Home TravelAmsterdam Hotspot: Instock
Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

Hotspot: Instock

23 februari 2015

Hoe vaak gooi jij iets weg wat over datum is of wat je vergeten bent op te eten? Waarschijnlijk vaker dan dat je zou willen. Ik werkte vroeger bij een catering en ik had altijd zo’n rotgevoel als ik eten moest weggooien. Bákken met heerlijk eten wat nog eigenlijk helemaal goed was! Aan het einde van de avond probeerde ik dan al het eten te redden van de prullenbak. Om mijn eigen schuldgevoel maar een beetje uit te stellen… Andersom vind ik het ook zó fijn als ik eten precies opmaak (dat laatste stukje komkommer, die laatste bruine banaan). Nou dat fijne gevoel kreeg ik toen ik hoorde van de super leuke hotspot InStock.

Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

Hotspot: Instock

InStock is een geweldig initiatief wat voedselverspilling tegen gaat! Bij  ‘In Stock’ ( de naam zegt het al een beetje) wordt er gekookt met de oogst van de dag; de producten die normaliter weggegooid zouden worden bij de Albert Heijn. Dit zijn dus producten die dezelfde ochtend ‘gered’ zijn van de prullenbak van de AH. Geen zorgen, dit zijn nooit producten die over de datum zijn, maar bijvoorbeeld groente en fruit met een schoonheidsfoutje of brood van een dag oud. De chefs van InStock koken hier elke dag iets verrassends mee! 

Afgelopen vrijdag was de officiële opening van de gloednieuwe take-away toko van Instock! Och jee, om de hoek bij mij. Té lekker! (en te gevaarlijk, dat wordt vaak afhalen)

Hotspot: Instock - Lisa goes VeganHotspot: Instock - Lisa goes VeganHet leuke aan InStock vind ik dat het menu nooit hetzelfde is! Elke dag is het weer een verrassing wat je voorgeschoteld krijgt. En yummy, ik zie héél véél groente !  ❥

Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

De afhaaltoko is heel leuk ingericht. Op de muren staan handige tips en feitjes over #voedselverspilling. ‘1/3 wereldwijd wordt jaarlijks 1/3 van ons voedsel verspild’!

één derde?! Wauw dat is zo veel..

Hotspot: Instock - Lisa goes VeganIk hou verse bloemen en van het feit dat je lekker een glaasje water kan pakken als je daar zin in hebt. Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

Ik kreeg een lekker pastinaaksoepje bij de opening, YUM!

Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

En een lekker sapje van mandarijntjes, zo lekker zoet! (gemaakt van lekkere rijpe mandarijntjes)

Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

Dit bananenbrood staarde mij de hele tijd aan  ❥

Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

Als je een maaltijd afhaalt, kan je gratis wat fruit of groente meenemen (Die je dus perfect kan gebruiken voor mijn bananenbrood recept).

Free fruit and veggies for our rescuersHotspot: Instock - Lisa goes Vegan

Heb je nog oude boeken in de kast hebben liggen die je uit hebt gelezen? don’t waste them! InStock heeft een mini bieb, waar je jouw boeken kan ruilen voor een ander exemplaar!

Take a book, return a book! 

Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

Wil jij een steentje bijdragen in de strijden tegen voedselverspilling ? Haal de volgende keer (als je in de buurt bent) bij InStock een lekkere maaltijd die ‘gered’ is!

Ze hebben veel vegetarische en ook plantaardige opties, dus voor ieder wat wils! Naast de afhaallocatie heeft InStock ook een Pop-up restaurant op het Westergasterrein in Amsterdam.

  • InStock afhaal toko, Ferdinand Bolstraat 88, Amsterdam 
  • InStock Pop-up restaurant, Polonceaukade 9, Westergasterrein Amsterdam

Van plan om bij het restaurant te gaan eten? Klik hier om een reservering te maken op de site! : www.instock.nl 

Laat je me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder als je bij InStock bent geweest? Ik ben benieuwd wat jij hebt ‘gered’ en waar jij van genoten hebt;)

Liefs, Lisa

Hotspot: Instock - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

3 berichten

guestpeaker 18 maart 2015 at 13:54

Reblogged this on From guestwriters and commented:
De afgelopen weken konden wij meerdere documentaires zien op de Vlaamse televisie over voedsel dat zo maar verspilt wordt en hoe er zelfs warenhuizen zijn die gif op het weggegooid voedsel strooien zodat mensen zeker niet in de vuilbakken zouden graaien en met die koopwaar naar huis zouden gaan.

In onze maatschappij is het zo ver gekomen dat machthebbers, zoals warenhuisbezitters niet de enkel de leveranciers laten betalen om hun goederen aan de man te alten brengen (schokkende panorama uitzending vorige week), maar een arme het nog niet eens gunnen om toch nog weggegooide waren te gaan uitzoeken.

Antwoorden
Video eetdagboek 3 - Lisa goes Vegan 13 maart 2016 at 07:01

[…] je meer wilt weten over Instock bekijk dan mijn review […]

Antwoorden
Vegan restaurants in Amsterdam - Lisa goes Vegan 10 juli 2017 at 11:41

[…] Peterstraat 21 | Openingstijden: ma-zo: 08:30 – 23:00 | Lees hier meer over deze […]

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.