa

 

 

 

Gerelateerde posts

30 berichten

Lisa Manuels 2 januari 2015 at 10:33

Hoi Lisa (mooie naam!),

Wat een leuke review! Ik kan niet wachten om een bezoekje te brengen aan Koffie ende Koeck! Ik zou het natuurlijk heel tof vinden om te winnen, zeker omdat ik laatst met mijn vriend (die net vegan is, dus die moet ik alles laten zien en proeven natuurlijk!) voor een dichte deur stond. Ik had ook even, heel slim, naar de openingstijden moeten kijken. Oeps. En toen weer helemaal terug lopen in de regen zonder vegan taartjes! Boehoe..

Dankjewel voor deze kans en leuke blog heb je!

Liefs,

Een andere vegan Lisa

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 20:45

Hoi Lisa! Wat een leuk bericht, zo leuk om te lezen. Aah wat een bummer is dat zeg! (zeker als je nu weet hoe lekker die taartjes zijn haha) Ik heb net kijkje op je site genomen, ziet er leuk uit! Dinsdag haal ik iemand uit de hoge hoed, wie weet kan jij met je vriend naar binnen! Zeker aanrader als ie net vegan is;) Liefs, Lisa

Antwoorden
Lisa Manuels 6 januari 2015 at 13:37

Hi Lisa! (haha, al die Lisa’s heen en weer)
Wat ontzettend leuk dat ik gewonnen heb – dankjewel!!
Ik ga zeker snel een dagje uit plannen en een heleboel vegan taartjes naar binnen schuiven (wat wil je nog meer?!). Yay!
En dankjewel, als je nog eens in Rotterdam bent; kom zeker even langs in onze buurt (het Zwaanshals/het Oude Noorden), hier zit ook een heel tof tentje waar je ook vegan taartjes en lunches kunt krijgen (Lof der Zoetheid).

Liefs,

Lisa

Antwoorden
Isaura 2 januari 2015 at 11:50

Ik kan geen een reden bedenken waarom ik hier niet heen zou willen! Bij het zien van je heerlijke foto’s was ik al verliefd en na het lezen van je recensie ben ik waarschijnlijk al verslaafd. Vorig jaar heb ik mij steeds meer verdiept in healthy eating, de laatste maanden trekt ook het vegan eten mij erg aan. Ik merk dat ik me fit en energiek voel als ik plantaardig eet en dat ook mijn lichaam hier veel beter mee om kan gaan. Tevens HOU ik van dieren, dus waarom dit niet combineren met mijn levensstijl. Nou moet ik hierbij wel eerlijk toegeven dat ik niet geheel vegan ben, maar ik probeer er wel steeds meer bij stil te staan en mij hierin te verdiepen. Een bezoekje aan dit heerlijke tentje zal mijn veganwereld nog meer vegroten en vooral heel veel ideeën geven!

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 20:46

Lieve mop! hihi wat vind ik jou toch een heerlijke meid! Wij moeten sowieso een keer gaan meeten bij een vegan tentje 🙂 Fingers crossed voor dinsdag! Liefs, Lies

Antwoorden
Myrthe 2 januari 2015 at 12:02

Ah, Lisa! Dat ziet er echt te lekker uit (-: Ik probeer samen met een vriendinnetje van mij bewuster en gezonder te eten. Zij woont momenteel in Amsterdam. Zou zo super leuk zijn om haar daar mee naartoe te nemen en haar zo’n schaaaattig taartje voor te schotelen! -I owe her big time!

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 20:47

Hoi Myrthe! Super leuk dat jullie samen dit proberen, samen maakt alles zoveel leuker en makkelijker. Nou dan maak je een hoop goed met zo’n taartje;) Wie weet:)

Antwoorden
healthbeautymind 2 januari 2015 at 12:43

hmmmmm.. Wat ziet dat er lekker uit zeg! Wat grappig dat je nu in NL gaat schrijven en de recepten nog wel in engels houd. Dat is precies wat ik nu ook besloten heb. Het is zoveel werk om elke keer 2 versies te schrijven per blogpost. Als je graag je statistieken wilt checken kun je eens kijken voor google analytics als app op je site te gebruiken. Daarmee kun je echt heel goed zien waar de meeste bezoekers vandaan komen. Zo dacht ik vanwege mijn hoge aantal followers op IG mijn grootste publiek engels zou zijn maar 90% is NL en zo’n 5% komt uit ENG of uit de US. En om nou voor die 5%-10% alles in het engels te schrijven vond ik iets teveel werk. Ik doe nu ook alleen de recepten nog : ) als je meer wilt weten over t installeren van analytics moet je het maar zeggen! : )

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 20:49

Lieve Celine, wat een lief berichtje! Oh ja het schrijft zoveel fijner in Nederlands, en zoveel sneller ook haha. Ik ga het meteen morgen installeren ( mijn vriend helpt me erbij) Super thanks voor je tip!! Liefs en je doet sowieso met de loting:)

Antwoorden
Denise 2 januari 2015 at 14:13

Oooh super leuk Lisa! Je begint het nieuwe jaar al meteen goed met deze leuke hotspot! Een van mijn goede voornemens is om meer vegan hotspots in Amsterdam te ontdekken, omdat ik merk dat er toch nog veel onduidelijkheid is bij sommige mensen over wat vegan nou precies is. Dan zeg je dat je geen dierlijke producten eet en krijg je vervolgens iets voorgeschoteld met kaas. Dus dit lijkt mij de perfecte gelegenheid om m’n 1e vegan hotspot van 2015 te gaan ontdekken!
En leest heerlijk weg zo je verhaal in het Nederlands! Fijn dat je je er zelf ook goed bij voelt. Erg benieuwd wat dit voor je statistieken gaat doen inderdaad!

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 20:52

Aah dankje Denise! Wat leuk, ja precies! zo lekker als alles plantaardig is! Ik ga overigens ook op zoek naar tentjes die niet perse helemaal vegan zijn maar waar je wel lekker kan smullen, dus dat staat nog op de planning. (kunnen we voor onze date wel een tourtje plannen!) Ja ben ook zeer benieuwd!! Dikke kus!

Antwoorden
shannon mccartan 2 januari 2015 at 17:13

Dit tentje is geweldig! Toen ik vorig jaar april geopeerd was en net te horen had gekregen lactose intolerant te zijn kwam ik achter het bestaan van koffie en de koeck! Maar ik was geopereerd dus kon er niet heen, en had zo’n trek in iets zoets..maar ga maar iets lactosevrij zoeken in de “gewone” wereld…
Mijn vriendje kwam toen thuis met lekkers van koffie en de koeck..speciaal voor mij gehaald!
Ik zou dus graag deze actie winnen om hem (na bijna een jaar) nu eens terug te trakteren op iets lekkers vol liefde!

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 20:54

Hi Shannon! Dankje voor je berichtje,Ah wat super lief van je vriend, dat is dus echt de perfecte treat. Snap dat je zeker hem iets wilt laten ‘terugproeven’ hihi, nou fingers crossed!! wie weet! Liefs, Lisa

Antwoorden
Marijn van Rooij 2 januari 2015 at 20:04

I’m Chuck Bass

Oke en nu echt, ik ben al een tijdje geïnteresseerd in veganistisch zijn, maar mijn ouders zijn het er niet mee eens.
Een high tea samen met mijn moeder zou misschien wel wonderen kunnen doen op zo’n leuk plekje!
Fingers crossed!
Groetjes, Marijn

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 20:56

Hoi Marijn, wat super tof dat je interesse hebt in vegan eten, zo leuk om te horen! Snap dat mensen het in het begin vaak lastig vinden, maar met zo’n taartje en koffie krijg je je moeder wel een heel eind mee (nog net niet over de streep, is iets meer tijd voor nodig haha). Als je vragen of tips nodig hebt, kan je me altijd mailen! Fingers crossed, Wie weet! Liefs, Lisa

Antwoorden
Alena Butorova 2 januari 2015 at 20:21

The best place to be in Amsterdam! <3 Ik heb nog lang niet alles geproefd van de kaart en er staan nog wat vriendinnen te popelen om mee te gaan, dus ik doe ik graag mee aan deze winactie!

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 20:56

Dankje Alena voor je leuke bericht! Ja jij bent natuurlijk al een gevorderde hihi. Wat leuk dat vriendinnen mee willen gaan, wie zegt nou nee tegen zo’n lekker vegan taartje? Ik ga voor je duimen!! Liefs, Lisa

Antwoorden
Nadine Morris-Wieringa 2 januari 2015 at 20:39

Hoi!
Ik vond het wel een beetje vreemd dat je steeds suggereerde de petitfour met “je vriendin” te delen. Ik ben met een man getrouwd. En wat voor een! 2.10m met baard. Hij wordt nooit voor “mevrouw” aangezien. Toch zou ik met hem een vegan petitfour willen delen.
Wij wonen in Dordrecht maar gaan in maart naar A’dam voor een dagje uit. Een bezoekje aan “Koffie en de Koek” zal wel een perfecte lunch gelegenheid zijn.

Groetjes,

Nadine.

Antwoorden
Lisagoesvegan 2 januari 2015 at 21:01

Hi Nadine, thanks voor je bericht! Ik zie inderdaad dat ik alleen op mijn blog de haakjes bij vriend(in) vergeten was. Tuurlijk kan je ook met je vriend lekker smullen, heb zelf ook een vriend die ik vaak overal mee naartoe neeem. Wat leuk dat jullie binnenkort naar Adam een dagje gaan, fingers crossed. Anders is koffie en de Koeck sowieso een leuke hotspot!! Liefs, Lisa

Antwoorden
Marja 2 januari 2015 at 21:03

Omdat Koffie ende Koeck vlak bij m’n werk zit, ben ik er al meerdere keren geweest; een feestje! Ik neem ook altijd iets extra’s mee voor thuis, maak ik daar ook iedereen blij. Helaas neem ik altijd te weinig tijd om uitgebreid te gaan lunchen, laat staan even lekker koffie te gaan drinken maar als ik dít win, heb ik wel een hele goede reden 🙂 Dussss….

Antwoorden
Lisagoesvegan 3 januari 2015 at 10:52

Hoi Marja, wat fijn dat het zo dichtbij je werk is, jaloers! Ah, dan moet je sowieso nog maar een keer genieten van een lunch:) Inderdaad een hele goede reden:)

Antwoorden
Katja 2 januari 2015 at 21:05

Wat een leuk verhaal over Koffie ende Koeck, echt ontzettend leuk om te lezen! Koffie ende Koeck staat al heel lang op mijn lijstje van hotspots waar ik nog heel graag heen wil, heb er al zooooo veel geweldige verhalen over gehoord, maar helaas woon ik nogal ver van Amsterdam dus is het mij nog niet gelukt. En hier in het hoge Noorden waar ik woon zijn gelukkig al iets meer vegan mogelijkheden, maar jammer genoeg mis ik nog echt een volledig plantaardige lunchroom/koffietent. Je snapt natuurlijk wel dat ik hier gewoon heen MOET! Dat is een tripje naar Amsterdam al waard 😉
Half januari ga ik een weekendje logeren bij een vriendin in Amsterdam en ik zou het heel erg leuk vinden om met haar petits fours te gaan eten bij Koffie ende Koeck. Wie weet overtuig ik haar dan ook dat vegan eten hartstikke yummy is!

Antwoorden
Lisagoesvegan 3 januari 2015 at 10:54

Hoi Katja! Wat leuk om te horen zeg, Ja een volledige plantaardige lunchroom is echt geweldig! Hoop dat je die ook snel in het Hoge Noorden krijgt, vast wel:) Nou wie weet kan je in Januari lekker genieten met een vriendin in Amsterdam met zo’n petit fours, en anders moet je er sowieso nog steeds heen haha, Veel liefs, Lisa

Antwoorden
Heleen 2 januari 2015 at 22:22

Om mijn lieve vriendin te verassen die er het afgelopen jaar voor me is geweest toen ik het heel hard nodig had. Dit zou ze fantastisch vinden! x

Antwoorden
Lisagoesvegan 3 januari 2015 at 10:57

Hoi Heleen, wat super lief dat je je vriendin wilt verrassen, dit is zeker een leuke verassing! Wie weet, fingers crossed! Veel liefs, Lisa

Antwoorden
mylenevdspek 5 januari 2015 at 09:40

Hi Lisa,
Die gekarameliseerde peer voor het ontbijt: Mmm… Zó Yummie. Jouw blog maakt mijn weg naar een plantaardig voedingspatroon een stuk makkelijker. In het begin had ik geen inspiratie voor maaltijden met ook maar een tikkeltje creativiteit. Ik at echt letterlijk een bordje groente met aardappel/pasta/rijst. Dus daarvoor in ieder geval bedankt. Nou zien de hapjes en drankjes hier ook de foto ook echt heerlijk uit en daarom sta ik nu al te watertanden om de menukaart uit te proberen!
Groetjes en een heel gelukkig en smakelijk nieuw jaar!

Antwoorden
Lisagoesvegan 5 januari 2015 at 13:25

Hi Mylene! Wat een leuk berichtje! Wat leuk om te horen dat je steeds creatiever wordt, dat heeft even wat tijd nodig, maar gelukkig is er zoveel vegan inspiratie te vinden, ik struin altijd heel Pinterest af (ben ik uiteindelijk 3 uur lang bezig haha) Ja Koffie en de Koeck zeker een aanrader om hier te gaan lunchen of koffie te drinken!! Jij ook heel goed nieuwjaar, morgen maak ik de winnaar bekend! Er komen trouwens heel veel andere leuke vegan winacties aan, dus no worries als je niet wint!

Liefs, Lisa

Antwoorden
Lisagoesvegan 5 januari 2015 at 13:25

En trouwens, ben je ook begonnen te gaan volgen op je blog!

Antwoorden
Nominatie Beste Vegan Blog - Vegan Awards 22 september 2015 at 12:36

[…] en de Koeck. Heerlijke taartjes, koffie en broodjes. Lees hier waarom ik hier graag […]

Antwoorden
Vegan restaurants in Amsterdam - Lisa goes Vegan 28 juni 2017 at 21:45

[…] 175 | Openingstijden: di-vr: 09:30 – 17: 30 / za: 10:00 – 17:00 | Lees hier meer over deze […]

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.